VVV-Venlo

Voorbeschouwing MVV – VVV-Venlo

Afgelopen week was het intern druk bij VVV-Venlo. Vlak vóór de transferdeadline werden er nog twee nieuwe aanwinsten binnengehaald: Sem Dirks werd gehuurd (met optie tot koop) en Richard Sedláček tekende een contract van 2,5 jaar. Beide spelers kwamen over van AZ Alkmaar. Daarmee werd ingespeeld op het vertrek van Kristopher Da Graca (Sirius IK) en Danny Post (Almere City).
En daarbij is de selectie voor de rest van het seizoen compleet. Komende vrijdag mogen ze zich gaan bewijzen in de Limburgse derby tegen MVV. En de Sjengen draaien tot dusver geen goed seizoen: na 24 competitiewedstrijden staan zij op de 16e plek op de ranglijst (zes punten onder VVV).

In de poging om MVV in De Geusselt te verslaan, moet VVV het wel doen met een aantal afwezigen. Kees De Boer, Jonas Theuerzeit, Levi Smans en Mitchell van Rooijen zitten in verband met blessures niet bij de selectie. En dus zullen de Venlonaren, opnieuw, aan de bak moeten. “Ze hebben in de transferperiode ook veel nieuwe spelers gehaald, dus ik weet niet precies met welke formatie ze zullen gaan spelen. Maar wij moeten gewoon van onze eigen kracht uitgaan en het vertrouwen van de overwinning tegen FC Dordrecht meenemen. Hopelijk kunnen we dan opnieuw drie punten pakken”, liet trainer Jos Luhukay weten op de site van VVV.
MVV heeft inderdaad flink wat nieuwe spelers aangetrokken, in deze transferperiode haalden zij 5 nieuwe spelers binnen; vijf spelers werden gehuurd, waarvan drie afkomend van Fortuna Sittard.

Vermoedelijke opstelling, volgens Dagblad De Limburger: Van Crooij; Janssen, Dirks, Koglin, Pachonik; Sedlácek, Dekker, El Azrak; Johansson, Venema en Schroijen.
En dat zou dus betekenen dat zowel Dirks als Sedlacek hun debuut voor VVV gaan maken. Ik ben heel benieuwd hoe de jonge spelers zich kunnen laten zien – hopelijk net zo goed als El Azrak, die vorige week in zijn debuut scoorde en een plek verzilverde in het Voetbalzone Elftal van de Week (evenals Schroijen en Venema). Luhukay heeft in ieder geval vertrouwen in de (fitte) aanwinsten: “Bij Jong AZ hebben ze allebei veel gespeeld, dus ze zijn topfit. Ze hebben nog maar twee keer meegetraind, maar ze maken allebei een goede indruk. Het kan dus zomaar zo zijn dat ze morgen hun debuut gaan maken.”

Eerder dit seizoen wist VVV te winnen van MVV. Door doelpunten van Tristan Dekker en Carl Johansson wonnen de Venlonaren, in De Koel, met 2-0. Maar ondanks dat liggen MVV en VVV, volgens Luhukay, qua niveau niet ver uit elkaar. “Ze [MVV, red.] hebben ook nog veel jongens gehaald waarvan we niet precies het niveau kennen. We staan vrij dicht bij elkaar op de ranglijst, dus we zullen net als tegen FC Dordrecht opnieuw alles uit de kast moeten halen. De sfeer in de groep is in ieder geval opperbest. Hopelijk kunnen we dat wat we vorige week lieten zien even vast houden“, aldus de trainer tegenover De Limburger.

De wedstrijd tegen MVV (20:00) staat onder leiding van scheidsrechter Blank, met Nanninga, Beijer en De Bruin als assistenten, en is te zien via het schakelprogramma op ESPN1.
FORZA VENLO!

28 Responses

 1. idderzienmeining

  Nieuwe kans op drie punten en hopelijk een start van een serie overwinningen !

  Jammer dat zowel Mitchell van Rooijen als Kees de Boer er niet bij zijn, want dat zijn kilometervreters die echt van strafschopgebied naar strafschopgebied pendelen.

  Benieuwd hoe Jos zijn middenveld gaat invullen waarbij Rayan El Azrak na vorige week “een zekerheidje” zal zijn.

  Persoonlijk zou ik kiezen voor een middenveld met diepgang, power en gogme maar met de spelers die morgen beschikbaar zijn is de spoeling dun.

  Stan van Dijck en in mindere mate Tristan Dekker missen het vernuft en overzicht om de lijnen uit te zetten en het tempo van de wedstrijd te bepalen.

  Dus het debuut van Sedlácek is misschien inderdaad een optie ?

  We gaan het zien
  Hopelijk spelen ook de nieuwe jongens van Jong AZ meteen met flair en lef (zoals El Azrak deed) en dan is met een sterk collectief, gif in de ploeg en een beetje mazzel de zege mogelijk !

  Come on Venlo ✌

 2. RuiverCity

  Van Crooij niet laten starten. Afgelopen weekend was hij verantwoordelijk voor de twee tegentreffers. Bij de tweede tegengoal leek het weer op de wedstrijd tegen Ajax (0-13). Hij stond en keek er naar….. Ongelooflijk dat sommigen dat hier niet (willen) zien.

  1. DeOtjes

   Ik wil dat best zien maar het lukt me niet. Een bal wordt vanaf 5/6 meter hard en goed ingekopt.
   De kopper heeft genoeg tijd om een hoek uit te kiezen. Knappe keeper die dan verder komt dan zijn hand uitsteken. Dat zijn er echt niet veel.

   Als je verwijten wil uitdelen dan moet dat in deze echt richting verdediging. Er wordt hem namelijk geen strobreed in de weg gelegd.

