Voorbeschouwing Helmond Sport – VVV-Venlo

Morgenavond staat de wedstrijden tegen streekgenoot Helmond Sport op het programma. Om stipt 20.00 trappen de Venlonaren af tegen de Kattenmeppers in het Lavans Stadion.

Vorige week werd er een bittere pil geslikt toen de Venlonaren thuis in Stadion de Koel verloren FC Volendam met 0-1. Het spel afgelopen vrijdag was op sommige momenten zeer moeizaam en het was moeilijk om door het spel van de Volendammers heen te prikken, door matige passing en stugge verdediging. Het was dus lastig kansen te forceren.

Het was een flinke klap voor de Venlonaren, die daardoor de tweede nederlaag van dit seizoen moesten incasseren. We zijn benieuwd hoe het daadwerkelijk heeft ingewerkt in de koppen van de spelers.

Morgen spelen we dus tegen Helmond Sport, een tegenstander die momenteel op de 13e plek staat in de Jupiler League. VVV-Venlo, de nummer 4, ging vorig jaar natuurlijk ook al bezoek in Helmond en destijds werd het 1-4 in het voordeel van de Venlonaren. Het werd 1-0 voor de Kattenmeppers, maar daarna zorgden Seuntjens, tweemaal Buwalda en en Opoku voor de ruime zege tegen de gastheren uit Helmond.

Maar iedere wedstrijd is er een op zich en dus moeten we gewoon zoals altijd met 110% inzet aan die wedstrijd beginnen. Dat zei trainer Steijn tegen 1Limburg: “Vorig jaar wonnen we weliswaar twee keer met 4-1, maar hadden we het beide keren erg lastig. Ik verwacht een goed georganiseerde tegenstander. Je wint ook niet zomaar van Emmen en Cambuur.”

We moeten op zoek naar herstel en de 3 punten. Daarnaast zijn we in uitwedstrijden nog ongeslagen dit seizoen. Sterker nog, in de uitwedstrijden hebben we nog geen punten gemorst.

Opstelling VVV-Venlo

In het perspraatje liet de trainer weten aan de verslaggevers van 1Limburg: “We moeten nog afwachten of Roel en Johnatan inzetbaar zijn” Opoku en Janssen zijn twijfelgevallen voor de wedstrijd van morgen. Opoku heeft al een tijdje last van zijn teenblessure en Janssen viel uit in de wedstrijd tegen FC Volendam. Het meespelen van de twee is nog onzeker en kunnen verder geen concrete uitspraken over gedaan worden.

Vermoedelijke opstelling: De Fockert, Dekker, Promes, Röseler, Rutten; Post, Leemans, Sleegers; Van Crooij, Seuntjens & Hunte.

Helmond Sport

Zoals hierboven aangegeven is Helmond Sport de nummer 13 van de ranglijst. Tot nu toe werd er in 6 wedstrijden, 7 punten behaald. De laatste twee wedstrijden werden gewonnen door de Kattenmeppers met Cambuur en FC Emmen als slachtoffer. De gastheren uit Helmond begonnen dus niet goed aan de competitie, maar hebben zich inmiddels herpakt en twee knappen overwinningen geboekt.

Oud-VVV’er Bourdouxhe speelt nu voor Helmond Sport en zal morgen ook weer van de partij zijn. Daarnaast zijn de volgende spelers belangrijk om in het vizier te houden: Ten Den, Braber en Justiana.

In totaal speelde VVV-Venlo 60 keer tegen Helmond Sport. 30 keer was er winst, 14 keer een gelijkspel en 16 keer een verliespartij.

De balans zit goed tegen Helmond Sport. Van de laatste 5 wedstrijden won VVV er 4 en verloor het er 1. Vorig seizoen werd er twee keer met 4-1 gewonnen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Van den Kerkhof
Grensrechters: Steegstra en Bluemink
Vierde official: Kampman

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes tijdens de uitwedstrijd tegen Helmond Sport! FORZA VVV!

 

6 Responses

  1. Meuske

    Hoop dat ze zich kunnen herpakken na het debacle van vorige week en weer overtuigend winnen, goed voor het zelfvertrouwen. Hoop toch dat Opoku fit genoeg is om te starten want ik vind het wel een gemis als hij niet speelt. Alle vertrouwen in morgen!! Forza VVV

  2. kiekoputspelke

    Ik deel de mening van Steijn !

    Ook hier weer de opmerking van Meuske die spreekt van een debacle…wat een verkeerd gekozen woord voor een ongelukkige nederlaag na een minder goede wedstrijd !

    Jammer dat het goede werk wat Steijn levert en het tekenen van een langdurig contract niet op de juiste waarde geschat wordt door het grote deel van Venlo/

Leave a Reply