Voorbeschouwing Jong PSV – VVV-Venlo

Nog geen twee dagen geleden stonden we nog te juichen voor de overwinning van VVV-Venlo op De Graafschap. Vandaag gaan we gewoon weer verder met de orde van de dag en dat is de voorbereiding op de belangrijke uitwedstrijd van morgen tegen Jong PSV. De ploeg die ons dit seizoen de eerste nederlaag toediende in de competitie.

De komende drie weken zullen cruciale weken worden voor de ploeg van Maurice Steijn. Dat heeft er vooral mee te maken dat de Venlonaren aan het begin van dit seizoen een klein dipje had na een goede start. De geel-zwarten verloren toen in korte tijd van Jong PSV, Helmond Sport en Volendam. Laat het nu net zo zijn dat we deze drie ploegen de komende weken achter elkaar gaan treffen. We zullen daarom na deze weken een goede tussenbalans op kunnen maken of we voor direct promotie voetballen of dat er toch nog obstakels op de weg komen.

Ons zorgen maken hoeven we zeker niet. VVV-Venlo is al 13 wedstrijden ongeslagen en erg stabiel. In algemene zin is het voetbal niet sprankelend en soms is het slordig maar de Venlonaren staan volwassen en vol zelfvertrouwen op het veld. Het lijkt net alsof ze het gevoel hebben dat ze onaantastbaar zijn. Dit gevoel wordt ook versterkt door cijfers. In deze 13 ongeslagen wedstrijden werd er 31 keer het doel gevonden en kregen de geel-zwarten maar 6 doelpunten tegen. Vooral het aantal doelpunten tegen laat goed zien dat de Venlonaren als een goed gefundeerd huis staan te voetballen.

Ook tegen De Graafschap werd er zonder echt moeite te doen gewonnen. De Venlonaren wisten snel en makkelijk het doel te vinden en bouwden gestaag aan het doelpuntensaldo. Doordat de concurrenten Volendam en MVV punten lieten liggen, werd het gat vergroot tot elf punten en staat Jong Ajax nog altijd op vier punten minder. Dat betekent dat we 4 wedstrijden mogen verliezen maar dan moeten de concurrenten MVV en Volendam ook nog alles winnen.

Trainer Maurice Steijn heeft dan ook erg veel vertrouwen dat ook Jong PSV aan de zegekar gespannen zal gaan worden. De trainer zegt tijdens het officiele perspraatje; “Wij zijn dit zware weekend goed gestart. Achteraf gezien behaalden wij vrijdag tegen De Graafschap een vrij gemakkelijke overwinning. Het is altijd een verrassing in welke opstelling de ‘Jong’-teams aantreden. Wat dat betreft is de maandagavond voor ons niet gunstig, want zij kunnen dan de reserves van de eerste garnituur opstellen. Dat die jongens kunnen voetballen is een feit, maar ik ga uit van de sterkte van mijn eigen team. Mijn ploeg zal ongetwijfeld revanchegevoelens hebben voor de onterechte nederlaag in het thuisduel”

Opstelling VVV-Venlo
Twee wedstrijden in een weekend is voor elke speler zwaar. Gelukkig was de wedstrijd vrijdag tegen De Graafschap dan ook snel gespeeld waardoor de trainer zonder risico’s een aantal spelers kon wisselen. Zo werden Danny Post en Johnatan Opoku uit voorzorg gewisseld. Met onze aanvoerder gaat het prima en hij zal gewoon in de basis starten. Maar bij Johnatan Opoku is dit nog een vraagteken. De spelverdeler en clubtopscoorder trainde vandaag apart en ging na een paar keer de bal aangeraakt te hebben alweer snel naar boven.

Het is dus de vraag of onze trainer gaat beginnen met Opoku of dat er geschoven gaat worden. Vermoedelijke opstelling: D. Van Crooij; Janssen, Promes, Röseler, Dekker; Leemans, Post, Opoku; Sleegers, Seuntjens en Vito van Crooij

Jong PSV
De Eindhovenaren waren dit seizoen lang de koploper in de Jupiler League. Met net als vorig seizoen zakte de ploeg van Pascal Jansen ver terug en is Jong PSV terug te vinden op de 8ste plek in de Jupiler League. In het jaar 2017 wisten de rood-witten pas een wedstrijd te winnen. Dit was afgelopen wedstrijd tegen laagvlieger Jong FC Utrecht.

De absolute smaakmaker op dit moment bij Jong PSV is Sam Lammers. De 19-jarige boomlange spits scoorde al 10 keer in 18 wedstrijden en mag door zijn goede optredens bij het tweede elftal ook zo nu en dan invallen bij het eerste van PSV.

Arbitrage
Scheidsrechter: Van den Kerkhof
Assistenten: Polman & Hubers
Vierde official: Nagtegaal

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes tijdens de uitwedstrijd tegen Jong PSV. FORZA VVV!

40 Responses

  1. Haha was meer om te laten zien dat het wel goed zit momenteel en dat we in principe 4 wedstrijden mogen verliezen en dat de concurrentie dan nog 4 moet winnen om ons in te kunnen halen. Uiteraard moet dit niet gebeuren :). We willen die schaal hebben en niet al nummer 2 promoveren.

