Voorbeschouwing Jong FC Utrecht – VVV-Venlo

Na het feestgedruis van Vastelaovend is het nu tijd voor de Venlonaren om zich weer volledig te richten op het voetbal. Morgenavond spelen we een maandagwedstrijd tegen Jong FC Utrecht in Stadion de Galgenwaard.

Het is alweer even geleden, maar op de vrijdag voor carnaval speelden we thuis tegen Achilles ’29 en die wedstrijd werd soeverein gewonnen door de geelzwarten. Waar Achilles ’29 in het verleden af en toe nog zorgde voor flinke kopzorgen, was er in deze wedstrijd geen vuiltje aan de lucht en konden we de wedstrijd winnend afsluiten met 4-0. Doelpunten werden gescoord door Vito van Crooij (2x), Joey Sleegers en Ralf Seuntjens.

“Soms is het wel eens mooi om te kijken wat je tegenstanders gedaan hebben. Onze directe concurrenten om promotie, FC Volendam en MVV, knoeiden vrijdagavond weer punten door gelijk te spelen. Maar Jong Ajax blijft nog steeds winnen. Zij zijn dan wel niet concurrent om promotie, maar we willen het seizoen toch wel heel graag afsluiten met een kampioenschap. Bij winst morgen houden we Ajax in ieder geval op 8 punten en komen de andere ploegen weer op grotere afstand.” Aldus Maurice Steijn.

Morgenavond treden we dus aan tegen de beloften van FC Utrecht en bij winst maken we nog grotere stappen op de ranglijst. De concurrentie speelde al eerder dit weekend. Zoals gezegd werden er punten gemorst door onze concurrenten, waardoor we bij winst op 14 en respectievelijk 16 punten voorsprong kunnen komen in de de strijd om directe promotie naar de Eredivisie.

Eerder in het seizoen speelde we in Stadion de Koel tegen Jong FC Utrecht. Toen werd er met 2-0 gewonnen door VVV-Venlo, doelpuntenmakers waren Ralf Seuntjens en Torino Hunte.

Opstelling VVV-Venlo

Maurice Steijn: “Het is altijd weer een verrassing welk team je aantreft als je op maandag tegen een belofteteam van een Eredivisieclub moet aantreden. Maar we gaan toch altijd uit van onze eigen kracht. Op Opoku na is iedereen fit. Hij zal morgen niet spelen. We hebben dus nog al wat keuzes, vooral in de voorhoede. Bij winst doen we weer goede zaken.”

Mogelijke opstelling tegen Jong FC Utrecht:

D. Van Crooij: Janssen, Promes, Röseler, Dekker; Leemans, Post, V. Van Crooij; Hunte, Seuntjens, Sleegers.

Jong FC Utrecht
Het is het eerste seizoen van Jong FC Utrecht in de Jupiler League en staat op de 18e plek. In de gevarenzone zou je zeggen, maar wel met 14 punten voorsprong op Achilles ’20, dat laatste staat en op de plek staat die aan het einde van het seizoen degradatie tot gevolg heeft.

De mannen van Robin Prink hebben een zwakke serie achter de rug. Van de laatste 5 wedstrijden wonnen ze er één, werd er één gelijkgespeeld en werden er 3 verloren door de Domstedelingen.

VVV-Venlo heeft in totaal 1 competitiewedstrijden tegen Jong FC Utrecht gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 1 keer gewonnen, 0 keer gelijk gespeeld en 0 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 100,00%. In totaal heeft VVV-Venlo 2 doelpunten gescoord en 0 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Van der Eijk
Assistenten: Steinhauser en Van Vlokhoven
Vierde official: Winkel

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes tijdens de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht. FORZA VVV!

19 Responses

 1. Ben

  Ik vind winnen belangrijker dan de opstelling. Kijk naar de uitslagen van Feyenoord en ajax. Ik hoop dat trainer en team het ook weten en er naar handelen. FORZA VVV!

 2. VenloVVV

  Scherp zijn!! Ik hoop dat VVV blijft winnen en zo snel mogelijk het kampioenschap veilig stelt! 4 wedstrijden in 12 dagen! Win je ze allemaal ben je al heel dichtbij!!

  FORZA VVV!!!

 3. expat

  Als-waarschuwing… Maar als VVV vanavond wint, dan hoeft het nog maar 5 van de dan resterende 10 wedstrijden te winnen, vanuit gaande dat Volendam ze alle 10 wint. Het kan snel gaan. Maar eerst vanavond winnen. Dit soort tegenstanders…

 4. De Koel

  Zwakke wedstrijd. Tegenstander zwaar onderschat. Geen snelheid, geen creativiteit. Tegen een verdedigend spelende ploeg schop je dan nog geen deuk in een pakje boter. Veel te lang gewacht met wisselen. Hunte zat totaal niet in de wedstrijd. Liep zich steeds vast en liet ballen te ver van zijn voet afspringen. Resida zorgde voor veel meer dreiging en had veel eerder gebracht moeten worden.

 5. De Realist

  Sorry, maar wat een zaadpot van VVV. VVV was de betere ploeg, maar verdiende wat mij betreft de overwinning niet. Er werd inderdaad in een veel te laag tempo gespeeld. Er leek weer sprake van onderschatting. Ze hebben helaas niet geleerd van de nederlaag bij een ander jong team (PSV) Met Resida werd het inderdaad wat dreigender. Wat ik nog het minste snap is dat Zelalem niet veel eerder ingebracht werd. Die jongen liet in die 20 munuten meer zien dan menig VVV-er in 90 minuten. Zijn balaanname, zijn passjes komen aan, goede voorzet op de Seun die in “buitenspel” positie scoorde en hij scoorde zelf ook nog bijna. Geef die jongen aub eens wat meer speeltijd, hij verdient het. Al met al is er natuurlijk nog geen man overboord en gaan we nog steeds voor 99,9 % promoveren. Come on Venlo !!!

 6. LJ

  Acht verliespunten uit vijftien tegen jong teams. Dat kan geen toeval zijn. Inderdaad Zelalem moet erin. Als 3 of 4 spelers niet thuis geven heeft vvv gewoon een middelmatig team.

Leave a Reply