Voorbeschouwing Helmond Sport – VVV-Venlo

Nog 4 wedstrijden te gaan dit seizoen in de Jupiler League. In deze laatste fase van de competitie gaan de prijzen verdeeld worden onder de ploegen. Voor VVV-Venlo zeer belangrijk om bij de eerste 8 te eindigen en het liefst de 4de periode binnen te slepen. Morgen staat er een van de 4 finales op het programma. Dan trapt VVV-Venlo om 20.00 uur in Helmond af tegen Helmond Sport.

VVV-Venlo moet morgen winnen om nog mee te dingen voor de 4de periode. Met nog 2 wedstrijden te gaan staan de Venlonaren op de 4de plek met 1 punt achter FC Eindhoven en gelijk met MVV (beter doelsaldo). Een plek 2 in de periode is genoeg voor de periodetitel aangezien NEC al een periodetitel heeft en kampioen is geworden in de Jupiler League.

Afgelopen weekend deed VVV zeer goede zaken. Na 3 teleurstellende wedstrijden en resultaten lukte het VVV om snel op voorsprong te komen tegen FC Eindhoven. Na een geweldige eerste helft en een wat mindere tweede helft gaf VVV de voorsprong gelukkig niet meer uit handen. Een zeer goed resultaat om nog mee te dingen om de 4de periode maar misschien nog belangrijker, concurrenten De Graafschap en Sparta Rotterdam verloren en hierdoor sloeg VVV een gat van 4 en 5 punten. Daarnaast verloor FC Oss waardoor VVV nu gelijk staat met de nummer 6. De top 5 is wellicht nog haalbaar maar dan moeten er 5 punten ingehaald worden.

Morgen speelt VVV wederom een belangrijke wedstrijd tegen Helmond Sport. VVV is een van de minst scorende ploegen in de Jupiler League en Helmond is de meest gepasseerde ploeg uit de Jupiler League. Het kan een spectaculaire wedstrijd worden maar uit de resultaten van het afgelopen seizoen is een overwinning niet zeker op een laagvlieger. De Venlonaren hebben dit seizoen een abonnement op slechte resultaten tegen de laagvliegers. Zo werd er dit seizoen pas 1 punt behaald tegen Jong PSV (15de), 1 punt tegen Achilles’29 (17de), 2 punten tegen Fortuna Sittard (19de) en 2 punten tegen RKC Waalwijk (20ste). Daar tegenover staat dat tegen hoger geklasseerde ploegen VVV het juist weer heel goed doet.

De wisselvalligheid moet uit de ploeg om de Play Offs te bereiken en om een rol van betekenis te spelen in de Play Offs. Trainer Maurice Steijn is duidelijk en kijkt positief naar de laatste 4 wedstrijden van het seizoen. “We moeten winnen van Helmond Sport. De periode heeft nog 2 wedstrijden, het reguliere seizoen nog 4. En daar willen wij nog een paar duels aan vastplakken. En dat hebben we allemaal zelf in de hand, maar dan moeten we onze punten pakken. Te beginnen tegen Helmond Sport. Ik hoor en lees heel wat scenario’s met als en dan voorbijkomen, maar daar wil ik niet afhankelijk van zijn. Winnen in Helmond is de opdracht. En dat is geen makkie, want we hebben de afgelopen weken zelf ondervonden dat makkies niet bestaan in de Jupiler League. Maar we gaan met vertrouwen deze wedstrijd in, te meer omdat ik tegen FC Eindhoven langere periodes de ploeg heb zien voetballen zoals we dat willen.”

Het zou mooi zijn als er eens een ruime uitoverwinning behaald wordt. Maar met een kleine overwinning zijn wij ook tevreden. Er moet morgen gewonnen worden om de Play Offs veilig te stellen en het seizoen niet als een nachtkaars uit te laten branden.

Opstelling VVV-Venlo
Trainer Maurice Steijn mist tegen Helmond Sport nog altijd zijn twee centrale verdedigers Robin Buwalda en Pim Balkestein. Beide spelers zijn nog altijd niet volledig hersteld. Robin Buwalda is de komende weken uitgeschakeld. Het is nog niet bekend wat zijn blessure precies is. Daarnaast is Vito van Crooij voor het duel met Helmond Sport voor 1 wedstrijd geschorst na zijn 5e gele kaart van het seizoen tegen FC Eindhoven. Waarschijnlijk gaat trainer Maurice Steijn wederom met Altheer in de basis starten en zal Randy Wolters, Vito van Crooij vervangen.

