Voorbeschouwing MVV – VVV-Venlo

Na een weekend met interland voetbal is het morgen eindelijk weer zo ver. De competitie wordt hervat en we beginnen meteen met een belangrijke derby tegen MVV.  Het wordt de 3de officiële uitwedstrijd voor VVV-Venlo. Tot nu toe heeft VVV 1 uitwedstrijd verloren (2-0 Den Bosch) en 1 gewonnen (2-3 FC Oss).

De laatste wedstrijd van VVV-Venlo is een wedstrijd om snel te vergeten. De Venlonaren kregen na 4 minuten een strafschop tegen en een rode kaart voor Niki Mäenpää. Waardoor VVV al snel achter de feiten aan liep. De ploeg van Maurice Steijn knokte zich wel goed terug en kwam al snel op 1-1. Maar net voor rust werd het tegen de verhouding in toch 1-2 door een afstandschot van Olijve. In de tweede helft was VVV ook beter tot dat Jerold Promes een domme rode kaart pakte. De laatste fase van de wedstrijd was de ploeg  op en konden ze de gaten niet meer dichtlopen waardoor het 1-4 werd voor FC Emmen.

De selectie had vorige week 4 dagen vrij. Vanaf maandag lag de focus weer volop de wedstrijd van MVV. Er werd hard en tactisch getraind door de selectie om zich te kunnen revancheren . Maurice Steijn beschikt over een volledig fitte selectie. De enige afwezige zijn Jerold Promes en Niki Mäenpää(hoort vandaag zijn definitieve straf) door schorsingen. En Harry Ascroft doordat hij met Australië U-19 het ASEAN Football Federation under-19 Championship speelde in Hanoi. Trainer Steijn over de wedstrijd tegen MVV: “Dit zijn wedstrijden waar je de mannen niet extra voor hoeft te motiveren. Een wedstrijd tegen MVV leeft hier echt wel. Niet alleen bij de supporters, maar ook bij de spelers en de staf. Ik heb nog geen Limburgse derby meegemaakt als trainer van VVV-Venlo, maar zulke wedstrijden heeft elke club, dat weet ik uit ervaring als speler en als trainer. Wij zijn klaar voor MVV uit, dat kan ik je verzekeren!”.

De wedstrijd tegen MVV moet gewonnen worden. Niet alleen omdat het een derby is maar ook om de bovenste plekken in zicht te houden. Hierdoor ligt er veel druk op de spelers en de trainer van VVV. We staan weliswaar 7de op de ranglijst maar is het verschil met de nummer 1 maar 3 punten. Alles is nog mogelijk voor de ploeg van Steijn. de ploeg moet vol aan de bak!

Nieuwe spelers
Zoals bekend heeft VVV op de laatste dag van de transfermarkt nog 2 spelers gehaald. Het gaat hier om Robin Buwalda en Maksi. En als verrassing kwam Melvin Platje uit de hoge hoed. Hij is de nieuwe nummer 9 nadat Uche Nwofor zijn contract werd ontbonden.  De trainer over de nieuwe aanwinsten en het vertrek van Nwofor: “We zijn één speler kwijtgeraakt, maar hebben er drie bijgekregen. Daardoor zitten we wat beter in onze keuzes. Vooral de komst van de twee verdedigers is prettig. Zeker nu Jerold Promes een aantal wedstrijden aan de kant moet staan”.

Opstelling
De opstelling van VVV is nog niet helemaal bekend dit komt doordat er nog wat onzekerheden zijn bij Maurice Steijn. Een ding is zeker, Robin Buwalda zal Jerold Promes vervangen. Of Melvin Platje start is ook nog niet duidelijk. Daar wil de trainer nog niets over zeggen. Vitalijs Maksimenko begint in ieder geval niet. Hij is net terug uit Kazachtstan waar hij negentig minuten met de Letse ploeg heeft gespeeld”, aldus Steijn die ook nog niet weet of hij doelman Niki Mäenpää kan opstellen. VVV is in beroep gegaan tegen het voorstel van de aanklager betaald voetbal die de keeper voor drie duels (waarvan een voorwaardelijk) wil schorsen naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Emmen. Donderdagavond dient die zitting, uitspraak volgt naar alle waarschijnlijkheid op vrijdagmorgen.(bron: de Limburger)

Statistieken MVV – VVV-Venlo 
MVV – VVV is in de historie 11 keer gespeeld. Hiervan wist VVV maar 3 keer te winnen, er werd 3 keer gelijk gespeeld en 5 keer verloren tegen de Sjengen. Het doelsaldo is 7 goals voor en 14 tegen.  De laatste keer dat MVV-VVV werd gespeeld was vorig seizoen. Toen werd er met 1-3 gewonnen door doelpunten van Yuki Otsu, Prince Rajcomar en Leon de Kogel.

