VVV-Venlo

Voorbeschouwing Jong AZ – VVV-Venlo

Nadat VVV-Venlo vorige week werd afgestraft door met 1-4 te verliezen van Jong PSV, staat nu opnieuw een wedstrijd tegen een belofteteam op het programma. Komende vrijdag nemen de Venlonaren het op tegen Jong AZ. Een team wat op papier relatief makkelijk te kloppen is – met een 15e plek op de ranglijst kenden zij namelijk geen sterke eerste seizoenshelft. Maar na het uiterst zwakke optreden tegen Jong PSV is die ‘relatief makkelijke overwinning’ zeker niet het geval.

Eerder dit seizoen verloor VVV van de ploeg van Maarten Martens. Toen waren de Alkmaarders, door een doelpunt van Fedde De Jong, te sterk en wonnen met 0-1. En nu, zo’n vijf maanden later, hebben beide ploegen hun draai nog niet weten te vinden: Jong AZ staat met 22 punten op een 15e plaats en VVV staat, met 4 punten meer, op een 11e plaats op de ranglijst. Een kans op de play-offs begint daarmee steeds verder af te zakken. Het verschil met de nummer 8 (FC Eindhoven) is al 9 (!) punten. “Tussenjaar” of niet, er moeten betere resultaten gehaald worden.
En kunnen we die positieve reeks dan eindelijk gaan starten? Tegen Jong AZ zal VVV het wel moeten doen met een aantal afwezigen: Danny Post (blessure), Mitchell van Rooijen (blessure), Delano Van Crooij (ziek), Aaron Bastiaans (lichte klachten) en Thijme Verheijen (lichte klachten) zijn komende vrijdag afwezig. Yahcuroo Roemer en Carl Johansson zijn daarentegen wel volledig hersteld van hun blessures.
De vermoedelijk opstelling, volgens Dagblad De Limburger: Zima; Pachonik, Da Graca, Koglin, Janssen; Van Dijck, De Boer, Munsters; Johansson, Venema en Roemer.

Ook trainer Jos Luhukay ziet in dat het komende vrijdag écht beter zal moeten: “Jong PSV is een erg getalenteerd team en dan moet je agressief verdedigen op de bal en de tegenstander. Dat hebben we afgelopen vrijdag niet goed genoeg gedaan. Tegen Jong AZ zullen we dat echt beter moeten doen om het gevaar onschadelijk te maken. Jong AZ heeft net als Jong PSV vooral aanvallend veel individuele kwaliteit, dus we moeten ze niet te veel ruimte geven. Als team moeten we dicht bij elkaar blijven en als we dat goed doen, liggen er vrijdag zeker kansen, ook in de omschakeling.”
En daar heeft Luhukay gelijk in: verdedigend was het niet goed en had VVV meer moeten brengen. Maar mijns inziens lag dat meer aan de strijd, met name aanvallend. Het vuur in VVV was afgelopen wedstrijd totaal niet terug te vinden. In de laatste twintig minuten heeft VVV, als collectief, totaal geen aanspraak meer gemaakt op een eventueel slotoffensief – en dat terwijl VVV toen ‘maar’ 1-3 achterstond. Het minste wat je in zo’n scenario kan doen, is alles op alles zetten om er zoveel mogelijk uit te halen. Maar, laat Luhukay weten, “aan de inzet en motivatie van de spelers zal het niet liggen. Want er is deze week echt heel goed getraind. We zijn goed voorbereid, maar het moet natuurlijk vrijdag gebeuren. We moeten er vanaf het eerste fluitsignaal met zijn allen de schouders onder zetten, want het zal opnieuw een zware opgave zijn om drie punten te pakken”.
Het zal hoe dan ook een lastige wedstrijd gaan worden. Maar dit zijn toch wedstrijden waar we punten moeten gaan halen. In de komende reeks, waarin VVV het na Jong AZ opneemt tegen FC Dordrecht en MVV, hebben we wel echt de mogelijkheden om aansluiting te vinden met de subtop. FORZA VVV!

De wedstrijd tegen Jong AZ – hopelijk de ommekeer – is te volgen via Radio Omroep Venlo of het schakelprogramma van ESPN en staat onder leiding van scheidsrechter Dröge, met Krijt, Miedema en Henshuijs als assistenten.

41 Responses

 1. chretien

  Ondanks dat AZ lager staat wordt het weer een moeilijke wedstrijd. We hebben helaas nog geen ingespeeld team. Met Post en van Rooijen erbij heb je een ander team staan. Waar is Leliendal, onze top aankoop, waar blijft hij?
  In ieder geval sterkte mannen, met 3 punten terugkomen a.u.b. FORZA VVV!

  1. Grad

   Het zijn jouw woorden, dat Leliendaal een top aankoop zou zijn. Zo is hij niet gepresenteerd, is pas 19 jaar en als jeudig talent transfervrij van RC Genk naar VVV gekomen!

