Voorbeschouwing Go Ahead Eagles – VVV-Venlo

Morgenavond is het zover! Dan beginnen we na een flink aantal dagen rust, aan de eerste wedstrijd tegen Go Ahead Eagles in play-offs voor promotie naar de Eredivisie. Om 19.45 uur begint de aftrap tegen Go Ahead Eagles in de Adelaarshorst te Deventer.

Het is alweer even geleden dat de Venlonaren een wedstrijd speelden. De laatste wedstrijd was op 29 April uit tegen Achilles. Daar kon VVV relatief rustig aan doen, omdat de tweede plek al veiliggesteld was. Er werd vrij eenvoudig met 1-3 gewonnen in Groesbeek door doelpunten van Seuntjens en Paulissen.

Nu zijn we twee weken verder en zijn de play-offs van start gegaan en dat betekent ook dat wij nu vol aan de bak zullen moeten. Wij zullen tegen GAE ons beste beentje voor moeten zetten om winnend uit die strijd te komen, maar er spreekt veel vertrouwen uit de ploegen en de resultaten zijn ook in ons voordeel dit seizoen: twee keer werd er winst behaald tegen de ploeg uit Deventer. 5 doelpunten werden er gescoord en er werd er maar 1 geïncasseerd. Het is de strijd tussen de nummer 2 en de nummer: VVV-Venlo tegen Go Ahead Eagles. Trainer Maurice Steijn over de aankomende wedstrijden; “Ondanks dat we dit seizoen twee keer hebben gewonnen van Go Ahead, wordt dit natuurlijk geen makkie. Die bestaan ook niet in deze fase. Zowel de tegenstander als wij hebben een sterke serie aan het einde van de competitie neergezet en zij zullen met veel power en fysiek gaan spelen in die ambiance vrijdagavond. Maar mijn spelers kunnen daar goed mee omgaan. Dat was namelijk ook het geval in Breda en eerder dit seizoen in Deventer en dat pakten we goed aan. Het was tot nu toe een schitterend seizoen, met de tweede plek op zak en de topscorer in de selectie. Maar we hebben nog helemaal niets eigenlijk, de belangrijkste fase van het seizoen is aangebroken. Nu begint het eigenlijk pas. We gaan er volle bak tegenaan en willen het mooie seizoen een nog mooier vervolg geven. Dat hebben we in eigen hand, nú moeten we het laten zien!”

Het gaat nu niet meer om punten, maar om de winst en de doelpunten. Niets meer, niet minder. De strijd is om promotie is hard en ontzettend moeilijk, maar als de Venlonaren blijven spelen zoals ze de laatste 5 wedstrijden hebben gevoetbald, dan kan het nog een hele mooie ‘nacompetitie’ worden.

Opstelling VVV-Venlo
Maurice Steijn heeft zijn ploeg goed kunnen voorbereiden in die twee wedstrijdvrije weken. De spelers met blessures en die met pijntjes zijn hersteld en kunnen allemaal ingezet worden.

“We hebben gelukkig geen blessures meer: iedereen is fit, dus op dat gebied hebben we geen enkel probleem. Jammer dat Paulissen voor het eerste duel geschorst is, maar daar vinden we een passende oplossing voor. Het worden drukke dagen met wedstrijden die elkaar snel opvolgen, maar onze groep is er klaar voor en sinds we de titel aan Sparta hebben moeten laten is ons vizier gericht op deze play offs. We kunnen niet wachten om te beginnen!”

Mitchel Paulissen is geschorst deze wedstrijd vanwege gele kaarten in eerdere play-offs.

Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles heeft het zwaar gehad na de degradatie in de Jupiler League. Lang leek het erop dat zij zich niet zouden mogen meten met de beste in de competitie en in de play-offs. Zij bivakkeerde rond die 6e/7e plek, maar door een trainerswissel zijn zij een stuk beter gaan spelen. Een eindspurt bleek afdoende om als 5e te eindigen en daarom mee te doen aan de play-offs.

Bij Go Ahead Eagles komen we ook een aantal oud-vvv’ers tegen. Leon de Kogel en Randy Wolters hebben beiden een recent verleden bij VVV-Venlo gehad.

Van de laatste 5 wedstrijden werden er 4 gewonnen en een werd er gelijkgespeeld, tegen FC Eindhoven. De ploeg uit Deventer is dus wel degelijk in vorm.

Van de laatste 5 wedstrijden die de ploege tegen elkaar speelden gingen er 2 overwinningen naar Venlo, twee naar Deventer en een bleef onbelist. Het belooft dus een spannende pot te worden in Deventer!

Arbitrage
Scheidsrechter: Van de Graaf
Assistent-scheidsrechters: Van Zuilen en Hoekstra
Vierde official: Van der Vrande

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes tijdens de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. FORZA VVV!

10 Responses

 1. kiekoputspelke

  Ik ben tóch wel benieuwd welke speler gaat starten in plaats van Paulissen….
  Hopelijk trekt VVV daar een goed resultaat over de streep en kunnen we het maandag in onze eigen Koel afmaken !!

  1. Klopt! Helaas moeten we gewoon werken en heeft mijn collega treurige familie omstandigheden waardoor er een foutje is opgetreden en we voor het eerst dit seizoen niet de training hebben kunnen bezoeken.

 2. kiekoputspelke

  De site http://www.1limburg.nl heeft mijn vraag al beantwoord….zij schijnen te weten dat Torino Hunte gaat starten morgenavond !!
  Ben daar wel blij mee want hij is iets doelgerichter dan Resida, die misschien later in de wedstrijd nog van waarde kan zijn als de ruimtes groter worden ??

 3. Meuske

  IK HOU HET NIET MEER!!! Let the games begin, ik zeg Derop en Dereuver en thuis lekker achterover leunen met 2 uitdoelpunten in de tes……..Forza VVV os Clubke

Leave a Reply