MVV Maastricht
Tot nu toe heeft MVV een wisselvallig seizoen. De club uit Maastricht verloor de eerste wedstrijd met grote cijfers van Almere city(5-0), hierna werd er er gewonnen van Jong PSV, verloren van Sparta Rotterdam, gewonnen van Jong FC Twente en verloor MVV de derby van Roda met 2-0. Hierdoor staat MVV op dit moment 15de in de Jupiler League.

Voor MVV wordt de komende wedstrijd tegen VVV-Venlo de 2de derby op rij.

Trainer Ron Elsen van de Maastrichtenaren heet net zoals Maurice Steijn beschikking over een nagenoeg fitte selectie. Wimilio Vink is nog herstellende is van zijn blessure.

Vermoedelijke opstelling MVV: Coppens, Moustafa, Knops, Kuipers, Ospitalieri, Vorthoren, Smeets, Peeters, Brouwers, Braken, Croux.

Arbitrage
Scheidsrechter: van de Graaf
Assistenten: Dobre & Vandeursen
Vierde official: van der Vrande

Er zijn rond de 200 uitkaarten verkocht.  Het uitvak zal hierdoor redelijk gevuld zijn. De bus vertrekt morgen om 18.00 uur naar Maastricht. Waar de wedstrijd om 20.00 uur van start zal gaan. De wedstrijd is ook te volgen via de radio van Omroep Venlo en via Fox Sports wordt de wedstrijd live uitgezonden.

Volgens meerdere voetbalmedia en wedkantoren is VVV-Venlo licht favoriet en gaan zij ervan uit dat de de 3 punten in de Koel blijven.

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen heel veel succes met de derby bij MVV. En hopelijk nemen we de 3 punten mee naar de Koel. FORZA VVV!

9 Responses

 1. Drikus

  Eerste helft is gewoon slecht. In het begin leek VVV nog in de bus te zitten waardoor MVV 3 of 4 grote kansen.
  Veldbezetting is niet optimaal, opbouw wordt vroeg gestoord waardoor de lange bal wordt gehanteerd met steevast ballerina als gevolg. Een dankbare beloning voor de jagende voorhoede van MVV. Voetbal hier 3 of 4 keer onderuit en er wordt niet meer gejaagd. Alleen dan kan VVV in haar spel komen.
  Voorin lijken de spelers kleurenblind, een pass naar een geel shirt is zeldzaam. 3 x achter elkaar heb ik helemaal nog niet gezien.
  Hoop dat Stein de ploeg op orde kan krijgen in de rust…..

 2. De Koel

  Enige lichtpuntje van vanavond is dat Altheer er volgende keer niet bij is. Verder eens met RC, middenveld van VVV is zwaar onder de maat. Daarom loop je steeds achter de feiten aan. Wordt tijd om 4-3-3 in te ruilen voor 4-4-2

 3. brise continu

  Eerste half jaar weer genoeg gezien…sorry ik bedoel heb eigenlijk niks gezien en ik ben toch niet blind…idd Altheer geschorst. ..hieperdepiep.. wat een bedroevend niveau. ..

  Pssst. ..zo ff sprietse! !!

 4. RuiverCity

  Ik begrijp niet dat mensen zo veel vertrouwen hebben na de zoveelste miskleun dit seizoen. Met dit middenveld hoor je niet in de top 5 thuis. Iedere linie komt hierdoor in de problemen/speelt ver onder de maat. Zowel fysiek als qua diepgang. Wanneer wordt die Yuki en Kruijsen nou eens gepasseerd. Dit was weer geen klantenbinding…..

Leave a Reply