Voorbeschouwing Jong Ajax – VVV-Venlo

Na 36 speelrondes is het seizoen zo goed als klaar. Buiten promovendi FC Emmen en Volendam en ploegen in de play-offs zit het seizoen er voor velen al op. Zo ook voor ons cluppie. Met een tiende plek op de ranglijst en tien punten achter op de nummer 9, is het seizoen als een nachtkaars uitgegaan. Zonde. Iets wat ik voorafgaand aan dit seizoen niet had gedacht. Maar we waren dit seizoen simpelweg niet goed genoeg voor een play-off plek.

Jong Ajax
En dan staan er nog een aantal zware potten op het programma. Komende maandag nemen we het op tegen Jong Ajax. Een ploeg waarbij het altijd afwachten is of het een lastige wedstrijd gaat worden. Dat ligt namelijk volledig aan het team dat trainer Johnny Heitinga ter beschikking krijgt – iets wat nog steeds uiterst merkwaardig is. En dat we op een maandag voetballen heeft daar ook nog eens invloed op. Nu kunnen de bankzitters die afgelopen weekend voor Ajax 1 geen minuten maakten, wél minuten maken. Zo speelde TOP Oss een aantal weken geleden, op maandag, tegen onder andere Mohamed Ihattaren, Brian Brobbey, Mohamed Daramy. Verdediger Enric Llansana is er in ieder geval niet bij. De aanvoerder kreeg afgelopen wedstrijd een rode kaart. Voor de rest is het dus nog afwachten wie er op het veld zullen verschijnen.
Jong Ajax draait wel een prima seizoen. Op dit moment staan ze op een keurige 7e plek, met slechts vijf punten achterstand op nummer 4 Excelsior (onze volgende tegenstander). Bij de Ajacieden is Naci Ünüvar de voornaamste man. De aanvaller staat al op 14 doelpunten en 11 assists. Indrukwekkende cijfers. Maar ook De Waal (9 goals) en Danilo (7 goals) zijn dreigende spelers.

VVV-Venlo
VVV kent maandag weer een aantal afwezigen. Tristan Dekker, Sem Dirks, Richard Sedlacek en Stan Van Dijck kunnen tegen Jong Ajax niet in actie komen. Allen zijn geblesseerd. Nick Venema is wel weer terug in de wedstrijdselectie, vorige week was Utrecht-huurling ziek. En zijn vervanger sloeg genadeloos toe: Sven Braken liet met een hattrick zien dat hij eerste spits hoort te zijn. Vanzelfsprekend staat hij maandag weer in de basis. Door het ontbreken van zowel Dirks als Van Dijck wordt het wel weer even puzzelen voor trainer Jos Luhukay. Volgens De Limburger zal Ian Hussein Ngobi starten op rechtsback en schuift Tobias Pachonik op naar het centrum.
Levi Smans is ook weer terug in de wedstrijdselectie. De aanvallende middenvelder raakte een tijd terug fors geblesseerd en werd er eerst gedacht dat het seizoen voor hem voorbij was. Tegen Jong Ajax zit de Hertenaar wel weer bij de selectie.

Vermoedelijke opstelling volgens De Limburger:
Van Crooij; Ngobi, Pachonik, Koglin, Janssen; De Boer, Van Rooijen, El Azrak; Johansson, Braken en Schroijen.

Laten we het seizoen – ondanks dat er niets meer op het spel staat – zo goed mogelijk afsluiten. Uiteraard het liefst met een overwinning. En met een blik op de toekomst. Wat mij betreft met zoveel mogelijke jeugdspelers en spelers die ook volgend seizoen sowieso in het geel-zwart spelen. FORZA VENLO!

Jong Ajax – VVV-Venlo
Tijd: 20:00
Scheidsrechter: Smit
Assistenten: Koopman, Van Westen en Visser
Te zien/luisteren via: ESPN1 en Omroep Venlo

53 Responses

 1. chretien

  0 – 13 zal het niet worden. Bovendien zou ik ook dat niet als een soort revanche zien van de vorig jaar zo vreemd verlopen thuiswedstrijd tegen de hoofdploeg van Ajax. Afhankelijk, inderdaad, van wie er op het veld staan van de Amsterdammers, maken wij wel of geen kans. Competitie vervalsing van het ergste soort en nog grijpt de Knvb niet in. Die interesseert zich niet voor de kkd en wil graag de grote clubs van dienst zijn. En ja, als het Nederlands elftal speelt, ja, dan moeten ook de spelers van de tweede selectie rusten. Uiteindelijk gaat het voetbal er aan kapot.
  Benieuwd wat het wordt? Het komt rechtstreeks uitgezonden op de tv. Ja, dat doet ESPN voor de fans uit Venlo, die moeten werken, die kunnen niet op tijd in het stadion zijn. Daarom, speciaal voor ons op de tv. Ga genieten. Bovenal FORZA VVV!

 2. Leonardus

  Het vreselijk gedrocht. Jong teams in de KKD. Zelfs 019 van Ajax wint van dit VVV.

