Voorbeschouwing NAC Breda – VVV-Venlo

Morgenavond mogen we weer! Na de interlandpauze vervolgen wij onze competitie en de verdediging van de koppositie in Breda. Om stipt 20.00 uur zal er in het Rat Verlegh Stadion afgetrapt worden voor de wedstrijd NAC Breda – VVV-Venlo.

Op de vorige speeldag werd de koppositie gepakt tegen FC Dordrecht. In eigen huis wisten we de Schapenkoppen met 3-1 te verslaan en niet alleen was het een overwinning en 3 punten, maar de Venlonaren lieten bij vlagen aanvallend voetbal zien in de Koel. Het spel waar we vorig jaar zo om geroemd werden, komt langzamerhand weer terug bij de mannen van Maurice Steijn.

Het was werkelijk een wedstrijd waar bijna alles in zat. Twee gegeven strafschoppen, vier doelpunten en een rode kaart in de absolute slotfase van de wedstrijd. Uiteindelijk was het een goede en verdiende zege, maar helemaal safe en zakelijk was het nog niet.

Door de resultaten op de andere velden en met name het puntenverlies van Jong PSV werd VVV-Venlo de koploper van de Jupiler League en mochten we ons door de interlandpauze, in ieder geval twee weken de trotse koploper van de Jupiler League noemen.

Er staan ons drie zeer belangrijke wedstrijden op het programma. Eerst gaan we op bezoek in Breda, dan op bezoek in Almere op vervolgens thuis af te sluiten tegen RKC Waalwijk. Nummer 6 NAC Breda is altijd een lastige tegenstander en ondanks het feit dat we de laatste 3 wedstrijden tegen ze gewonnen hebben, zal het weer een lastige pot worden voor de Venlonaren.

Vorig jaar speelden we in de ‘heksenketel’ een zeer gedisciplineerde wedstrijd en wisten we goed stand te houden tegen de Brabanders. Sterker nog, we wonnen zelfs door een doelpunt van de ‘zoon van Breda’ of bij ons beter bekend als Ralf ‘Seun of God’ Seuntjens. Mooiere tragedies zijn er nauwelijks geschreven en we hopen morgen natuurlijk weer op zo’n mooi resultaat.

De heksenketel van Breda is mooi maar het is nog mooier om daar de drie punten te pakken. Onze trainer die een verleden heeft in Breda zegt het volgende; “Daar zullen onze spelers beslist niet van onder de indruk raken. Het is toch prachtig om in zo’n ambiance te mogen spelen. We gaan daar naar toe als koploper. De meeste druk zal in eerste instantie bij onze tegenstander liggen. Ik verwacht een open wedstrijd. Het zijn twee kandidaten voor de titel, samen met Cambuur en de Graafschap, verwacht ik nog steeds. NAC staat 4 punten achter, maar gezien de begroting, het stadion en het publiek zijn zij op alle fronten groter dan wij. Maar ik vind dat wij een goede en volwassen ploeg hebben.”

Opstelling VVV-Venlo:
Tim Receveur zal niet op de bank plaatsnemen, hij is door de KNVB geschorst voor 3 wedstrijden waarvan 1 voorwaardelijk, na zijn rode kaart in de slotfase tegen FC Dordrecht. Daarnaast komt Danny Post weer terug van een schorsing die hij uitzat vanwege 5 ontvangen gele kaarten.

Moreno Rutten is bijna helemaal fit, hij heeft lang last gehad van zijn enkel, maar lijkt morgen toch te kunnen starten tegen NAC.

Vermoedelijke opstelling VVV-Venlo: D.van Crooij, Janssen, Promes, Röseler, Rutten; Leemans, Opoku, Post; Hunte, Seuntjens en V. van Crooij.

NAC Breda
Nooit Opgeven Altijd Doorgaan – Aangenaam Door Vermaak En Nuttig Door Ontspanning – Combinatie Breda oftewel NAC Breda is de huidige nummer 6 van de ranglijst en van oude rivalen van onze club.

