Voorbeschouwing MVV – VVV-Venlo

Morgen staat de eerste derby van het seizoen op het programma. VVV-Venlo mag naar Maastricht om daar de degens te kruisen met MVV. In het verleden hebben de Venlonaren daar altijd veel problemen gehad. Vaak werd de terugreis aanvaard met een nederlaag. Wellicht dat Rene Trost daar als oud trainer van MVV, met zijn selectie, eens verandering in kan brengen.

MVV heeft na 4 wedstrijden 6 punten, eentje minder dan VVV-Venlo. Bij MVV speelt Sjors Verdellen, jaren in Venlose dienst, in het hart van de defensie. Andere opvallende spelers bij de Maastrichtenaren zijn van Hyfte en Smeets.

Bij VVV-Venlo lijkt de transfer van Uche Nwofor een kwestie van uren. Hij zal dan ook niet worden opgenomen in de selectie voor deze wedstrijd. Naar verwachting zal Leon de Kogel op de bank beginnen en Prince Rajcomar (ex-MVV) weer in genade worden aangenomen na de strafmaatregel vorige week.

Verder is de kans aanwezig dat Ozan Türk het middenveld zal aanvullen in plaats van Quin Kruijsen, die dit seizoen nog niet echt heeft kunnen overtuigen.

VVV-Venlo speelt de komende 8 dagen 3 wedstrijden. Een overwinning in Maastricht zou een eerste aanzet kunnen zijn voor een mooie reeks.

 

Vermoedelijke opstelling VVV-Venlo:

 

Doel; Mäenpää

Verdediging: Joppen (c), Promes, Balkestein en Fleuren

Middenveld: Yuki, Post en Türk

Aanval: Reimerink, Rajcomar en Wolters

 

71 Responses

 1. Venlooow

  Dit lijkt mij een prima opstelling.
  Alleen zou ik meteen De Kogel ipv Prince Carnaval er neer zetten zetten.
  Kijken wat hij er van kan, tzal zeker niet minder zijn dan Prince.
  Hopelijk dat we eindelijk weer eens 3 punten uit de Geusselt kunnen meenemen.

   1. marcel

    welke wedstrijd er ook gespeeld wordt, zodra een van die 2e elftallen speelt, komt die wedstrijd op tv.

 2. Zeker wete

  Prima opstelling maar welke opstelling ook; Dit zijn wedstrijden waarbij de inzet en mentaliteit bepalend zal zijn. Het gras zal opgevreten moeten worden in Mestreech. De mouwen opgestroopt en er zal gebeukt en geknokt moeten worden voor iedere bal. Zonder een vechtersmentaliteit zal het heel lastig worden daar want tegen (het favoriete) VVV zal MVV (zoals altijd) behoorlijk erin kletsen.

  VVV- succes

 3. Drikus

  Ik snap niet dat Reimerink steeds begint. Zeker als je er een jongen als Cooper bij hebt. In de paar minuten dat Cooper heeft gespeeld is hij in mijn beleving al veel gevaarlijker, dreigender en efficienter geweest dan Reimerink in al zijn wedstrijden bij elkaar.

  Ik denk overigens dat Trost de Kogel in de 2e helft gaat brengen tenzij Rajcomar een geweldige pot speelt. Ff laten voelen dat er een concurrent bij is gekomen. Niet presteren is meteen wisselen!!

 4. vvv_supporter_op_zuid

  Waar is Promes? Laatste moment geblesseerd geraakt?
  Post achterin? Dacht dat Altheer vaker achterin gespeeld heeft bij Helmond. Die zie ik echter ook niet bij de selectie…

 5. vvv_supporter_op_zuid

  geweldig… nu Maenpaa en Türk nog zien te houden tot einde transferperiode, blessureleed en schorsingen achterin voorkomen en dan zie ik wel een aardig goed seizoen tegemoet. Velen kunnen immers beter dan wat ze nu tot nu toe hebben laten zien.

 6. tulipanes

  ik heb de wedstrijd op de radio liggen luisteren en volgens l1 was vvv de betere en hadden ze vaker kunnen scoren.
  een ander positief punt is dat onze 2 spitsen gescoord hebben, die zijn ook van de nul af. is toch altijd fijn als spits zijnde.

  maandag die bosche bollen pakken en dan de week erop de koppositie veroveren op Dordrecht. al kan het natuurlijk ook heel anders lopen…

 7. mats

  Heb ook L1 zitten luisteren.
  Mooi dat Rajcomar gescoord heeft, maar volgens de commentatoren deed’ie verder niets goed. Ik had t gevoel dat de Kogel (naast dattie scoorde) in die paar minuten sowieso voor meer gevaar zorgt. Eerste spits lijkt me.
  Maenpaa en Turk belangrijk. Die moeten toch echt wel blijven.
  Verdedigend vaak labiel.

