Voorbeschouwing Heracles Almelo – VVV-Venlo

Morgen is het weer tijd voor voetbal. Nadat we afgelopen weekend thuis een gelijkspel wisten te behalen tegen AZ, mogen we ons nu opmaken voor de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. We spelen om 14:30 tegen Heracles in het Polman Stadion en hopen een overwinning uit het vuur te slepen.

Onze laatste wedstrijd tegen AZ was een wedstrijd met twee gezichten. We begonnen slap aan de wedstrijd en liepen al snel achter de feiten aan. Promes veroorzaakte een onnodige penalty en later werd de verdediging simpel voorbij gelopen door Idrissi die de bal binnen schoot. Na een kwartier hadden we al een 0-2 achterstand op het bord staan. Gelukkig had Seuntjens, nog in deze eerste helft, een geniale pass in huis op Mlapa. Hij bracht ons terug in de wedstrijd. De tweede helft zagen we een ander VVV. Ze knokte voor iedere meter. Uiteindelijk wisten we op het allerlaatste moment een gelijkspel te behalen dankzij Joosten. Het was nog even billen knijpen omdat er buitenspel gegeven werd. Maar uiteindelijk mochten we een tweede keer juichen voor deze goal dankzij het uitstekende werk van de VAR. Over de hele wedstrijd gezien mogen we heel blij zijn met dit punt en had niemand dit misschien nog verwacht na de eerste 20 minuten. Om het wedstrijdverslag te lezen, klik je hier.

Uiteindelijk geeft ook deze wedstrijd wederom moed voor het verdere verloop van de competitie. Het is jammer dat we niet zo fel uit de startblokken kwamen als dat we de tweede helft begonnen. De verdediging, wat normaal juist de sterkste linie is, zag er niet goed uit en liet hier en daar wat steekjes vallen. Gelukkig kwamen we in de tweede helft meer in de wedstrijd en hebben we dit kunnen herstellen. Helaas moesten we voor dit punt een dure prijs betalen. Aanvoerder Danny Post is geblesseerd uitgevallen en Van Ooijen kreeg rood. Er zal nu geschoven moeten worden in de opstelling. De trainer is er nog niet helemaal uit hoe hij dit gaat doen morgen: “Maar we hebben diverse opties en ik ben er nog niet helemaal uit hoe we het zondag gaan doen”.

VVV-Venlo

In VVV-TV werden de afgelopen wedstrijd en de wedstrijd van morgen besproken. Bekijk de aflevering hier beneden:

De laatste training vond gisteren plaats. Buiten de blessures van Post, Dekker, Jannsen en de schorsing van Van Ooijen is iedereen inzetbaar. De opstelling ziet er waarschijnlijk als volgt uit:

Heracles Almelo

De ploeg uit Almelo kende een hele sterke competitiestart. Ondanks dat verloren ze hun laatste 3 competitiewedstrijden. De ploeg heeft een goed collectief met enkele spelers die het verschil kunnen maken.

Steijn zegt het volgende over de ploeg uit Almelo: “Ze hebben vooral in het begon heel veel punten gepakt. De afgelopen weken hebben ze wat wedstrijden verloren, maar Heracles uit is altijd heel erg lastig. Denk maar aan vorig jaar, toen we daar vrij kansloos onderuit gingen. Ze zijn sterk als collectief, maar hebben ook een aantal individueel heel sterke spelers. Voor mij is het geen verrassing dat ze zo hoog staan.”

Heracles scoort vaak maar krijgt ook veel tegen doelpunten: “Dat is inherent aan hun speelwijze. Ze spelen zo aanvallend dat ze ook wel eens tegen een counter aan kunnen lopen. Maar het is een ploeg die terecht op een hoge positie op de ranglijst staat.”

Statistieken

VVV-Venlo heeft in totaal 67 competitiewedstrijden tegen Heracles Almelo gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 26 keer gewonnen, 14 keer gelijk gespeeld en 27 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 38,81%. In totaal heeft VVV-Venlo 101 doelpunten gescoord en 105 doelpunten tegen gekregen.

De aftrap is morgen om 14.30u in het Polman stadion en de wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers die aan de zijlijnen wordt geassisteerd door de heren Sven van Roekel en Erwin Zeinstra. Vierde official is Christian Mulder. Martin van den Kerkhof is de VAR en de assistent-VAR is Mark Strijker.

19 Responses

 1. chretien

  Ik ben een beetje verrast door de statistische cijfers, ik dacht dat we tegen Heracles slechter presteerden. Ben vooral ook benieuwd hoe van Bruggen speelt. Opoku blijft de voorkeur krijgen boven Joosten. Onze trainer houdt niet van roeleren, maar Joosten kan toch wel een volledige wedstrijd spelen? Ik teken voor een puntje, meer is extra. FORZA VVV!

 2. De Realist

  Waarom zou VVV niet in Almelo kunnen winnen ? Heracles heeft weken boven haar stand geleefd (net als VVV trouwens) en de klad zit er een beetje in bij hun. Ik hoop op een overwinning, maar een puntje zou ook uitstekend zijn. Prima opstelling trouwens zoals hierboven beschreven staat. Come on Venlo !

 3. Thomas

  ‘Het’ is al niet aanwezig sinds minuut 1. Het was typerend dat, normaal de rots in de branding, Unnerstall daar al aan het grabbelen was. Geen 1 speler van VVV haalt deze wedstrijd een voldoende. Helaas een terechte afspiegeling van de wedstrijd deze tussenstand. Even van balen en dan het vizier op a.s. donderdag. Hopen dat volgend seizoen Heracles uit eens een beter gevoel gaat opleveren, want het is al 2 seizoenen klote.

 4. De Realist

  Lang geleden dat ik VVV zo zwak heb zien spelen. Er zat helemaal niks in en VVV met of zonder Post lijkt een wereld van verschil. Het kan toch nog een lang seizoen worden als ze zo blijven spelen.

 5. twiggy11

  Slechte dag voor vvv kan gebeuren maar als je opoku ziet spelen kan je beter met 10 man beginnen wat ziet Stein toch in hem . We hebben toch Joosten geef hem eens de kans voor in de basis te starten kan alleen maar beter worden en je begint met 11spelers die willen.want wisselen na een verloren partij zet geen zoden aan de dijk en is ook niet goed voor de spelers die dan wel minuten mogen maken.

 6. De Realist

  We staan na vandaag nog maar 5 punten boven de streep, dus zo royaal is de voorsprong niet meer. We hebben welliswaar nog 1 wedstrijd tegoed, maar vrees dat we deze gaan verliezen. Komende zondag moet er eigenlijk gewonnen worden zodat we naar boven kunnen blijven kijken i.p.v. naar beneden. Come on Venlo !

Leave a Reply