Voorbeschouwing Jong FC Twente – VVV-Venlo

De winterstop zit er eindelijk weer op. Op de meeste Nederlandse velden is de competitie al begonnen. VVV-Venlo speelt morgen pas haar eerste competitiewedstrijd van de tweede seizoenshelft. We beginnen met de uitwedstrijd in Enschede tegen Jong FC Twente. De aftrap is om 20.00 uur.

VVV-Venlo startte het jaar 2015 slecht. De Venlonaren speelde in de winterstop twee oefenwedstrijden. Tegen Achilles’29 werd met 0-1 verloren en tegen Topklasse JVC Cuijk gelukkig met 2-1 gewonnen. Jong FC Twente speelde ook een oefenwedstrijd in de winterstop. Namelijk tegen de Regionalliga ploeg SV Meppen. Deze wedstrijd werd met 3-1 verloren.

Trainer Maurice Steijn kijkt uit naar de eerste wedstrijd na de winterstop. Hij zegt het volgende op de website van VVV-Venlo: “Het kan en moet veel beter. We zijn er met staf en selectie van overtuigd dat we te laag staan en enkele stappen omhoog kunnen maken. De play-offs halen is nog steeds het doel en aan die klus beginnen we vol vertrouwen. Te beginnen met de wedstrijd tegen Jong FC Twente.”

De selectie heeft zich na de wedstrijd van JVC Cuijk goed voorbereid. Zo werd er op gras getraind met de wedstrijdballen van FC Twente. “We hebben zondag op gras getraind, omdat we in de Grolsch Veste ook op gras spelen en dat is toch anders. Zeker nu het nat en glad kan zijn door de weersomstandigheden.”

Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Wij hopen dat de selectie en de technische staf hebben geleerd van de eerste competitiehelft en met een frisse start beginnen. Het seizoen is nog lang niet voorbij en hierdoor is niets onmogelijk. Bij winst zal VVV-Venlo een plekje stijgen naar de 10de plek. Bij verlies zal de ploeg op de 11de plek blijven.

De wedstrijd Jong FC Twente – VVV-Venlo is morgen ook te zien via Fox Sports kanaal 1 vanaf 20.00 uur.

Opstelling VVV-Venlo
Trainer Maurice Steijn moet behoorlijk gaan schuiven met zijn opstelling. Er zijn veel geblesseerde en zieken in de selectie van de Venlonaren. Hierdoor kunnen Niels Fleuren(teenblessure), Jeffrey Altheer(beenblessure), Maksi(griep) en nieuweling Gianluca Nijholt(niet speelgerechtigd) sowieso niet spelen. Melvin Platje had last van een rugblessure maar is waarschijnlijk fit genoeg om te spelen.

Joeri Schroyen krijgt daarom weer de kans om speelminuten te maken. Trainer Maurice Steijn zegt tegen 1Limburg over de linksbackpositie: “Als de eerste en tweede keus er niet zijn, dan speelt Joeri. Dan ga ik geen kunstgrepen uithalen door mensen uit het centrum naar links te halen, want ik ben tevreden over het centrum”

Doordat Nijholt nog niet speelgerechtigd is zal het middenveld waarschijnlijk bestaan uit Medy Elito, Vito van Crooij en Danny Post. Volgens trainer Maurice Steijn heeft het team behoefte aan loopvermogen vanuit het middenveld.“Mensen met loopvermogen. Als ik naar onze ploeg kijk, dan heeft die behoefte aan diepgang op het middenveld want we missen nog wel eens de aansluiting naar de spitsen, daar valt steeds een gat. Met Medy Elito en Vito van Crooij hoop ik daaraan een andere invulling te geven.”
(bron: 1Limburg)

Jong FC Twente
De nummer 15 uit de Jupiler League heeft een kwakkelend seizoen. De ploeg wisselt goede resultaten af met onthutsend slechte resultaten. De ploeg van Jan Zoutman wist pas 4 duels te winnen voor de winterstop.  VVV-Venlo speelde dit seizoen de openingswedstrijd tegen Jong FC Twente. In een redelijk gelijk opgaande wedstrijd was VVV-Venlo de gelukkige winnaar. Dyon Gijzen scoorde het enige doelpunt.

Jong FC Twente heeft 19 punten uit 19 wedstrijden. Tussen uit- of thuiswedstrijden zit nauwelijks verschil, er werden 9 punten uit 9 wedstrijden behaald in de Grolsch Veste en 10 punten uit 10 wedstrijden in uitwedstrijden.

Vorig seizoen was de eerste editie van Jong FC Twente – VVV-Venlo in de Jupiler League. De wedstrijd werd een gelijk spel nadat Jong FC Twente een aantal seconde voor het eindsignaal een vrije trap binnen schoot. Een onterecht gelijkspel aangezien VVV vele malen beter was.

Arbitrage
Scheidsrechter: Christiaan Bax
Assistenten: Ozinga & Buijense
Vierde official: Van den Elzen

Volgens meerdere voetbalmedia en wedkantoren is VVV-Venlo licht favoriet.

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen heel veel succes in Enschede. En hopelijk neemt het team de 3 punten in de Koel. FORZA VVV!

