Voorbeschouwing inhaalwedstrijd De Graafschap – VVV-Venlo

Morgenavond staat alweer de volgende competitiewedstrijd op het programma voor VVV-Venlo. Op Vasteloavenddinsdag nemen de Venlonaren het in Doetichem op tegen concurrent De Graafschap. De aftrap zal om 20.00 uur plaats vinden. Morgen wordt waarschijnlijk de tot nu toe belangrijkste wedstrijd van het seizoen voor VVV-Venlo.

Deze wedstrijd zou eigenlijk op 6 februari hebben plaats gevonden. Echter werd de wedstrijd afgelast doordat het veld bij De Graafschap bevroren was en er niet op kon worden gespeeld. Hierna werd de wedstrijd eigenlijk verplaatst naar vanavond. Beide ploegen hebben geprobeerd om de wedstrijd te verplaatsen tot na de Vasteloavend, maar helaas is dit niet gelukt.

Afgelopen vrijdag speelde VVV-Venlo de moeilijke uitwedstrijd tegen Almere City FC. De Venlonaren begonnen scherp aan de wedstrijd en kwamen al snel op een terechte voorsprong. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven waardoor VVV-Venlo de ongeslagen reeks voort zet.

De Venlonaren zijn bezig aan een positieve reeks. VVV-Venlo heeft met 4 winstpartijen en een gelijkspel namelijk nog geen een wedstrijd verloren in het jaar 2015. Het vertrouwen is groot en dat is ook te merken bij de selectie. Er volgen deze week nog twee zware uitwedstrijden tegen De Graafschap en Roda JC. De week erop zal de beslissing vallen wie de derde periode binnen gaat slepen. Dan speelt VVV-Venlo thuis tegen Achilles’29.

VVV-Venlo zou morgen goede zaken kunnen doen in strijd om de derde periode en naar de top 5 van de Jupiler League. Het gat tussen VVV-Venlo en de top 5 bedraagt nog maar 4 punten. VVV-Venlo heeft ook nog een wedstrijd te goed. Bij winst zou het gat worden verkleind met 1 punt.

In strijd voor de derde periode heeft Sparta Rotterdam gisteren dure punten laten liggen. De Spartanen verloren namelijk met 0-2 van Jong PSV. Hierdoor schuift VVV-Venlo naar de 2de plek achter NEC. De Nijmegenaren hebben al een periodetitel dus hierdoor zal VVV-Venlo op koers liggen voor het winnen van de periode.

Ook trainer Maurice Steijn weet dat morgen een belangrijke wedstrijd wordt, hij zegt het volgende op de VVV-Venlo website: “De wedstrijd tegen De Graafschap is een van de drie aanstaande finales. En we zijn bezig aan een goede serie die we uiteraard voort willen zetten. Maar datzelfde geldt voor de tegenstander, dus ik verwacht een zeer open wedstrijd met twee ploegen die in vorm zijn. De Graafschap is een goede ploeg, die thuis wat extra’s kan brengen. Daar zullen wij mininmaal dezelfde dosis inzet en vechtlust tegenover moeten zetten. Maar daar hebben we alle vertrouwen in!”

We moeten niet te vroeg juichen. Bij winst van De Graafschap komen de Doetichemers boven VVV-Venlo in de periode te staan. Al met al wordt het een spannende week voor VVV-Venlo.

We schrijven morgen sowieso historie! VVV-Venlo heeft namelijk nog nooit op een vastelaovenddinsdag een wedstrijd gespeeld.

Opstelling VVV-Venlo
Morgen is dus de belangrijkste wedstrijd van het seizoen tot nu toe. In de aanloop van deze wedstrijd heeft trainer Maurice Steijn wat personele problemen in de selectie. Zo is Danny Post morgen geschorst nadat hij vrijdag zijn 5de gele kaart kreeg in de competitie.  Ook zijn er nog enkele vraagtekens op het fysieke vlak bij de rest van de selectie. Zo zijn Promes, Nijholt en Platje een vraagteken voor morgen. Zij trainde vandaag helemaal niet mee of trainde apart van de groep.

Maurice Steijn op de VVV-Venlo website: “Naast de geblesseerde Elito en Wolters zijn er ook klachten bij Promes, Nijholt en Platje. Zij trainden vandaag of helemaal niet of niet helemaal mee met de groep. Het is maar zeer de vraag of zij morgen wel wedstrijdfit zijn. Maar anders hebben we daar goede alternatieven voor: ook de rest van de groep is gretig en iedereen weet wat er van ze gevraagd wordt. De belangen zijn groot, dat besef is er”

Randy Wolters is langdurig uitgeschakeld door een schouderblessure en het is nog niet duidelijk wanneer hij weer een wedstrijd kan spelen. Het herstel gaat sneller dan verwacht. Randy stond vanmorgen al weer op het trainingsveld om apart oefeningen te doen.

