Voorbeschouwing Jong AZ – VVV-Venlo

Komende vrijdag staat de volgende wedstrijd alweer op het programma. Op het AFAS Trainingscomplex is het belofteteam van AZ de tegenstander.

VVV-Venlo
Ons aller VVV zal komende vrijdag aantreden met een gehavend team, de selectie van trainer Rick Kruys kent namelijk een flink aantal afwezigen. Sven Braken, Robert Klaasen, Tristan Dekker én Thijme Verheijen zijn geblesseerd. Simon Janssen is geschorst. Het wordt dus een hoop gepuzzel voor Kruys – iets waar de twee nieuwelingen bij kunnen helpen. “Het is prettig dat er nog wat bij is gekomen de laatste tijd want met al die blessures is het niet makkelijk. Met Martijn [Berden, red.] en Soulyman [Allouch, red.] hebben we voorin behoorlijk veel creativiteit die we tegen Jong AZ goed kunnen gebruiken”, aldus Kruys tegenover De Limburger.

Vermoedelijke opstelling volgens DDL: Van Der Gouw – Dirks, Koglin, Ketting, Lathouwers – Sedlacek, Kluskens, Huisman – Berden, Venema en Allouch.

Wat betekent dat Kees De Boer en Kristofer Kristinsson gepasseerd worden. Niet geheel verrassend, De Boer leek vóór de winterstop weer in vorm te zijn, maar hij speelt de afgelopen weken weer erg matig – en dat terwijl hij veruit de meest technische voetballer van de selectie is. Kristinsson wacht daarentegen nog steeds op zijn eerste goede actie in het geel-zwart.

Jong AZ
De ploeg onder leiding van Maarten Martens doet het goed dit seizoen. De Alkmaarders staan 7e op de ranglijst met slechts vier punten achterstand op VVV. Met name Yusuf Barasi scoort er op los, de centrumspits wist al achtmaal het doel te vinden. De tweede op de topscoorderslijst bij Jong AZ was Soulyman Allouch, die nu dus in het geel-zwart speelt. Het is niet alleen een wederzien tussen Allouch en AZ, ook Lathouwers, Dirks en Sedlacek hebben een verleden in Alkmaar.

Kruys op de website van VVV: “We hebben zelf ons werk gedaan door de wedstrijden van Jong AZ goed te analyseren, maar het is natuurlijk zo dat Soulyman ruim een week geleden nog bij AZ op het veld stond. Dus het is natuurlijk logisch dat ik het met hem over Jong AZ heb gehad.”

Hopelijk kunnen we ons revancheren na het matige resultaat van afgelopen week (0-0 tegen ADO Den Haag), want het vertoonde spel was, zacht uitgedrukt, niet best. Hup VVV!

Jong AZ – VVV-Venlo
3 februari 2023 20:00
Scheidsrechter: Ruperti
Assistenten: Nanninga, Van Westen en Bruijn
Te beluisteren via: Omroep Venlo
Te zien via: n.v.t.

26 Responses

  1. Ik denk dat Guy Jongen helemaal gelijk heeft met het feit dat de Boer in aanleg de meest technische speler is van onze selectie. Wie zou dat anders dan moeten zijn denk jij?
   Wat de Boer dan vervolgens met al die technische bagage doet, dat is een ander verhaal…🙄 En is ook nog zoiets als tactisch vermogen, en daar ligt m.n. het probleem denk ik.
   Guy Jongen geeft ook aan dat hij voor de winterstop even zijn plek leek te hebben gevonden, hangend op rechts, maar na de winterstop is het weer helemaal niks wat mij betreft. Mocht de trainer hem voor de wedstrijd tegen AZ passeren, dan lijkt mij dat een prima ingreep.
   Ik zag onlangs een kort interview met Kees op de VVV-site. Daaruit kon ik niet echt opmaken dat hij heel zelfkritisch is, daar mag wat mij betreft wel een tandje bij…
   Ik neem aan dat de technische staf met hem ook de beelden doorneemt van de laatste wedstrijden, hopelijk steekt hij er wat van op…
   Maar Chretien, misschien heb je wel gelijk. Ik heb best sterke glazen, maar misschien moet ik de opticien ook maar weer eens bezoeken…

 1. roermond

  Kunnen we ook iets positiefs schrijven? VVV is er in de transferperiode goed op vooruit gegaan . Heb heel veel vertrouwen in dit team, trainer en Janssen en Co….Met inzet en passie pakken we de kaaskoppen….come on Venlo…forza VVV….