  Maar goed. Mooi om van die sjengen te winnen 🙂

  1. jason

   Nou mats dan ben ik het met die commentatoren niet eens. Met name in de 2e helft heeft rajcomar prima gespeeld. Goeie aannames op hoge ballen, bal afschermen en een meer dan prima goal gemaakt, bovendien in de 1e helft de beslissende kaats met otsu waaruit deze gelukkig (blunder van de keeper) scoorde. Ik denk dat iedereen eens moet stoppen met dat negatieve over deze gast en ook hem gewoon eens een eerlijke kans geven.

   Lang leve De Koel

   1. De Koel

    Mee eens Jason, Rajcomar kan echt wel voetballen. Twee seizoenen geleden heb ik ‘m bij MVV wel eens zien spelen, een speler waarvoor de mensen naar het stadion kwamen. Ik heb er alle vertrouwen in dat Trost weer het beste in hem naar voren gaat halen.

 8. pavisto67

  Wel grappig wat VVV op haar eigen website vermeld:

  In een zeer matig gevuld stadion de Geusselt.. vervolgens vermelden ze dat er circa 5500 toeschouwers waren, die hebben wij dit seizoen nog niet gehad…

  1. Ruben

   Klopt. Maar maastricht heeft veel meer inwoners dan venlo. De geuselt is een unit groter dan de koel. En het is een derby. Weet zeker dat er hier meer dan 5.500 toeschouwers gezeten zouden hebben.

 9. Goodie

  Nee speedy, stond vorige keer ook 23:15 op mijn programma, maar uiteindelijk werd het een uur of 12. Ik heb digitenne en dus maar 2 kanalen van eredivisie/JL, en het 1e kanaal dan @tulipanes

 10. Paljas

  Ik feliciteer VVV met deze onverwachte overwinning bij MVV.
  En winnaars hebben altijd gelijk…in ieder geval voor deze avond.
  En dan ook nog met 2 scorende spitsen…
  Moet toch niet gekker worden,anders ga ik nog twijfelen aan mijn voorspelde middelmaat.

  Gegroet,

  Paljas.

 11. De Koel

  De eerste helft was MVV de beter voetballende ploeg. Niet verrassend aangezien Trost daar prima werk heeft geleverd en het team vrijwel hetzelfde is als vorig seizoen. MVV was ook veel feller en won vrijwel alle duels. De 0-1 was dan ook tegen de verhouding in. De tweede helft ging het gelijk op. Fijn voor Rajcomar dat hij scoorde, hopelijk geeft dat ‘m vertrouwen. Het viel me op dat Rajcomar en Yuki af en toe aardig combineerden. Maenpaa had nog een fantastische redding in de 78e minuut, als het toen 2-2 was geworden was het nog lastig geworden. Daarna goed uitgespeeld, mooi dat De Kogel scoorde bij zijn debuut.

 12. marcel

  VVV was vooral na rust de betere. voor rust was het toch vooral MVV wat het spel bepaalde.
  Na rust VVV beter, Reimerink liet eindelijk wat van zijn klasse zien. Na de 1-2 van rajcomar gooide MVV direkt er een schepje bovenop om de gelijkmaker te forceren, druk werd wat groter, en bij die stand een GEWELDIGE redding van Maempa. Na de 1-3 van deKogel, was het over en sluiten. vwb de opmerkingen over rajcomar, wederom niet denderend, maar wel beslissend met de kaats op otsu bij diens goal, en zelf een treffer.
  sfeer voor rust prima, na rust FANTASTISCH.

  opvallend:
  – voor rust, net als tegen helmond enkele malen zeer gevaarlijk balverlies van turk en otsu.
  – 3 vette punten van een tegenstander die VVV normaal niet ligt.
  – links van het uitvak een HOP (homo ontmoetings plek), die vooral uitblonken in buiken showen en trekgebaren. maar wat vooral opviel was het samen naar toilet gaan. Het uitvak had er in elk geval een amusant extra’tje aan :).

