Voorbeschouwing Heracles Almelo – VVV-Venlo

Nadat afgelopen week VVV-Venlo in extremis won van Jong FC Utrecht, Kristófer Kristinsson werd gecontracteerd en Ian Hussein Ngobi besloot te stoppen met voetballen, staat aankomende vrijdag de volgende wedstrijd op het programma. En niet de minste: in het Erve Asito neemt VVV het op tegen titelkandidaat Heracles Almelo.

VVV-Venlo
Maar eerst nog even terug naar die wedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Voor de tweede keer op rij wist VVV in de állerlaatste minuut de wedstrijd naar zich toe te trekken. Het was tegen Jong FC Utrecht weliswaar onverdiend en niet goed voor de hartslag, maar wat was dat lekker zeg! De gehele tweede helft kreeg VVV geen grip op de Utrechtenaren, maar alsnog sloegen de Venlonaren, tegen de verhouding, in de 93e minuut toe. Dat zijn de allerlekkerste overwinningen. Nog een pluspunt was de rentree van Tristan Dekker. Na zeven maanden revalideren, kon de rechtsback eindelijk weer minuten maken. Het zag er nog een beetje onwennig uit, maar Dekker maakte nu al een betere indruk dan zijn voorgangers op de backposities. De backposities wordt sowieso nog spannend. Na de beslissing van Ngobi om zijn voetbalcarrière voor gezien te houden, hebben we nog maar twee backs in de selectie: Tristan Dekker en Jens Jacobs. En aangezien Simon Janssen en Richard Sedlacek op die posities nog niet uitblonken, gaat dat nog een hoop gepuzzel worden, vrees ik. Zeker als er nog blessures of schorsingen bij komen.
Komende vrijdag kent de selectie van Rick Kruys één afwezige: Sem Dirks. Hij is nog steeds niet inzetbaar in verband met een blessure.

Vermoedelijke opstelling volgens Dagblad De Limburger: Zima; Sedlacek, Koglin, Ketting, Janssen; De Boer, Klaasen, Verheijen, Huisman; Venema en Braken.

Heracles Almelo
De Almeloërs kennen, net als VVV, een prima seizoensstart. Na vijf speelrondes staan zij met 10 punten op een vijfde plek op de ranglijst, één plekje onder VVV – een plek waar ze op het eind van het seizoen wel niet willen staan. Het doel van de zwart-witten is simpel: kampioen worden. En met Eredivisiewaardige spelers als Marko Vejinovic, oud-VVV’er Thomas Bruns, Emil Hansson en Samuel Armenteros, zou dat op papier wel kunnen. Maar toch verslikten de Almeloërs zich afgelopen maandag flink in Jong Ajax. Op Sportpark De Toekomst gingen ze onderuit met ruime cijfers: 4-0. Een forse nederlaag, maar ook de basisopstelling van Jong Ajax speelde een rol, met een aantal spelers die gewoon in Ajax 1 thuishoren – zoals vaker het geval is. En of die 4-0 positief is? Dat denk ik niet. De titelkandidaat zal hierdoor extra gebrand zijn. Het gaat aanpoten worden voor ons VVV.

“Het was tegen Ajax een vrij kansloze wedstrijd voor ze, maar ik verwacht nu een heel ander Heracles dat met het publiek achter zich agressief zal starten. Ze hebben iets goed te maken. Daar moeten we ons tegen wapenen”, vertelde Rick Kruys tegenover de Limburger. “Heracles is samen met PEC Zwolle en Willem II een kandidaat voor rechtstreekse promotie. Zij zijn gewoon de favoriet tegen ons. Kijk naar de selectie, de begroting en de ambitie van beide clubs. Dan hoef ik niets meer uit te leggen”, aldus onze trainer.

De wedstrijd tegen Heracles staat onder leiding van scheidsrechter Nagtegaal, met Inia, Van der Waaij en Van Kommer als assistenten. Forza Venlo!

