Voorbeschouwing KNVB Beker AZ Alkmaar – VVV-Venlo

Morgenavond om 20.00 uur gaat het bekeravontuur voor dit seizoen van start. In de tweede ronde van de KNVB Beker beginnen we met een uitwedstrijd tegen Eredivisie ploeg AZ Alkmaar. Daarmee hebben we gelijk een pittige tegenstander geloot die ook deelneemt aan de Europa League dit seizoen. Het is voor de Koelclub een interessante uitdaging om zich te meten met een Eredivisieploeg, na dat het al tegen twee degradanten heeft gespeeld.

De resultaten de laatste jaren voor VVV in de beker zijn niet als succesvol te bestempelen. De Venlonaren zijn geen Cupfighters en hierdoor wordt door de achterban van VVV-Venlo altijd met een scheef oog gekeken naar de Bekerwedstrijden, de focus moet volgens (ons) vooral in de competitie liggen. Misschien hebben de resultaten in de bekerwedstrijden hier ook mee te maken. In 10 seizoenen tijd wisten de Venlonaren maar 2 keer de 1/8ste finales te bereiken. De laatste keer dat VVV de kwartfinale wist te bereiken is precies 20 jaar geleden.

Na het gelijkspel uit bij ‘Dordt’ is het nu zaak de focus te leggen op dit bekerduel. In principe kan de Venlose equipe gewoon vrijuit spelen, want er is simpelweg niets te verliezen weet de trainer Maurice Steijn: “Na twee wedstrijden tegen degradanten dan nu een wedstrijd tegen een echte eredivisieploeg. En ondanks de lage klassering is AZ geen slechte ploeg hoor. Ze hebben wat aan kwaliteit ingeleverd deze zomer, maar er zit wel degelijk voetbal in deze ploeg. Natuurlijk willen en moeten zij een goed resultaat halen, daar schreeuwt iedereen in Alkmaar om en dat zijn ze aan hun stand verplicht. De druk ligt duidelijk bij hen, mijn ploeg heeft niets te verliezen, alleen maar te winnen!”

Opstelling VVV-Venlo
Deze week zijn er enkele wijzigingen ten opzichte van het duel met FC Dordrecht. De trainer licht toe; “We moeten het even stellen zonder Moreno Rutten. Die heeft last van zijn knie en kan nog niet trainen en ook niet spelen. Waarschijnlijk lossen we dat hetzelfde op als tijdens de wedstrijd in Dordrecht, dus met Kristiaan Haagen in het centrum en Robin Buwalda aan de buitenkant. Verder is Vensan Klicic nog even uit de running en heeft Lugman Bezzat een enkelblessure opgelopen in de wedstrijd van de A1. Staat tegenover dat Selman Sevinç weer fit is.”

Op het middenveld is er dus mogelijk een verandering ten aanzien van Danny Post. Hij trainde gisteren en vandaag niet mee in verband met de geboorte van zijn zoontje. De aanvoerder zal wel aanwezig zijn in Alkmaar of hij speelt is nog niet duidelijk. Vandaag werd er in ieder geval getraind met Quin Kruijssen in de basis. Verder maakt Torino Hunte in de voorhoede plaats voor Vito van Crooij.

AZ Alkmaar
De ploeg uit Alkmaar speelt dit seizoen tot dusver een teleurstellend seizoen. De resultaten in de Eredivisie zijn niet om over naar huis te schrijven en dat is terug te zien in de ranglijst, de Alkmaarders staan nu 14e. Verder speelt de ploeg uit de Kaasstad ook in de Europa League. De laatste twee wedstrijden tegen FK Partiza (EL) en FC Gronigen (Eredivisie) gingen verloren en de Alkmaarders willen nu weer eens een overwinning.

In het elftal van AZ moet eigenlijk met iedereen rekening gehouden worden, maar de voorhoede met Robert Mühren en Markus Henriksen moet nauw in de gaten worden gehouden. Zij kunnen zeer makkelijk een doorbraak forceren in de defensie van de tegenstander. De geblesseerden aan de zijde van de Noord-Hollanders zijn Ortiz, Vaarnold en Haps.

Twee keer eerder in de historie van onze club troffen we de Alkmaarders in een bekerwedstrijd, dit was geen daverend succes. Beide wedstrijden werden gespeeld in Alkmaar. De Venlonaren konden tweemaal niet imponeren en verloren beide wedstrijden in 1974 en 1994 met 2-0. VVV-Venlo speelde in totaal 22 keer tegen AZ in Alkmaar. Er werden slechts 2 wedstrijden gewonnen, 4 keer gelijk gespeeld en wel 16 wedstrijden verloren. Met een doelsaldo van -48 waren we redelijk kansloos in Alkmaar. Positieve is dat VVV-Venlo de laatste wedstrijd in Alkmaar winnend wist af te sluiten met 1-2 door doelpunten van Barry Maguire en Aleksandar Radosavljevic.

Arbitrage:
Scheidsrechter: Liesveld
Assistent-scheidsrechters: Simons en De Vries
Vierde official: Martens

We gaan vol voor de winst en proberen zo ver mogelijk te komen in het KNVB bekertoernooi, we hebben immers niets te verliezen! Stiekem hopen we ooit in ons leven een bekerfinale te spelen en mee te maken! Forza Venlo!

10 Responses

 1. Meuske

  AZ zal er vanaf minuut 1 volop kletsen en zo snel mogelijk willen scoren want die hebben een paar zware wedstrijden gehad achter elkaar. Daarom is het belangrijk om zo lang mogelijk te proberen de nul te houden want conditioneel hebben ze denk ik geen lange adem. Onze kansjes komen dan vanzelf daar ben ik van overtuigd. Dit AZ is te pakken op dit moment. Hoop op een leuke wedstrijd en een compact spelend VVV. Hoop doet leven Forza VVV

 2. Ben

  Lange weg te gaan naar uithoek Alkmaar. Als we verliezen is de weg terug naar nog langer, maar als we winnen, dan valt het mee. Jammer, ik ben er niet bij, maar wens onze jongens veel sterkte. Winnen? Zou heel mooi zijn. FORZA VVV!

 3. Goodie

  Proberen te zorgen dat er geen verlengen, blessures of schorsingen komen. Winnen leuk, verliezen jammer dan. Concurrenten hebben het zwaar gehad deze bekerronde. Gae rode kaart en verlenging, Sparta verleging, Nac rode kaart.. door deze kaart is Dinsdag overigens ook volgende week geschorst.

 4. Ben

  Hopelijk leert Haagen waareen oerdomme handeling toe leidt? Zijn actie nog voor de wedstrijd was begonnen betekent dat VVV bijna gehele wedstrijd met tien man moet spelen en meteen al met 1-0 achterstaat. Op naar de volgende wedstrijd, FORZA VVV!

Leave a Reply