 13. tijger

  De positieve stemming keer langzaam maar zeker terug bij vvv.
  Vele supporters bleven nog even wachten totdat de spelersbus bij de Koel arriveerde.
  Klein maar terecht feestje naar overwinning op de Sjengen.
  Jongens van 05 ga zo door.
  FORZA VENLO

  1. jason

   Tja die topclubs hebben nou eenmaal een grotere achterban en dat betekend voor fox natuurlijk meer kijkers dan dat ze bij vvv-den bosch zouden hebben. Echter de thuiswedstrijden kijk ik toch in het stadion en de uitwedstrijden gaan we nu er toch bijna geen combi’s meer zijn lekker met het autotje en een biertje. Dus dat fox dat doet maar.

   Lang leve de Jupiler Leaque en De Koel

 14. tulipanes

  @goodie dat zat eraan te komen. als je spelers hebt die geboren zijn in een land waar ze niet geweldig kunnen voetballen is de kans groot dat ze voor zo’n wedstrijden opgeroepen worden.

  zal wel een aderlating zijn dat maenpaa er niet bij is, kan ons goed punten gaan kosten.

 15. Zeker wete

  Geweldige overwinning. Latere we trots zijn. Nu een kolkende koel tegen de Bosche Bollen en dan met 600 man naar Dordt. Heerlijk!!! We gaan lekker.

  Ik denk/hoop dat we met bullet een waardige vervanger hebben voor Nwofor en het team raakt nu al steeds beter op elkaar ingespeeld. Dat is niet makkelijk met zoveel nieuwelingen en is iets dat vorig seizoen niet gelukt is.

 16. Zeker wete

  Wintjens heeft de afgelopen jaren laten zien dat hij een betrouwbare sluitpost is en zelfs beslissende punten heeft gepakt. Hij is niet meer de onstuimige jongeling!!

  1. Goodie

   Wat een zwakke reacties steeds. Ik zeg dat ik me in hield, begin je over kasten. Zeg ik dat het mijn geld waard was, begin je over gesloten instellingen…. haha wat een triest figuur ben je als je niet eens is een fatsoenlijke reactie kunt geven.

   1. sultana

    Zolang jij blijft reageren op zijn onzin zal het niet ophouden, wanneer negeer je clubman nu eens dan is de lol er voor hem er snel af!

 17. marcel

  lees meestal even de diverse fora hoe er over een wedstrijd geschreven wordt.

  deze post viel me op, op het forum van MVV. dit zijn van zo’n opmerkingen die een discussie waard zijn.

  “VVV speelde gisteren het spel zoals Trost dat afgelopen seizoen met MVV speelde geen goed voetbal wel vreselijk efficient.
  Door dit spel stond MVV afgelopen seizoen bijna driekwart jaar op de eerste plaats”

   1. tulipanes

    waarschijnlijk met prince, hij deed het volgens de media niet zo slecht. ook een gezegde: never change a winning team.

    we zullen zien.

   2. mats

    Volgens L1 raakte Prince nog geen pepernoot en vervolgens scoorde hij vsnuit t niets. De kogel moet in de spits.

   3. Ruben

    En jij neemt zuid-L1 serieus? Dat is toch diezelfde zender die Honda een blonde homo noemde!?

    Zodra vvv tegen mvv speelt schijt L1 alleen maar bagger over vvv uit. Wordt tijd dat die subsidie kraan dicht gaat daar. Is namelijk niets objectiefs aan die zender.

 18. Zeker wete

  Hahahahahaha Maguire heeft helaas erg weinig laten zien bij VVV. Dus voor beide partijen beter zo. Toevallig keek ik net op het GB van FCDB en daar werd de terugkeer van Barry al aangekondigd…grappig

  @Ruben; Het klopt wel wat je zegt over zuid L1 maar in dit geval was ‘onze’ mede commentator het wel met zijn zuid limbo collega eens. Of Rick werd bedreigd met een wapen of was zwaar gedrogeerd maar normaal is hij toch wel objectief te noemen. Ik heb trouwens de wedstrijd en de samenvatting nog niet gezien.
  Ik denk sowieso dat vooral een centrumspits afhankelijk is van de aanvoer van zijn collega’s. Maurice Graef raakte in het begin ook geen pepernoot in VVV1 en met de komst van Baba werd hij clubtopscorer. En zo zijn nog meer voorbeelden te noemen. Calabro etc.

  p.s. ik heb zin in morgenavond.
  Waar blijft de voorbeschouwing?

Leave a Reply