Voorbeschouwing Jong PSV – VVV-Venlo

Jong PSV is vrijdagavond de volgende tegenstander van VVV-Venlo. De ploeg van trainer Jos Luhukay reist af naar De Herdgang, waar om 20.00 uur wordt afgetrapt tegen de belofteploeg uit Eindhoven. Waarschijnlijk met Danny Post in de basisopstelling, aangezien de aanvoerder weer fit is.

VVV heeft met een goed gevoel toe kunnen werken naar het treffen van vrijdagavond, aangezien het vorige week in Covebo Stadion – De Koel – de volle buit pakte tegen Helmond Sport. Via een doelpunt in de laatste minuut van uitgerekend Helmonder Wassim Essanoussi trokken de Venlonaren in extremis aan het langste eind. Met dat lekkere gevoel in het achterhoofd treedt VVV vrijdag voor de tweede keer dit seizoen aan tegen een belofteploeg. Eerder ging het in eigen huis met 0-1 onderuit tegen Jong AZ.

Post terug in wedstrijdselectie
Vrijdag treft VVV echter een belofteploeg die op papier een iets minder sterke tegenstander dan Jong AZ zou moeten zijn. Terwijl de Alkmaarders op de vijfde plaats op de ranglijst staan, zien we Jong PSV terug op de zeventiende positie. VVV, de huidige nummer negen van de Keuken Kampioen Divisie, heeft bovendien goed nieuws uit de lappenmand gekregen. Mitchell van Rooijen en aanvoerder Post zijn weer hersteld van een blessure en keren dus terug in de selectie. De kans is groot dat Post op De Herdgang zelfs direct zijn rentree maakt in de basisopstelling van Luhukay. “Dat is nog niet helemaal zeker, maar ik denk wel dat hij er al klaar voor is. Dus het zou zomaar kunnen dat hij gaat starten”, verklapt de oefenmeester.

Luhukay kijkt uit naar vrijdag
Met Post en Van Rooijen weer bij de selectie neemt VVV het vrijdag op tegen een tegenstander die leuk voetbal speelt volgens Luhukay. “Het is een hele dynamische ploeg met een intensieve speelwijze en tegelijkertijd zijn ze ook balvaardig en technisch goed onderlegd. Doordat ze zo jong zijn, nemen ze soms nog wel eens te veel risico of willen ze het te mooi doen, maar ik denk dat ze heel veel talent in de groep hebben. Dus ik vind het wel een spannende en leuke wedstrijd.”

Theoretische kans op periodetitel
Leuke tegenstander of niet, VVV is er alles aan gelegen om vrijdag drie punten te pakken, want in theorie zou het in dat geval zelfs nog periodekampioen kunnen worden. Dan is het alleen wel afhankelijk van wat er op de overige velden gebeurt tijdens de laatste speelronde van de eerste periode. FC Emmen, De Graafschap en FC Eindhoven moeten daarvoor minimaal gelijkspelen, terwijl Jong AZ, Jong FC Utrecht, FC Volendam, ADO Den Haag én koploper Excelsior zouden moeten verliezen. Zelfs als dat allemaal gebeurt, is VVV er nog niet. ADO Den Haag (+5 ) en Excelsior (+9 ) hebben namelijk een beter doelsaldo dan VVV (+1 ), waardoor de Venlonaren ook nog heel wat goals goed moeten maken als het er op wonderbaarlijke wijze met de periodetitel vandoor wil gaan.

De wedstrijd Jong PSV – VVV-Venlo begint vrijdagavond om 20.00 uur en is te volgen via het schakelprogramma van ESPN.

Bron: VVV-Venlo

29 Responses

 1. chretien

  De periodetitel, de eerste voor VVV? Dat gaat niet gebeuren, toevalligheden kunnen, maar zoveel op een rij, nee, dat gebeurt niet. Wij winnen met bijvoorbeeld 0-13 van PSV jeugd?
  Nee, voor mij hoeft het ook niet eens. Laat ons maar een vervolg zien van de wedstrijden tot nu toe. Dan hebben we een goed weekend. Post erbij, dat geeft extra kracht aan het middenveld. Ook benieuwd of van Rooijen mee gaat doen en vooral ook wat hij laat zien. FORZA VVV!

 2. supportertje

  Vanavond zou een mooie punten pakker kunnen zijn, mits VVV doorgaat op de ingeslagen weg. In theorie zou VVV kunnen winnen gezien het voetbal wat jong PSV op de mat legt. Hopelijk doen ze dat ook, en tanken ze op deze manier nog meer zelfvertrouwen.

   1. kuebke

    Ja Zima valt mij ook toch wel in het algemeen vies tegen .
    Ik had er toch wel meer van verwacht.

 3. kuebke

  Wat laten ze het weer liggen vanavond.
  Hadden ze een mooie sprong kunnen maken op de ranglijst.
  Nee dit V.V.V komt veel en veel te kort en dan moeten ze volgende week tegen M.V.V ook nog Sorga missen i.v.m. interland tegen Estland.
  Schrijf maar vast op 0 punten.

