VVV-Venlo

Voorbeschouwing Fortuna Sittard-VVV-Venlo

Voorbeschouwing Fortuna Sittard-VVV-Venlo

Drie dagen na de klinkende 4-1 overwinning op Vitesse staat zaterdag om 20:00 uur de laatste wedstrijd van de drukke januarimaand op het programma. Tegen Fortuna Sittard is de inzet De strijd om Limburg én het behoud van de ongeslagen status.

VVV-Venlo

Wie dacht dat de wedstrijd tegen ADO Den Haag van ruim twee weken geleden een incident was, had het mis. Afgelopen woensdag tegen Vitesse herhaalde Giorgos Giakoumakis dat kunststukje namelijk nog maar eens. Binnen 43 minuten had de Griek alweer 3 keer gescoord, en ook na rust prikte hij er nog eentje bij. Het gevolg was een prachtige 4-1 overwinning. En dat nog wel tegen de minst gepasseerde defensie van de Eredivisie. Het leverde bijzondere taferelen op in Venlo en omstreken. In verschillende huiskamers werd de Sirtaki gedanst, cameraploegen uit heel het land (en zelfs daarbuiten) vonden hun weg naar de Kaldenkerkerweg en er werd zelfs de schotel Giakoumakis aan het menu van het Griekse restaurant Kreta toegevoegd. Wat een weelde!

Maar ondanks alle Giakoumakis-gekte reizen de Venlonaren aanstaande zaterdag ‘gewoon’ af naar Sittard. De Koning heeft zin in de derby: “Ja, het is een mooie pot. Het gaat morgen in de derby echt om de knikkers. Je zal allebei aan de gang moeten, want je weet wat er onder je gebeurt. De punten die we verdiend hebben tegen hooggeplaatste tegenstanders, moet je eigenlijk niet ‘weggooien’ door in Sittard te verliezen. Ik verwacht dat het een wedstrijd wordt die echt op scherpst van de snede gespeeld gaat worden. Dit zijn bij uitstek wedstrijden waarin je je mannetje moet staan. Voor beide ploegen zal het een strijd worden. En geduld hebben.

Guus Hupperts en Tristan Dekker zullen morgen zeker niet afreizen naar Sittard. Zij kampen nog met blessures. Ook Evert Linthorst is nog niet zeker. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het gerucht wat eerder op de dag verscheen. Daarentegen maakt Lukas Schmitz weer zijn rentree in de selectie van VVV. En Giakoumakis is er ook weer bij. Het zou theoretisch gezien zijn laatste wedstrijd voor de Venlonaren kunnen worden, maar het begint er zo langzamerhand toch op te lijken dat de Griekse goalgetter het seizoen gaat afmaken in Venlo. Gelukkig! Op naar de volgende drie punten!

Fortuna Sittard

Ook Fortuna draait een alleraardigst seizoen tot nu toe. De ploeg uit Sittard kende een moeizame start, maar na het ontslag van Kevin Hofland heeft zijn vervanger Sjors Ultee er een geoliede machine van gemaakt. Van de laatste tien wedstrijden werd er slechts twee keer verloren (1-2 tegen Ajax en 3-2 tegen NEC voor de beker). Zodoende vindt Fortuna zich momenteel terug op de twaalfde plaats. Één plekje hoger dan VVV. Het zal dus een spannende wedstrijd worden waarbij de winnaar zelfs mag hopen op het linkerrijtje. Wie had dat enkele weken geleden gedacht.

Net als VVV heeft ook Fortuna Sittard heeft niet stil gezeten tijdens deze transferwindow. Mickaël Tirpan, Thibaud Verlinden, Leroy George en Dario van den Buijs versterkten de gelederen van Ultee. Aan de andere kant verlieten Jaroslaw Jach en Branislav Ninaj de Sittardse Club. Zij vertrokken naar respectievelijk Rakow Czestochowa en ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Verder vinden we bij Fortuna onder contract natuurlijk onze eigen Roel Janssen. Hij zal een lastige avond tegemoet zien, aangezien hij het tegen de topscorer van de Eredivisie moet opnemen. Of Roel onze Griek een beetje in toom kan houden of niet, het wordt hoe dan ook een leuk weerzien met het Vlindermes van de Vinckenhof.

Fortuna moet het zaterdag doen zonder gedeeld clubtopscorer Sebastian Polter. De Duitse spits kreeg vorige week in het duel met Ajax een rode kaart en kreeg een schorsing van twee wedstrijden toegediend. Verder kan Ultee over een fitte selectie beschikken.

