Voorbeschouwing Jong Ajax – VVV-Venlo

Komende week spelen we tweemaal tegen een belofteteam: maandag gaat VVV-Venlo op bezoek bij Jong Ajax en vrijdags komt het belofte-elftal van AZ op bezoek in de Koel. Ik kan weer meerdere regels spenderen aan de waarschijnlijke competitievervalsing, maar dat laat ik voor nu maar achterwege.

VVV-Venlo
Afgelopen donderdag speelde VVV in de beker tegen derdedivisionist V.V. Dongen – en erg overtuigend was het niet. Pas in blessuretijd wist Sven Braken de 1-2 op het scorebord te krijgen en stonden we ruim 62 minuten lang zelfs 1-0 achter. “Je hoopt tegen amateurs een relatief makkelijke avond tegemoet te gaan, maar we maakten het onszelf onnodig moeilijk. In de restverdediging stonden we niet goed, waardoor Dongen een aantal keer gevaarlijk kon worden in de omschakeling. Maar zoals altijd bleef de ploeg tot het laatste moment vechten en hebben we gelukkig toch nog weten te winnen. Ik denk dat het geen toeval is dat we weer in de slotfase scoren”, liet Rick Kruys weten op de website van VVV. En de volgende bekerwedstrijd gaat ook geen eenvoudige wedstrijd worden, in de volgende ronde spelen we op 10, 11 of 12 januari een thuiswedstrijd tegen FC Emmen.

Volgens De Limburger gaat Kruys komende maandag experimenteren met Verheijen/Johansson als tweede spits, want die rol gaat niet bepaald vlekkeloos tot nu toe. Spitsen Nick Venema en Ozcan Yasar wisten tot dusver nog niet te overtuigen. Misschien moeten we dan maar eens afscheid nemen van het 4-4-2-systeem.

De vermoedelijke opstelling, volgens Dagblad de Limburger: Van Der Gouw; Dekker, Koglin, Ketting, Janssen; Klaasen, Van Rooijen, Huisman, Johansson; Verheijen en Braken.

Jong Ajax
De ploeg van Johnny Heitinga is minder dominant dan voorgaande jaren: de Amsterdammers staan op dit moment 11e op de ranglijst. Maar dat maakt ze niet ongevaarlijk. “Een goede tegenstander die makkelijk voetbalt en veel talent in huis heeft. We weten dus dat we er moeten staan en vol aan de bak moeten. Als we dat niet doen, krijgen we natuurlijk een moeilijke maandagavond. Je weet wat hun kwaliteiten zijn, maar je weet ook wat je eigen kwaliteiten zijn. Wij moeten ervoor zorgen dat we hun kwaliteiten onschadelijk proberen te maken met onze eigen kwaliteiten. Dat vergt heel veel energie en discipline, maar ik weet zeker dat als we dat goed doen dat er ook op bezoek bij Jong Ajax zeker mogelijkheden liggen. We zijn hongerig om een goed resultaat neer te zetten”, aldus onze trainer.

De wedstrijd tegen Jong Ajax staat onder leiding van scheidsrechter Timmer, met Van Rijn, Rasch en Shukrula als assistenten. Forza VVV!

24 Responses

 1. supportertje

  Er moet duidelijk uit een vaatje getapt worden. Het huidige voldoet op dit moment niet meer aan de verwachtingen. Wedstrijden tegen een jong ploeg is nooit makkelijk geweest voor VVV. Misschien inderdaad het 4 4 2 systeem laten voor wat het is. Ook de verdediging moet anders, er mist te veel snelheid achterin, en balletjes achter de verdediging gelegd zijn voor VVV een groot probleem.

  1. Die gaan echt niet spelen morgen omdat woensdag Ajax – Liverpool is.
   Hoogstens Kudus 1 helft, maar ook dat kan ik me niet voorstellen.
   Ik zou Koglin vervangen door Sem Dirks, die heeft meer snelheid en is wendbaarder. Bovendien lijkt hij mij ook een betere tegenstander voor die lange spits van jong Ajax: Lucca.
   Zolang Dirks maar niet te veel met de bal gaat lopen en cruciaal balverlies leidt, vind ik hem sowieso een basisspeler voor het centrum van de verdediging.
   Eindelijk eens de keuze voor én Johansson, én Verheijen, kijken hoe dat uitpakt…
   Het gaat een lastige wedstrijd worden denk ik, maar ik ben er in ieder geval bij!

 2. chretien

  Het wordt natuurlijk een fikse nederlaag. Het is maandag, dus ze spelen met de volledige selectie, aangevuld met enkele eerste elftal selectie spelers. Mag VVV niet weigeren te spelen? De knvb interesseert zich niet voor de eerste divisie. Zelfs “eerlijke competitie” interesseert hun niet. Er wordt alles gedaan om de tweede elftallen ter wille te zijn. Dat dit ten koste gaat van een eerlijke competitie interesseert hen geen lor. Wie staat er op? FORZA VVV!

  1. Ievel Knievel

   Het zou al helpen als VVV zelf eens in haar sterkste (mogelijke) opstelling ging spelen. Dat doen ze al weken niet namelijk. Of hebben ze eigenlijk al het hele seizoen niet gedaan (vorig seizoen evenmin).

   En van een beetje tegenstand wordt je over het algemeen niet slechter. Het is juist goed als je meer moet leveren dan je eigenlijk kan. Zou, als het goed is, goed moeten zijn voor de motivatie.

   Ik verwacht wel niet dat de echte eerste elftal spelers bij Ajax gaan spelen, aangezien ze een europese wedstrijd voor de boeg hebben.

   Dan nog zijn die jong teams eigenlijk competitievervalsing op meerdere vlakken.

   Of weer een eigen jeugdcompetitie of 2e divisie max. zou het beste zijn voor die jongteams.

 3. Goodie

  Middenveld met Verheijen – Sadlacek – Klaassen – Johansson
  En gewoon Venema het vertrouwen weer geven. Blijft altijd een gevaar met zijn snelheid.

  2 dagen voordat Ajax tegen Liverpool moet. Die zullen echt geen risico nemen met welke speler dan ook.
  Als je op maandag tegen Jong Ajax wilt winnen, moet dat nu.

   1. clubman

    Het oog van de kenner: een gelijkspel is beter dan verlies.

    Was getekend: Wazel Kwazel

Leave a Reply