Voorbeschouwing Helmond Sport-VVV

ballenDonderdagmiddag staat voor VVV de heenwedstrijd in de finale van de play-offs op het programma. Helmond Sport is daarin de tegenstander. De nummer drie van het afgelopen seizoen in de Jupiler League staat net als vorig seizoen tegenover een Eredivisieclub in de finale van de play-offs. De Brabanders hopen deze keer wel de stap naar het hoogste niveau te kunnen maken.

Helmond Sport begint wel enigszins gehavend aan het eerste duel met VVV. Twee spelers zijn geschorst en twee andere spelers hebben te kennen gegeven niet mee te willen doen. Deze spelers, Joppen en Altheer, hebben inmiddels al een contract getekend bij VVV. Hun belang ligt dus niet meer bij een positief resultaat voor Helmond Sport. Daarom is hun vakantie nu al begonnen en zullen zij de komende twee wedstrijden niet in actie komen.

Waar liggen onze kansen?

Zeker gezien de personele problemen bij Helmond Sport, moet VVV in de eerste wedstrijd al het verschil kunnen maken. Met name in de achterste linie is Helmond Sport op dit moment kwetsbaar. VVV moet er voor kunnen zorgen dat de wedstrijd aanstaande zondag een formaliteit is.

Schorsingen/Blessures:
Helmond Sport: Kaslauskas (geschorst), Haastrup (geschorst).
VVV: –

Herinnering aan Helmond Sport-VVV
Mijn ‘Jupiler League-geheugen’ is niet echt best, dus herinneringen aan Helmond Sport-VVV heb ik niet. Ik kan me nog wel goed herinneren dat Helmond Sport vorig seizoen in de finale van de play-offs thuis zwaar verloor van Excelsior (1-5). Deze geschiedenis mag zich wat mij betreft voor Helmond Sport herhalen.

Laatste drie ontmoetingen in Helmond:
2005/2006 Helmond Sport-VVV 1-1
2006/2007 Helmond Sport-VVV 1-1
2008/2009 Helmond Sport-VVV 3-2

Geschreven door Demy

Leave a Reply