VVV-Venlo

Voorbeschouwing NAC Breda – VVV-Venlo

De tweede competitiewedstrijd van 2018 voor VVV-Venlo is ook gelijk de tweede uitwedstrijd van 2018. Morgenavond om 20.45 uur trappen we af in het Rat Verlegh Stadion voor de wedstrijd tegen laagvlieger NAC Breda. En dat kon nog wel eens een heet avondje NAC worden.

Het vorige seizoen speelden we twee keer in Breda. Allereerst was daar de bekerzege (0-2) op NAC door twee doelpunten van Torino Hunte en dat was ook nog eens zwaar verdiend. In de competitie werd het 0-0, mede doordat VVV de verkeerde tactiek had gekozen. De Venlonaren kwamen om te verdedigen, maar NAC kon zelf niet veel en we hadden misschien wel meer uit de wedstrijd kunnen halen.
Dat kan overigens niet gezegd worden van de thuiswedstrijd tegen NAC dit seizoen. Daarin was NAC eigenlijk beter en konden we totaal geen vuist maken. We mochten zelf een beetje van geluk spreken dat we overeind bleven en dat het ook bij 0-0 bleef. Hopelijk komt daar nu verandering in.

VVV-Venlo is de competitie in ieder geval goed hervat. Het vorige weekend werd met 1-1 gelijkgespeeld bij ADO Den Haag en voor die uitslag zou iedereen op voorhand tekenen. Al helemaal als je kijkt naar het moment van onze gelijkmaker, pas in de 86e minuut maakte Opoku gelijk. Maar VVV had veel meer kansen gehad en als we daar iets zorgvuldiger mee om waren gegaan, hadden we zelf met een overwinning richting Venlo keren. Dat was niet het geval en wederom hebben we een puntje gepakt in een uitwedstrijd tegen een tegenstander die op dat moment 8e stond op de ranglijst. De wedstrijd tegen NAC is echt belangrijk, dat weet ook onze trainer Maurice Steijn die het volgende zegt  : “We zijn absoluut aan elkaar gewaagd. Feit is wel dat we als team gegroeid zijn. De spelers die in de winterstop vertrokken zijn, hebben wat dat betreft geen gat laten vallen. Castelen is een versterking, Jakobsen moet zich gaan ontwikkelen maar is in ieder geval een ander type spits dan Amenyido. Dus we krijgen weer meer mogelijkheden. Maar dat biedt geen garanties.”

VVV-Venlo
Trainer Maurice Steijn zal weer op de bank zitten nu zijn schorsing voorbij is. Dat betekent dat echt iedereen inzetbaar is, want bij de spelers is iedereen fit. Moreno Rutten trainde apart, maar die kan volgens Steijn ook gewoon spelen: “Daar ben ik blij mee. In principe spelen we met het team dat de afgelopen wedstrijden ook in actie kwam. Maar als je naar de bank kijkt, hebben we vijf, zes spelers die probleemloos kunnen invallen. Dat stemt positief.”

Amenyido, Antonis Peeters en Nwakali zijn er dus niet meer bij. Dat betekent dat er dus vier spelers vertrokken deze transferperiode en met Castelen en Jakobsen zijn er twee bijgekomen. De selectie is iets dunner, maar wel volledig fit nu. Seuntjens, Leemans en Post staan op 3 gele kaarten en moeten uitkijken voor een eventuele schorsing bij 5 gele kaarten.

Vermoedelijke opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Janssen, Promes, Röseler, Rutten; Leemans, Van Bruggen, Seuntjens; Hunte, Thy en Van Crooij.

NAC Breda
NAC promoveerde net zoals ons naar de Eredivisie. Waar het voor ons best wel goed gaat, is het bij de Brabanders een stuk minder prettig. De ploegen van Stijn Vreven staat 16e en dat is niet goed genoeg vinden ze in Breda. Dat zegt ook Vreven: “Ik heb tegen mijn spelers gezegd dat we moeten gaan winnen om uit de problemen te geraken. VVV is echter een pittige kluif, het wordt zeker geen makkelijk avondje. Het is een ploeg die al drie jaar samen speelt en speelt naar hun kwaliteiten. Het wordt een zware dobber, maar we moeten deze wedstrijden winnen.”

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 49 competitiewedstrijden tegen NAC Breda gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 13 keer gewonnen, 13 keer gelijk gespeeld en 23 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 26,53%. In totaal heeft VVV-Venlo 59 doelpunten gescoord en 83 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Manschot
Assistenten: Dobre en Vandeursen
Vierde official: Gerrets

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de uitwedstrijd tegen NAC Breda! FORZA VVV

13 Responses

 1. chretien

  Wordt een heet avondje en ben benieuwd wat onze jongens er van maken. Nac begint met vliegende start en als we het eerste kwartier goed door komen, dan krijgen wij ook kansen. Belangrijkste is hoe onze mannen de strijd aan gaan. Wij hebben Thy….

 2. supportertje

  Vandaag mogen we weer. Op naar Breda en misschien wel weer punten wegslepen daar. Makkelijk zal het niet worden, maar dat heeft VVV het geen enkele wedstrijd. Maar met hun doorzettingsvermogen en instelling is er bij deze ploeg veel mogelijk. Ik zal er weer met veel plezier staan vanavond en met mij denk ik een kleine tweehonderd anderen. Hopelijk weer een mooie sfeer, en NAC heeft er ook nog voor gezorgd dat we wat extra te zien hebben. Het vak onder ons vol met vrouwen. Hopelijk leid dat de spelers niet te veel af, of is dit de bedoeling?????

 3. expat

  Erg belangrijk duel tegen een directe concurrent die denkt wel even te gaan winnen van VVV. Dat zijn hele mooie ingrediënten voor een koude douche voor de gastheer!

  1. kenfen

   Tja als je deze wint zet je een enorme stap in de goede richting. Dan heb je nog maar een stuk of 9 punten nodig maar Ik ben voorlopig ook al blij met een punt we zullen zien vanavond

 4. Goodie

  Met Nac en Willem2 hebben we 2 belangrijke maar moeilijke uitwedstrijden. Hopelijk pakken we minimaal 4 punten, maar ik denk dat we met 3 uiteindelijk ook tevreden mogen zijn.

 5. De Koel

  En drie punten in de knip. Helaas geen prijs qua amusementswaarde, maar wat boeit het. VVV liet NAC even uitrazen, daarna een mooie goal van Thy en de rest van de wedstrijd gecontroleerd. Zeer professioneel gedaan van VVV.

 6. chretien

  Wij hebben niet alleen Thy maar ook Unnerstall. De duurde invloed is erg groot. Ik vond dat vvv totaal onnodig angstig speelde. Tweede helft gelukkig beter met inbreng van post en opoku. Volgende wedstrijd met deze twee starten

Leave a Reply