Voorbeschouwing jubileumwedstrijd tegen Heracles Almelo

Deze week bestaat de mooiste club op aarde 120 jaar! Momenten waarop ik mijn overgrootvader dankbaar ben dat hij destijds d’n berg op ging. En nu, járen later, doe ik hetzelfde. Want ondanks het vele näölen, gaan we keer op keer weer richting de Kaldenkerkerweg. Komende vrijdag is het niet zomaar een jubileumwedstrijd. Boven op de berg staat Heracles Almelo te wachten, de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie.

VVV-Venlo
Het feestvarken VVV zal op zoek gaan naar revanche (een term die al vaak heb moeten schrijven dit seizoen). Eerst speelde VVV in een matige wedstrijd gelijk tegen ADO Den Haag (0-0) en afgelopen week ging VVV onderuit tegen Jong AZ (4-3). Een blik op het programma baart mij zorgen: na Heracles krijgt VVV twee relatief makkelijke tegenstanders (FC Dordrecht en TOP Oss), maar daarna is het show time. Met o.a. wedstrijden tegen MVV, Almere City, Roda JC, NAC, Willem II en FC Eindhoven. Een stunt tegen Heracles zou perfect uitkomen.

VVV kan vrijdag ein-de-lijk weer beschikken over Sven Braken. De koning in het schaakspel van Rick Kruys was de afgelopen weken geblesseerd, maar zit vrijdag weer bij de selectie. Er wordt overigens te weinig gezegd hoe goed Nick Venema zich de laatste weken heeft laten zien. De hardwerkende spits scoorde in de vijf wedstrijden na de winterstop al viermaal. Het duo Venema-Braken lijkt de meest voor de hand liggende oplossing. Maar daar zullen we nog even op moeten wachten, Braken begint vrijdag op de bank. Evenals Tristan Dekker. Thijme Verheijen is nog niet fit genoeg om bij de wedstrijdselectie te zitten.

Vermoedelijke opstelling VVV-Venlo: Van Der Gouw – Lathouwers, Koglin, Ketting, Janssen – Sedlacek, Klaasen, Huisman – Berden, Venema en Allouch.

Heracles Almelo
De gevreesde tegenstander, Heracles, is samen met PEC Zwolle de onbetwiste heerser in de KKD. De Almeloërs verloren afgelopen weken weliswaar tweemaal (0-3 van PEC en 1-0 van FC Eindhoven), maar afgelopen vrijdag haalden de zwart-witten snoeihard uit. Jong FC Utrecht werd afgestraft: 6-1.

“Iedereen weet dat Heracles een hele goede ploeg is met veel kwaliteit, maar we hebben in de uitwedstrijd kunnen zien dat we het Heracles moeilijk kunnen maken. Als we zelf top zijn, maken we ook tegen Heracles gewoon kans op drie punten. Het wordt sowieso een bijzondere avond in De Koel met alle festiviteiten rondom het 120-jarig bestaan. De sfeer zal erg mooi zijn en het publiek moet dan ook een team te zien krijgen dat alles geeft voor VVV. Ongeacht wat het resultaat wordt, wil ik gewoon een elftal zien dat er staat, er vol voor gaat en er samen alles aan doet om te winnen. Hopelijk kunnen we het jubileum nog mooier maken”, sprak onze trainer op de website van VVV.

Een mooie boodschap om mee te eindigen. Forza VVV!!

VVV-Venlo – Heracles Almelo
10 februari 2023 20:00
Scheidsrechter: Van Den Kerkhof
Assistenten: Overtoom, Beijer, Prick

5 Responses

Leave a Reply