Voorbeschouwing Jong FC Twente – VVV-Venlo

Morgen staat de tweede achtereen volgende competitieduel  tegen een “Jong” team op het programma in een serie van 3. De Venlonaren mogen de reis naar Enschede maken om het op te nemen tegen Jong-FC Twente.

De Twentenaren spelen dit seizoen erg wisselvallig. Na winst op FC Dordrecht werd er verloren van Volendam. Bij Jong FC Twente komen we een bekende speler tegen in de persoon van  Nils Röseler vorig seizoen  gehuurd, speelde tot nu toe alle wedstrijden bij Jong Twente mee.

Bij de Venlonaren lijkt het lek weer boven gezien de 6 punten uit de laatste 2 wedstrijden. Maar een overwinning tegen deze tegenstander is geen makkelijke opgave. Trainer Trost en zijn selectie zullen alles moeten geven om de volle buit mee naar Venlo te mogen nemen.

 

Vermoedelijke opstelling VVV-Venlo:

Doel: Mäenpää

Verdediging: Joppen (c), Promes, Balkestein en Fleuren

Middenveld: Yuki, Post en Kruijsen

Aanval: Reimerink, de Kogel en Wolters

21 Responses

 1. Meuske

  Dit zal inderdaad geen makkelijke pot worden in een bijna leeg stadion vermoed ik. Laten we hopen op een goed resultaat en veel respect hebben voor alle fans uit Venlo die daar aanwezig zijn. Come on Venlo!!

 2. Gerardus

  We moeten toch wel blij zijn dat we vorige week tegen jong ajax hebben gespeeld aangezien ze deze week wel een aantal spelers krijgen van het eerste team waaronder Vermeer. Dus hopen dat zij 3 puntjes pakken bij Dordrecht en wij winnen, dan staan we nog maar 2 puntjes achter Dordrecht en dan is iedereen weer stil en is er weer niks aan de hand. Dus er zit vanavond maar een ding op en dat is winnen !

  1. sultana

   Dat zij 3 puntjes pakken bij Dordrecht? Dordrecht pakt vanavond 3 punten bij Jong Ajax Gerardus!! Wedstrijd word in Amsterdam gespeeld…….. Ennuh Dordrecht staat voor

   1. Gerardus

    Ja je snapt wat ik bedoel sultana ;). Maar ik zie nu ook dat ze voor staan maar helaas kon ik dat toen nog niet weten want anders had ik er wel wat geld op ingezet.

 3. labradorvvv

  Zo te horen was het weer een geweldige pot met een goed combinerend en sprankelend voetballend vvv dat de jonkies van twente alle hoeken van het veld liet zien, dominant was en dat dan ook geheel onverwachts de 1-1 om de oren krijgt…. oftewel bagger zoals gewoonlijk en de heren voetballers krijgen dan ook terecht de deksel op de neus! 1-1

 4. mats

  In de 94e minuut. Wat een rukkers!
  Maar gelukkig 2 ton winst dit jaar.
  Op naar een nieuw stadion. Dán komt ’t goed,…dán kunnen we spelers kopen die wèl kunnen voetballen. Ik kan niet wachten…..

 5. Paljas

  Nou ja,zo slecht is het niet dat dit VVV gelijk speelt uit bij Jong Twente.
  Alleen wel extra pijnlijk dat die tegengoal pas in de 93 minuut valt uit een vrije trap.
  Als VVV in deze wedstrijd beter was geweest,had je gewoon eerder de wedstrijd al moeten beslissen en had die late tegentreffer geen gevolgen meer gehad.
  Maar VVV was blijkbaar niet beter en dus kan het gebeuren dat je,hoe lullig ook,je in de 93ste minuut nog een tegengoal moet incasseren met als gevolg een misschien wel verdiend punt voor Jong Twente.
  Maar geen paniek…VVV staat gewoon keurig 8ste en dat is met dit matriaal meer dan behoorlijk.

  Gegroet,

  Paljas.