De Graafschap
De Doetichemers zijn net zoals de Venlonaren bezig aan een geweldige reeks. De Graafschap boekte afgelopen weekend de 4de overwinning op rij. Zo waren ze met 3-1 te sterk voor MVV, werd er zeer eenvoudig gewonnen van RKC met 0-5, werd FC Oss met 2-1 verslagen en wonnen de Doetichemers met 0-2 van Telstar. Hierdoor zal coach Jan Vreman vol vertouwen uitkijken naar de wedstrijd van morgen.

De Graafschap staat op dit moment 7de in de Jupiler League met 39 punten uit 24 wedstrijden. Dat is net zoveel als VVV, alleen hebben de Doetichemers een beter doelsaldo. De ploeg scoort makkelijk maar krijgt ook veel doelpunten tegen.

Thuis is De Graafschap altijd een moeilijke ploeg om tegen te spelen. Slechts 1 keer won VVV in de afgelopen twintig jaar de uitwedstrijd tegen De Graafschap. Vorig seizoen werd er nog met 3-1 verloren bij de Doetichemers. De laatste keer dat VVV wist te winnen bij de Graafschap was op 18 februari 2012. Toen werd er met 1-4 gewonnen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Martens
Assistenten: De Vries & Nanninga
Vierde official: Selier

Volgens meerdere voetbalmedia en wedkantoren is De Graafschap de grote favoriet voor de winst .

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen heel veel succes met de zware pot voetbal tegen De Graafschap. Hopelijk worden de 3 punten meegenomen naar De Koel. FORZA VVV!

14 Responses

 1. Meuske

  Promes Platje Post en Nijholt weet niet wie Steijn bedoeld met goede vervangers maar ik ken ze niet. Balkesteijn Khalouta Kruijssen en van crooy maar wie gaat linksbuiten rechtsbuiten? W

  1. We moeten even afwachten wie er morgen fit genoeg is. Nijholt trainde al 2 dagen niet mee, Platje en Promes apart. Fleuren gaat beter en zit waarschijnlijk op de bank, Wolters gaat ook beter maar gaat het nog zeker niet redden. Elito doet ook sowieso niet mee. Dus dan wordt de spoeling best dun inderdaad. Het is morgen wel echt van belang om minimaal gelijk te spelen. Anders heb je het al niet meer zelf in de hand.

   1. Meuske

    Denk dat Platje wel gaat spelen want dat is wel echt een bikkel die altijd wil spelen maar dat uitgerekend nu zoveel spelers niet 100% zijn is wel echt klote. Laten we hopen dat het allemaal meevalt en dat we gewoon gaan knallen in de sterkste opstelling. Come on Venlo

 2. Ben

  Het wordt sowieso een zeer zware wedstrijd. Graafschap gaat vanaf de eerste minuut volop in de aanval. Nu ik lees dat we met zoveel geblesseerden zitten wordt het alleen maar nog zwaarder. Ik wens alle spelers veel sterkte toe. FORZA VVV!

 3. supportertje

  Het word bikkelen, maar gezien de laatste wedstrijden kunnen ze dit. Nu komt het aan op mentaliteit en karakter. Dus kom op bikkelen en als er verloren word en je kunt je zelf niets verwijten, dan oke jammer.

 4. roermond

  Ik heb alles al afgezocht, maar is er helemaal geen livestream, al dan niet tegen betaling, waar ik deze wedstrijd kan volgen? Een heel grote misser van Fox, als ze hem niet uitzenden…

 5. Meuske

  Dat is zeker jammer maar vanavond is ook champions leauge dus wie zit er te wachten op VVV behalve wij dan? Normaal keek ik wel eens op ikkijkonline maar die is al een tijdje uit de lucht helaas. Sevinc i.p.v. Post de rest gewoon basis zoals Almere uit. Come on Venlo

 6. supportertje

  Het is 1-1 gebleven en daar ben ik ook heel blij mee, goed gedaan VVV. Jammer dat er niet gewonnen is, maar chapeau, goed gestreden en verdient gelijk. Dan moet het maar tegen Roda gebeuren, en dat moet kunnen. Het word denk ik een kraker daar. De kans voor de periode titel is voor handen en ze moeten hem grijpen. Nu of nooit.

Leave a Reply