Voorbeschouwing Jong Ajax – VVV-Venlo

Afgelopen vrijdagavond stond er geen wedstrijd voor ons op het programma, omdat de dag ervoor tegen PEC Zwolle speelde voor de beker (2-1 verlies). Maar morgen staat voor ons een maandagavond wedstrijden op het programma. Om 20.00 trappen we af op Sportpak de Toekomst af voor de wedstrijd tegen Jong Ajax.

Afgelopen donderdag speelden we de dus de bekerwedstrijd tegen PEC Zwolle, waarin we met 2-1 verloren. De uitslag doet vermoeden dat het redelijk tegen elkaar opging, maar om heel eerlijk te zijn verdiende VVV-Venlo het niet om te winnen in Zwolle. Er ging aanvallend gezien veel te weinig initiatief uit van de Venlonaren en buiten de goal en een schot op de paal van Sleegers, waren er weinig concrete kansen voor het doel van de gastheren

Nu kunnen we ons volledig focussen op de competitie en morgen komt daar meteen een belangrijke wedstrijd aan voor de Venlonaren. Doordat de concurrentie punten liet liggen, kunnen we op de ranglijst stappen maken wanneer we de drie punten weten binnen te slepen, maar vooral voor het vertrouwen van de ploeg is een goede prestatie én zijn die drie punten van groot belang.

Jong Ajax is de gastheer morgenavond in Amsterdam en waar de Beloftenelftallen het voorgaande seizoenen minder goed deden, doen ze dit jaar bovenin mee. (Jong PSV staat 1e en Jong Ajax staat 9e) Jong Ajax heeft zelfs een aantal wedstrijden hoger gestaan dan VVV-Venlo, maar de laatste wedstrijden presteert de ploeg van Marcel Keizer minder.

“Met Jong Ajax treffen we een leuk voetballende ploeg, met veel scorend vermogen. Ze spelen met een vrij constant team, maar Ajax kan natuurlijk altijd wel weer wat uit de trukendoos halen. Ze hebben veel begaafde jonge spelers, die allemaal goed kunnen voetballen. Wij spelen altijd om de winst, dus met die instelling gaan we morgen ook naar Amsterdam. Er is ons alles aan gelegen aansluiting te houden met de top.” Aldus trainer Maurice Steijn.

Jong Ajax is een lastige tegenstander voor VVV-Venlo, vooral in de uitwedstrijden. In Amsterdam werd namelijk nog niet gewonnen van de Amsterdammers en daar wordt het nu echt tijd voor. Niet alleen vanwege die specifieke reeks, maar het is belangrijk voor de geelzwarten om een reeks achterwinningen achter elkaar neer te zetten.

Opstelling VVV-Venlo

Steijn vervolgt: “De selectie is op Moreno Rutten na fit. Op het middenveld en in de aanval heb ik nog wat keuzemogelijkheden. Ik ben er nog niet helemaal uit, maar reken er op dat de jongens die aan de aftrap staan er alles aan zullen doen de punten mee naar huis te nemen”

Vermoedelijke opstelling: Maarten de Fockert; Roel Janssen, Jerold Promes, Nils Röseler en Evren Korkmaz; Johnatan Opoku, Danny Post, Clint Leemans; Vito van Crooij, Ralf Seuntjens en Torino Hunte.

Danny Post staat op scherp, de middenvelder heeft 4 gele kaarten te pakken. Vito van Crooij nadert ook de gevarenzone met 3 gele kaarten.

Jong Ajax
De beloften van Ajax spelen voor het vierde opeenvolgende jaar in de Jupiler League en lijken dit jaar hun draai beter gevonden te hebben. De Godenzonen staan momenteel op de 9e plek met onder andere een overwinning op de Graafschap.

Het is altijd lastig te bepalen met welke spelers Jong Ajax nu weer gaat optreden, sommige spelers van het eerste elftal doen namelijk mee en kunnen dan de wedstrijden bepalen. Het is een van de kritiekpunten van het meedoen van de beloftenelftallen en maakt het voor de tegenstanders nogal lastig om te bepalen wie er gaat spelen. Vooral bij Ajax verschilt het heel erg wie er meedoet voor het resultaat.

Er werden 6 wedstrijden eerder gespeeld tegen Jong Ajax. 3 wedstrijden werden er gewonnen, 1 werd er gelijkgespeeld en 2 gingen er verloren. Dat komt neer op een winstpercentage van 50%. Opvallend is dat we in Amsterdam nog geen overwinning wisten te behalen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Manschot
Assistenten: Nanninga en De Smalen
Vierde official: Van der Pol

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes tijdens de uitwedstrijd tegen Jong Ajax! FORZA VVV!

 

 

7 Responses

  1. Ben

    Ik laat me graag verrassen, maar het blijft een zogenaamde strontvervelende wedstrijd. Welke idioot heeft ooit besloten dat deze tweede teams meedoen aan de competitie? Zeker omdat deze teams de ene keer een top opstelling en de andere keer een zwak team jonge ventjes op het veld staan. Dit had ook tegen “eerlijke” condities worden afgesproken. Succes jongens of te wel FORZA VVV!

  2. Ben

    Als niemand protesteert kun je gewoon je gang gaan. Zie nac! VVV zal waarschijnlijk niet protesteren, durven ze wellicht niet? Zal wel een mooie wedstrijd worden. FORZA VVV!

  3. Ben

    Oké, voor de poule heb ik gegokt op een kleine overwinning, maar 0-4? Ik wist niet wst ik zag. Wat een overwinning! En ook daarna, na de rust bleven ze ajax met gemak de baas. Vreemd de verslaggever van FIX, die alleen sprak over Ajax. De scheidsrechter die bij elk duel tegen vvv floot en dat dan dus die verslaggever het heeft over de vele overtredingen van vvv. Jongens bedankt, ik heb genoten. Als dit niveau het onze is, dan spelen we oo het niveau van vorig seizoen. We worden misschien wel kampioen. FORZA VVV!

Leave a Reply