 2. beek

  Jammer dat Van Rooijen geen basisplaats heeft. Met Sedlacek heeft het ook even geduurd. Mooi dat Kluskens het mag proberen. Daar zie ik wel wat in. Ze zullen Klaassen wel missen.

  1. Gerardus

   Waarom van Rooijen? Die heb ik in het shirt van VVV eigenlijk nog geen enkele goede wedstrijd op het middenveld zien voetballen. Dit seizoen al helemaal niet. Geef dan maar Kluskens de kans. Die speelt prima als hij mag spelen.

   1. ponnie veag oet de pan

    Idd! Wie liet bij die 3e goal van az zijn man zo makkelijk weglopen?? Mag wel een tandje bij van rooijen!

   1. Grad

    Vind ik een voorbarige conclusie, het zijn nog vrij jonge spelers die zich nog verder moeten ontwikkelingen

 3. kuebke

  V.V.V en de jong elftal ploegen. Pfff.
  Staan we tenminste wel weer met beide beentjes op de grond.
  Hou mijn hart vast voor volgende week tegen Heracles.
  Zoals Heracles gisteren speelde zal het wel weer een flinke afstaffing gaan worden ben ik bang voor.

  1. Grad

   Ligt eraan wat je verstandig vindt. Er zal, denk ik, weinig overblijven voor versterking (en)
   Allereerst gaat er nog een deel naar AEK en een agent en verder zal er ook een deel gebruikt worden om tekort(en) op begroting te dekken.

 4. FC VVV03

  Van dat deel wat VVV krijgt krijgt AEK toch niks van? Die krijgen ( als dat zo is) een deel van de totale afkoopsom. Als de berichten kloppen gaat VVV wel een ton of 6/7 krijgen denk ik.

  1. Grad

   Marco Bogers heeft tegenover VI verklaart:
   “Dat er nog een gedeelte zal moeten worden afgestaan aan AEK en zijn zaakwaarnemer. Uiteindelijk praat je nog wel over tonnen die overblijven. Geld dat we niet hebben begroot en waarmee we voor dit seizoen ook geen rekening hebben gehouden. Voor een club als VVV zijn deze extra inkomsten altijd prettig.”

   1. Grad

    Inderdaad aldus DL, hier heb ik echter mijn vraagtekens bij. Alsof men daar weet wat in het contract staat, daar geloof ik niet in.

   2. Ievel Knievel

    De Limburger kan het toch gewoon gevraagd hebben aan Bogers, Janssen of de financiële man?

 5. kuebke

  VENLO – Trainer Rick Kruys kan vrijdag als nummer twee Heracles op bezoek komt een beroep doen op aanvoerder en topscorer Sven Braken. De Maastrichtenaar heeft de hele week meegetraind met de selectie en is fit genoeg om te spelen.
  Jack Martens
  Vandaag om 18:00
  De terugkeer van Braken zorgt voor blije gezichten bij VVV. Ook Kruys is in zijn nopjes dat de aanvoerder weer beschikbaar is. „Hij zal nog niet starten, maar Sven oogt messcherp. Met hem in de punt hebben we heel goede wedstrijden gespeeld, dus ik ben blij dat hij terug is.”

  Dieptepunt
  De afgelopen wedstrijden moest Kruys het doen met Venema in de spits. De pijlsnelle aanvaller scoorde er lustig op los met vier doelpunten in vijf duels. Toch pakte VVV in het nieuwe jaar amper punten. In vijf competitiewedstrijden werden slechts vijf punten behaald. Dieptepunt was afgelopen vrijdag op bezoek bij Jong AZ. Kruys: „Er is denk ik genoeg over gezegd en geschreven. Ik ben in het kleedlokaal in Wijdewormer ongelofelijk boos geworden. Ik verwacht meer van mijn spelers.”

  Tegen Heracles jaagt VVV op de eerste thuisoverwinning van 2023. Net als vorige week kan de oefenmeester van de nummer vijf niet beschikken over Tristan Dekker en Robert Klaasen. Ook Thijme Verheijen is nog altijd niet beschikbaar. „Tristan heeft weer meegetraind, maar is niet fit genoeg om te beginnen. Zijn plek zal worden ingenomen door Robin Lathouwers. Aan de andere kant keert Simon Janssen terug op de linksbackpositie na een schorsing.”

Leave a Reply