Statistieken

In competitieverband troffen beide ploegen elkaar 26 keer eerder in Sittard. Elf keer gingen de punten mee naar Venlo, zeven keer eindigde de wedstrijd gelijk, en acht keer won Fortuna, zo ook vorig jaar. Een hattrick van Mark Diemers was toen de basis van een pijnlijke 4-1 nederlaag. Voor de laatste overwinning bij de provinciegenoot moeten we terug naar het seizoen 2015-2016. Op een ouderwetse koude vrijdagavond had VVV totaal geen moeite met de thuisploeg: 0-5. Doelpuntenmakers: Dennis Dengering (eigen doelpunt) Vito van Crooij, Leandro Resida en Ralf Seuntjens (2x). Het was, op de 7-0 thuisoverwinning in 2003 na, de grootste overwinning op Fortuna Sittard ooit.

Aan het begin van het seizoen, in het kader van de FOX Sports Eredivisie Comeback, troffen beide ploegen elkaar ook al in Sittard. In een wedstrijd waarin VVV de beste kansen creëerde, was het Fortuna dat de wedstrijd met 2-1 won. Alle drie de doelpunten vielen destijds binnen een tijdsbestek van zes minuten. Voor VVV scoorde van Crooij. Het was zijn eerste wedstrijd voor de club sinds zijn terugkeer uit Zwolle.

Arbitrage

De man met de fluit aanstaande zaterdag is Serdar Güzübüyük. Zijn assistenten zijn de heren Joost van Zuilen en Rogier Honig. Vierde official is Sander van der Eijk en Joey Kooij neemt de honneurs als VAR waar. Het is de tweede keer dat VVV te maken krijgt dit seizoen met Güzübüyük. De vorige keer was ruim een maand geleden. De in Haarlem geboren scheidsrechter had toen de leiding over de wedstrijd VVV-Venlo-FC Twente (1-2). Als we iets verder in het verleden kijken hebben we betere herinneringen aan de laatste keer dat Güzübüyük een Limburgse derby onder zijn hoede had. In het kampioensjaar van VVV was hij namelijk ook de baas over de wedstrijd VVV-Venlo-MVV. In blessuretijd besliste Ralf Seuntjens de wedstrijd in Venloos voordeel en zette daarmee de Koel in vuur en vlam.

De wedstrijd Fortuna Sittard-VVV-Venlo is live te zien op ESPN kanaal 2 en te beluisteren via het radioverslag van L1 en Omroep Venlo.

Venlonaren.net wenst VVV-Venlo heel veel succes in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard! FORZA VENLO

34 Responses

 1. jurgen

  Met dezelfde wedstrijd instelling beginnen als tegen Twente en Vitesse, dat is de basis. Is dat het geval, kan het alle kanten op, VVV, Fortuna en Sparta zitten een beetje op hetzelfde niveau. Fortuna mist Polter, dat is lekker voor ons, Serdar de scheids daar ben ik geen fan van, maarja.
  Dat Fortuna zich maar lekker focust op onze Griekse vriend, krijgen anderen mogelijk extra ruimte/gelegenheid om leuke dingen te doen.
  We gaan ut weer zien.

 2. expat

  Wedstrijd om te laten zien hoe goed VVV echt is geworden. Voor de nieuwe versterkingen zou ik zeggen dat Fortuna beter team heeft. Nu weet ik het zo net nog niet. Heel benieuwd! Drie punten erbij zouden heel welkom zijn.

  Off-topic: VVV heeft natuurljk meeste januari-punten van alle teams dus ben bevooroordeeld, maar dit januari-spektakel mag voor mij elk jaar terugkomen. Heel leuk, zeker in een wintermaand.

 3. supportertje

  Ook deze wedstrijd gaat het er om. Als je hier weer de punten weet te pakken, en dat zal niet gemakkelijk gaan, dan sta je echt op afstand van de laatste plekken. Het ziet er dan heel rooskleurig uit. Hopelijk weer de opstelling waarmee VVV is aangevangen tegen Vitesse. Dat wierp vooral in de eerste helft zijn vruchten af en er zat veel voetbal in de ploeg. Ze wisten elkaar ook goed te vinden. Hopelijk doet het groeiende vertrouwen iedereen goed, maar niet overmoedig want het seizoen duurt nog lang. Laten we hopen dat Vito weer wat van zijn oude vorm terug krijgt.