 1. Goodie

  Opmerkelijk vind ik dat in de vermoedelijke opstelling Dekker is vervangen voor Rutten. Begrijp me niet verkeerd, Rutten is een hele goede back en dreigende back. Maar ik vind Dekker steeds beter worden. Eerst had ik zo m’n twijfels. Maar na verloop van tijd heeft die het tegendeel bewezen. Daarbij komt kijken dat we nog niet verloren hebben met Dekker in de basis.

   1. Goodie

    Kan gebeuren natuurlijk. Goed om te weten dat Rutten eindelijk weer eens fit lijkt te zijn!

 2. Louis van Gaal

  Ik ben ervan overtuigd dat we ook deze wedstrijd kunnen winnen…….maar opnieuw is het zaak vol de duels in te gaan, 100% inzet te tonen en blijven voetballen… ik ben het met Maurice Steijn eens als vvv de komende 3 wedstrijden kan winnen dat het bijna niet meer fout kan gaan…..Forza VVV

 3. Boris

  Ik wens de jongens wederom veel succes vanavond en hopelijk weer 3 punten.
  Echter moeten we ons ook realiseren dat het echt wel een keertje tegen zal zitten en dat er onverhoopt een keer punten verspeelt gaan worden in de komende weken. Ik wil hierbij iedereen oproepen om dan ook positief naar het team te blijven want dat verdienen ze zeker.

  Maar, zover is het nog zeker niet. Op naar weer drie punten punten. AVE VVV !!!!

 4. Ben

  Hopelijk gaat psv niet de halve selectie van het eerste opstellen. Ik vind eigenlijk dat al die tweede elftallen, als ze zo nodig in de Jupiler willen spelen, zouden moeten worden verplicht volledig gescheiden selecties te hebben. Dus een volledig gescheiden selectie voor het eerste en tweede team. Graag drie punten erbij, richting kampioenschap. Het belangrijkste vind ik dat spelers er 100% voor gaan. Vooral niet denken dat het een makkie gaat worden. Dan komt het waarschijnlijk wel goed. Maar, je weet het maar nooit. In ieder geval: succes jongens! FORZA VVV!

 5. kiekoputspelke

  Ben niet alleen benieuwd naar de 11 namen die mogen starten bij Jong PSV maar vooral of Opoku kan spelen. Die ging er vanaf met een liesblessure en uit eigen ervaring weet ik dat een nieuwe wedstrijd slechts drie dagen later waarschijnlijk te vroeg komt….

  Stel dat hij het niet red, dan verwacht (en hoop) ik dat Seuntjens weer in de punt gaat spelen en Tim Receveur er dan op het middenveld bij komt. Een beweeglijke middenvelder met diepgang en de blik doorgaans naar voren gericht. Kortom een speler waarvan ik denk dat VVV hiermee het beste haar eigen spel kan blijven spelen/

  Zelalem zou ik nog niet laten starten eant deze jongen moet nog leren hoe ons elftal speelt. Je zag het vrijdag bij zijn debuut want er werden veel ballen lukraak weg getrapt. Geen verwijt trouwens en ergens ook wel begrijpelijk maar voor mij ook een bevestiging dat deze jongen even wat tijd nodig heeft.

  Succes mannen en laat je niet 2x naaien door de peren !!

 6. De Realist

  Ik verwacht dat VVV vanavond 3 punten gaat pakken, al is het weer de vraag welke spelers Jong PSV op gaat stellen. Ik blijf het echt niks vinden met die Jong elftallen. Volgend seizoen komt waarschijnlijk ook Jong AZ erbij. Hopelijk (en verwacht het eigenlijk van wel) worden we Kampioen en hoeven we voorlopig niet tegen die Jong elftallen. Come on Venlo,gaan voor de 3 punten vanavond !

 7. Goodie

  Het is inderdaad even afwachten met wie Jong PSV gaat beginnen. Heb er hoe dan ook alle vertrouwen in dat er 3 punten gepakt gaan worden. 80 Venlonaren vanavond in het uitvak. Prima aantal voor een maandagavond tegen een belofte waar maar 25 parkeerplaatsen beschikbaar waren. Ik heb helaas niet de mogelijkheid om te gaan, zal genoegen moeten nemen met een stream.

  1. Godfried

   Pasveer, Koch, Zinchenko en Bergwijn van het eerste. De rest jonkies. Gewoon vol er op kletsen en die kleuters alle hoeken van de Herdgang laten zien.

   Ik zeg 1-3 voor VVV.

   1. Louis van Gaal

    Dacht dat Bergwijn dit weekend tegen AZ is ingevallen. Mag hij dan toch meedoen ???

   2. Godfried

    Dat vraag ik me ook elke week af. Zag Nouri ook weer invallen bij Ajax 1, terwijl hij vrijdag nog 60 minuten heeft gespeeld voor Jong. Denk dat de regels weer stiekem zijn veranderd. Vorig jaar was het zo dat je niet twee keer in een speelronde voor beide elftallen mocht meedoen. nu dus blijkbaar wel.

