Voorbeschouwing Fortuna Sittard – VVV-Venlo

Vrijdagavond om 20.00 uur speelt VVV-Venlo de derby in Sittard tegen de plaatselijke Fortuna.

In het verleden een derby waar al weken naar werd uitgekeken. Prachtige en keiharde derby’s. Wie denkt niet met weemoed terug aan de nacompetitie toen VVV met Wageningen, Vitesse en Fortuna in de poule na vele jaren onder trainer Rob Baan promoveerde naar de eredivisie. Destijds speelde Fortuna nog in de Baandert. Heden ten dage speelt men in een betonnen blok in een weiland in Sittard-West. De relatie tussen VVV-Venlo en Fortuna is altijd heel intensief geweest. Zowel op technisch vlak als op spelersgebied werd er geregeld deals gemaakt. Fortuna vecht vrijdagavond voor haar laatste kans om een ticket voor de play-offs. Of Vrouwe Fortuna haar gunstig gezind zal zijn?

Bij VVV-Venlo zijn een aantal spelers weer beschikbaar na blessures en schorsingen. Het is te hopen dat de spelers het belang van een derby ook op de juiste waarde weten te schatten. VVV-Venlo kan namelijk wel wat positieve reclame in de regio gebruiken. Blijkbaar heeft Hai Berden dat ook in de gaten want wat is er waar van de geruchten dat Stan Valckx de nieuwe TD van VVV-Venlo wordt?

 

Vermoedelijke opstelling VVV-Venlo:

Doel: Mäenpää

Verdediging: Donkers, Altheer,  Balkestein en Fleuren

Middenveld: Sevinc, Turk en Schroijen

Aanval: Reimerink, Rajcomar en Gijzen

55 Responses

 1. “Het is te hopen dat de spelers het belang van een derby ook op de juiste waarde weten te schatten”….
  ____________________________________________________________

  Tuurlijk wel, het is pas 1-0 na een kwartier dus die gaan er weer vol tegenaan!

   1. RuiverCity

    Vind jij dit een trieste reactie??? Ik noem dat realisme met pijn in het hart ja. Maar ik ben geen ja-knikker richting Berden of wie dan ook. Ik zie en zeg al langer dat VVV alle goodwill in de regio aan het verspelen is. En ik kan de mensen die wegblijven geen ongelijk geven. Als spelers van onze club geen inzet tonen en nog geen bal over 2 meter in elkaars voeten kunnen krijgen dan vraag ik me af wat er boven op d’n Berg dagelijks gebeurt!

   2. Meuske

    Relativeren en niet reageren met de emotie van de dag!! We staan 3e en spelen nacompetitie, we spelen met jongens die normaal bij jong spelen en spelen uit bij Fortuna waar VVV het altijd lastig heeft. Met Joppen Post en De Kogel had ik het nog wel eens willen zien. Wolters had gewoon moeten starten.

   3. RuiverCity

    Emotie van de dag? Volgens speelt VVV al 2 jaar belabberd voetbal. En hou toch op met steeds die andere spelers erbij te halen die geblesseerd of geschorst zijn. Ook dan is het vaak niet om aan te zien. En VVV heeft het altijd lastig bij Fortuna? Ja bij welke club niet?! VVV heeft tegen Fortuna juist een hele positieve balans. Hoeveel wedstrijden heb jij dit seizoen in de Koel genoten van een goede wedstrijd?

   4. Goodie

    Als ik het goed heb is dit de 1e keet in 20 jaar dat we juist van Fortuna verliezen.

 2. YowVVV

  Krijgt iedere seizoenkaarthouder een gratis kaart voor de nacompetitie?
  Dat zou het minste gebaar zijn, valt soms zwaar, zeker als je een of meerdere jaren gaat terug kijken en en het zover door de ondergrens ziet zakken, miljoenentransfers van enkele spelers, wanbeleid, een veroordeling tot de koel (pimpen die handel! of naar de kraal) en volgend jaar een middenmotor (of we moeten promoveren!?) in de jupiler league met een begroting van 3,5 a 4 miljoen euro.

  Waar is de redding..

 3. sultana

  Terwijl ik in het uitvak stond gisteravond vroeg ik me af: wat doe ik hier eigenlijk nog? Mijn club die ik al 34 jaar support steunen maar op deze manier word het met de week minder leuk. Dachten we vorig jaar dat het aan Lokhoff lag maar dit seizoen is niet veel beter, waar ligt het dan aan?? Dusseldorp wat heb jij een slechte spelers naar VVV gehaald, ik maak me dan ook echt zorgen als ze deze man laten zitten als TD. Maar of daar alleen het probleem ligt, wie het weet mag het zeggen. Ik weet wel dat als er niet snel iets gebeurd deze club naar de knoppen gaat, om eerlijk te zijn sla ik vrijdag even over heb er genoeg van…… Dit heeft niets meer met voetbal te maken wat VVV ons supporters wekelijks voorschotelt.