 4. Ik hoop dat de Fortuna trainer Roel Janssen in het centrum opstelt, dan gaat Giakoumakis zeker met het hoofd scoren want dan gaat het gebrek aan lengte bij Roel een rol spelen. En dan maar hopen dat hij hem niet door midden schopt…
  Fortuna heeft natuurlijk een goeie ploeg met een uitstekende aanval met als absolute topper de gemakkelijk scorende Flemming. Dus alle hens aan dek wat dat betreft! Ik gok op 2-3, met een aantal uitstekende acties van onze tandem Machach – Giakoumakis!

 5. chretien

  Laten we vooral een beetje bescheiden blijven. Fortuna doet het de 5-6 weken bijzonder goed. Ook hebben ze zich bijzonder versterkt door diverse aankopen en huren van enkele spelers. Ze spelen thuis. Aandacht gaat vooral uit naar Giakoumakis en Machach. Misschien dat juist spelers als Roemer en Bastiaans, in ieder dat andere spelers kunnen profiteren van ruimte die daardoor zeker ontstaat? FORZA VVV!

 6. Oelie op zuid

  Ik hoop dat we na dit weekend weer de beste van het zuiden zijn. Ik ben echter bang dat Machach veel op de grond zal liggen in verband met grove overtredingen op hem. Op deze manier willen ze de aanvoer naar Giakoumakis onderbreken.

 7. De Koel

  Saaie eerste helft. Helaas luidt Gelmi het tegendoelpunt in met een compleet mislukte terugspeelbal. Roel Janssen is nog steeds even lomp en onbehouwen als in zijn VVV tijd.

  1. Godfried

   waardeloos veld ook. lijkt alsof iedereen op ijs loopt. onze Turkse vriend houdt duidelijk niet van grieken. gek dat jansen niet minimaal geel te pakken heeft.

   nu Vito of roemer eruit en John erin. zijkanten totaal onzichtbaar.

 8. VVV is niet veel en Fortuna evenmin. Jammer dat die ene kans er in vliegt.
  Roemer komt er helaas niet aan te pas en vergeet telkens verder te voetballen zodra hij de bal verliest. Fortuna laat VVV aan de bal en VVV kan er niet zo bijster veel mee. Schaakwedstrijd die momenteel in 0 punten dreigt te eindigen. Hoop dat onze griek zijn hoofd koel kan houden en geen domme dingen gaat doen.

 9. De Koel

  Ultee heeft veel tactisch inzicht, echt een slimme, moderne coach. Haalt volledig de angel uit het spel van VVV. Helaas zijn de woorden slim en tactisch niet van toepassing op HdK.

  1. Koelie

   Dat klopt. Met meer lef en strijd hadden we minimaal een punt gehaald.

   Voor een club met een rijke Turk echt een schandalig slecht veld. En die andere Turk op het veld gaf vooral cadeautjes. Daar hebben we niet van geprofiteerd.

 10. De Koel

  Nul punten, terecht lijkt me. Fortuna had een veel beter plan: Machach geen ruimte geven en VVV het spel laten maken. Tel daarbij op dat vrijwel iedere VVV’er ondermaats speelde en dan speel je een verloren wedstrijd. Gelukkig niet dramatisch gezien de recente reeks, maar jammer dat we van een directe concurrent verliezen.

  1. Godfried

   na ja, vandaag en volgende week zijn zeer belangrijk. daarna komen namelijk de lastige wedstrijden.Utrecht, az, feyenoord, vitesse, deze was heel belangrijk dus. voor hetzelfde geldt sta je daarna weer onder de streep.

   1. Godfried

    pingel trouwens belachelijk. die van fortuna springt ineens naar links voor de voeten van de graca. maar ja, de sxheids zag wel meer verkeerd.