52 Responses

 1. Bellissimo

  Het zal een hele lastige avond worden in Almelo. Buiten het feit dat Heracles zich zal willen en moeten revancheren voor de zeperd bij Ajax van afgelopen maandag, is het een team wat het thuis van constante druk moet hebben, al hebben we tegen de Graafschap gezien dat VVV daar tot op zekere hoogte wel mee kan omgaan. Het zal mij benieuwen en ik hoop op het beste maar ik verwacht een 3-1 nederlaag.

 2. Net als tegen De Graafschap proberen de 1e helft de schade zoveel mogelijk te beperken. In de 2e helft komt er meer ruimte, Johansson inbrengen en dan toeslaan en proberen er minimaal een gelijkspel uit te slepen. Ik zou Klaas de Boer trouwens niet in de basis laten beginnen, maar dat is niks nieuws in mijn geval…

 3. Oelie op zuid

  Ian Houssein Gnobi stopt met voetballen? Was rechtsback. Speelt al enkele jaren in de jeugd vanaf vvv 017. Weer een speler uit het “Heilige Jeugdplan” . Is hij geblesseerd of zo? Waarom stopt iemand met voetballen op zijn 20 e.?.

  1. Goodie

   Kan verschillende redenen hebben. Ken een jongen die jaren geleden ook geregeld met de selectie van VVV mee trainde. Op een bepaalde leeftijd weet je dat je die top kunt vergeten. Dan kun je kiezen: of je blijft bij clubs als VVV 10 jaar voetballen en wat je er na doet is nog maar de vraag. Of je volgt een opleiding waarna je nog 50 jaar een prima carriere in het bedrijfsleven kan hebben.

  2. Ievel Knievel

   Misschien omdat hij geen kans heeft op speelminuten? Zowel niet in de basis of als invaller? Omdat hij niet nog jaren tegen een mager salaris (als hij al salaris krijgt) in jong VVV wil ballen? Omdat hij wat anders wil met zijn leven? Voetbal minder leuk vindt? Niet meer dagelijks wil leven als topsporter, maar misschien wil surfen, snowboarden, bergbeklimmen als hij zin heeft en impulsief een pilkse wil pakken wanneer het hem uitkomt. Misschien wil hij ook iets anders eten dan alleen maar zijn sportdieet volgen en misschien gaat hij studeren of heeft hij een leuk baanaanbod gekregen.

 4. idderzienmeining

  Weer een lastige uitwedstrijd waar VVV het sowieso altijd lastig heeft ! Heracles Almelo is toch wel een van de titelkandidaten al vallen de resultaten in de laatste twee wedstrijden dan ietwat tegen. Al zullen meer ploegen uit bij Jong Ajax gaan verliezen op dagen dat die kunnen putten uit selectiespelers van Ajax 1 !

  VVV is gewoon goed gestart en heeft op basis van strijd, inzet, een duidelijk plan en natuurlijk het nodige geluk al 4 wedstrijden gewonnen. We gaan zien of het vanavond ook tegen de Herclieden gaat lukken iets te halen.
  De wedstrijd tegen PEC Zwolle biedt hoop want met 11 tegen 11 startte VVV goed en leek het wel eens een gelijkopgaande strijd te kunnen gaan worden …

  Laten we hopen op een fris en fel VVV dat in 1e instantie kan zorgen voor het “killen van de aanvalsdriften” van Almelo en er onstaat altijd ruimte voor tegenstoten en met de snelheid en diepgang van Venema, Verheijen en Huisman liggen daar kansen !

  Toch verwacht ik een nederlaag maar wie weet verrassen we vanavond weer ?

 5. jurgen

  Scherp aan een wedstrijd beginnen, er bovenop zitten en dan zien we het wel. Mocht je snel een 0-1 kunnen maken, kan dit wel eens een knauw veroorzaken bij Heracles na die 4-0 nederlaag, dat ze het gevoel krijgen van niet weer ……….. Rick heeft een zeer recente analyse zwart op wit, dus hier kan het niet aan liggen 😉

 6. RuiverCity

  Als VVV de eerste 20 minuten goed doorkomt, is alles mogelijk.
  Ik verwacht namelijk dat Heracles VVV zal willen overrompelen de eerste minuten, om zodoende weer vertrouwen te krijgen na MVV en Jong Ajax.