 4. FC VVV03

  Dit VVV gaat in uitwedstrijden gewoon amper punten pakken dit seizoen. Thuis worden ze door het publiek nog naar voren gejaagd waardoor ze af en toe raak schieten, maar amper doormiddel van een uitgespeelde kans. (Geloof pas 2 van de tot nu toe gemaakte gaols).

 5. zuid1

  Bastiaans overtuigd me nog niet 0 rendement. Schroijen maakte vorig seizoen bij MVV geloof 16 goals tot de winter, waarom krijgt hij niet gewoon eens 3 wedstrijden de kans op links ?

 6. RuiverCity

  Misschien worden sommige mensen hier nu eens wakker dat we gewoon een middelmatig team hebben met heel weinig ervaring, fysiek te kort komen en aanvallend machteloos zijn.

  1. zuid1

   Vooral aanvallend is het echt ondermaats en middenveld heb je veel harde werkers en dan 2 nummer 10 ‘s van 17 en 18 . Vorig jaar de mist in gegaan met “ervaring” halen en nu toch wel met teveel jeugdige spelers

 7. FC VVV03

  Die Johansson valt elke keer prima in en is vrij balvast en creatief. Verzorgde ook de assist op Essanoussi vorige week. En dan begint zo’n jongen weer op de bank.

 8. Venlooow

  Jammer dat ze weer een keer hebben verloren. Maar zoals Jos van te voren al zei is het een seizoen met vallen en opstaan.
  Er zijn zoveel spelers weggegaan en maar een aantal voor teruggekomen met aanvulling van eigen jeugd dus wat verwacht je dan dat ze direct om het kampioenschap meestrijden?
  Not!!! Laat Jos rustig aan een team bouwen en geef hem de tijd net als bij Maurice en dan zie je weer een goede ingespeeld basis staan.
  Mocht het na een paar jaar nog niets zijn ga dan pas zaniken.

 9. supportertje

  Heb al vaker gezegd dat de verwachtingen weer veel te hoog gespannen zijn. En ook nu proef het weer hier, zonder mensen te kort te willen doen. Vooral de eerste helft hebben ze het laten liggen, en we zullen er aan moeten wennen dat het echt nog geen team is wat standvastig in de top mee kan doen.

  Wat we wel kunnen doen is, ze onbeperkt een steun in de rug te zijn. En dat lukt vrij aardig door de supporters. Er werd een opmerking geplaatst dat ze thuis naar voren worden geschreeuwd, en dat klopt in mijn ogen. Dat ontbreekt een beetje nog bij de uitwedstrijden, ondanks dat er een harde kern van supporters meereist, en hun best doen. Het zou helpen als er nog meer supporters meegaan naar de uitwedstrijden, en dat kan vrij goedkoop via de fanclub. Dus dat is geen reden om niet te gaan.

  Waarom er dan tot nu toe niet zo veel meegaan, vraag ik mij dan af. Snap dat mensen moeten werken, of andere belangrijke zaken. Maar we kunnen ook ons best doen om bij zo veel mogelijk wedstrijden aanwezig te zijn. In mijn ogen zou het fantastisch zijn als we weer eens met een bus of tien af zouden reizen naar een uitwedstrijd, aangevuld door nog eens honderden supporters die op eigen gelegenheid gaan. Maar zal nog niet gaan gebeuren denk ik, maar blijf er wel op hopen. En v.w.b. het voetbal van VVV, ik vind het zo slecht nog niet met een team in opbouw.

  Vooral de inzet en passie zijn er. Nu nog voetballend de kwaliteiten omhoog brengen, en we maken een mooi seizoen mee. Ik heb wel vertrouwen in Jos en het team wat er staat. Geef ze het vertrouwen, en heb een beetje geduld. Gewoon de verwachtingen niet te hoog stellen. En uiteraard wil ik ook dat ze winnen, en goed voetballen en de sterren van de hemel spelen.

  Dat willen ze zelf ook wel, maar het is nog niet zo ver. Geef ze de kans, maar vooral wij ons zelf ook, om gewoon te genieten van het potje voetbal met zijn ups en downs.

 10. zuid1

  De vraag is alleen of de aanvallende speelstijl die ze willen spelen wel bij dit team pas. Scoren doen we bijna niet. Als ik dan nog heel veer terug mag gaan het jaar met van Loenhout Arno Arts etc, was ook een jaar met ups en downs maar daarin werden wel spectaculaire wedstrijden neergezet. Misschien moet Luhukay zijn speelstijl aanpassen aan de kwaliteiten van zijn spelers want ik denk niet dat wij veel ploegen onze wil op kunnen leggen.

 11. beek

  Ik vind dat het niet slecht gaat. Er wordt een nieuw team opgebouwd. We moeten geduld hebben. Het enthousiasme van de spelers en het publiek vind ik hartverwarmend. Ga zo door. Niet te veel gezeik hier aub.

 12. OooLGooO

  Off topic;

  Drie Eredivisieclubs houden VVV-Venlo-speler Levi Smans nauwlettend in de gaten. De talentvolle middenvelder heeft bij de Limburgse club een jeugdcontract en zou daardoor transfervrij overgenomen kunnen worden. VVV hoopt dat te voorkomen door komende week met de speler om de tafel te gaan zitten om een nieuw contract te bespreken.

Leave a Reply