 4. Ben

  Het is de coach die van de VVV selectie een hecht team moet maken, dat de spelers voor elkaar door het vuur gaan, het gras opvreten, en ga zo maar nog een half uur door. Dit is lange tijd bij ons VVV de gewoonste zaak van de wereld geweest. Daar moet aan worden gewerkt, nog 3 wedstrijden de tijd om ons te prepareren. FORZA VVV!

  1. sultana

   Ben:

   Precies daar komen mensen voor naar het stadion en niet dat tikkie takkie terug speel voetbal waarbij je op de tribune in slaap valt. Lees net dat Trost het niet meer langer accepteert, nou ik ben eens benieuwd wat hij eraan gaat doen dan.

 5. Goodie

  Hoe kun je Reimerink de hele wedstrijd laten spelen zeg… Wat is die slecht zeg. Wat moesten de supporters van West Brom Albion wel niet denken zeg, Wat heb ik zin in volgend jaar zonder Rajcomar (en hopelijke zonder Reimerink).

  1. Frosty

   Het was idd niet de wedstrijd van Reimerink, echt waardeloos.
   De eerste helft was zeer slecht.
   Toen Wolters er in kwam werd het echter een stuk gevaarlijker. Jammer dat net na die wissel van Balkestein de 2-0 viel. Rajcomar heeft hard gewerkt moet ik zeggen.

   1. Goodie

    Nja, wat is hard gewerkt? Naar mijn mening is Rajcomar te langzaam voor het betaald voetbal, en zijn conditie is ook niet best geloof ik.

   2. Frosty

    Snelheid is niet zijn sterke punt dat klopt. Maar waar de rest van de VVV spelers door de lucht vliegen bij een duw is Rajcomar wel balvast.

   3. mats

    Jippie!!! We hebben een balvaste speler! Kanonne, ik hoop dat van Gaal effe oplet hier!

 6. mats

  Anyway, d’r lopen best wat aardige spelers rond bij ons cluppie..we staan 3e (nog) en godbetere het, we zijn gelukkig nog géén Top Oss of Roda.

  Het enige dat je de technische staf (en het hele bestuur) kwalijk kunt nemen is dat ze geen team weten te vormen en spelers slechter laten spelen. Maar dat is dan ook meteen het hele eieren eten (ik dacht, kom het is bijna Pasen hè?)

 7. mats

  Het doel van VVV was met attractief en aanvallend voetbal de mensen (terug) te winnen voor de club.
  Ik ben het helemaal met RC eens dat VVV -en dus de beleidsmakers- gewoon 100% gefaald hebben. Het zegt de meeste mensen geen ene reet dat we 3e staan….het gaat om hóe er gespeeld wordt…alleen dan kan VVV weer binding creëeren met de achterban.

 8. Stevelen

  Ben ook bij de wedstrijd geweest, alleen ik zat tussen het Fortuna Publiek. Over de wedstrijd heb ik het niet meer, maar waar de supporters eens een voorbeeld aan kunnen nemen, is de sfeer die in het stadion hangt. De ´harde kern´ liet zich zowat de hele wedstrijd van zich horen, ook toen VVV op 2-1 kwam! Toen ze zongen sta op als je voor Fortuna bent, ging bijna ook iedereen staan, ook op de andere tribunes. Daar kunnen de supporters van VVV wel een voorbeeld aan nemen! In de Koel, doodse stilte (behalve dat groepje op O)…en je hoort ze alleen maar als ze voor staan!….

  1. marcel

   Ik ben het met je eens dat ik de sfeer in het uitvak wel heel erg tegen vond vallen. aan de andere kant, is het denk ik ook een wisselwerking tussen elftal en publiek, daar waar VVV’s vaste aanspeelpunt Maempa is (dat zweept het publiek echt op), daar proberen tegenstanders hun publiek iets te bieden. Daarnaast knokten de spelers van Fortuna voor elke bal, kan begrijpen dat de Fortuna-fans daar enthousiast van worden. De fans van VVV moesten het wederom doen met kijken hoe hun spelers bij zowat elke ‘losse’ bal afgetroefd werden.
   De engelse fans (die heel wat anders gewend zijn), begrepen helemaal niets van de apathische houding die de vvv-ers uitstralen.
   Was benieuwd hoe zij gereageerd zouden hebben als ze een strijdend VVV gezien hadden, maar dat zullen we helaas nooit weten, want die komen volgens mij never nooit meer terug naar zo’n vertoning.