  Het is een totaal puin seizoen van VVV slechtste in ruim 20 jaar. De trap omhoog is met de lift omlaag geworden. Drama waar de club nu staat. Met nul vooruitzichten. Ongelooflijk wat een bende onder aanvoering van boogers.

  Met de sterkst opstelling van JAjax wordt het vanavond 8-0.

 3. DeOtjes

  Zeer sterk jong Ajax maar onze jongens knokken wel. 1-1 bij rust prima. Van Crooij keept prima rest werkt hard zoals gezegd. Jammer dat Schroijen zijn 2e niet maakte

 4. VeniVidiVici

  Er was een tijd in het verleden dat ik met plezier naar de discussies en individuele bijdragen op deze site keek. Helaas is die tijd voorbij, door de repeterende negatieve nietszeggende commentaren van alsmaar dezelfde personen. Vervelend en erg jammer, we weten het nu wel, ok? Ondanks de vele blessures houden onze mannen in de eerste helft toch redelijk stand tegen het miljoenenteam van Jong Ajax. Willem Janssen zit op de tribune te scouten, dus volgend jaar Kudus, Daramy en Ihattaren in geelzwart?

  1. Koelie

   Zet die Calimero schaal af. Wat dit VVV presteert is een schande. Er wordt Ajax geen strobreed in de weggelegd.

   Het ergste is dat deze prustsselectie (op de huurlingen, Pachonik en Van Crooij na) nog jaren vastligt. Willem Janssen kan scouten wat wij wil veel ruimte zal er niet zijn voor broodnodige aankopen. Zeker in de verdediging zijn er vier nieuwe spelers nodig. Maar later we beginnen met een keeper…

  2. DeOtjes

   Ik ben het met deze mening is. Dit forum is overgenomen door azijnzeikers en trollen die niks blijkbaar leuker vinden dan onze mannen en directie afbranden. Een andere mening of beleving mag je er niet op na houden.

   Het erge vind ik dat dankzij dit gezeik ik steeds minder plezier krijg in het volgen en supporteren van VVV.

   1. supportertje

    Laat de zeikerds maar zeiken, VVV is waar het ons om gaat, en het plezier laten we niet verstoren. Die kunnen beter Ajax fans gaan worden, maar daar zullen ze ook wel genoeg te zeiken hebben.

   1. DeOtjes

    Nee hoor Deze wedstrijd zijn ze overklast door een veel betere tegenstander Een tegenstander met een marktwaarde in van de selectie die tig keer die van VVV is
    En een vvv dat zwaar gehavend is

    En daar ben ik goed zuur van Dan nog vind ik het getrol op dit forum totaal onnodig

   2. Leonardus

    Waar slaat dat op otje. Iedereen mag zijn mening geven. Wie ben jij dan om daar een oordeel over te geven?

   3. DeOtjes

    Sinds wanneer is het vooraf hopen dat de tegenstander wint, en het aanmoedigen van een tegenstander passend op een forum voor fans. In mijn ogen is dat gewoon not done. En dat is ook een mening.

   4. RuiverCity

    @DeOtjes. Je zoekt weer een excuus door over de marktwaarde te beginnen. Ihattaren is gewoon nog 5 kg te zwaar, maar tegen VVV kan hij schitteren. Dan Villareal als voorbeeld dat met een véél mindere marktwaarde Bayern uit de CL knikkert. Hoe? Door keihard te werken, fysiek het duel aan te gaan. Niet door tegenstanders op te rapen die kramp hebben, of met een lachend gezicht rond te lopen. Een Roemer die elk duel verliest omdat hij het fysiek niet kan brengen of wellicht de echte winnaarsmentaliteit niet heeft.
    Dan het argument dat VVV zwaar gehavend was. Hoe dan? Alleen achterin wordt één speler gemist. Rest is gewoon basisspeler.

   5. DeOtjes

    Ijzersterk om mij zaken in de mond te leggen die ik helemaal niet heb gezegd. Ik heb niks over de marktwaarde van de Ajax selectie gezegd. Dan Ihattaren en 5 kg te zwaar als argument nemen dat dat niet zou moeten kunnen. Ja die jongen is er nog niet. Maar de voetbalkwaliteiten spatten er vanaf. Dat deze jongen ondanks wat overgewicht beter is dan menige VVV speler zou je eigenlijk niet mogen verbazen.

    Dat Roemer, als jeugdspeler het moet afleggen tegen jong ajax spelers zou je ook niet moeten verbazen. Als dat niet zo was had Roemer wel bij een grote club gespeeld.

    En we missen niet alleen een centrale verdediger. We moeten een rechtsback centraal zetten en een jeugdspeler rechtsback. We missen Sedlacek. We missen kwalitieve vervangers op de bank (Dekker en misschien van Dijk) We hebben een speler op de bank die net beter is (Venema) die blijkbaar niet kon spelen.

