Voorbeschouwing Jong PSV – VVV-Venlo

Morgenavond om 20.00 uur speelt VVV-Venlo in Eindhoven de uitwedstrijd tegen Jong PSV. Voor het eerst dit seizoen moet VVV-Venlo op een maandagavond spelen. Voorafgaand op de wedstrijd staat Jong PSV op de veertiende plek in de Jupiler League, met 13 punten na 11 wedstrijden. De Venlonaren staan negende met 17 punten.

VVV-Venlo speelde midweeks de KNVB-Bekerwedstrijd tegen MVV. Deze wedstrijd werd verdiend gewonnen met 2-0. Hierdoor staat VVV voor het eerst in bijna 10 jaar in de achtste finales en nemen ze het op tegen bekerwinnaar PEC Zwolle. Nu gaan we gewoon weer verder met de competitie. VVV staat er niet bepaald goed voor en hebben de 3 punten hard nodig. De concurrentie won dit weekend allemaal. Dus het is aanhaken of afhaken voor de mannen van Maurice Steijn. De trainer over de wedstrijd van morgen: “De overwinning tegen MVV in de beker heeft iedereen goed gedaan. We snakten naar een overwinning en die kwam er. Het is nu aan de technische staf en de spelers om daar op voort te borduren. Zo’n overwinning is goed voor het zelfvertrouwen, maar nu gaat het weer om de competitiepunten. We willen weer naar boven, zo snel mogelijk aanhaken, dat mag duidelijk zijn!”

De trainer van VVV vervolgd “We spelen deze wedstrijd niet in het Philips-stadion, maar op de Herdgang. Dat kan ook een voordeel voor ons zijn: er ligt daar immers kunstgras en daar trainen wij dagelijks op. Bovendien hebben we ons goed voorbereid. Zo trainden we afgelopen dagen met de ballen waar men bij PSV mee speelt. Dat zijn kleine details, maar we spelen er wel op in”.

Onderschatting is misschien de grootste fout die VVV kan maken. Bij een nederlaag zal de ploeg van Steijn naar plek 9 zakken. Bij winst haak je aan bij de topploegen van de Jupiler League. Jong PSV boekte thuis haar meeste overwinningen zo bezorgde de Eindhovenaren, NEC haar enige nederlaag. Morgen zullen er ongeveer 30 trouwe fans meereizen naar Eindhoven om de ploeg aan te moedigen.

Opstelling
Trainer Maurice Steijn heeft aantal kleine blessures in de selectie. Het is nog niet bekend met welke opstelling de mannen morgen gaan spelen. Zoals bekend is  Maksi nog afwezig met een meniscus blessure. Hij zal vandaag of morgen aansluiten bij de groep om zo snel mogelijk weer fit te raken.

De Limburger sport meldde rond 19.00 uur dat Niki Maenpaa de wedstrijd niet gaat halen. Hij is al de hele week afwezig vanwege een griepje. Hij miste door deze griep ook al de KNVB-Bekerwedstrijd tegen MVV. Danny Wintjens zal zijn plaats vervangen. Als Danny Post niet op tijd fit is zal Dyon Gijzen hem vervangen.

Maurice Steijn over de opstelling op de website van VVV-Venlo: “Danny Post, Jeffrey Altheer en Robin Buwalda trainden de afgelopen dagen soms apart van de groep. Ze hadden allemaal naweeën van eerdere blessures. We hebben vanmiddag de afsluitende training en aan de hand daarvan kunnen we met de spelers in kwestie en met de staf kijken wie er wel en niet kan spelen of starten”.

Steijn zal vast houden aan zijn winnend elftal. En gunt hiermee Yuki Otsu wederom een basisplaats terwijl Khalouta op de bank zal beginnen.

Vermoedelijke opstelling: Wintjens; Fleuren, Buwalda, Promes, Joppen; Post/Gijzen, Kruijsen, van Crooy; Wolters, Platje, Otsu

Jong PSV
De ploeg uit Eindhoven is al 4 wedstrijden ongeslagen. Jong PSV speelde 3 keer achter elkaar met 1-1 gelijk en won overtuigend van FC Den Bosch met 5-1. Vorig seizoen verloor VVV thuis met 0-2 van Jong PSV en ook de uitwedstrijd werd vorig seizoen verloren met 2-1.

Stijn Schaars zal morgen tegen VVV zijn rentree maken. De 23-voudige international heeft 6 maanden moeten revalideren na een flinke knieblessure. Over de opstelling van Jong PSV kunnen we helaas niets bekend maken.

Volgens meerdere voetbalmedia en wedkantoren is Jong PSV licht favoriet. Zij verwachten dat het een spannende wedstrijd word met als winnaar Jong PSV.

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen heel veel succes. En hopelijk nemen we de 3 punten mee naar de Koel. FORZA VVV!

11 Responses

 1. Meuske

  Zou jammer zijn als we verder afzakken door een ploeg als jong psv want op deze wedstrijden kun je je zo moeilijk voorbereiden omdat de opstelling altijd weer anders is en dat je vooraf niet weet wie jou mannetje is waar je tegen speelt. Ben benieuwd dit zijn lastige wedstrijden. Hoop op de 3 puntjes voor ons. Forza VVV

 2. Ben

  Roermond, je hebt gelijk, die B elftallen zorgen voor complete competitievervalsing.

  Gisteravond bij Sjaak van Gelder werd de naam van Maurice Steijn genoemd als mogelijk coach bij NAC. Hoe kan dat? Iemand iets meer gehoord? FORZA VVV!

  1. Goodie

   Sjaak van Gelder?…… Dat programma neem ik niet eens serieus. Ga er naar ook niet van uit dat Steijn vertrekt. Het zal VVV wel grld opleveren mocht het gebeuren.

  2. Is een man met NAC verleden maar kan me niet voorstellen dat hij naar NAC gaat, hij heeft pas nog gezegd dat hij het hier goed naar zijn zin had en zicht goed voelde hier. Hij is ergens aan begonnen en wil dat ook afmaken lijkt me. Maar niets is onmogelijk in de voetballerij. Als hij vertrekt krijgt VVV zoals Goodie aangeeft een vergoeding hiervoor.

 3. De Koel

  Met veel geluk een gelijkspel eruit gesleept. Vandaag werd weer eens duidelijk dat dit VVV een schrijnend gebrek aan kwaliteit heeft, met name op het middenveld.

 4. Goodie

  Zojuist de samenvatting van een 1,5 minuut gekeken. Platje zorgt voor de helft van de kansen, en Wintjes toont wederom aan een prima 2e keeper te zijn. Verder kan ik er niet veel over melden.

Leave a Reply