   1. chretien

    Technisch Manager Stan Valckx over Leliendal: “Met Yannick hebben we een dynamische vleugelverdediger in huis gehaald die in de omschakeling met zijn snelheid voor veel gevaar kan zorgen. Hij heeft overzicht en drive naar voren. Yannick past daarmee perfect in de speelstijl die wij willen hanteren.”

   2. DeOtjes

    Vrij in het begin van het seizoen heeft Word zich laten ontvallen dat Leliendal niet lekker in de groep zou liggen en verdedigend te zwak wordt bevonden.

    Als ik naar de LB positie kijk zou ik zelf ook graag Leliendal eens willen zien spelen. Maar ik snap ook wel dat Jos daar (juist daar) geen extra risico’s wil nemen. Niet voor de speler en niet voor een eventueel resultaat. Als die jongen dan door de mand valt krijgt Jos alle shit over zich heen en kun je die jongen wel afschrijven. Kijken of hij het nivo aankan doe je als wissel of in een oefenwedstrijd.

   3. Grad

    Chretien, je citeert Stan Valckx en betitelt hem dan meteen als een top aankoop, terwijl hij het eerst nog moet zien te bewijzen en is nog erg jong.

   4. DeOtjes, als het gaat om extra risico’s nemen en door de mand dan is Simon Janssen als linksback daar toch wel het ultieme voorbeeld van. Kan me niet voorstellen dat Leliendal het nog slechter doet op die positie.

   5. DeOtjes

    @PeterLoeki Ik ook niet maar ik kan ook niet in het hoofd kijken van de trainer en nagaan welke afwegingen hij maakt en op basis waarvan. Wij worden niet gehinderd door enige vorm van voorkennis dus kunnen we dit soort dingen heel makkelijk roepen.

    Het is aan Jos om de beste spelers op te stellen en de juiste keuzes te maken om zodanig een goed resultaat te halen. Het is zeker niet de taak van Jos om de fans te overtuigen van zijn (on)gelijk door een bepaalde speler wel of niet te gebruiken.

 2. DeOtjes

  Aangezien ik Dekker niet zie als geblesseerde zou ik die in de basis zetten in plaats van Van Dijck (of de Boer).
  Vond hem best aardig spelen als vervanger van Post. Tuurlijk heeft hij wat foutjes gemaakt maar dat doen de 2 bovenstaande ook.

 3. chretien

  Laat ik duidelijk zijn, Stan, Jos, etcetera, moeten vooral doen wat hun goed dunkt.
  Ik zie echter bij mijn club op linksachter iemand staan, die daar niet op zijn plaats staat en ik zie hem daar niet beter worden, terwijl hij zich op zijn eigen plaats, links midden, al heeft bewezen.
  Leliendal, aangetrokken voor de linksback plaats, heb ik niet of nauwelijks zien spelen. Ik vraag me dus af of en wanneer onze aankoop Leliendal eraan komt? Of is hij al afgeschreven?
  FORZA VVV!

 4. FC VVV03

  Zelfde geld ook wel een beetje voor Johansson. Werd ook binnen gehaald als creatieveling en word ook nauwelijks gebruikt, terwijl ik hem de minuten die die meedeed best aardig aan de bal vond. Maarja de lijst met nieuwe spelers die afgelopen jaren niet echt een rol gespeeld hebben is groot.

 5. De Realist

  Allemaal leuk en aardig dit, maar het blijft allemaal pijn doen. Ik heb het al eerder gezegd, een jaar geleden waanden we ons zo’n beetje gehandhaafd in de Eredivisie na de 4-1 thuiszege op Vitesse. Nu een jaar later spelen we bijna in de krochten van het betaald voetbal en zijn we al bang voor een team als Jong AZ. Het kan allemaal snel verkeren. Wat is er ook gedaan met al het geld wat we voor Giakoumakis hebben ontvangen ? Is dit in zijn geheel gebruikt om het gat in de financiële begroting te dichten n.a.v. de degradatie en misgelopen inkomsten door Corona ? Is hier helemaal niks meer van over om ons team gericht te versterken ? Wie het weet mag het zeggen….

  1. DeOtjes

   Het geld is inderdaad grotendeels opgegaan om het coronagat te dichten. Of en hoeveel er nog in het potje zit, geen idee. Wat het financiele betreft doet VVV het goed door iig niet negatief te staan. Kijk naar het recente nieuws over MVV waar het duidelijk minder goed gaat. Wel is het devies blijkbaar om elke euro 2 keer om te draaien.

   Blijkbaar is het gat dat is ontstaan door Corona en door de degradatie dusdanig dat VVV wel het huis staande kan houden. Maar niet in staat is echte toppers vast te leggen die de selectie een echte kwaliteitsboost geven.
   Maar ik blijf hopen dat er nog wat komt.

