Voorbeschouwing MVV Maastricht – VVV-Venlo

De eerste wedstrijd van de competitie zit erop en morgenavond hebben we in de eerste uitwedstrijd van het seizoen, ook meteen een derby te pakken. Om 20.00 uur trappen we in de Geusselt af tegen provinciegenoot MVV.

Afgelopen vrijdag wisten meteen 3 punten te pakken tijdens de kraker tegen Cambuur Leeuwarden. In een spannende wedstrijd wist VVV met enig geluk, maar wel verdiend aan het langste eind te trekken. Door een doelpunt van Ralf Seuntjens in de laatste 10 minuten wonnen we de wedstrijd met 2-1.

Positief om te zien was het feit dat VVV de tweede helft de betere partij was en veelvuldig eruit kwam via de zijkanten en het elftal een stuk dynamischer is geworden met de nieuwe aanwinsten.Het werd een stroeve wedstrijd, waarin we genoeg kansen hadden, maar het geluk ontbeerden. Gelukkig trokken we de overwinning over de streep door wilskracht en hard werken. Dat is goed om te zien. Het is nu belangrijk om deze lijn door te trekken en morgen wederom 3 punten binnen te halen.Met de maximale winstpunten begin je lekker aan de competitie en zal het zelfvertrouwen goed doen.

Maurice Steijn heeft er zin in: “Dit is mijn derde seizoen in Venlose dienst en ik heb al de nodige derby’s mee mogen maken. De uitwedstrijd in Maastricht afgelopen seizoen was een schoolvoorbeeld van een derby, alles zat erin. Passie, strijd en publiek wat er vol achter stond. Dit zijn altijd mooie wedstrijden, vooral voor ons omdat we daar met 1-3 en 3 punten in de tas naar huis gingen”

Morgen staat dus de eerste derby op het programma en derby’s zijn altijd aparte wedstrijden. Het zijn geen wedstrijden die van tevoren al gewonnen zijn en MVV heeft de eerste competitie veerkracht getoond. Het kwam in de slotminuut op achterstand maar wist in de 94e minuut alsnog de gelijkmaker te produceren.

Opstelling VVV-Venlo
“Na zo’n goede voorbereiding is het altijd afwachten wat er in de eerste echte wedstrijd gebeurt. Dat pakte voor ons goed uit: natuurlijk waren er nog verbeterpunten maar we kijken tevreden terug op de seizoensopening. Dat is echter geweest, we moeten nu ervoor zorgen dat we ook lastige uitwedstrijden gaan winnen en dit is er een van. Iedereen is fit en we gaan met volle overtuiging deze wedstrijd in. Er komt een druk programma aan met twee thuiswedstrijden in 4 dagen, maar eerste deze derby. En ik heb als trainer een goede trackrecord wat betreft Limburgse derby’s. Dat wil ik graag zo houden!” Aldus trainer Maurice Steijn.

Vermoedelijke opstelling: De Fockert, Rutten, Promes, Röseler, Janssen; Post, Leemans, Opoku ; Van Crooij, Seuntjens & Hunte

MVV Maastricht
De gastheren uit Maastricht speelden dus in de laatste seconden van de wedstrijd gelijk uit bij Helmond Sport. Er is in dit stadium van het seizoen natuurlijk nog weinig af te lezen van de resultaten, maar het getuigt wel van wilskracht bij de Maastrichtenaren.

De laatste jaren heeft VVV-Venlo eigenlijk weinig problemen met MVV, de derby’s zijn dan ook meestal een prooi voor de Venlonaren. Van de laatste 5 wedstrijden tegen MVV, won VVV er 4 en werd er 1 gelijkgespeeld. Sterker nog als we kijken naar de laatste 10 wedstrijden, verloor VVV er maar 1. 3 wedstrijden werden er gelijkgespeeld en 6 wedstrijden werden er gewonnen.

Afgelopen seizoen wisten we 3-0 en 1-3 te winnen van de Sjengen, de doelpuntenmakers Seuntjens (3x) en Van Crooij (3x) zijn er ook weer gewoon bij morgenavond.

Arbitrage
Scheidsrechter: Liesveld
Grensrechters: Strijker en Hubers
Vierde official: Puts

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes tijdens de derby uit tegen MVV in Maastricht FORZA VVV!

19 Responses

   1. Er is momenteel geen concrete interesse voor de Seun. Maar wat niet is kan nog komen. Maar ik vraag me echt af wie er gehaald moet worden. Kan me 123 niet iemand bedenken die goed genoeg en haalbaar is in de JL of in de belofte elftallen. Alleen Jari Oosterwijk maar die krijgt de kans bij Twente nu die geen geld hebben. Dan kom je al gauw bij een buitenlandse spits.

    Overigens is Maletic van de zomer overgestapt naar Lommel en heeft hij een contract voor teee jaar getekend. Dus die naam kun je direct doorstrepen.

   2. Goodie

    Mocht Seuntjens gaan dan zou ik eens vragen naar Muhren van AZ. 3e spits momenteel dus kan me niet voorstellen dat die daar heel gelukkig is. Ik ben benieuwd wie VVV nog uit de hoge hoed kan toveren.

   1. Volgens bekende uit Omgeving Doetixhem is hij een zeer matige back. Ben zeer tevreden met Janssen zijn werklust en zijn optredens. Niet perse een back nodig misschien als back up 🙂

   1. marcel

    da’s btw al de tweede keer dat ie VVV afwijst. laatste periode dat VVV eredivisie speelde heeft ie dat ook al gedaan, met een interview in VI waarbij hij zich zeer laatdunkend over VVV uitliet.

 1. kiekoputspelke

  Vanavond 20:00 uur aftrap in De Geusselt voor de 1e uitwedstrijd van dit seizoen.
  Als het elftal van vorige week minimaal hetzelfde niveau weet te halen en dit wederom kan koppelen aan passie en strijdlust, dan moét een overwinning mogelijk zijn.

  De samenwerking met WHU loopt nu ruim een jaar en ik geloof niet dat wij daar als buitenstaanders een goed oordeel over kunnen vellen ? Ik deel de mening van Dfence dat het niet alleen te peilen is aan de hand van spelers die hierheen komen.
  FC Porto is een voorbeeld; we kregen weliswaar 3 spelers in één seizoen maar de samenwerking bleek van korte duur. Hopelijk is deze samenwerking met de Londenaren vruchtbaarder….

  Op naar de wedstrijd en hopelijk kunnen de mannen ons weer blij maken.

 2. marcel

  we zijn er klaar voor. indien VVV hier een goed resultaat neerzet, staan er twee ‘relatief’ makkelijke tegenstanders op het programma. laat ik voorop stellen dat ik weet dat VVV vooral daar de laatste 2 seizoenen de punten heeft laten liggen. ik heb er echter vertrouwen in dat dit VVV sterker en volwassener is geworden, om dit soort wedstrijden te spelen. je kunt (indien vanavond een goed resultaat neergezet wordt), dan een leuke start maken en met vol vertrouwen naar doetichem gaan. na 5 wedstrijden is het dan een goed meetpunt om te kijken hoe men ervoor staat, 2 degradanten/topkandidaten gehad, en men kan zich al een beeld gaan vormen van de sterkte van andere teams.

Leave a Reply