Voorbeschouwing Halve finale Play Offs NAC Breda – VVV-Venlo

Morgenmiddag op Pinkstermaandag staat om 16.45 uur de tweede halve finale Jupiler Play-Offs wedstrijd tegen NAC Breda op het programma. De ploeg van Maurice Steijn gaat morgen op jacht naar een plekje in de finales van de Play-Offs. Morgen moet er minimaal met 0-1 gewonnen worden om een verlenging eruit te slepen. Als er 2 keer gescoord wordt door VVV dan gaan wij door naar de finales. Alles is mogelijk!

Afgelopen vrijdag speelde we de eerste wedstrijd tegen NAC Breda. In deze wedstrijd kunnen we zeggen dat er heel goed werd gevoetbald en misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen werd gespeeld. Alles ging goed behalve het resultaat. Een klein foutje in de defensie en de bal lag er onmiddellijk in. VVV had de kansen om een gelijkmaker te maken of misschien zelfs de wedstrijd te winnen. Onze spits Melvin Platje had pech en raakte twee keer het houtwerk. Helaas maar we moeten door en gaan vol vertrouwen de wedstrijd in. We hebben niets te verliezen en zijn sowieso trots op wat we tot nu toe bereikt hebben.

Trainer Maurice Steijn was erg tevreden over het spel van afgelopen vrijdag maar ook hij vond het natuurlijk jammer dat er niet werd gescoord. Dit zegt de trainer op de website van VVV-Venlo : “De uitslag was de grootste tegenvaller van de avond. Maar uiteindelijk is de uitslag wel het enige dat telt. We hebben met man en macht gestreden en geprobeerd om uiteindelijk nog een doelpunt te maken. Dat is helaas niet gelukt, maar we kunnen terugkijken op een goede wedstrijd. We hebben NAC vastgezet, we hebben kansen gehad om te scoren en te winnen, maar het is uiteindelijk niet gebeurd. Toch kan ik mijn ploeg niets verwijten en wanneer we dezelfde passie en strijdlust laten zien op maandagmiddag, dan hebben we zeker nog een kans om door te gaan. We zullen boven onszelf uit moeten stijgen. En daar gaan we ook voor. Wij willen die finale halen!”

Er werd vandaag rustig getraind maar er werd wel opvallend op penalty’s geoefend. Trainer Maurice Steijn wil elk scenario getraind hebben. Een voordeel is misschien dat NAC Breda niet gewend is om zoveel wedstrijden vlak achter elkaar te spelen. In de Jupiler League hebben we geregeld te maken met Engelse weekenden waarbij we 2 wedstrijden in 3 dagen spelen. NAC heeft dit natuurlijk minder meegemaakt dit seizoen. We moeten met zijn alle de ploeg morgen gaan ondersteunen en hopen op het beste!

Opstelling VVV-Venlo
Zoals verwacht zal trainer Maurice Steijn waarschijnlijk Jeffrey Altheer moeten misschien in de uitwedstrijd tegen NAC. Hij kreeg halverwege de eerste helft een vreselijke schop van NAC speler De Kamps op heup hoogte. Hij heeft nog altijd last van deze plek, hij trainde wel rustig mee met de groep. Danny Post daarentegen keert na een schorsing terug in het elftal. Trainer Maurice Steijn: “Het wordt ons vierde play-offs duel in twee weken, dus wij als staf zijn blij dat het bij dit blessuregeval is gebleven en dat we verder een fitte selectie hebben. Dat is ook een compliment waard aan de spelers en de medische staf na deze drukke periode en de bijna 50 wedstrijden die we dit seizoen hebben gespeeld”

NAC Breda
De ploeg uit Breda speelde niet bepaald een goede wedstrijd maar waren zeer tevreden over het resultaat. Maar ook zij weten dat ze er nog lang niet zijn. Bij NAC viel Drost uit in de rust maar het ziet er naar uit dat hij wel gewoon weer kan spelen. Ook Amieux is fit genoeg om te spelen, voor Sarpong komt de wedstrijd nog te vroeg. Maaskant kan nog altijd niet beschikken over de spelers; Falkenburg, Koch, van der weg en Damcevski.

De trainer van NAC Breda, Robert Maaskant twijfelt nog of hij De Kamps moet handhaven. Maaskant was absoluut niet amused over de overtreding van De Kamps op Altheer. Verder zal hij met dezelfde basis spelen als in Venlo.

Vermoedelijke opstelling: Ten Rouwelaar; Ligeon, Marcellis, Drost, Amieux; Naah, De Kamps/Matic, De Zeeuw; Seuntjens, Fernandez en Tighadouini.

Arbitrage
Scheidsrechter: Kamphuis
Assistent-scheidsrechters: Langkamp en Kleinjan
Vierde official: Van den Kerkhof

Wij wensen de spelers, de staf en de supporters morgen heel veel succes in de halve finale Play Off wedstrijd tegen NAC Breda! We hopen op strijd en passie en natuurlijk op de overwinning. FORZA VENLO!

10 Responses

 1. Meuske

  Wat ben ik benieuwd hoe dit gaat aflopen, het zou toch wat zijn als we Nac uitschakelen!! Heb nog hoop en dat had ik van te voren nooit durven dromen. Mochten we toch verliezen is dat wel met opgeheven hoofd op basis van de play offs. Forza VVV

 2. pavisto67

  Het zal lastig worden, maar niet onmogelijk. Laatste 22 jaar geen uitoverwinning behaald in Breda, slechts twee keer een gelijkspel. Maar goed, statistieken zijn er om veranderd te worden.
  Omdat ik op fietsafstand van het stadion woon, zit ik vandaag tussen het thuispubliek, wat hoop ik toch dat ik het verdriet van heel dichtbij mag meemaken, als we ze alsnog weten te wippen.

 3. socrates

  Jay Driessen weet precies hoe je deze wedstrijd moet spelen. 24 jaar geleden dompelt hij Breda in rouw met droge knal in de hoek. Dat kan vandaag weer. Met bezieling en iets meer mazzel dan vrijdag vliegen er nu twee in. Daarna nog die jongens met die stoflongen een flinke dreun geven. Kan een mooi slot worden. Kom op, helm op, brommer aan en gas ‘r op. En vooral veel knallen op ballenvanger Ten Rouwe-laar.

 4. marcel

  1x scoren, en dan wordt het voor hun een gevaarlijke situatie. dus laten we hopen op een 0-1 of 1-1 stand met rust. dan zal bij hun het gevaar van een tweede VVV goal, een enorme druk op het verdere verloop van de wedstrijd leggen

 5. fcdhvleerstraat

  KOM OP VVV!
  DEN HAAG SUPPORTERS STEUNEN JULLIE OOK VANMIDDAG, JULLIE GAAN 2 KEER SCOREN
  IN BREDA OP ZEKAR!!
  EN WAAROM ZIJN WE VOOR VVV, OMDAT ÉÉN VAN DE GROOTSTE VOETBALLERS OOIT IN HET GROENGEEL
  EEN VENLONAAR WAS, HARRY HEINEN, HIJ ZOU WENSEN DAT HET VOLGEND SEIZOEN WEER ADO-VVV IS, DUS
  TWEE KEER SCOREN EN NAC DE GROND IN BOREN!!!

Leave a Reply