Voorbeschouwing Go Ahead Eagles – VVV-Venlo

Vastelaovend is helaas voorbij, maar dat betekent ook dat we weer verder gaan met de competitie. Morgenavond om 20.00 uur spelen we in Deventer tegen rivaal Go Ahead Eagles. Het doel is om weer 3 punten te pakken en de verloren 2e plaats weer terug te krijgen.

Afgelopen zondag stond de topper met Sparta Rotterdam op het programma. Het was erop of eronder voor de Venlonaren. Bij winst van VVV zou de titelstrijd weer helemaal open liggen, bij verlies konden we de titel aspiraties voorlopig in de vriezer leggen. Helaas verloren we met 3-1 in Rotterdam van koploper Sparta. De Rotterdammers waren beter en effectiever in de wedstrijd, maar VVV leek lang mee te kunnen in deze wedstrijd. De wedstrijd werd in het laatste kwartier verloren door twee goed uitgespeelde kansen.

Maurice Steijn: ”Mijn team had maandag toch wel een katertje, nog voordat we aan de carnaval begonnen. Jammer van het verlies tegen Sparta, daarmee zijn we afgehaakt in de titelstrijd. Dan nu volledig focussen op de play off-plaatsen en dan het liefst instromen in de halve finales. Dan is het natuurlijk mooi dat deze nieuwe fase begint met een rechtstreeks duel tegen een directe concurrent. Winnen is het beste medicijn tegen een voetbalkater”

Het verlies in Rotterdam betekent absoluut niet dat er een man overboord is, we staan in de top 3 en dat is een prestatie opzich. Wat nu het primaire doel lijkt en wat de trainer ook zegt is dat een positie bij de eerste 5 te behalen moet zijn en dat begint morgen bij de volgende tegenstander.

Morgen vervolgen we dus de competitie met een wedstrijd tegen oude bekende Go Ahead Eagles, waar we nog het een en ander mee moeten afrekenen.

Opstelling VVV-Venlo
Alle schorsingen zitten er voorlopig op en niemand lijkt op dit moment in de gevarenzone te zitten. Dit betekent dat trainer Maurice Steijn kan beschikken over een nagenoeg  fitte en schorsing vrije selectie.

Alleen Jerold Promes is afwezig met een knieblessure en zal enkele weken uit de roulatie zijn. Slecht verhaal”, baalt Maurice Steijn. “Er moet een scan gemaakt worden om zeker te weten wat er aan de hand is, maar de verwachting is dat hij een aantal weken uit de roulatie is. En dus speelt vrijdag Haagen weer in het centrum van onze verdediging. We spelen met dezelfde basiself als afgelopen week”, Aldus onze oefenmeester. Dat betekent dat Paulissen waarschijnlijk opnieuw begint en Resida op de bank zal plaatsnemen.

Vermoedelijke opstelling: Deckers; Rutten, Buwalda, Haagen, Fleuren; Nijholt, Post, Opoku; Paulissen, Seuntjens en Vito van Crooij.

Go Ahead Eagles
Morgen spelen we wederom een lastig duel uit in Deventer tegen Go Ahead Eagles. De laatste ontmoetingen tussen de clubs zijn altijd beladen geweest. Zowel de club als ook de fans willen niets liever dan winnen tegen deze rivalen.

Go Ahead Eagles degradeerde afgelopen seizoen uit de Eredivisie en aan het begin van het seizoen werd verwacht dat de club mee zou doen om het kampioenschap, maar als we de balans opmaken op het moment wil dat nog niet echt lukken. Van de laatste 5 wedstrijden wist Kowet er maar 1 te winnen.

De ploeg die onlangs haar trainer ontsloeg staat nu op de 6e plaats. Maar zoals iedere ploeg in de Jupiler League is ook deze niet te onderschatten. “Go Ahead is een linke ploeg, die eigenlijk te laag staat”, vertelt Maurice Steijn. “Ze hebben uitstekende spelers in hun selectie en laten vaak zeer verzorgd voetbal zien. Maar het is niet constant genoeg, vandaar de zesde plaats. We weten wat ze kunnen en ook hoe we ze moeten bestrijden. En net als bij elke wedstrijd gaan we uit van onze eigen krachten en mogelijkheden.”

We speelden al eerder dit seizoen tegen GAE. Thuis in Stadion de Koel werd het 2-1 voor de Venlonaren in de slotseconden door een doelpunt van Vito van Crooij. Een heerlijk gevoel om zo tegen een rivaal te scoren en de 3 punten in de Koel te houden. De taak is om ook morgen wederom een overwinning uit het vuur te slepen.

Van de laatste 5 competitiewedstrijden tegen Go Ahead Eagles wisten de Venlonaren er twee te winnen en werden er 3 verloren. Extra pijnlijk was de nederlaag in de play-offs waardoor VVV degradeerde naar de Jupiler League. Het voordeel is dus voor de gastheren uit Deventer, maar VVV won dus die laatste wedstrijd en heeft een beduidend beter seizoen dan GAE.

