Voorbeschouwing Halve finale Play Offs VVV-Venlo – NAC Breda

Morgenavond om 20.45 uur de staat de eerste wedstrijd in de halve finales van de Jupiler League Play-Offs op het programma. Dit is de eerste wedstrijd van tweeluik tegen NAC Breda. Een belangrijke wedstrijd voor de mannen voor Maurice Steijn om een goede uitgangspositie te behalen voor de tweede wedstrijd en wellicht de finales van de Play-offs te behalen.

Het was tot en met zondag nog spannend wie de tegenstander zou worden. Zowel Go Ahead Eagles als NAC Breda konden de tegenstander worden. Na de 4-5 nederlaag thuis tegen de bekerwinnaar FC Groningen en het verlies van Go Ahead Eagles eindigde de ploeg uit Breda op de 16de plek in de Eredivisie. Komende maandag staat alweer de tweede wedstrijd op het programma. Voor de ploeg van Maurice Steijn zaak om een goed resultaat neer te zetten.

De spelers, technische staf en zelfs de supporter zijn positief en optimistische over de tweeluik tegen NAC Breda. Na de resultaten van de afgelopen weken heeft de ploeg vertrouwen gekregen en kijkt iedereen uit naar de wedstrijd tegen de nummer 16 uit de Eredivisie. Voor trainer Maurice Steijn heeft deze wedstrijd ook nog eens een speciaal tintje. Hij speelde namelijk 3 seizoenen voor NAC Breda. De trainer zegt het volgende op de website van VVV-Venlo: “Natuurlijk is het een mooi affiche, maar dat geldt niet alleen voor mij. Het is mooi om te merken hoe het hier leeft. Staf, spelers, supporters: iedereen kijkt uit naar deze twee wedstrijden. En wij zitten op dit moment lekker in ons vel en dat is altijd prettig voor zo’n belangrijke duels. Natuurlijk is er druk, maar die is er altijd. Wij willen gewoon heel erg graag laten zien dat we niet voor niets in de halve finale staan, dat hebben we met zijn allen bereikt en zien we als iets positiefs. Ik denk niet dat onze tegenstander ook zo naar de play-offs kijkt. Voor hen is het een ongewenst toetje, die waren liever al klaar geweest. Maar ik kijk naar onze eigen ploeg. En daar zit het goed!”

Op basis van de thuiswedstrijden kunnen we zeker positief en vol vertrouwen de wedstrijd ingaan. VVV-Venlo verloor namelijk maar 2 thuiswedstrijden in de competitie. Alleen FC Emmen en Jong PSV lukte het dit seizoen om de 3 punten mee te nemen. In de beker was bekerfinalist PEC Zwolle met 0-1 te sterk voor de Venlonaren. VVV-Venlo speelde weliswaar een wisselvallig seizoen maar kreeg de minste doelpunten tegen in de competitie maar er werden wel weinig doelpunten gemaakt. Veel zal afhangen aan de vorm van spits Melvin Platje die in alle competities 16 doelpunten wist te maken.

We hopen op een goed gevuld of misschien zelfs vol stadion. We gaan met zijn alle sfeer maken en het laten spoken in de Koel! Er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor de belangrijke wedstrijd van morgen. Hiervoor raden wij u aan om op tijd naar het stadion te komen om onnodige frustraties te vermijden. Tevens geldt er een clubcard verplichting en 1 op 1 verkoop. Heeft u geen clubcard? Geen probleem,VVV maakt deze gratis voor u aan, echter kost dit tijd! Voor meer informatie over de kaartverkoop klik HIER.

Opstelling VVV-Venlo
Trainer Maurice Steijn moet morgen de strijd aangaan zonder aanvoerder Danny Post. De middenvelder is geschorst voor de thuiswedstrijd tegen NAC. Hij pakte in beide Play Offs wedstrijden tegen FC Oss een gele kaart. Danny Post zal hoogstwaarschijnlijk vervangen worden door Quin Kruijsen. Verder beschikt de trainer over een geheel fitte selectie.

NAC Breda
De ploeg uit Breda speelt sinds 2000 onafgebroken in de Eredivisie. Maar door geldproblemen is het al jaren aan het rommelen binnen de club. Met veel trainers- en spelerswisselingen glijdt NAC Breda steeds verder naar de onderkant van de Eredivisie. Dit jaar is het zelfs zo ernstig dat de ploeg 16de eindigde en dus Play Offs moeten spelen om een plekje in de Eredivisie veilig te stellen. Dit seizoen was een dramatisch jaar voor NAC. De ploeg wist maar 6 keer een wedstrijd te winnen, speelde 10 keer gelijk en verloor 18 keer. Met 36 doelpunten voor en 68 tegen kunnen we stellen dat ze een probleem hebben met scoren en niet goed verdedigen.

