Voorbeschouwing Jong FC Utrecht – VVV-Venlo

Aankomende vrijdag staat de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Nadat VVV-Venlo vorige week in de slotfase nog gelijkspeelde tegen Excelsior Rotterdam (2-2), staat nu een wedstrijd tegen Jong FC Utrecht te wachten.

Jong FC Utrecht
Ook voor Jong FC Utrecht zit het seizoen erop. De ploeg van Darije Kalezic staat op een magere zestiende plek op de ranglijst, acht punten achter VVV. Vooral voor Rayan El Azrak en Nick Venema wordt het een interessante wedstrijd, zij kunnen zich namelijk bewijzen tegenover de club waar ze volgend jaar zullen terugkeren. Tenminste, dat is nog maar even afwachten. Volgens De Limburger zou VVV met beiden graag verder willen – wat mij persoonlijk verbaast. “Voor die jongens wordt het natuurlijk een speciale wedstrijd. Zeker omdat de toekomst van die jongens ook nog niet helemaal duidelijk is. Zij zullen ongetwijfeld contact hebben met een aantal spelers van Jong FC Utrecht en erop gebrand zijn om te laten zien wat ze kunnen”, liet trainer Jos Luhukay weten op de site van VVV. En gaan we vrijdag eindelijk eens winnen van een belofteteam? Dat lukte dit seizoen nog geen enkele keer.

VVV-Venlo
Dat moeten we wel gaan doen met een fors aantal afwezigen. Naast Tristan Dekker, Sem Dirks en Richard Sedlacek zijn ook Brian Koglin (blessure) en Tobias Pachonik (schorsing) afwezig. En ook Stan Van Dijck is niet fit genoeg om te starten. Het wordt dus flink schuiven voor Luhukay. “Van onze achterste vier blijft eigenlijk alleen Simon Janssen over. Het wordt dus een beetje improviseren, zeker omdat ook Stan van Dijck nog niet fit genoeg is om te starten.” Ik ben heel benieuwd wie dit probleem zullen gaan oplossen. Ik neem aan dat in ieder geval Ian Hussein Ngobi en Joep Kluskens (na zijn uitstekende debuut) in de basis zullen starten.
Eén wijziging is wel al duidelijk. De tweede doelman, Lukas Zima, zal vrijdag weer onder de lat staat. De Tsjech, die helemaal uit beeld verdween was, krijgt toch nog een kans van Luhukay. Terecht wat mij betreft, keepers hebben nu eenmaal tijd nodig, Thorsten Kirschbaum was in zijn eerste halfjaar ook totaal uit vorm. Nu kreeg Zima wel 23 tegengoals in de 16 wedstrijden voor VVV, maar toen was de verdediging nog twijfelachtiger dan nu.

“We staan nu op de elfde plaats op de ranglijst en we kunnen vrijdag nog een positie stijgen of zakken. Ik vind dat een realistische positie voor ons op dit moment en dat heb ik toen we aan het seizoen begonnen ook gezegd. Natuurlijk hadden we gehoopt dat we de play-offs zouden halen, maar uiteindelijk moet je gewoon concluderen dat de selectie daar eigenlijk te smal voor is. Dat is dus ook direct de uitdaging voor volgend seizoen, want we willen natuurlijk wel omhoog kijken. We zijn dit seizoen te wisselvallig geweest, maar ik denk dat het wel een leerzaam jaar is geweest voor deze jonge spelersgroep. Hopelijk kunnen we daar volgend jaar de vruchten van plukken”, aldus Luhukay.

Laten we het seizoen afsluiten met een keurige overwinning in Utrecht! Forza Venlo!!

Jong FC Utrecht – VVV-Venlo
6 mei 20:00
Te zien/luisteren via: ESPN Schakelprogramma en Omroep Venlo
Scheidsrechter: Gerrets

13 Responses

  1. Misschien is er wel een club die interesse heeft om Zima over te nemen voor een klein bedrag, maar hem eerst een keer in een wedstrijd aan het werk wil zien. Dat zou zowel voor Zima als voor VVV de beste oplossing zijn.

    Thorsten Kirschbaum was trouwens niet alleen het eerste half jaar uit vorm. Die wisselde meestal twee hele goede wedstrijden af met drie of vier hele slechte. We hebben genoeg keepers gehad die slechter waren dan Kirschbaum, maar eentje die wisselvalliger was kan ik me niet herinneren.

Leave a Reply