Oude bekende Randy Wolters speelt niet mee morgen bij Kowet. De oud-vvv speler is voor 3 wedstrijden geschorst en zal dus de wedstrijd missen

Arbitrage
Scheidsrechter:Van den Kerkhof
Assistent-scheidsrechters: Strijker & Hoksbergen
Vierde official: Van den Elzen

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes tijdens de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Winnen is het beste medicijn! FORZA VVV!

10 Responses

 1. Frosty

  Dus eigenlijk spelen ze weer 4-4-2? Je haalt er een buitenspeler uit en zet er een middenvelder in. Toch een beetje gek wanneer je het hele seizoen met 2 buitenspelers hebt gespeeld.
  En volgens het verslag op de site van VVV is Promes een middenvelder. Begin me nu ook af te vragen wie die stukken schrijft.

 2. Goodie

  Van Ewijk is de vervanger van Wolters. Van Ewijk is een goede speler, maar die hoort op de 10 positie thuis. GAE speelt verder een niet zo’n best seizoen. VVV moet hier zeker de 3 punten kunnen pakken.

 3. Meuske

  Steijn moet even terug naar de basis en nu niet met de jongens gaan schuiven want dat geeft onrust. Laat die Paulissen eerst maar even buiten de basis en gewoon even met Hunte verder als Resida op het moment geen grasspriet voorbij komt. Laat die 2 nieuwe het nu eerst eens even doen met invalbeurten dan is de pikorde ook weer even hoe het hoort op het moment. Mijns inziens ging het prima en hadden we deze jongens in principe niet eens nodig dus niet teveel veranderen en sleutelen aan hoe het stond voor de winterstop. Laten we hopen dat we morgen 3 punten meenemen uit Deventer dat geeft de burger toch weer moed na de teleurstelling vorige week. Forza VVV

  1. Goodie

   Ben het helemaal met je eens Meuske. Ik vind Steijn een prima trainer, maar hij maakt in mijn ogen alleen soms verkeerde keuzes in het opstellen van spelers of het moment van wisselen. Zo vind ik ook dat Hunte in de basis thuis hoort. Hunte vind ik 1 van de gevaarlijkste spelers bij ons, zodra hij binnen de lijnen komt gebeurt er meestal toch iets.

 4. Venske

  Go Ahead zal morgen alles geven. Een andere trainer, zal de spelers extra motiveren. Maar wat gaan ze doen? Op zekerheid spelen en hopen dat VVV ten aanval trekt, om vervolgens met een counter toe te slaan? Of gaan ze voor eigen publiek vol op de aanval om de nare smaak van de laatste weken weg te spoelen.? Ik verwacht dat beide ploegen zeer voorzichtig zullen beginnen en dat het laatste deel van de eerste helft go Ahead uit zijn schulp zal kruipen. Hopelijk kan VVV de ruimte die er dan ontstaat benutten. Het zal een zeer zware klus worden. Hopelijk is Haagen in goeden doen, Promes is niet makkelijk te vervangen. Come On boys, ga er voor met al je ziel en zaligheid.

 5. kiekoputspelke

  Interessant om te zien hoe VVV vanavond voor de dag komt….ze hebben een paar dagen de tijd gehad om de nederlaag tegen Sparta te verwerken….

  Steijn laat de ploeg dus ongewijzigd en start dus opnieuw met Paulissen en Haagen in de basis. Toch verrassend dat de vaste waarden voorin (Resida en Hunte) wederom het haasje zijn terwijl ze tot nog toe “zekerheidjes” waren.
  Het is te hopen dat er gewonnen wordt (of in elk geval gelijk gespeeld) want anders heb je kans dat er wrijving ontstaat binnen de spelersgroep.
  Zéker als Seuntjens opnieuw nauwelijks in stelling wordt gebracht want hoe slecht Resida soms ook in de wedstrijd zat….hij zette Seuntjens toch geregeld in scoringspositie !!

  Hoe dan ook moét VVV kunnen winnen in Deventer al is het natuurlijk één van de lastigere uitwedstrijden dit seizoen. Ik wens de mannen dan ook veel succes en hoop dat ze de 3 punten kunnen meenemen naar Venlo !!

 6. Depor

  Resida en Hunte waren slechts zekerheden omdat er niks anders was een lange periode (door blessure Van Crooij). Nu is er weer concurrentie, dat is alleen maar goed. Daarnaast zijn Van Crooij en Paulissen in mijn ogen kwalitatief stukken beter dan Resida en Hunte ook voor het samenspel met Seuntjens. Van Paulissen gaan we denk ik nog veel plezier hebben. Ik verwacht dat hij een belangrijke rol kan hebben in een eventuele promotie. Gewoon een erg goeie voetballer, te goed voor de eerste divisie. Laten we het hopen!

  Verder zie ik graag Bourdouxhe op de plaats van Fleuren. Fleuren speelt prima, maar altijd een 6-je.

Leave a Reply