 9. brise continu

  @ stevelen:
  nogal wiedus dat iedereen daar gaat staan, de meeste zijn supporter van FSC….
  Je kunt toch niet verwachten dat ze in Zwolle gaan staan als ze dat in Sittard roepen….

  pssst…zo ff sprietse!!

 10. Stevelen

  @Brise…..ik lees aan jouw reacties dat je de Pipo de Clown van deze site bent. Je doet niks anders dan een discussie de andere kant op sturen door flauwe en humorloze reacties te plaatsen. Het valt me op dat de sfeer hier net zo bedroefd is als in het stadion. Alleen maar zeiken en zagen over de reacties van anderen. Maar goed dat zijn nu de supporters van VVV! Heb het hier weer gezien.

 11. brise continu

  sorry meneer Stevelen dat U mij nog niet kent maar ik ben idd de leukste hier op de site, samen met Ruben die alles weet!
  Toevallig familie van de friettent in Tegelen?

  pssst…zo ff sprietse!!

 12. YowVVV

  @Stevelen

  Ja, helaas hoor je het groepje op O, misschien ben je hier zelf ook onderdeel van.
  De sfeer is echt niet beter geworden sinds dat groepje op O5 staat, denk daar maar eens over na en heb respect voor de overige tribunes, ieder op zijn/haar manier.
  Ik stoor me regelmatig aan O5

  1. mats

   Beter honderd tieners op o5 dan die zielige supporters op o3 die alleen juichen als VVV een doelpunt maakt. Voor de rest zijn het alleen maar zeikerds die kinderen met een vlag bang maken omdat ze het veld niet kunnen zien. Stumperds.

   1. Goodie

    Grote kwats van jou mats. Er stonden tegen Emmen een aantal kinderen met vlaggen (die ze niet op O5 wilde dacht ik) op O3, niemand had hier problemen mee.

 13. YowVVV

  Respect, hier was het mij juist om te doen..
  Hier ligt nu eenmaal het probleem.

  Iedere supporter in het stadion is er een, iedereen is anders..
  Als je alleen wilt juichen of je wilt laten horen na een doelpunt PRIMA..
  iedereen z’n keus.. op Z-tribune is het ook rustig, prima, komen niet voor niets naar het stadion, denk dat er wel zeker clubgevoel is!

 14. 5 for life

  @brise continu 
  Gewoon ff nieuwsgierig maar zit je overigens in een identiteitscrisis?
  Want een Brise Continu stinkt hele dag door en niet af en toe een sprietse!!??

  1. Goodie

   Wanneer ben je volgens jou dan een echte fan? Als je week in week uit naar dat kut voetbal staat te kijken, waar geen enkele beleving of strijd te zien is. Dan kun je hier toch moeilijk positieve reacties verwachten..?

   1. mats

    Jij bent iig een droplulletje….. Een echte fan-droplulletje…dat dan weer wel.

   2. Goodie

    Ach man, jij wijst bij alles wat mis gaat met je vingertje naar Berden. Maar als er wat goed gedaan wordt ben je in geen velden of wegen te bekennen… zeuren..zeuren..zeuren..

 15. Sanderkuh

  Dus als ik uit ga eten en ik vind de soep niet lekker en de serveerster komt vragen: vond u het lekker en ik zeg ja (zeg er dus niks van) , ben ik dan geen echte soepfan ?

 16. mats

  Nee Goodie, je geeft je mening,…dat is wat anders dan ‘waar het op staat’. Dat laatste suggereert namelijk een waarheid. Maar jij hebt geen waarheid in pacht, slechts je oetlullige eigen kleinzielige mening.

  1. Goodie

   Ooh, dus je geeft Berden niet overal de schuld van? Dat is nieuw voor me. Volgens mij zei je zelf laatst: “In deze reactie heb ik niks over Berden gezegd, knap he?”

   1. mats

    Ik hoef de naam van die man toch niet steeds uit te spreken? Iedereen kan toch zelf nadenken, behalve jij dan.?

   2. Ruben

    Dus jij geeft hem wel de schuld van de tegenvallende prestaties.

    Maar zoals ik al eerder vroeg, geef eens de reden waarom hij hier schuldig aan is.

   3. mats

    Ach dat heb ik al zo vaak gedaan. Maar dan reageert er niemand. Hier reageren mensen alleen als ze op hun communiepikkies getrapt worden.

Leave a Reply