Voorbeschouwing De Graafschap – VVV-Venlo

Na het teleurstellende resultaat tegen Jong PSV afgelopen maandag, mogen we morgen weer aan de bak om herstel. Dan volgt er een uitwedstrijd in Doetinchem tegen degradant en nummer 6 De Graafschap. Zelf staan wij nu op de 5 plaats met 9 punten, terwijl de superboeren er 7 hebben. De aftrap is om 20.00 uur in Stadion de Vijverberg.

Over de wedstrijd van afgelopen maandag kunnen we een aantal dingen zeggen. Uit twee standaardsituaties kregen we de doelpunten tegen, er werd een penalty gemist, er werden ons twee penalty’s ontzegd en we kregen een rode kaart. We konden niet goed doordrukken in de laatste fase van de aanval, maar we hadden ook gewoon pech zoals de volley van Opoku op de paal.

Jammer, maar helaas. We zijn nog vroeg in het seizoen en we moeten het absoluut niet groter maken dan het is. Bij vlagen werd er goed spel vertoond en dat biedt ook hoop voor de rest van het seizoen. Vol het verstand op de volgende wedstrijden en op een nieuwe zege, hopelijk te beginnen morgen.

Morgen staat dus alweer een nieuwe pot op het programma en gaan we er weer vol voor tegen de gastheren uit de Achterhoek, die vorig jaar uit de Eredivisie werden geknikkerd door Go Ahead Eagles.

Maurice Steijn laat weten: “De wedstrijd tegen Jong PSV was er een om snel te vergeten. Kijk, je kunt altijd verliezen. En als de tegenstander beter is, heb ik daar wat minder moeite mee, maar dat was in die wedstrijd niet zo. Naast het puntenverlies zijn we ook Leemans een wedstrijd kwijt. Maar deze verliezen moeten we als volwassen mannen incasseren en als team laten zien dat dit een incident was. We zaten in een goede flow en dus moeten we snel de draad weer oppakken. Dan zijn zware wedstrijden als deze een uitstekend moment om te laten zien wat we waard zijn”

Opstelling VVV-Venlo
Een verschuiving in de basis zal moeten plaatsvinden, want Leemans is geschorst deze wedstrijd. Hij kreeg de rode kaart en is dus niet beschikbaar voor de wedstrijd van morgen tegen De Graafschap.

Op de training werd er een partijvorm gespeeld met daarin Receveur op de plaats van Leemans. Opoku trainde niet mee. Hij kan wellicht spelen morgenavond, maar dit is nog onduidelijk. Op de training werd in ieder geval met Sleegers op die positie gespeeld.

Steijn over onze tegenstander :“De Graafschap is een sterke ploeg met enkele ijzervreters in hun team. En vergeet vooral niet hun thuisvoordeel: wanneer de Vijverberg goed gevuld is en er vol achter gaat staan,  dan geeft dat het team wat extra’s. En het zal daar, vooral met deze temperaturen een heksenketel worden, zoals bijna altijd. Niet voor niks winnen ze hun beide thuiswedstrijden afgetekend: 4-1 en 3-1. Het is voor ons dus geen verrassing als het daar volle bak gaat, zowel op als om het veld. Daar moeten wij minimaal hetzelfde tegenover zetten en dat kunnen we ook”

Vermoedelijke opstelling: De Fockert, Rutten, Promes, Röseler, Janssen; Post, Receveur, Opoku; Van Crooij, Seuntjens & Hunte.

De Graafschap
De Graafschap is een van de degradanten uit de Eredivisie en doet het redelijk bij de terugkeer naar de Eredivisie. Ze staan op de 6e plaats, een plaats onder de Venlonaren. Er werd gewonnen van FC Eindhoven en Jong FC Utrecht, gelijkgespeeld tegen Cambuur en verloren tegen FC Den Bosch.

De Graafschap is een tegenstander die vrijwel altijd gelijkwaardig presteert of gelijkwaardig is aan de geelzwarten. Dat blijkt ook uit de balans van de afgelopen 5 wedstrijden: tweemaal was er winst voor de Venlonaren, tweemaal voor de Superboeren en een keer werd er gelijkgespeeld. De laatste keer dat de ploegen elkaar troffen werd het 1-1.

