Voorbeschouwing NAC Breda – VVV-Venlo

De Eredivisie gaat weer van start na een weekend interlandvoetbal. Morgen middag speelt VVV-Venlo de belangrijke uitwedstrijd tegen hekkensluiter NAC Breda. De wedstrijd wordt gespeeld in het Rat Verlegh Stadion in Breda op het belachelijke tijdstip van 12:15.

Afgelopen weekend was er zoals gezegd geen wedstrijd van VVV-Venlo. Ondanks dat hadden verschillende spelers van de selectie wel belangrijke wedstrijden voor de boeg. Jay-Roy Grot deed twee wedstrijden mee met Oranje O20, evenals Tristan Dekker. Beiden kwamen zij in actie. Grot was zelfs verantwoordelijk voor één assist en doelpunt. Beide wedstrijden van Oranje O20 werden winnend afgesloten. Ook Penny Mlapa was afgereisd voor zijn land, Togo. Mlapa kwam helaas niet in actie en zijn land heeft zich niet geplaatst voor de Africa Cup.

Na de interland periode kan dus nu het vizier volledig gericht worden op de laatste acht wedstrijden van de Eredivisie. In deze laatste acht wedstrijden moet er driemaal aangetreden worden tegen clubs uit het linkerrijtje en vijfmaal tegen clubs uit het rechterrijtje.

VVV-Venlo

In de wedstrijd voor de interlandperiode werd er op het allerlaatste moment verloren van PSV door een bevlieging van Lozano. Helaas leverde deze goede wedstrijd geen punten op en zijn we langzaam teruggezakt naar de elfde plaats in de Eredivisie met een van drie punten op de naaste achtervolger PEC en maar liefst zeven punten voorsprong op de gevaarlijke zestiende plaats.

Bij de Venlonaren kan Tino Sven Susic terugkeren op het middenveld. Of dit betekent dat hij ook zal gaan spelen en wie er dan zal wijken is nog niet bekend. Trainer Maurice Steijn zegt hierover het volgende: “We zien het wel. Mogelijkheden hebben we volop.”

Het wordt tijd dat de Venlonaren weer eens een overwinning gaan boeken want van de laatste vijf wedstrijden werden er maar liefst vier verloren. Deze wedstrijden werden bijna allemaal met maar één doelpunt verschil verloren en hierin hadden de Venlonaren zeker kansen op een resultaat. Met één overwinning is het ook weer mogelijk om mee te gaan doen voor de Play-Offs voor Europees voetbal.

Vermoedelijke opstelling VVV: Unnerstall; Rutten, Röseler, Kum, Janssen; Post, Susic, Seuntjens; Van Ooijen, Mlapa en Joosten.

NAC Breda

Als het bij NAC rustig is dan is er wat mis, wordt vaak gezegd. Ook als het onrustig is, dan is er vaak iets mis bij NAC. Dit is op dit moment ook het geval. Het is vrij onrustig. NAC was maanden stuurloos en heeft pas sinds deze week weer een technisch, algemeen directeur en een hoofdtrainer. De supporters hadden al een mooi spandoek gemaakt met TitaNAC. Mitchell van der Gaag gaf er de brij aan na de verliespartij tegen FC Utrecht. De Bredasche equipe stond alleen de tweede en derde speeldag van de Eredivisie op een veilige plaats.

Het seizoen van NAC kent verder ook weinig hoogtepunten en ze beschikken dan ook over een matige selectie. In deze selectie speelt oud-VVV’er Gianluca Nijholt. In de selectie van NAC zijn Grad Damen, Luka Ilic en Fabian Sporkslede afwezig door blessures. Topscorer Mitchell te Vrede is er wel bij, hij nam maar liefst 9 van de 23 doelpunten voor zijn rekening. Een ander opvallend feitje is dat NAC alle doelpunten binnen het strafschopgebied heeft gemaakt en geen enkele daarbuiten.

Ondanks dat NAC volgens velen al officieus is gedegradeerd zal er even goed een heksenketel wachten in Breda. Deze heksenketel kan al gauw de kop ingedrukt worden als de ploeg uit Breda niets in te brengen heeft.

Statistieken

VVV-Venlo heeft in totaal 51 competitiewedstrijden tegen NAC Breda gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 15 keer gewonnen, 13 keer gelijk gespeeld en 23 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 29,41%. In totaal heeft VVV-Venlo 63 doelpunten gescoord en 83 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Van de Graaf
Assistenten: Goossens & Dobre
Vierde official: Gerrits
VAR: Perez
AVAR: Boonman

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de uitwedstrijd tegen NAC Breda! FORZA VENLO

 

16 Responses

 1. RuiverCity

  Dit is de laatste kans van NAC om niet rechtstreeks te degraderen. De messen zullen geslepen zijn zeker met een nieuwe trainer. VVV moet NAC onder druk zetten en niet andersom. Hopen dat het publiek zich dan tegen de ploeg keert.

 2. pierre

  Wat een bagger wedstrijd, echt betonvoetbal. Dit mag niet onder de noemer voetbal geschaard worden.
  Steijn geeft aan dat die wedstrijd niet om aan te zien was, maar grijpt niet in. Grot brengen die totaal niets brengt.
  Het middenveld was onzichtbaar. Dat hij Linthorst ( gewoon de beste speler in het veld op Unnerstahl na.
  Waarom Opoku en Seuntjens niet wisselen voor Susic en Linthorst.
  Waarom laat hij zijn beste middenvelder op de reservebank zitten, terwijl juist Susic een beetje voetbal in het team had kunnen brengen.
  Persoonlijk vind ik Steijn zeer slechte keuzes maken bij een wisseling. Tegen PSV had hij gewoon in de laatste 10 minuten een extra verdediger moeten brengen om een punt veilig te stelle.
  Al met al moet ik concluderen dat VVV teveel van dit soort wedstrijden speelt. Met dit soort voetbal zul je de Koel nooit volkrijgen.

 3. mats

  Ik ben blij dat Zeker Zwete en Piemeltje straks komen zeggen dat ze weer een fantastisch spelend VVV hebben gezien! En dat iedereen niet zo negatief moet doen…
  Ze zijn straks immers de laatste der mohikanen die nog iets zien in spelers als Seuntjens en Opoku? Steijn geeft ze straks weer een dikke thumps-up!

Leave a Reply