Voorbeschouwing NAC Breda – VVV-Venlo

Aankomende dinsdag staat alweer de eerste bekerwedstrijd van het seizoen op het programma. Met een vol uitvak wordt er afgereisd naar het Rat Verlegh Stadion, waar NAC Breda de tegenstander is. 

VVV-Venlo verkeert op dit moment in een moeizame, wisselvallige periode. Maar dat is ook een trend die past bij deze jonge ploeg. Het helpt alleen niet dat je achtereenvolgend tegen Excelsior, De Graafschap, NAC en FC Emmen speelt.

Vorig seizoen was de TOTO KNVB Beker juist de enige periode in het seizoen waar VVV heel consistent was. Omdat het zo mooi was, zal ik het nog maar eens aankaarten: we haalden de halve finale! En toen troefden we ook meerdere topploegen uit de Eerste Divisie af. Go Ahead Eagles, Almere City, FC Den Bosch en NEC werden verslagen, waarnaar Vitesse in de halve finale te sterk bleek te zijn. 

Zo’n prestatie zal vrijwel onmogelijk zijn.

Maar met welk team ga je een poging doen? Stel je gewoon het eerste team op, of gun je spelers als Van Crooij, Bastiaans etc. hun minuten? 

Ikzelf neig naar het tweede. We hebben een redelijk brede selectie, dus ik zou spelers als Van Rooijen, Van Crooij, Bastiaans en Leliendal best nog een kans willen geven. 

Eén afwezige is, hoe dan ook, al bekend: aanvoerder Danny Post kampt met lichte klachten en is daardoor niet beschikbaar.

Maar ondanks dat heeft trainer Jos Luhukay er zin in: “Ik vind het altijd wel spannend zo’n bekerwedstrijden. Het is jammer dat we niet thuis spelen, maar we spelen dinsdag wel in een mooie ambiance in een vol NAC-stadion. Het wordt dus een hele uitdaging voor ons, maar je speelt natuurlijk altijd om een ronde verder te komen. Als die gelegenheid zich morgen voordoet, dan moeten we daar vol voor gaan.”

NAC Breda is ook wisselvallig aan het seizoen begonnen. Na 12 speelrondes staan zij op een, voor hen magere, dertiende plek. De ploeg, waar oud-VVV’ers Ralf Seuntjens en Moreno Rutten spelen, is echter wel op de weg terug. In de laatste 4 wedstrijden werd er drie keer gewonnen. NAC is en blijft (vooral in Breda) een hele lastige tegenstander.

Eerder dit seizoen speelden VVV en NAC Breda al tegen elkaar. In Covebo Stadion – De Koel – werd het toentertijd 2-2. Het verschil in de opstelling destijds en de huidige basiself is leuk om te zien. In augustus speelden toen nog Leliendal, Hupperts (als rechtsback), Da Graca, Van Rooijen en De Boer in de basis. Ik ben heel benieuwd welke elf er dinsdag aan de aftrap staan! Wie zouden jullie opstellen? 

De wedstrijd (van 21:00 uur) wordt live uitgezonden op ESPN. 

17 Responses

 1. chretien

  Ja Ik zou doze wedstrijd lekker experimenteren met spelers zoals hierboven genoemd. Geen tweede elftal, maar deze of gene eens lekker laten opdraven.
  Als het stadion is uitverkocht, dan kan er nog altijd rechtstreeks op de tv naar worden gekeken.
  Dus jongens, de kans om je te presenteren aan heel Nederland en wie weet ook ver daar buiten. FORZA VVV!

 2. idderzienmeining

  In een bekerwedstrijd je tweede garnituur opstellen kan twee kanten op gaan:

  1. De jongens laten zich positief gelden, halen misschien wel een goed resultaat en verhogen daarmee de druk op de “vaste basisklanten”

  2. De jongens zakken door het ijs, er wordt gewisseld en vervolgens weten deze jongens dat ze voorlopig niet in aanmerking komen voor een plek bij de 1e elf … met wellicht een knak in hun drive om zich erin te knokken

  Ik hoop dat VVV er een echte wedstrijd van kan maken want het seizoen tot nog toe en met name de UITWEDSTRIJDEN zijn nog niet heel goed van VVV kant.

  Succes in elk geval mannen

 3. idderzienmeining

  Eens en ik zie net de opstelling die aangeeft dat Luhukay inderdaad gekozen heeft te rouleren

  Nogmaals: prima hoor

  Enige positie die IK verrassend vind is de spits positie want had daar vandaag dan dus Sorga verwacht

  Maar goed: ESPN staat op dus we gaan het zien over 45 minuten

Leave a Reply