28 Responses

 1. marcel

  eindelijk……….. loopvermogen en diepgang/ aansluiting naar de aanvallers, dat roep ik al anderhalf jaar jupiler league, dat daar het probleem van vvv ligt. leuk dat mensen die daar voor betaald krijgen dat ook eindelijk zien en benoemen.

  morgen ben ik er weer bij, hopelijk 3 puntjes mee naar huis, doet het vroeg opstaan de dag erna niet zo’n pijn. 🙂

 2. Meuske

  Respect voor je als je er heengaat want dat is me een tering eind rijden. Hoop voor je dat ze winnen want zoals je zegt dan is de terugreis niet zolang en de dag erna niet zo zwaar. Zitten wij te klagen over een lege Koel maar in een lege Grolsch veste dat is nog erger. Dat is pas een trieste ambiance. Succes en ik zie het wel op Fox vanavond Hoe de mannen het er vanaf brengen. Forza VVV

 3. Goodie

  Respect dat je ook naar deze wedstrijden gaat Marcel. Ik weiger het om in een leeg stadion in een hoekje in de 2e ring geplaatst te worden. Ik weiger sowieso om naar een uitwedstrijd tegen een belofte te gaan. Ik heb wel het gevoel dat VVV een goede kans maakt om te winnen. Twente heeft het gister al moeilijk gehad en heeft al enkele spelers gebruikt die normaal op maandag met het 2e voetballen. Ik weet dat Twente ze nu als nog mag inzetten, maar dat zie ik niet gebeuren.

 4. Meuske

  Het is weer niet om aan te zien vanavond, mijn hemel waar zit ik weer naar te kijken? Van A naar B spelen hoe moeilijk kan het zijn als je allebei hetzelfde shirt aan hebt.

 5. Goodie

  Ongelooflijke zaadpot. VVV kan voetballend helemaal niks, enkel lange ballen. En van Crooij…. mijn god. Dit krijgt een bal over 5 meter nog 3 meter naast de desbetreffende speler.

 6. supportertje

  Slechte wedstrijd maar in ieder geval wel knokken laten zien. 0-1 is genoeg, mooi drie punten mee naar Venlo, en daar gaat het om. hopelijk laat Steijn nu eens Vito van Crooy buiten dit elftal. Maar nogmaals de punten zijn binnen en daar ben ik blij om.

 7. Goodie

  Ik weet niet wie de wedstrijd via een stream heeft gekeken en of er jullie Nederlands commentaar hadden. Maar de keeperstrainer van Excelsior zat op de tribune in Enschede. Coutinho vertrekt misschien naar Psv en Mäenpää heeft zich wederom van zijn beste kanten laten zien…

   1. Goodie

    Ik betwijfel het eerlijk gezegd. Mäenpää wil graag naar Engeland en bij Excelsior kan hij zich meer in de kijker spelen. Maar er zijn nog genoeg prima keepers waarvan dit seizoen ook het contract afloopt. Denk bijvoorbeeld aan Kaya van Fortuna.

   2. Goodie

    De laatste wedstrijden deed hij het redelijk tot goed. Maar ik weet niet of die echt beslissend kan zijn voor VVV, beslissend in positieve zin overigens 😉 .

   3. supportertje

    Om heel goed te zijn, moet je ook vaker onder de lat staan. Maar dat is naar mijn mening, op dit moment goed genoeg om te vervangen.

 8. Ben

  Dolblij met deze uitslag, mooie start tweede helft van de competitie en we staan weer in het linkerrijtje!
  Oké wedstrijd was niet bijzonder, maar er werd geknokt voor de overwinning en deze was terecht!
  Benieuwd naar vervolg tegen MVV. FORZA VVV,

 9. Meuske

  Elito basis a.u.b. want dat heeft hij nu wel bewezen na meerdere malen te zijn ingevallen. Met die Voorn en Nijholt moet het toch bergopwaarts gaan of………… Blij met de punten het spel moet echt beter maar dat zal de staf toch wel weten. Forza VVV

 10. RuiverCity

  @goodie. Ik kan me niet voorstellen dat Maenpaa naar Excelsior gaat. Is toch niet een (flinke) stap voorwaarts. Maar voetballend was het niet best. Kan er niet getraind worden op counters? Wat wordt er slecht omgegaan met de ruimte….

 11. supportertje

  Er kunnen nog mooie dingen gaan gebeuren op het veld, als de juiste mensen, op de juiste plek worden neergezet door Steijn. Voorhoede deed het goed vanavond en Elito laat zien dat hij wel terdege een aanwinst is voor VVV. Mijn mening is dat er wat moois kan gaan groeien op het veld. Khalouta bedankt voor het mooie doelpunt. Platje en alle andere jongens bedankt voor de mouwen opstropen van vanavond. Het kan dus wel, niet goed maar wel over de streep trekken door gezamenlijke inzet. En dat is ook wat we van jullie mogen verwachten. Op deze manier komt het dan ook wel goed met het vertrouwen. Chapeau.

 12. Goodie

  Met Elito (of zonder van Crooij) kwam VVV ook wat meer aan voetballen toe. Schroijen was aanvallend goed, maar verdedigend niet altijd even best. Platje heeft wederom weinig aanvoer gehad, hopelijk krijgt hij dat de rest van het seizoen wat meer door Nijholt en Voorn.

  1. rongo26

   Platje lijkt niet fit. vond hem zeer matig. alle ballen die hij kreeg deed hij vrij weinig goeds mee (ook in de combinatie). In deze vorm haalt platje nog niet de 10 doelpunten dit jaar, vrees ik

   1. supportertje

    Platje werkt hard, en ja hij is op dit moment niet optimaal. Maar dat komt ook omdat hij meer aan het rennen en achter de bal aan het jagen is, dan dat hij goed bedient word vanuit het middenveld. Vaak onmogelijke ballen of hoge ballen, maar vooral weinig op maat. Hij is gewoon afhankelijk van wat hij aangespeelt krijgt en dat is vaak niet veel bijzonders. Zou mooi zijn als een Nijholt en Voorn daar verandering in kunnen brengen.

Leave a Reply