De trainer over de opstelling van morgen: “Noodgedwongen moeten we ons team wel wat wijzigen. Zo is Van Crooij geschorst en in zijn plaats komt Wolters, die is er natuurlijk op gebrand om een goede beurt te maken. En verder zijn Balkestein, Donkers en Buwalda geblesseerd. Die laatste blessure duurt langer dan gedacht en dat is een tegenvaller. Vooral voor de speler zelf natuurlijk. Maar we hebben goede vervangers en die hebben ook de afgelopen weken hun waarde bewezen. Op het einde van het seizoen, wanneer schorsingen en blessures op de loer liggen, dan blijkt de sterkte van de selectie”, laat de trainer weten na de afsluitende training.

Helmond Sport
Het gaat niet goed met de club uit Helmond. Normaal gesproken speelt Helmond Sport in de middenmoot en doen ze vaak mee om de Play Offs. De ploeg bungelt al het hele seizoen onderaan. Met een 18de plek en maar 7 overwinningen uit 34 wedstrijden behaalde de ploeg pas 29 punten. Daarnaast kreeg Helmond al 79 doelpunten tegen en daarmee zijn ze de meest gepasseerde ploeg van de Jupiler League.

Het leek een stukje beter te gaan de laatste wedstrijden met Helmond Sport. Ze wonnen namelijk thuis 2 wedstrijden achter elkaar van ploegen De Graafschap en Almere City FC. Tot afgelopen zondag toen werden de Helmonders compleet weggespeeld door Roda JC en verloren ze met 7-0. Dit moet wel een mentale tik zijn geweest. Toch blijven de Helmonders positief en gaan ze voor de 3de thuisoverwinning op rij.

De ploeg uit Helmond kent geen geheimen voor VVV-Venlo. De club werkt immers al jaren samen met VVV-Venlo. Ze hebben samen een jeugdopleiding en wisselen veel voetbalkennis uit. Daarnaast zijn directeur Mario Captein, trainer Jan van Dijk en verdediger Ferry de Regt geen onbekende voor VVV-Venlo. De oud-speler van VVV zal morgen niet meespelen tegen zijn oude club. Zijn seizoen eindigde al in november door een afgescheurde kruisband.

Historie Helmond Sport – VVV-Venlo
De wedstrijd Helmond Sport – VVV-Venlo is in het verleden al 30 keer gespeeld. In die 30 wedstrijden was VVV-Venlo de partij die het vaakst won, namelijk 12 wedstrijden werden er gewonnen. Er werd 8 keer gelijk gespeeld en 10 verloren van Helmond.

Laatste 5 uitslagen van de wedstrijd Helmond Sport – VVV-Venlo
Seizoen 2013/2014 1-2 w
Seizoen 2011/2012 1-2 W
Seizoen 2008/2009 3-2 V
Seizoen 2007/2008 1-1 G
Seizoen 2006/2007 1-1 G

Meer uitslagen vindt je op de historie VVV website.

Arbitrage
Scheidsrechter: van Damme
Assistenten: Hillaert & Senecaut
Vierde Official: Henshuijs

Volgens meerdere voetbalmedia en wedkantoren is VVV-Venlo de grote favoriet. Zij verwachten dat VVV-Venlo de 3 punten mee naar huis nemen.

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes. En hopelijk gaan de 3 punten mee naar De Koel. FORZA VVV!

4 Responses

  1. supportertje

    Ik hoop maar dat VVV dezelfde passie en vechtlust, plus mentaliteit laat zien als tegen Eindhoven. Dat zou voor iedereen die VVV een goed hart toedraagt welkom zijn. Hopelijk kan Wolters zijn kalmte bewaren en laten zien dat hij zich weg kan cijferen voor het elftal. Hij is een goede en snelle voetballer met veel kwaliteiten, maar in zijn dadendrang kan het wel verkeert uitpakken.

  2. RuiverCity

    Lees de oneliner van Maurice Steijn nog eens: “We moeten winnen…..” Tuurlijk meneer Steijn, tuurlijk. Maar maar maar……VVV heeft niks, helemaal NIKS in de playoffs te zoeken!

  3. Meuske

    Haije en bedank, einde seizoen MAN MAN MAN wat een drama. Hoe is het in godsnaam mogelijk? Iemand maar dan ook iemand een nuttige verklaring voor deze ellende? Ben weer helemaal sprakeloos en zwaar teleurgesteld!!!

Leave a Reply