 11. supportertje

  Het is wat het is, onze verwachtingen hoog en Fortuna slimmer. Dat kunnen we wel stellen, fout van Gelmi afgestraft en een domme fout van Da Graca maakte het compleet. Die fratsen had Promes ook wel eens in het verleden. Wisselbeleid van HdK vond ik begrijpelijk en wel oké, echter had Roemer er eerder uit gemogen. Had weinig in te brengen op het veld, en vergat inderdaad verder te voetballen als hij de bal kwijt was. Roelie speelde het slim en haalde aardig Gia uit het spel, waar verandering in kwam na de wissel van Arias. Hunte viel gelijk goed in voor Roemer. Kwam meer dreiging van uit en maakte nog een mooie treffer die helaas te laat kwam. VVV speelde de eerste helft te voorzichtig en had er gelijk bovenop moeten zitten. Dat deden ze in de tweede helft maar toen was het eigenlijk te laat. Zonde

 12. Oelie op zuid

  Zeer professioneel vvv uit de wedstrijd ( helaas niet met voetbal) gehouden. Jansse had minimaal 2 keer geel moeten krijgen. Scheids is een ……. Geeft wel een pingel maar deed niets tegen het antivoetbal van Fortuna en de lompe en grove overtredingen van Janssen en Seuntjes.

 13. ponnie veag oet de pan

  Jammer maar helaas. Fortuna slim gespeeld door machach uit de wedstrijd te spelen en vvv de bal te geven. Hdk had dit eerder al door moeten hebben en moeten wisselen in de rust. Roemer bracht het ook niet vandaag. Penalty zwaar bestraft want speler fortuna zoekt de verdediger ook gewoon op..

 14. chretien

  Slechte wedstrijd van beide ploegen. Waarom laat scheidsrechter tot twee maal na een gele kaart aan Janssen te geven. Ik denk trouwens dat Janssen na een gele kaart zich zou hebben ingehouden. Dit was beslissend voor de wedstrijd . Dankjewel Guzebuck! Penalty was trouwens een domme, niet nodige, overtreding. De vraag is of de bal überhaupt voor het doel zou zijn gekomen Resultaat: doelpunt en gele kaart.

 15. ponnie veag oet de pan

  Jammer maar helaas. Fortuna slim gespeeld door machach uit de wedstrijd te spelen en vvv de bal te geven. Hdk had dit eerder al door moeten hebben en moeten wisselen in de rust. Roemer bracht het ook niet vandaag. Penalty zwaar bestraft want speler fortuna zoekt de verdediger ook gewoon op.. nou

 16. Rossie

  Onnodige nederlaag. Verkeerde opstelling, belachelijke penalty, te slap verdedigen/ingrijpen bij de 3-1 en Roel Janssen had zonder twijfel rood moeten hebben. Winst had ook gekund. Gelijkspel uiteraard ook.

 17. VVV 4ever

  Deze wedstrijd verdiende absoluut geen winnaar…
  Gozoboyuk was liever thuis voor de kachel blijven zitten….
  Hij gaf die pingel volgens mij op aangeven van zijn assistent!….
  De VAR durft tegenwoordig haast niet meer tegen de beslissing van de scheids in te gaan….
  Forza VVV!!!

 18. FC VVV03

  In de herhaling is duidelijk te zien dat de scheidsrechter het moment zelf helemaal niet gezien heeft en de andere kant op kijkt. Gekke is dat de grensrechter zijn vlag ook niet opsteekt. Het zou me niets verbazen als die scheids iets in zijn ooghoek zag gebeuren en op goed geluk naar de stip gewezen heeft.

  1. Grad

   Ik betwijfel het ten zeerste of deze scheids hem op de stip had gelegd. Gezien de overtredingen op Giakoumakis, die hjj ongestraft liet, en minimaal met geel bestraft hadden kunnen worden

 19. Rossie

  Roel Janssen gaf Pachonik toch op een gegeven moment gewoon een kaakslag met een elleboog? Of zag ik dat nou verkeerd? Toen hij geel kreeg bedoel ik. Volgens mij was dat gewoon donkerrood hoor. Waarom keek de VAR niet? Vond de scheids vandaag echt heel erg slecht.

  1. Gerardus

   Nee hoor. Dat is tegenwoordig alleen zo als de scheids er zin in heeft, anders is dit gewoon geel. Net als dat natrappen tegenwoordig niks of dat van Polen rood krijgt voor dom duwen.

  2. Grad

   Bij de VAR zat nog vrij onervaren scheidsrechter (Kooij) in het betaald voetbal. En dat zie je vaker dat deze dan een ervaren (top) scheidsrechter niet (durft) corrigeren.
   Zo zie je ook vaak bij wedstrijden van een club uit in het rechter rijtje tegen een topclub waarbij de scheidsrechter en de VAR beide nog vrij onervaren zijn.
   Bij topwedstrijden worden door de KNVB altijd een ervaren (top) scheidsrechters bij zowel de wedstrijd en de VAR aangesteld.

Leave a Reply