   1. pavisto67

    Ik ben het met je eens dat met dit materiaal een 8e plek inderdaad een juiste positie is. Dat is het probleem ook niet wat mij betreft. Deze discussie gaat echter verder wat mij betreft.
    Wel kun je je wederom afvragen of het technische kader ( Dusseldorf als trekpop van Hai Berden) wel van het niveau is wat van een club als VVV mag worden verwacht? De spelers kunnen er niets aan doen dat het ze ontbeert aan kwaliteit. En een trainer kan wat mij betreft misschien wel werken aan een herkenbare speelstijl, teamgeest etc, maar er zijn maar heel weinig trainers die spelers tegenwoordig nog echt veel beter maken.
    Je kunt de club echter wel verantwoordelijk houden voor het samenstellen van deze selectie. Niet voor het eerst de afgelopen jaren moet ik dan helaas tot de conclusie komen dat het aan VVV zelf ligt. Als je je als club zijnde niet door ontwikkeld dan zie je dat ook niet terug op het veld.

 6. tulipanes

  Ik heb niks van de wedstrijd gezien, dus ik kan het niet echt beoordelen. Misschien zit er dit jaar geen play off in, maar dat is natuurlijk geen ramp. Maar als we tegen jong pisvee weer winnen en de concurrentie verspeelt punten, is er een klein kansje dat we de periodetitel kunnen pakken.

  Donderdag dus eerst tegen Heerenveen. Dat zal wel een nulletje of 5 worden, maar de beker is toch min of meer voor spek en bonen met deze opzet .
  De echte test zal de wedstrijd tegen volendam zijn. Als je die wint, kun je weer zomaar 3e staan. Maar laten we daar maar niet vanuit gaan.

 7. R.P

  Zojuist de samenvatting gezien. Volgens die was VVV de beduidend betere ploeg en het zag er ook beslist wel goed uit op wat momentjes na, maar kan iemand alsjebliéf eens tegen Reimerink zeggen dat die luitjes die met hetzelfde shirt als hemzelf op het veld lopen echt wel te vertrouwen zijn!

  Naja, puntje is beter dan niets. Ben benieuwd of ze zich kunnen opladen om te stunten tegen Heerenveen, of dat ze van tevoren al verlies accepteren en rustig aan gaan doen.

 8. marcel

  VVV begon zoals gewoonlijk ‘afwachtend’ en liet de bal aan jong twente. na 20 minuten kroop VVV iets uit zijn schulp, gesteund door het sfeervolle uitvak (in een voor de rest doodse grolschveste)
  kopbal en schot van joppen treffen geen doel. Vlak voor rust scoort VVV dan uit een mooie kopbal van balkesteijn. In de rust een natje en een droogje verzorgd door FC Twente.
  Na rust blijft VVV goed georganiseerd (zoals ze dat zo mooi noemen) spelen, en is er eigenlijk gedurende de hele 2e helft niets aan het handje. De mogelijkheden die ze krijgen (zonder denderend te voetballen overigens), worden niet benut. In de laatste seconden van de wedstrijd die natuurlijk langer duurden dan de 3 minuten benoemd, krijgt VVV dan de deksel op de neus 1-1.

  Deze wedstrijd had zonder groots te spelen gemakkelijk gewonnen kunnen worden, maar VVV had toch enkele spelers die ruimschoots onder de maat speelden vanavond. Kruijssen, grossierend in balverlies. Otsu die onzichtbaar over het veld loopt. Reimerink die vandaag op de raarste manieren de bal verspeelde, maar toch 2 momenten had om VVV veilig te spelen. Vlak voor het eind probeert hij uit een onmogelijke hoek te scoren, waar een tikkie terug op rajcomar waarschijnlijk de wedstrijd in het slot gooit, ruim in blessuretijd presteert hij het om een makkelijke bal, die recht op hem af komt, totaal niet te raken (waarschijnlijk einde wedstrijd), helaas loopt hij langs de bal, twente kan het nog een keer proberen. overtreding, vrije trap, goal……….

Leave a Reply