    Ik heb wel degelijk iets gezegd over wat in mijn optiek ontbreekt in de selectie van VVV. Ik heb ook iets gezegd over de manier waarop VVV eraf is gegaan. Maar dat zul je ook wel niet zo goed gelezen hebben…

   6. Wie is hier nu aan het trollen?

    25/04/2022 at 22:08

    Nee hoor Deze wedstrijd zijn ze overklast door een veel betere tegenstander Een tegenstander met een marktwaarde in van de selectie die tig keer die van VVV is

    26/04/2022 at 11.11

    Ijzersterk om mij zaken in de mond te leggen die ik helemaal niet heb gezegd. Ik heb niks over de marktwaarde van de Ajax selectie gezegd.

    Als je dan toch over marktwaardes begint (al heb je daar blijkbaar zelf geen actieve herinnering aan), kijk dan ook even naar de marktwaarde van FC Eindhoven dat keurig derde staat. Of van TOP Oss, dat twee keer van VVV won dit seizoen.

   7. DeOtjes

    Tsjonge ik wist dat ik had getypt en daarna had weggehaald. Maar blijkbaar heb ik het weer opnieuw geschreven. My bad en dus ga ik diep door het stof dat ik een fout heb gemaakt.

    PS. er is een verschil tussen trollen en een fout maken.

 5. kuebke

  Man man ,wat weer een geschutter .
  Van opbouwen vanaf achteruit hebben ze nog nooit gehoord,het is alleen maar de bal blindelings naar voor rossen en hopen dat hij toevallig goed gaat vallen.

 6. De Realist

  Het feit dat de nog steeds 5 a 10 kilo te zware Ihattaren 3 x scoort zegt genoeg pfff. Wat een drama seizoen dit. Ok we spelen tegen een veel te sterk Jong Ajax, maar er zit echt 0,0 voetbal in deze ploeg. Ligt dit aan Jos of kunnen onze spelers echt niet voetballen ? Werk aan de winkel voor Willem en consorten.

  1. goalkiller

   Een groot schandaal, iedere week hetzelfde verhaal. Men kan afvragen waarom Willem Janssen td wordt, kansloze missie.

   Rvc, directie heeft het niveau van de kantine van fcv. Onbegrijpelijk, de supporters worden wekelijks opgelicht.

   1. kuebke

    Nee nog erger, het niveau van Grashoek,Lottum etc, en het interesseert ze toch niets dat de supporters wekelijks opgelicht worden dat gaat al jaren zo en ze toen toch lekker waar zij zin in hebben.
    ( Dat is de club naar de klote helpen en anders niets )

 7. Leonardus

  Ik had het over de lift omlaag, maar wat VVV dit seizoen allemaal presteert is de grootste schande in jaren.

  Luhukay, doe ons een plezier en vertrek aub en neem mr Boogers mee. Het wordt echt tijd voor een gigantisch grote schoonmaak.

 8. Rikki077

  Ik zou zeggen, grote schoonmaak tijd bij VVV.

  Een trainer, kijk eens naar ‘zijn CV’ vanaf Maart vorig jaar! die er toen en nu toe helaas niets van bakt. Een aankoopbeleid van het technisch hart dat rammelt aan alle kanten. Met vorig jaar al die huurlingen voor een paar maanden ,die geen enkele binding hebben met VVV.
  Ik denk persoonlijk dat Luhukay een uistekende trainer is in de Duitse cultuur. Niet hier, óf je dient een 6-7 tal jonge spelers uit de 2e , 3e bundesliga te contracteren. Dat lijkt onhaalbaar.
  Ronduit treurig vanaf januari 2021!
  Bij geen enkele club kan dit.

  Veel wijsheid gewenst, Avé VVV

 9. RuiverCity

  Met 6-1 van een Jong-team verliezen en dan nog zie je dezelfde personen positieve punten eruit halen. Zijn die door VVV benaderd om op realistische commentaren te reageren?
  Ongelooflijk wat een zwak elftal heeft dit VVV! De eigen jeugd is werkelijk een drama. Nu is er weer het smoesje dat Ajax een paar potentiële eerste elftal spelers opstelt (Kudus, Ihattaren). Het is veel erger om te zien hoe deze spelers de mogelijkheid krijgen om uit te groeien tot man of the match. Laat ze lekker voetballen, bij kramp help ze lekker overeind. VVV mist zoveel voetbal gogme, met deze ideale schoonzonen win je geen enkele wedstrijd. Een harde, maar realistische constatering.
  Voor komend seizoen een stuk of 14 andere, fysieke spelers die het gele shirt waard zijn en het gras willen opvreten!!! Succes Willem Janssen…..

 10. FC VVV03

  VVV won in het kampioensjaar met 0-4 in Amsterdam, terwijl daar spelers als de Ligt, de Jong, Mazraoui, Vd Beek, Cerny en Cassiera in de basis stonden. Dus kappen met die calimero smoesjes. VVV heeft gewoon een ontiegelijk matig onsamenhangend elftal.

Leave a Reply