Voorbeschouwing Helmond Sport – VVV-Venlo

Morgenavond staat de uitwedstrijd tegen Helmond Sport op het programma. Op 20.00 uur in het Lavans stadion te Helmond zullen onze manschappen proberen de derde overwinning op rij te behalen tegen de club waarmee wij samen een jeugdopleiding mee hebben.

Afgelopen maandag wonnen we uiteindelijk vrij eenvoudig van FC Dordrecht met 3-0. De eerste helft in stadion de Koel was nog enigszins moeizaam te noemen. Dordrecht kreeg zelfs enkele grote kansen, maar de lat en Deckers boden goed redding. De tweede helft daarentegen was stukken beter en de gasten hadden totaal niets meer in te brengen in het tweede bedrijf. De doelpuntenmakers waren Opoku(1e helft), Van Crooij en een eigen doelpunt van de schapenkoppen.

De Venlonaren hebben zich goed hersteld van de nederlaag tegen koploper Sparta en hebben de focus gelegd op waar de realiteit berust: het behalen van de play-offs en bij de eerste 5 eindigen. Dit lukt op het moment goed, want met twee zeges op rij hebben we de 2e plaats heroverd met 2 punten voorsprong op de nummer 3 FC Eindhoven. In de laatste twee wedstrijden heeft VVV 6 keer gescoord en wist het de nul te behouden, cijfers waarop we verder kunnen bouwen.

We zijn op de goede weg, maar we hebben nog enkele pittige tegenstanders te gaan. Allereerst morgenavond tegen Helmond Sport, dat onder trainer Jan van Dijk een uiterst gevaarlijke formatie is. Het is dan ook zaak om er vol voor te gaan, want het is gewoon een goede ploeg.

Opstelling VVV-Venlo
“Onze ploeg is goed bezig, met twee overwinningen achter elkaar. En je weet hoe het werkt: overwinningen zijn de beste boost voor een team. Dat geeft een ploeg vertrouwen: veel kansen krijgen, zes keer scoren en weinig weggeven en zelfs geen enkel doelpunt tegen gekregen. En dat met een verdediging die nog niet vaak samen speelde. Dat is ook een compliment naar mijn team: de invallers van de geblesseerden en geschorsten staan er meteen en hebben het goed gedaan. En nu Moreno Rutten niet meer geschorst is, komt die weer terug op zijn vaste plek. Jerold Promes is er helaas nog niet bij en over zijn hersteltijd horen we komende week meer” aldus trainer Maurice Steijn.

De situatie van Promes is dus nog niet helder. Feit is wel dat de sterkhouder in de defensie voorlopig uit de roulatie is. Vervanger Haagen doet het uitstekend, dus die blijft op die plaats staan. Verder geeft de trainer voorlopig nog de voorkeur aan Paulissen boven Resida of Hunte op de linkerflank, dus de jonge aanvaller zal ook morgen in de basis starten.

Vermoedelijke opstelling: Deckers; Rutten, Buwalda, Haagen, Fleuren; Post, Nijholt, Opoku; Vito van Crooij, Seuntjens & Paulissen.

Helmond Sport.
De kattenmeppers zijn bezig met een enigszins wisselvallend seizoen. De club die die ambitie heeft uitgesproken om structureel te play-offs te willen halen, staat op een 11e plek. Maar met 1 punt achterstand op nummer 8 Telstar, kan er heel veel veranderen wanneer de zaken richting Helmond gaan.

Helmond Sport is een grillige ploeg”, vertelt trainer Maurice Steijn. “Wisselvallig, maar ze vechten voor hun laatste kans om nog iets van het seizoen te maken. Ze staan dan wel 11e, maar dat is maar een paar punten verwijderd van de plekken die recht geven op de Play Offs. Daarvoor hebben zij een overwinning nodig en dus gaan ze waarschijnlijk met het mes tussen de tanden spelen. Gelukkig hebben wij ook een team dat stevig kan spelen, dus daar ben ik niet bang voor. Vol vertrouwen naar Helmond!”

De laatste weken draait Helmond Sport niet zo denderend. Sterker nog, van de laatste 5 wedstrijden werden er 3 verloren, 1 gelijkgespeeld en maar 1 wedstrijd werd er gewonnen. De kattenmeppers zijn dus niet in goede doen op dit moment. Voor Helmond Sport is de wedstrijd tegen VVV-Venlo altijd een must win, het is namelijk een van de grote rivalen van de kattenmeppers. In Venlo zien we dat toch anders, maar het blijft altijd een lastige tegenstander.

Spelers waar VVV rekening mee zal moeten houden zijn: De Reuver en Van de Sande.

Qua statistieken zit het wel snor: van de laatste 5 wedstrijden tussen de twee ploegen heeft VVV er 4 gewonnen en 1 verloren.  Maar die verloren wedstrijd was vorig jaar in Helmond en de Venlonaren willen dat koste wat kost rechtzetten.

Arbitrage
Scheidsrechter:Bax
Assistent-scheidsrechters: Langeland & Weterings
Vierde official: Dröge

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes tijdens de uitwedstrijd tegen Helmond Sport. FORZA VVV!

7 Responses

 1. Donderspeech

  Ben ben het niet eens.

  Mindere tegenstander is altijd gevaarlijk voor dit VVV. Taak voor de trainer om dit eruit te krijgen. Geeft wel hoop voor de nacompetitie dat ze het goed doen tegen goede tegenstanders. Komt natuurlijk wel gelijk de vraag of het wel verstandig is om te promoveren maar daar zullen de spelers zich uiteraard niets van aan trekken. Succes vanavond tegen trainingspakken-city.

 2. Goodie

  VVV moet hier eigenlijk niet heel veel moeite aan hebben. Helmond is dit jaar wisselvallig, en de laatste tijd wordt er geen wedstrijd mee gewonnen. Laten we de jongen naar de 3 punten schreeuwen!

 3. Zeker wete

  Dit is met afstand de beste selectie die we de afgelopen jaren hebben gehad. Wat un overwinning weer!! Op naar een spetterende play off!!! Maar eerst KNACken volgende week in een volle koel. Wordt tijd dat het publiek massaal achter VVV gaat staan. Steijn heeft daar gelijk in (VVVTV).

Leave a Reply