Voorbeschouwing Helmond Sport – VVV-Venlo

Nadat VVV-Venlo de afgelopen twee weken ongeslagen bleef in de Limburgse derby’s tegen MVV Maastricht (0-5) en Roda JC (1-1), staat nu een wedstrijd tegen Helmond Sport voor de deur. Een ploeg die hoopt op een ‘schokeffect’: afgelopen week zette het Helmondse bestuur Wil Boessen (oud assistent- en interim-trainer van VVV) op non-actief. Daarbovenop kreeg Helmond Sport ook nog eens drie punten in mindering, aangezien ze tegen FC Emmen weigerden te spelen door een te krappe selectie. Al met al, redenen genoeg voor een giftige wedstrijd.

Trainer Jos Luhukay is ook benieuwd naar de nieuwe aanpak van Helmond Sport: “Je weet natuurlijk niet hoe zij het gaan doen, of ze met andere spelers of in een ander systeem gaan spelen. Maar wij moeten vooral naar onszelf kijken. We zitten nu in een goede flow en hebben de laatste weken gelukkig weinig wisselingen door blessures gehad. Dat geeft natuurlijk ook wat meer zekerheid”, liet de trainer weten op de site van VVV. “In de vorige uitwedstrijd tegen MVV hebben we echt heel sterk gespeeld. Het is aan ons om dat nu een vervolg te geven in deze uitwedstrijd.”

En in deze nieuwe uitwedstrijd, de jacht naar opnieuw drie punten, gaat VVV aangemoedigd worden door een gevuld uitvak – gelukkig zijn awaydays ein-de-lijk weer toegestaan. Vanaf vrijdag de 18e mogen de stadions weer volledig gevuld worden (tot en met de 25e weliswaar met een CTB). Vooral voor VVV is dat heel positief; mét publiek lijkt er zoveel meer passie en lef in de ploeg te zitten. En puur daarom wisten we stand te houden tegen Roda JC (één van de best voetballende ploegen van de Eerste Divisie) en wisten we MVV te overklassen. Als we diezelfde passie opnieuw kunnen laten zien, ben ik ervan overtuigd dat we ook tegen Helmond Sport drie punten kunnen halen.

Voor Levi Smans (blessure), Mitchell van Rooijen (blessure), Jonas Theuerzeit (ziek) en, vanzelfsprekend, Tristan Dekker (gebroken kuitbeen) komt de wedstrijd tegen de Kattenmeppers te vroeg. Dekker werd, naar aanleiding van de opgelopen blessure tegen Roda JC, afgelopen maandag – succesvol – geopereerd. Helaas werd al snel duidelijk dat hij dit seizoen hoogstwaarschijnlijk geen minuten meer zal kunnen maken. Heel zuur voor iemand die al vaker met blessures kampte en nu al weken vast in de basis stond.

Tegen Helmond Sport – waarmee VVV al jaren een gezamenlijke jeugdopleiding vormt – neemt VVV het op tegen een ‘oude’ bekende: evenals vorig seizoen is Aaron Bastiaans ook dit seizoen verhuurd aan de rood-zwarten. Sinds zijn overstap staat de vleugelaanvaller steevast in de basis. Erg goed voor zijn ontwikkeling! De selectie van Helmond kent weliswaar nog een ex-VVV’er, Jessy Hendrikx, maar hij is geblesseerd waardoor er voor hem helaas geen reünie in zit.

Eerder dit seizoen wisten de Venlonaren nog te winnen van Helmond Sport. In de slotminuten liet Wassim Essanoussi toen De Koel exploderen, door vlak voor tijd knap raak te schieten waardoor we de Brabanders met 1-0 versloegen. Ook opvallend is de basiself van VVV destijds. Als we opstelling van die wedstrijd in september vergelijken met die van afgelopen week zien we slechts vijf overeenkomsten (Dekker, Koglin, Pachonik, Janssen en Schroijen). De overige spelers (Zima, Da Graca, Munsters, Smans, Bastiaans en Roemer) zijn ofwel richting de uitgang verwezen, ofwel gepasseerd. Er is sindsdien veel gewisseld in de eerste elf van Luhukay. Al lijkt hij de laatste weken, na héél veel experimenteren, zijn ideale basiself te hebben gevonden.

De wedstrijd tegen Helmond Sport (van 20:00) staat onder leiding van scheidsrechter Gerrets, met Van der Waaij, Steeg en Dogterom als assistenten, is te zien via het schakelprogramma van ESPN. Maar uiteraard ook via Radio Omroep Venlo en natuurlijk in het uitvak!

FORZA VENLO!

3 Responses

  1. chretien

    Dit keer alleen tevreden met een overwinning. Liefst nog met flinke cijfers. Dat laatste is geen must, maar zou wel een opmaat betekenen naar betere tijden…..

      1. supportertje

        Zonde, had mij verheugt op vanavond. We hadden een vol uitvak, laatste kaarten gingen vanmorgen de deur uit bij VVV. Op korte termijn opnieuw ingepland zegt de KNVB. Doe dan maar morgen, zei een maat van mij ook al.

Leave a Reply