De teruggekeerde Robert Maaskant wilt vandaag niets kwijt in de VI over zijn opstelling. Volgens hem is het bij voorbaat geen uitgemaakte zaak dat de Bredanaars de play-offs zomaar even winnen. ‘We hebben VVV heel minutieus bestudeerd. Het is een ploeg om rekening mee te houden.’ Met spelers als de Zeeuw, Falkenburg, Sarpong(vraagteken voor de wedstrijd), Fernandez en Tighadouini verwachten we een sterk NAC.

Maaskant laat zijn elftal tegen VVV vermoedelijk wat offensiever starten dan in de competitie, al wenst hij zich ook daarop niet vast te pinnen. ‘Winnen, dus scoren in een uitwedstrijd, is natuurlijk het ideale scenario. Maar uiteindelijk gaat het erom dat we op basis van twee duels de sterkste zijn. Hoe winnen tegen VVV, maakt niet uit.’ (bron: VI.nl)

NAC Breda heeft een trouwe achterban. Elke wedstrijd zit het stadion goed gevuld en er zullen morgen 550 NAC supporters in het uitvak staan. Daarnaast zien we ook dat veel supporters proberen kaarten voor het thuis vak te bemachtigen.

Historie VVV-Venlo – NAC Breda
In de historie van VVV-Venlo speelde we 24 keer tegen NAC Breda. De statistieken zijn in het voordeel van onze mooie club. In 24 wedstrijden wisten we 9 keer te winnen, speelde we 8 keer gelijk en verloren we maar 7 keer. Ook het doelsaldo met 35 voor en 28 tegen is in het voordeel van VVV.

Aankomende vrijdag is het zover! De halve finale van de Play Offs tegen NAC Breda. We starten in onze eigen stadion De…

Posted by Venlonaren on Tuesday, May 19, 2015

Arbitrage
Scheidsrechter: Mulder
Assistenten: Van Zuilen & Bluemink
Vierde Officials: Bax

Wij wensen de spelers, de staf en de supporters morgen heel veel succes in de halve finale Play Off wedstrijd tegen NAC Breda! We hopen op strijd en passie en natuurlijk op de overwinning. FORZA VENLO!

5 Responses

 1. Gerardus

  Stein blijft maar rare keuzes maken als hij Kruijssen nu weer op gaat stellen. Kruijssen is wel de laatste die je daar neer wilt zetten. In Altheer en Sevinc heb je daar toch stukken betere keuzes voor die iedere supporter zou begrijpen en die iedere supporter zou kiezen. Hopelijk gaan we niet met Stein volgend seizoen in…

  1. Er staat zeer waarschijnlijk maar het kan ook zomaar zijn dat er toch wordt gekozen voor Altheer. Het is natuurlijk niet waterdicht aangezien VVV en Steijn nooit uitspraken doet over de opstelling. Zal niet de eerste keer zijn dat er een verrassing in de basis opstelling staat.

 2. Meuske

  Ten eerste vond ik het heerlijk om vanmorgen even de limburger te lezen over de historie, natuurlijk omdat die in ons voordeel is maar die rivaliteit en strijd onderling gewoon heerlijk en hopelijk staat ons dit ook te wachten morgen. Strijd passie en knokken voor iedere meter met een vermakelijke pot voetbal en publiek wat zich laat horen en dan niet het negatieve gefluit als er eens wat mis gaat daar hoop ik op. Ten tweede denk ik dat Maksimenko ook een prima vervanger is voor Post heeft toch ook verdedigend laten zien dat hij zijn mannetje staat en de bal vaak na dezelfde kleur speelt. Kruijssen heeft mij de laatste wedstrijd die hij speelde ook niet teleurgesteld ook al ben ik niet echt een voorstander om hem op te stellen. Denk dat we op het middenveld of in de verdediging ook niet zoveel problemen hebben maar voorin net iets te weinig keus in scorend vermogen met name de spits positie nu Khalouta uit de selectie is gezet. We zullen morgen meer weten maar ik heb er in ieder geval zin in en hopelijk nog velen met mij. Come on Venlo zet even alles aan de kant en kom naar stadion De Koel misschien schrijven we weer historie en daar ben jij dan bij geweest. Forza VVV

 3. Ben

  Geen tegendoelpunten vandaag is erg belangrijk, belangrijker dan scoren. Het zou mooi zijn een kleine overwinning, liefst met achter get streepje een nul. FORZA VVV, laten we vooral die laatste, de 4e wedstrijd winnen.

 4. Godfried

  Kom op, der aan wie Verkes Willem! Alderwets der op klatse. Blood aan de scheenbeschermers wil ik zeen! Kruutsbande wil ik huure knettere en liezen motte oet elkaar spatte! Der mot genne nop mier onder de kikse blieve zitte. Ik wil ze stök veur stök truuk zeen in Brabants vleis.

Leave a Reply