   De eerste goal zag hij er inderdaad niet goed uit. Moet wel bij gezegd worden dat de bal wel erg geplaatst was ingeschoten en met een mazzeltje erin stuiterde.

   1. Louis van Gaal

    Van Crooy mist simpelweg de lengte om een volwaardige keeper te zijn in het betaald voetbal..

 3. Oelie op zuid

  Bij een voorzet heeft een doelman die naar de bal toegaat meer kans dan een aanvaller. Zeker als de bal op rand vijfmeter gebied is. De doelman kan zijn handen gebruiken en hij kan zich hierdoor beschermen met zijn knieën, omdat hij minder hoog moet springen. Echter, Delano blijft op de lijn staan en is daardoor kansloos. Ik zie ook liever Zima op doel. Als deze uitkomt dan bedenk je jewel als aanvaller of je het duel met hem aan wilt gaan.

  1. Welke keeper moet spelen blijft lastig.
   Ik zou ook voor Zima kiezen, alles afwegende, maar het is nu een moeilijke situatie. Je moet voor duidelijkheid zorgen naar je keepers toe, en Lukukay heeft voor de winterstop voor Delano van Crooij gekozen als 1e keeper. Als je nu weer gaat wisselen, dan geeft dat een keeper niet echt vertrouwen natuurlijk. Ik had Zima, ondanks al zijn tekortkomingen laten staan, maar ik ben de trainer niet.
   En bij de twee tegengoals van afgelopen weekend zijn er allerlei invalshoeken.
   Bij de eerste goal is het een schot van een behoorlijke afstand, maar met een vervelende stuit door het slechte veld.
   Maar toch denk ik dat een aantal keepers met meer lengte die bal zouden hebben gehad. Bij de tweede goal had hij inderdaad uit moeten komen, maar dat doet Zima ook zeker niet altijd.
   En ik vind nog steeds dat het (lange) centrum van de verdediging ook niet zo gemakkelijk zo’n luchtduel moet verliezen. Maar goed, zoiets kan gebeuren en de bal werd door de aanvaller natuurlijk uitstekend ingekopt…

   1. Gerardus

    Zima komt juist niet uit en twijfelt steeds of hij uit moet komen of niet. Daardoor maakt hij juist de verdedigers onzeker waardoor deze ook weer zwakker spelen. Daarom start van Crooij. Bij van Crooij weet je dat hij bij een op een uit komt maar bij hoge ballen (bijna) niet, dat maakt het voor de verdedigers duidelijk.

    Ik heb net de tweede goal nog even teruggekeken, daar had van Crooij nooit bij gekund als hij was uitgekomen. De bal draait van het doel weg en komt met een hele behoorlijke snelheid. Daarnaast komt de bal achter de verdedigers van VVV.

    Dat hij op de doellijn misschien meer had kunnen doen is weer een andere discussie.

    In potentie is Zima natuurlijk een betere keeper, alleen als hij eens durft uit te komen en vol voor die bal te gaan dan heb je tenminste al een hele fatsoenlijke keeper in het doel staan voor KKD begrippen. Qua reflexen en dergelijke is hij helemaal niet zo slecht.

 4. hanskazan

  Persoonlijk hoop ik dat de nieuwe jongen Dirks op de linksback speelt zodat Janssen weer naar het middenveld kan waar hij vorig jaar niet onverdienstelijk deed zo af en toe. Volgens mij is janssen op linksback alleen een van de eerste dingen die jos op het form ulier invult elke week dus ik vrees van niet. Sleutelwoord deze wedstrijd zal zijn balans.

  dat gezeik over die keepers mag toch eens afgelopen zijn. Zima is niet wat iedereen er van had gehoopt en Delano is gewoon een doorsnee KKD keeper(We zijn kampioen geworden met hem op goal, give him. a break). Mensen doen hier alsof we een koekebakker op goal hebben staan maar dat is onzin. Met Unnerstal en Kirschbaum zijn we de laatste jaren wel verwend. We hebben nu weer een keeper die bij ons niveau past maar zijn de de supporters hier alleen blij als we een soort combinatie van Donnaruma en Neuer op goal hebben staan…

  Bijna jammer dat Schroijen vorige wedstrijd die bal er prongelijk intikt en prongelijk die bal voor de voeten van Venema legt(was volgens mij gewoon een slechte aanname geen pass). Daardoor zal hij wel weer starten. loopt alleen maar te morren en te klagen en de enige mensen die dreiging voelen van schroijen zijn de mensen die op de tweede ring zitten achter het doel van tegenstander… Man man man wat is die man toch wild.

  1. Dat Luhukay Janssen als eerste op het wedstrijd formulier invult als linksback, dat lijkt wel te kloppen, want hij gaf tijdens het interview op de site van VVV aan dat hii heel enthousiast is over de ontwikkeling van Janssen op die plek.
   Daar snap ik echt helemaal niks van.
   Opbouwend en af en toe rush daargelaten hoort hij daar echt niet thuis.
   Stel als tegenstander een snelle rechtsbuiten op met een beetje een passeerbeweging en via die kant ga je absoluut kansen creëeren, dat is al diverse wedstrijden gebleken.
   Verder hoor je ook de nieuwe spelers zeggen dat het streven is de nacompetitie te halen, een prima doelstelling lijkt mij!

 5. FC VVV03

  Ik moest wel lachen dat sommige mensen bij die 1-0 spraken over een prima assist van Schroijen. Als je niet ziet dat hij daar de bal gewoon van zijn voet laat springen mankeer je wat aan je ogen. Verder vind ik het jammer dat we niet de Schroijen van MVV zien. Was toch een prima linksbuiten en goed voor 10 gaols.

Leave a Reply