  2. supportertje

   Uiteraard is dit geld gebruikt om gaten te dichten die er gevallen zijn tijdens de coronacrisis. Ook zullen div. investeerders hier hun deel van gehad hebben. Zijn salaris moest ook worden betaald, net als van vele andere spelers. De rest zal ingezet zijn voor algemene zaken en middelen om VVV draaiend te houden. Het is voor VVV hoofdzaak aan het worden om nieuwe investeerders en sponsoren aan te trekken. Daarvoor is een acceptabel seizoen belangrijk. Hopelijk blijven de supporters hun club trouw in het volgende seizoen. Want daar is veel van afhankelijk. De SKZ voor dit seizoen was eigenlijk boven verwachting, en bittere noodzaak dat dit voor het komende seizoen ook zo uitvalt. Dat maakt het voor investeerders en sponsoren ook aantrekkelijk. Zeker als VVV verrassend uit de hoek vandaan komt door bovenin mee te draaien. Daarvoor moet in dit seizoen de basis gelegd worden. En laten we eerlijk zijn, het begon goed, maar nu zit er flink de klad in. Hopelijk komt er verandering in.

  1. kuebke

   Ik hoop ook dat hij vanavond een wereldpartij keept en dat Van Crooij zijn basis plaats kwijt is want die wint voor jou (V.V.V dus)ook niet veel punten.

   Het is alleen jammer dat Van Rooijen geblesseerd is want die hadden ze heel goed kunnen gebruiken vanavond.

 6. kuebke

  Het is weer schandalig slecht en 1-0 achter.

  Simon Jansen veroorzaakt een strafschop maar gelukkig voor hem word hij gemist.

  Als het zo door gaat word het weer een flinke afstaffing.

  1. De Realist

   Even scorebordjournalistiek:

   Rust: 1-0 achter
   Penalty gemist door Jong AZ
   VVV 45% balbezit
   1 schot van VVV richting doel, maar naast
   0 schoten van VVV op doel

   Pffffff……

  1. kuebke

   Ze kunnen de volgende keer als ze weer tegen een jong team moeten spelen beter het schriftelijk afdoen en dan sparen ze ook nog benzine kosten als ze uit moeten.

 7. beek

  Ze zijn weer op het bekende niveau bezig. ESPN vindt het niet de moeite waard om ook maar één actie van VVV uit te zenden. Maar we gaan wel voor drie punten. Om VVV in actie te zien moet je wel naar het stadion.

  1. kuebke

   Kan ik mij goed voorstellen dat ze het niet laten zien .
   Ze kunnen beter geen cameraploeg meer naar een wedstrijd van V.V.V sturen want het is en blijft toch alleen maar bagger en nog eens bagger en als ze zo blijven spelen kun je beter ook niet meer na het stadion gaan.

 8. kuebke

  Denk dat elke andere trainer ondertussen er al lang was uitgekegeld met zoveel nederlagen maar ja wat wil je met die Venlose kliek dan mag lekker blijven zitten .

 9. Leonardus

  Luhukay die (jonge) spelers beter maakt? Hahahahaha. Wat een grap zeg. Er is geen enkele speler, niet een die dit seizoen is gegroeid. Wat een waardeloze coach. Wat een waardeloze technisch manager. Wat een waardeloze directeur. Wat een waardeloos team.

  Een groot drama is dit VVV geworden.

  SCHOON SCHIP AUB EN SNEL.

   1. kuebke

    Nee Oelie,hij heeft groot gelijk .
    Het is één grote zooi daar boven op den Berg.
    En dan ook nog de hele tijd maar roepen dat ze voor een playoff plaats willen gaan .
    Laat me niet lachen ,het gaat alleen maar verder berg afwaarts.
    Die hele Venlose kliek moet z.s.m weg.

   2. supportertje

    Mijn vraag is alleen Kuebke en Leonardus als we iedereen wegsturen. Wie gaat er dan aan het roer staan, wie hebben jullie dan die we op handen kunnen dragen, die geen fouten maken, zorgen dat we hier toppers hebben, er een nieuw stadion hier komt, alle financiële kosten dekt. Ik ben voor verandering. Kom maar op met voorstellen. Niet dat ik vol achter de mensen sta die jullie benoemen, maar laat ons nu eens even weten wie jullie in gedachten hebben, en wie er moet komen, zodat we kunnen genieten van topvoetbal. Ik ben gewoon heel benieuwd en wil absoluut geen hetze ontketenen. Maar hoor graag hoe jullie dit nu zien, en oplossen.

   3. DeOtjes

    Supportje. Leuk dat je het nog op een zinnige manier probeert. Maar je praat tegen 2 personen die maar 1 oplossing willen zien. Snap uberhaupt niet waarom ze VVV nog volgen. Kunnen beter een paar jaartjes wegblijven en terugkomen als het goed gaat,

Leave a Reply