   1. kuebke

    Volledig mee eens ,hij heeft daar totaal niets te zoeken.
    Ben bang dat het niet gaat gebeuren want het lijkt wel of hij heilig verklaart is.

   1. @distortion, dat lijkt me sterk, want ze hebben de uitshirts dit seizoen nog niet gedragen.

    Maar daar zal in de volgende twee uitwedstrijden tegen NAC en Roda ongetwijfeld verandering in komen.

 7. Depor

  Jazeker. Maar niemand steekt zijn hand omhoog, dan had hij waarschijnlijk gevlagd. Pas achteraf naar de grensrechter gaan, dan vlagt ie niet meer.

  Heracles een maatje te groot voor ons. Niet meer dan logisch.

 8. Godfried

  was te verwachten dit.
  uit op dat kunstgras heeft vvv nog nooit gewonnen volgens mij. als je dan ook nog dirks en sedlacek mist én heracles iets goed te maken heeft, dan weet je dat het moeilijk wordt.

 9. Koelie

  Zo staan we weer met beide benen op de grond. Na PEC ook van deze titelkandidaat dik verloren. Kwamen toch twee keer terug in de wedstrijd. Slecht verdedigen nekt ons, maar wel veel inzet en mentale veerkracht. Dat is wel tot nu toe beter dan voorgaande seizoenen.

 10. supportertje

  Duidelijk was Heracles een maatje te groot. Ploeg heeft het uitstekend gedaan, en zeer veel veerkracht getoont. Bij de 4 tegen 3 stand hield het Heracles publiek de adem in, en was VVV duidelijk op zoek naar de gelijkmaker. Helaas gaven ze achterin ruimte weg waardoor de 5 de goal viel. Maar een gelijkspel had zo maar gekunt. Criticasters die constant maar inhakken op Jansen moeten nu eens begrijpen dat er voorlopig geen linksback aangetrokken gaat worden. Daar is geen geld voor. En ja Simon laat wel eens wat liggen, maar doet veel goed werk. Dat zie ik iedere uit en thuiswedstrijd. Zou wat zijn een foutloos team, dan waren we de wereldtop. Maar we zijn VVV, stop nu eens met het onderuit halen van eigen spelers. Het lijkt wel of sommigen een hekel hebben aan hun eigen spelers. Natuurlijk worden er fouten gemaakt. Doen wij als mens toch ook. Zal wel het nodige commentaar krijgen, maar dat maakt mij niets uit. Ik blijf vol achter mijn ploeg staan ook al maken ze fouten, en verliezen ze de partij. Maar knokken kunnen ze, veerkracht top, inzet geweldig.

  1. @ supportertje
   Natuurlijk staan we allemaal achter onze ploeg, maar ik wil wel toch wel heel graag de nacompetitie halen…
   En dan kijk ik waar de zwakke punten liggen en hoop ik dat daar verbeterpunten worden aangebracht zodat we die nacompetitie inderdaad gaan spelen.
   Ngobi is nu ook nog eens gestopt en de selectie is (vooral de backposities) wel erg smal nu, dus ik denk dat VVV sowieso aast op een speler die op beide backposities uit de voeten kan. Natuurlijk is er geen geld, maar ik denk toch dat daar uiterlijk in de winterstop iets bij komt. Voorin gaat het uitstekend. Een herboren Braken en Venema die gisteren weer een prima partij speelde, en nu voor die posities redelijk wat achter de hand bij blessures.
   Middenvelders zijn er ook voldoende. De verdediging is echter de achilleshiel. Sterkere ploegen als PEC Zwolle en Heracles maken de kansen wel af en dan verlies je ruim, dus daar is werk aan de winkel.
   Veerkracht is zeker aanwezig binnen deze ploeg, de spelers werken voor elkaar, er is een goeie sfeer, heel belangrijke ingredienten om resultaten te boeken. Ik denk dat de spelers en Rick Kruys daar complimenten voor verdienen, want dit hebben ze toch wel met veel dezelfde spelers, maar wel dus met een andere hoofdtrainer voor elkaar gekregen…