NAC Breda heeft de ambitie naar de Eredivisie terug te keren, waar het twee seizoenen geleden uit degradeerde. Vorig seizoen werd het uitgeschakeld in de laatste rond van de play-offs tegen eeuwige rivaal Willem II. Vooralsnog gaat het niet helemaal lekker daar in Breda, de selectie werd volledig op de schop gegooid, maar het gewenste resultaat heeft het nog niet. Dat zien we ook terug op de ranglijst.

Vorig jaar wisten we uit in Breda met 0-1 te winnen, terwijl in Venlo misschien wel het mooiste duel uit jaren werd gewonnen. Met 4-3 – met een fantastisch doelpunt van Opoku, weet u nog? – werd NAC verslagen. Twee keer in een seizoen van NAC winnen, dat was iets unieks en daar willen we dit seizoen weer voor gaan. We hebben de mogelijkheid om dit zelfs driemaal te doen, omdat we de bekerwedstrijd tegen NAC eerder dit seizoen soeverein met 0-2 wisten te winnen.

Als we kijken naar de laatste 5 wedstrijden tegen NAC is het voordeel licht in het voordeel van VVV-Venlo. De laatste 3 wedstrijden werden namelijk gewonnen door de Venlonaren, de andere twee gingen verloren. Dat waren de wedstrijden in de play-offs twee seizoenen geleden.

Graag willen ‘onze’ geelzwarten de goede prestaties voortzetten en nu voor de vierde keer op rij winnen van de gastheren.

Arbitrage
Scheidsrechter: Makkelie
Assistenten: Diks en Steegstra
Vierde official: Bijl

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes tijdens de uitwedstrijd tegen NAC Breda! FORZA VVV!

6 Responses

 1. pavisto67

  Nondeju wat heb ik zin in deze wedstrijd. Dit is natuurlijk gewoon een eredivisie affiche.
  En voor mij een bijkomend voordeel dat ik op het fietsje naar deze wedstrijd kan, altijd prettig.

  Ik verwacht een afwachtend en een beetje inzakkend NAC, als ik trainer Dijkhuizen mag geloven in de lokale media. Maar de vraag is of het publiek dit pikt, want er is veel ontevredenheid over het spel. Vrijwel alle duels tegen clubs in het linkerrijtje levert NAC puntverlies op en laten we hopen dat vanavond de drie punten gewoon mee naar Venlo gaan. Lekker fysiek spelen, dan heeft dit NAC het al snel erg moeilijk op het middenveld. Drie keer uit winnen bij NAC binnen een jaar, dat zou fantastisch zijn.

 2. Ben

  Het wordt een heel moeilijke wedstrijd. Ons voordeel is, dat wij een wedstrijd als deze, gezien de stand in de rangschikking, niet perse hoeven te winnen. Ik hoop vooral dat het een mooie wedstrijd wordt. NAC zal inzakken las ik? Daar houdt VVV niet van, maar als je bovenin staat zoals wij doen, dan krijg je inderdaad tegenstanders die zich verdedigend opstellen. Logisch dus! We zullen het zien over een paar uur. FORZA VVV!

 3. pavisto67

  Voordeel is dat er heel veel spanning op NAC staat. Zij moeten winnen, afwachtend voetbal wordt niet meer gepikt in Breda op de tribune. Die zijn helemaal klaar met Dijkhuizen en de City huurlingen die er weinig van bakken tot dusverre. VVV moet gewoon solide en stevig beginnen. Als het bij NAC niet loopt, dan heeft NAC meer last dan voordeel van een vol huis op de tribune. Nee, ik zie heel veel kansen voor VVV vanavond. Iedereen zal gemotiveerd zijn in deze ambiance.

 4. kiekoputspelke

  Ben vooral benieuwd of onze jongens zich staande gaan houden in een vast en zeker kolkend stadion. Belangrijk is om de eerste storm – ik verwacht namelijk dat NAC echt wel fel gaat starten – te overleven en dan kan de sfeer in het stadion misschien tegen NAC gaan werken ?

  Hoe dan ook een prachtig affiche en dus zit ik om 20:00 uur vol spanning voor de TV !

 5. RuiverCity

  Zet Hunte erin en haal die Sleegers er uit. Hunte is veel dreigender, sneller en fysiek sterker. NAC is te pakken als je op voorsprong komt. NAC krijgt pas vertrouwen als ze voorkomen. Die zijn gewoon op zoek naar een penalty….

Leave a Reply