Arbitrage
Scheidsrechter: Manschot
Grensrechters: Balder en Kleinjan
Vierde official: Gerrets

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes tijdens de uitwedstrijd tegen De Graafschap! FORZA VVV!

21 Responses

 1. JasperVVV

  Ik heb er wel vertrouwen in! De graafschap is de ideale tegenstander om nu te treffen. Vvv kan bewijzen dat vorige week een incident was. Wel hoop ik dat opoku kan meespelen. Denk dat een middenveld met daarin sleegers niet goed uit gaat pakken tegen een vecht ploeg als de graafschap. Maar goed de graafschap mist ook de nodige mensen dus mag geen excuus zijn. Jongens als receveur en sleegers hebben immers wat te bewijzen dus zullen er vol voor gaan.

  Is er al nieuws over proefspeler maarten boddaert?

 2. Goodie

  Het missen van Leemans is een fikse aderlating. Toch heb ik er alle vertrouwen in dat we met een goed resultaat naar huis kunnen gaan!

  Hoeveel Venlonaren zijn er morgen bij dr wedstrijd aanwezig?

 3. Gerardus

  Ik ga uit van de 3 punten. De overwinning op Ehv was geflatteerd en tegen Cambuur hadden ze 90 minuten niets in te brengen. Hoop op Sleegers op de plaats van Hunte maar dat zal wel niet. Kom op jongens en laat zien dat het een incident was!

 4. JasperVVV

  Denk t niet. Vanmiddag in vvv tv zei stein dat de zowel een beslissing van de club west ham was als van de spelers, die aangaven liever op een hoger niveau uit te komen. Die gedachten zal niet veranderen bij het mislopen van europees voetbal. Spelers willen liever naar competities als de championship

  1. Dfence

   vvv tv niet gezien.. maarrrr. dat vind ik serieus goed nieuws.

   klinkt misschien gek dat ik dat zeg.

   maar kijk bv nac.
   Fc twente krijgt 3 redelijke talenten, nac krijgt wat er overblijft.

   Vind het goed dat westham en vvv kiezen voor spelers die vvv beter maken. en tja als die dan niet willen dan misschien na winterstop of volgend jaar als we evt promoveren.

  1. Ik kan de voetbalpoule gewoon invullen. Net nog getest en heb geen andere klachten over dat men de poule niet kan invullen. We zetten nu per keer een aantal speelronde online zodat mensen meer in kunnen vullen, dit is een wens van meerdere mensen die meespelen en dat hebben we gehonoreerd.

   De wedstrijden staan vandaag staan helemaal onderin.

 5. kiekoputspelke

  Op naar De Vijverberg en proberen daar een goed resultaat te halen.

  De seizoensstart blijft prima, met 3 overwinningen en 1 nederlaag. De overwinningen waren qua uitslagen dan niet overtuigend, maar VVV heeft deze wedstrijden laten zien elke tegenstander de wil te kunnen opleggen. Feitelijk was dit afgelopen maandag óók het geval, alleen was dit zo’n wedstrijd waarin het kwartje steeds net verkeerd viel voor VVV.

  Ik blijf dus positief over deze groep en vanavond mogen Sleegers en Receveur laten zien wat ze waard zijn nu de kans daar lijkt.

  Hopelijk weten de mannen te winnen en dan zal mijn biertje op de ZPF nog beter smaken….

 6. RuiverCity

  Vandaag kan de ploeg laten zien dat ze mentaal sterker zijn geworden dan afgelopen jaar. Tevens hoop ik dat ze voor elkaar door het vuur gaan. Met deze temperatuur denk ik dat VVV meer kans maakt aangezien de Graafschap het vooral van werken moet hebben. VVV moet op techniek en de snelheid van Hunte en van Crooy het verschil kunnen maken!

 7. RuiverCity

  Dat zou vreemd zijn want juist tegen een fysieke tegenstander kun je beter gebruik maken van Hunte in plaats van Sleegers. Maar goed we zullen zien en hopen dat ze winnen!

   1. Goodie

    In dat opzicht ben ik toch wel jaloers op een Fortuna of Mvv dat met 240 en 200 man naar Velsen en Helmond gaan.

Leave a Reply