   3. marcel

    vorig jaar ook al niet, allemaal van die nep regels. maandag valt niet bij deze speelronde, maar ook niet bij de volgende…. lijkt er in elk geval op dat er vanavond weer vanalles meedoet die bij de eerste selectie van psv horen.

   4. jason

    Vind het eigenlijk niet zo erg dat er van psv1 meedoen. Is de kans op onderschatting door vvv in elk geval wat kleiner.

    Lang leve De Koel

 8. twiggy11

  Deze wedstrijden moeten ze laten spelen als vríendschappelijk zodat niemand punten kan verliezen of winnen dan maakt het ook niet uit wie er opgesteld wordt.
  En is dat ook het eerlijks.

 9. twiggy11

  Is ook zo en dan laat je de mensen en scholen gratis binnen is ook goed voor de minder bedeelden.
  Zien ze toch leuke tegenstanders met spelers die ze normaal alleen op de tv zien.

  1. Ben

   Ik begrijp niet dat er zo weinig weerstand is tegen deze verschrikkelijke competitievervalsing. Wie profiteert? Groot schandaal, de tweede teams zijn blijkbaar belangrijker dan de regulaire eerste elftallen van de kleinere clubs. Geld van FOX is interessanter. Ziek!

 10. RuiverCity

  Ja elke tegenstander speelt op de hoge bal omdat beide VVV keepers dan totaal niet weten wat ze moeten doen. Wordt daar niet op getraind? Bij de 1-1 geeft Delano op amateuristische wijze de corner weg. Bij de voorzet komt hij uit als een keeper van Reuver 5…man man. Dit gaat ons nog punten kosten.
  Volendam en MVV winnen. Nog niks aan de hand maar deze nederlaag heeft VVV geheel aan zichzelf te wijten.
  Misschien staan ze nu weer met beide benen op de grond en beseffen ze dat er 200

 11. OooLGooO

  Ach hier moeten we geen drama van maken. Elk seizoen heb je een paar van zulke wedstrijden tussen zitten. Over het algemeen is vvv stabiel en wint het de wedstrijden zakelijk zonder echt top te spelen.
  Andere kant is dat vvv al een hele reeks zware terenstanders gehad heeft wat de rest van de concurrentie nog moeten krijgen.

  Kop op naar as vrijdag!
  Die wedstrijd moet gewoon gewonnen worden

 12. mats

  Onnodig. Maar zoals wel vaker in venlo is het commentaar weer belachelijk. Al die kritiek op de Crooytjes weer. Zaterdag was het nog halleluja
  We staan nog steeds acht punten voor. De rest is nóg slechter. Blijkbaar dus

 13. janssens

  Allereerst geen paniek niets aan de hand. VVV staat weer met beide beentjes op de grond na een verlies tegen PSV.

  Zwakke eerste helft, op een fatsoenlijke aanval na, kost je de punten. Bij 1-1 maakt Delano een ontzettend grote fout en zijn zwakte kwam ook weer gelijk aan het licht, hoge ballen bij drukte in de zestien, iets waar Pasveer btw zeker in 2de helft in uitblonk. Bij de 2-1 duurt het te lang voordat Post meen ik druk zet op het middenveld, daarbij stond Dekker te pitten. PSV was in eerste helft heer en meester mede door het goede spel van Zinchenko, ondanks dat kwam er ontzettend veel gevaar vanuit de linkerzijde van PSV o.a. door het zwak mee verdedigen van Resida die naar mijn mening terecht gewisseld werd. In de tweede helft een beter VVV, dat veelal de lange bal op Seuntjens plaatste. Mede dankzij geweldig verdedigingswerk van Menno Koch (heer en meester) werd hij aan banden gelegd. Jammer dat de meegereisde supporters weinig tot geen kabaal gemaakt hebben, mogelijk dat dat het verschil nog gemaakt had.

  Onder de toeschouwers o.a. john Heitinga, Erik ten Hag, Danny Landzaat en Philip Cocu. Denk dat deze heren niet onder de indruk zullen zijn als dit VVV volgend jaar tegen hun cluppies speelt!

 14. Boris

  Kan gebeuren. Zeker tweede helft alles gegeven. Spelers vrijdag laten zien dat het een incident was. En supporters vrijdag laten zien dat het echte supporters zijn, in (hele) goede tijden en in een even wat minder avondje. AVE VVV !!!

 15. Goodie

  Een nederlaag moest er toch een keer van komen. VVV speelde (vooral de 1e helft) niet best. Zo’n wedstrijden heb je er altijd tussen zitten. We staan weer met beide benen op de grond en weten weer dat er nog helemaal niks gespeeld is. We hebben nog altijd 8 punten voorsprong op Mvv en Volendam. Vrijdag moeten de 3 punten gepakt worden. Week erop komt een hele belangrijke wedstrijd tegen Volendam. Tijd voor een goed gevuld uitvak, maar allereerst maar is de klus van aankomende vrijdag klaren!

Leave a Reply