Voorbeschouwing MVV Maastricht – VVV-Venlo

Voor de tweede maal dit seizoen zijn de derbyweken onderweg. Morgenavond spelen we in Maastricht de wedstrijd tegen provinciegenoot MVV. Om 20.00 zullen de geelzwarten op jacht gaan naar 3 punten en daarmee alles in eigen hand houden met betrekking op die begeerde 2e plek.

Afgelopen vrijdag wisten we thuis tegen FC Den Bosch 3 punten in de Koel te houden, maar dit ging niet zonder slag of stoot. Door de vele blessures en aanpassingen in het elftal had het elftal te maken met 2 debutanten in het professionele voetbal. De meningen zijn daarover verschillend, maar duidelijk was op sommige momenten wel dat we de geblesseerde spelers missen.

VVV ging comfortabel de rust in met een 2-0 voorsprong door doelpunten van Paulissen en Van Crooij, maar zag kort in de tweede helft door eigen toedoen, dat het nog lastig kon worden. Na een onbesuisde tackle kreeg Haagen de rode kaart en is daarmee de wedstrijden tegen MVV en Fortuna Sittard geschorst. Laat in de wedstrijd werd het 2-1 en daar bleef het gelukkig bij, maar duidelijk is wel dat zo voetballen in de playoffs wordt afgestraft.

FC Eindhoven wist te winnen en bij Sparta – NAC werd het gelijk en daarmee hebben we alles nog in eigen hand voor het behalen van die 2e plek.

Morgen dus de wedstrijd tegen MVV dat op de 10e plaats staat met 41 punten, maar nog een redelijke kans heeft om zich te kunnen plaatsen voor de playoffs. VVV-Venlo staat op de 2e plaats met 63 punten. Eerder dit seizoen wisten we thuis met 3-0 te winnen door doelpunten van Van Crooij en Seuntjens. Maar bij derby’s is niets zeker en iedere wedstrijd is er een opzich. De 3 punten, daar zal om gevochten moeten worden en dat is een goede oefening op weg naar de playoffs.

Dat weet ook onze trainer Maurice Steijn:“MVV is op het juiste moment aan een uitstekende serie bezig en dat vind ik knap. Vaak worden aan het einde van de competitie wedstrijden gespeeld tussen teams waarvan er een of twee niets meer te winnen of verliezen hebben. Dat is nu absoluut niet het geval. Zij strijden voor deelname aan de nacompetitie en wij willen graag zo hoog mogelijk eindigen. Tel daarbij dat het een Limburgse derby is en je hebt genoeg ingrediënten voor een mooie pot voetbal!”

Deze week is er ook een jubilaris aan Venlose zijde. Als Niels Fleuren minuten maakt, dan speelt hij zijn 400e officiële duel uit zijn loopbaan.

Opstelling VVV-Venlo

De opstelling is ietwat problematisch aan de kant van de geelzwarten: Voor Post, Promes en Rutten komt deze wedstrijd nog te vroeg. Daarnaast is Haagen geschorst en stapten Opoku en Van Crooij eerder van het veld bij de afsluitende training, dus we moeten puzzelen voor een opstelling. Morgen wordt pas definitief duidelijk wie wel en niet kan spelen van het laatstgenoemde duo, dus ik moet rekening houden met alternatieven. Maar de spelers die spelen zullen vol gas gaan, want wij willen ook deze wedstrijd winnen!”. Aldus de trainer na de afsluitende training.

Positief om op de training te zien was dat Promes en Donkers ook weer meededen met de partijvorm. Rutten en Post deden nog niet mee, maar waren bezig met een individuele looptraining.

Het is oppassen geblazen voor Ralf Seuntjens, hij staat al een tijdje op 4 gele kaarten. Daarnaast zal ook Gianluca Nijholt op zijn tellen moeten passen, hij staat nu op 9 gele kaarten. Bij nummer 10 zal hij wederom een wedstrijd geschorst worden.

Vermoedelijke opstelling: Deckers; Korkmaz, Buwalda, Sevinc, Fleuren; Opoku, Nijholt, Paulissen; Van Crooij, Seuntjens & Hunte.

MVV Maastricht
MVV staat op de 10e plek en heeft nog steeds kans op de playoffs en dat was ook het doel bij de Sjengen. Zij zullen dus vol de strijd aangaan en zoals eerder aangegeven, in een derby kunnen er gekke dingen gebeuren. We moeten dus vol geconcentreerd de strijd aangaan.

MVV is aan een goede serie bezig; van de laatste 5 wedstrijden werd er geen een verloren. 3 keer was er winst en 2 keer eindigde het duel in een gelijkspel. Daarnaast maken ze ook nog kans op de 4e periode.

De balans van de Venlonaren tegen MVV is zeer positief. Van de laatste 5 wedstrijden werden er 4 gewonnen en 1 gelijkgespeeld. Sterker nog, de laatste keer dat we verloren was 7 jaar geleden!

Arbitrage
Scheidsrechter: Van de Graaf
Assistent-scheidsrechters: Honig en Frijn
Vierde official: Puts

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes tijdens de derby tegen MVV in Maastricht. FORZA VVV!

5 Responses

 1. Goodie

  Dit lijkt me de meest logische opstelling. Korkmaz vond ik meer rust uitstralen dan Wetley, terwijl VVV op dat moment meer onder druk stond. Paulissen naar het middenveld en Hunte erin. Naar mijn mening is Hunte veel dreigender dan Paulissen als buitenspeler.

  Goed, pak die Sjengen morgen! Ik zal het helaas via twitter moeten volgen vanwege een tenamen tot 20.00 uur…

 2. Meuske

  Come on Venlo, inpakken die sjengen!! Laten we hopen dat de ziekenboeg snel weer leeg stroomt en dat iedereen weer wat wedstrijd ritme op kan doen voor we de play offs ingaan. Ben benieuwd hoe ze het er morgen vanaf brengen met deze fantasie opstelling maar ik heb wel vertrouwen in een goede afloop. Laten we deze wedstrijden maar zien als een goede voorbereiding op wat komen gaat. Forza VVV

 3. kiekoputspelke

  Vandaag is het zaak om als TEAM proberen deze wedstrijd te winnen !! Normaal gesproken zit het met de inzet, strijd en wil om voor elkaar te werken wel goed, dus dat verwacht ik vanavond ook in Mestreech…. We moeten nog even zien te overleven zonder de aanwezigheid van basiskrachten Promes, Rutten en Post en meestal ook nog iemand die is geschorst (Haagen deze keer).
  Wat me het meeste zorgen baart is dat de goede flow qua spel waarin VVV zat langzaam maar zeker (logisch trouwens met al deze afwezigen) aan het afbrokkelen is. Hopelijk hebben we tijd genoeg om deze weer terug te krijgen want de play offs komen er aan en dan is EEN slechte dag killing !!

  COME ON VENLO

Leave a Reply