Update: Voorbeschouwing Heracles-VVV

Heracles logoVoor het derde jaar op rij staat op een vrijdag in december het duel Heracles-VVV op het programma. Na de thuisnederlaag van afgelopen zaterdag tegen De Graafschap, reist VVV naar Almelo als de nummer 18 van de Eredivisie. Aan de Venlonaren de moeilijke taak om op het kunstgras in Almelo van de laatste plaats op de ranglijst weg te komen.

Heracles is de afgelopen seizoenen uitgegroeid tot een stabiele middenmoter in de Eredivisie. De ploeg haalt ook dit seizoen de meeste punten in eigen stadion (11 van de 17). Alleen Ajax en AZ wisten, beiden met veel moeite, in Almelo te winnen (resp. 2-3 en 0-1). Het zal dus een hele opgave worden om met een positief resultaat richting Venlo terug te keren.

Waar liggen onze kansen?

Om kans te maken op een positief resultaat, moet VVV in de defensie veel scherper zijn dan vorige week. De aanval van Heracles is immers een paar klassen beter dan die van De Graafschap. Plet, Armenteros, Overtoom en Everton hebben namelijk weinig ruimte nodig om tot scoren te komen. Strikte dekking is dus absoluut noodzakelijk!

Voor de rest vind ik Heracles geen leuke ploeg om naar te kijken. Het is voornamelijk keihard verdedigen wat de controleurs en verdedigers van Heracles doen. Daarnaast heeft doelman Pasveer Pieckenhagen nog lang niet doen vergeten. Daar liggen dus mogelijkheden voor onze aanvallers. Moeten ze alleen niet vergeten om tussen de palen te mikken!

Schorsingen/Blessures:
Heracles: Maertens (knie), Ter Jorst (hamstring), Looms (buik).
VVV: Leemans (rug), Gentenaar (rug).

Herinnering aan Heracles-VVV
Mijn mooiste herinnering aan Heracles-VVV is een wedstrijd die in twee delen werd gespeeld. Ja, ja, elke wedstrijd heeft twee delen (twee keer 45 minuten), maar ik bedoel een wedstrijd die in twee dagen werd gespeeld. Het was een wedstrijd in de Eerste Divisie in het seizoen 1992/1993. Het was de voorlaatste speelronde en bij een overwinning zou VVV de week erop in eigen huis kampioen kunnen worden. Bij een stand van 0-1 werd een grensrechter onwel. In die tijd was er nog geen vierde (en laat staan vijfde of zesde) man, zodat de wedstrijd werd gestaakt. Drie dagen later werd de wedstrijd uitgespeeld, met een 0-2 overwinning voor VVV als resultaat. In het daarop volgende weekeinde werd VVV thuis kampioen!

Laatste drie ontmoetingen in Almelo:
2007/2008 Heracles-VVV 0-0
2009/2010 Heracles-VVV 1-0
2010/2011 Heracles-VVV 2-2

Geschreven door Demy

Update 1-12-2011 22:12:
Het is nog onzeker of Yanic Wildschut morgen tegen Heracles inzetbaar is. Wildschut heeft last van vocht in een knie. Volgens Glen De Boeck is de blessure het gevolg van een trap op de knie en gebrek aan verzorging, meldt l1.

Marcel Meeuwis wordt door Glen De Boeck gepasseerd voor de wedstrijd tehen Heracles. Volgens de Boeck zit Meeuwis niet lekker in zijn vel op dit moment.
Meeuwis liet de afgelopen tijd al een aantal keer merken zich te ergeren aan de inzet en kwaliteit van enkele spelers binnen de VVV selectie.

 

6 Responses

Leave a Reply