Voorbeschouwing Jong Ajax – VVV-Venlo

Morgenavond spelen we de tweede uitwedstrijd in twee weken tijd. Om 20.00 uur is op sportpark de Toekomst Jong Ajax onze tegenstander in de competitie. Eerder in deze competitie wisten we thuis te winnen van Jong Ajax met 3-0.

VVV was bezig met een goede reeks, maar stelde afgelopen vrijdag uit bij Telstar nogal teleur. Er werd met 2-2 gelijkgespeeld in Velsen-zuid, maar het zag er bij vlagen niet al te best uit. De eerste helft had VVV nauwelijks een stempel kunnen drukken en stonden ze al vlug met 1-0 achter. De tweede helft was beter en de aanvallende intenties kwamen goed naar voren. Ze kwamen op een 1-2 voorsprong, maar zagen deze als sneeuw voor de zon verdwijnen kort voor het affluiten. In de laatste minuut werd het 2-2 en daarmee was de eindstand bepaald.

Geen beste beurt voor de Geelzwarten, maar daar moeten we niet te lang bij stilstaan. Het zal morgen inderdaad een stuk beter moeten, dat realiseert ook de ploeg. Onder leiding van Maurice Steijn werd er hard getraind de afgelopen week en het ziet er naar uit dat iedereen weer scherp oogt. Het is de eerste wedstrijd van het zogenaamde dubbele speelprogramma, want maandag spelen we alweer thuis tegen RKC Waalwijk.

Morgen staat dus de wedstrijd tegen de beloften van Ajax op de rol. De Amsterdammers doen het redelijk goed, want ze staan op een 8e plek. Een plek die recht geeft om het spelen, maar omdat de beloftenelftallen niet mogen deelnemen aan promotie, is dat niet aan hen besteed. Evengoed een prestatie van de Amsterdammers.

Een goede prestatie morgen neerzetten en de 3 punten binnenharken, dat zorgt ervoor dat je weer in het juiste traject komt.

“Na het zure puntenverlies tegen Telstar afgelopen wedstrijd is het zaak om snel weer in ons ritme te komen. Wanneer we weer een mooie serie overwinningen neer kunnen zetten, gaan we met een beter en sterker gevoel de belangrijkste fase van het seizoen in. Aan ons als staf en selectie de taak om te laten zien dat het gelijkspel een incident was en daar heb ik alle vertrouwen in” Aldus onze trainer.

Opstelling VVV-Venlo
Na de afsluitende training zegt Maurice Steijn het volgende over de opstelling: “Naast Promes zijn we nu ook Post een tijdje kwijt: hij heeft een scheurtje in een grote teen en loopt met een gipsschoen. Zijn plaats wordt ingenomen door Sevinc. Erg vervelend, maar het is even niet anders. Hopelijk zijn ze allebei op tijd hersteld en fit voor de play offs, maar nu moeten hun vervangers het laten zien de komende wedstrijden”

Er zijn verder geen schorsingen of blessures. Wel is het oppassen geblazen voor Ralf Seuntjens, hij staat al een tijdje op 4 gele kaarten.

Vermoedelijke opstelling: Deckers; Rutten, Buwalda, Haagen, Fleuren; Sevinc, Nijholt, Opoku; Van Crooij, Seuntjens & Paulissen.

Jong Ajax
Jong Ajax doet het dit seizoen behoorlijk goed. Ze staan nu op een 8e plaats en ondanks dat er geen promotiekansen kunnen zijn voor de zogenaamde dispensatieploegen, staan ze toch op een play-off plek. Hiermee frustreren ze een aantal ploegen die wel kunnen promoveren.

Jong Ajax staat 8e en ondanks de eerdere ruime overwinning van de Venlonaren, is het belangrijk om fris aan de wedstrijd te beginnen en meteen druk te zetten. Geen een wedstrijd in deze fase van de competitie is gemakkelijk te winnen.

Het is altijd maar afwachten wie er mee speelt bij de Ajacieden, dit hangt een beetje af van de wedstrijddag en de spelers die Ajax 1 beschikbaar stelt voor het beloftenelftal. Mede daardoor kunnen de uitslagen en resultaten van de Amsterdammers nog wisselvallig zijn.

We kunnen in ieder geval met zekerheid zeggen dat Sam Hendriks en Robert Muric in de voorhoede de gevaarlijkste spelers zijn. Ook Zivkovic is een belangrijke pion sinds de winterstop.

VVV heeft in totaal 5 wedstrijden gespeeld tegen Jong Ajax, waarvan er 3 gewonnen werden en 2 verloren. Uit werd er twee keer ruim verloren, dus het is nu tijd voor de Venlonaren om eens te winnen van de Amsterdammers op de Toekomst.

De Venlonaren gaan er alles aan doen om de 3 punten te pakken en als Venlonaren gewoon hun eigen spel spelen dan steken ze zich weer in de goede vorm van de laatste weken.

Arbitrage

Scheidsrechter: Lindhout
Assistent-scheidsrechters: Dobre en Stuifzand
Vierde official: De Brito Roque

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes tijdens de uitwedstrijd tegen Jong Ajax. FORZA VVV!

5 Responses

 1. Goodie

  Er zit een heel groot verschil tussen Jong Ajax op maandag en op vrijdag. Wij hebben het geluk dat we de uitwedstrijd ook op een vrijdag spelen. De vorige 2 keer werd er met 0-4 en 1-4 verloren, maar dit was op een maandag met spelers als Boer, Duarte en Van der Hoorn.

  De laatste 10 wedstrijden van Jong Ajax:
  5 op maandag: 4 gewonnen en 1 gelijk
  5 Op vrijdag: 2 gewonnen en 3 verloren

  Ondanks het missen van Post en Promes, denk ik toch dat VVV de sterkere is.

  1. Ben

   Ben blij dat we het over voetbal hebben. Winnen is eigenlijk de enige optie, maar we moeten afwachten. Wordt in ieder geval geen makkie/ Ben ook benieuwd hoe Sevinc het doet. op TV, life bij FOX? FORZA VVV!

 2. Meuske

  Hoop dat de mannen mijn week nog goed maken na alle commotie die weer ie ontstaan deze week. Post is wel echt een aderlating dus ben benieuwd hoe Selman dit oppakt, maar goed misschien moet het zo zijn en is zijn tijd nu aangebroken. Misschien wel handig dat Seuntjens nu zijn kaartje pakt, denkt dat wel hem wel kunnen missen tegen Rkc. Hoeven we ons geen zorgen te maken als het echt om de prijzen gaat! Come on Venlo

 3. RuiverCity

  Ik denk dat Ajax vanavond weer met veel eerste elftal spelers speelt. Dan wordt het voor VVV heel erg moeilijk om daar punten te pakken. Hopelijk worden we verrast.

Leave a Reply