   1. supportertje

    Prima verwoord zo, en daar sta ik ook achter. Gewoon opbouwende kritiek, waarbij zwakheden aangekaart worden die er ook zijn.

 11. robbaan

  Inderdaad had een gelijkspel tot de mogelijkheden gehoord, maar Heracles stond dit niet toe.
  Kop op VVV, als je drie keer zo kunt scoren uit bij een van de gedoodverfde kampioenkandidaten dan zit er nog veel moois in het vat!

  1. twiggy11

   3x scoren is niet slecht maar 5 tegen dan klopt er toch iets niet zal er dan geen links of rechts back transfervrij zijn die ze kunnen halen. Een extra spits vind ik toch niet zo belangrijk.

 12. RuiverCity

  Bij VVV willen ze maar niet inzien dat de backpositie de achilleshiel van het elftal is. Ze hebben dit zwaar onderschat door het met lapmiddelen proberen op te lossen (Sedlacek/Simon Janssen). Dit gaat ze (onnodig) veel punten kosten.
  Op deze manier kom je geen stap dichter bij de playoffs.

  1. VeniVidiVici

   Ik ben zeer tevreden over het team dat er neergezet is, met de middelen die we als VVV hebben. Op rechts snap ik dat er niks bij gehaald is, aangezien we met Tristan een prima back hebben, die op de weg terug was en verder nog alternatieven hebben/ hadden. Op links heb je ook Kluskens nog. Wij kunnen het geld als VVV zijnde maar 1x uitgeven, en W.Janssen heeft het boven verwachting gedaan naar mijn mening. De meeste nieuwelingen hebben een toegevoegde waarde. Makkelijk om een jongen vd streek af te branden, om 5 minuten later de mond dicht te houden als ie een assist geeft. Volgens mij geeft plek 6 nog steeds recht op nacompetitie, en dat is met ons zware programma, beter dan verwacht.

  2. chretien

   Linksback positie inderdaad achilleshiel bij VVV. Totaal onderschat door “ons”. Heeft niets te maken met Simon Janssen, die veel beter uit de verf komt op linkshalf en, wie weet, ook nog verder naar voren.
   We doen het boven verwachting goed tot nu toe. Kampioen worden? Ik denk het niet.
   Als we nacompetitie halen dan is seizoen méér dan geslaagd.
   Komende twee wedstrijden proberen alle 6 punten te pakken. Publiek is daarbij heel belangrijk. FORZA VVV!

   1. Goodie

    Dit zullen ze bij VVV ongetwijfeld ook zien. Er zijn 3 backs op proef geweest. Ik kan niet anders concluderen dan dat ze dan alle niet beter zijn bevonden dan Simon Janssen. De linksback positie is al jaren een achilleshiel. Hoe veel backs heeft Fleuren uiteindelijk weer uit de basis gespeeld?

 13. Ievel Knievel

  Efkes wat anders, maar welke scholier laten ze tegenwoordig VVV-TV maken?

  Ik dacht bijna naar satire te luisteren, maar dat was het dus niet. Zeg maar niveautje spreekbeurt.

  Is er nu geen journalist van Omroep Venlo te vinden die VVV er even bij te doen? Waarom kan Funs niet terug trouwens?

 14. FC VVV03

  Haha ja dat dacht ik laatst ook al. Al vind ik bijna alle presentators bij Omroep Venlo niet om aan te horen. Waarom maken ze die programma’s niet gewoon in het dialect? Een Venlonaar die probeert Nederlands te praten klinkt sowieso niet.😅

Leave a Reply