Voorbeschouwing NAC Breda – VVV-Venlo

De afstraffing tegen ADO Den Haag (0-5) is inmiddels verwerkt – iets waar bij mij veel moeite voor nodig was. Ik zat er vrijdag helemaal doorheen, wat resulteerde in iets wat ik normaal niet doe. Met nog een kwartier te spelen verliet ik ons prachtige stadion. En met mij veel andere supporters. Het vertoonde spel in combinatie met het kleumen werd me te veel. Maar, één week later zijn we er weer helemaal klaar voor! En hoewel VVV niet bepaald in vorm is, heb ik er toch weer vertrouwen in. Vreemd hoe dat werkt.

NAC Breda
Want ook NAC Breda zit in een mindere periode. De laatste drie wedstrijden werden allemaal niet gewonnen. Eerst leden ze een forse nederlaag tegen hekkensluiter Helmond Sport (4-0), speelde ze gelijk tegen Jong Ajax (0-0) en verloren ze ook nog eens van Jong FC Utrecht (1-0). Ook voor de Bredanaars kan het beter. Ze staan op dit moment op een 10e plek op de ranglijst, één plaats hoger dan VVV. Maar met 8 punten voorsprong én een beter doelpuntgemiddelde wordt het lastig om ze in te gaan halen.
Ondanks dat het seizoen gespeeld lijkt te zijn, kunnen we het ze in ieder geval zo moeilijk mogelijk maken, toch? En dat we dat kunnen, lieten we eerder dit seizoen al zien. Eerst speelden we op de openingsspeelronde gelijk (2-2) en vervolgens werd het ook in de bekerwedstrijd gelijk (1-1), maar wist NAC met penalties te winnen. Tijd om daar, enigszins, revanche voor te nemen! Bij NAC Breda zijn twee spelers afwezig: Jarchinio Antonia en Mario Bilate zijn waarschijnlijk niet op tijd fit voor vrijdag. Oud-VVV’er Moreno Rutten zit wel bij de selectie.

VVV-Venlo
VVV kent, bijna traditiegewijs, een fors aantal afwezigen. De langdurig geblesseerden Tristan Dekker, Richard Sedlacek en Levi Smans zijn in ieder geval afwezig, ook Stan Van Dijck is nog een twijfelgeval. En ook Jos Luhukay is nog een vraagteken. Onze trainer was bij de training voorafgaand aan de wedstrijd niet aanwezig, in verband met ziekte. Of hij vrijdag op de bank kan zitten, is nog onduidelijk. Tobias Pachonik en Simon Janssen keren wel terug in de wedstrijdselectie.

Vermoedelijke opstelling volgens Dagblad De Limburger: Van Crooij; Janssen, Dirks, Koglin, Pachonik; De Boer, Van Rooijen, Johansson; El Azrak, Venema en Schroijen.

Daarmee lijkt Luhukay dus weer te kiezen voor Joeri Schroijen. De Weertenaar begon afgelopen week op de bank, maar werd alsnog constant toegezongen vanaf de tribunes. Na zijn invalbeurt van twintig minuutjes werd hij zelfs uitgeroepen tot Man Of The Match. De nieuwe (ironische) publiekslieveling van De Koel. En je kunt zeggen wat je wil over Joeri, maar hij brengt wel de meeste energie van ze allemaal. Hopelijk kan hij het dit weekend weer eens omzetten in een doelpunt – hij scoorde dit seizoen pas één keer in 29 duels.

Laten we hopen dat ons cluppie de blamage van afgelopen vrijdag van zich af kan zetten en dat we ein-de-lijk weer eens kunnen juichen voor VVV!

De wedstrijd tegen NAC Breda staat onder leiding van Joey Kooij, met Vandeursen, Inia en Stegeman als assistenten en is te volgen via het schakelprogramma van ESPN. FORZA VENLO!

74 Responses

  1. supportertje

   Waarom zou ik mij de reis naar Breda moeten hebben besparen, ik ben gewoon een supporter van VVV in goede en slechte tijden. Het enige wat jij wil zien hoe ze weer afgaan, iets wat je hieronder duidelijk aangeeft. Je wilt wel kijken naar een livestream om je gram te halen, en de boel af te zeiken. Ben jij alleen een supporter als ze winnen en de sterren van de hemel spelen? Commentaar heb je genoeg, en dat mag ook hier, net als ik ook commentaar heb hier, en dat mag gelukkig ook.

 1. eagle

  Heerlijk dat gescheld van van crooj elke keer als de tegenstander er weer eens makkelijk doorheen komt.

  Ze zouden hem ook moeten uitschelden als ie weer eens niet uitkomt op hoge ballen.

 2. Ievel Knievel

  Triest om te moeten zeggen, ik had het hem gegund, mijn steun had hij erg lang, ik hou er niet van om mensen af te fakkelen (persoonlijk), maar het Luhukay-effect is definitief uitgewerkt lijkt het.

  Echt de laatste, laatste, laatste wedstrijd waarin iets mogelijk was. Juist met een aantal spelers uit de selectie “2e seizoenshelft” had Luhukay moeten gaan bouwen voor volgend seizoen, om volgend seizoen in ieder geval deelname aan de play offs af te dwingen.

  Dat gaat niet lukken als de selectie onder de trainer niet vooruit te branden is. Dat hoeft niet aan de trainer alleen te liggen, maar de wisselwerking is er definitief niet. Het verval is nu voor de 2e keer dit seizoen te groot na 2x een goede start. (min of meer na de winterstop> ik reken van de komst van de nieuwe spelers). Het ligt nog steeds echt niet aan de kwaliteit van de spelers (alleen). Er is echt wel kwaliteit aanwezig; eerder door een forumgenoot gememoreerd> “iedereen bij VVV gaat na verloop van tijd slechter voetballen”. Ook de eigen talenten. De frisheid is er snel af. Wat gaat er mis? Is het de trainingsmethode, is het de fysieke en/ of mentale begeleiding, zit het in de voeding? Is het de medische staf? Tell me! Spelen er gok- en maffia perikelen?

  Volgend seizoen toch maar eens Dogan Corneille posten voor een functie. Misschien met een hele goede assistent naast zich? Dan geef je daar maar eens geld aan uit. Misschien een top coach uit het vrouwenvoetbal? Misschien zelfs wel een vrouw? Durf eens revolutionair te denken! Het is inmiddels toch al duidelijk dat we bij VVV WEER helemaal opnieuw moeten beginnen. En dat terwijl we de steun van het publiek dit seizoen (en het is vaak anders geweest na een degradatie) volledig mee hadden. Zelfs nog 5200 mensen in het stadion op het moment dat het verval al was ingezet.

  Als de doelstelling volgend jaar wordt tussen plek 13 en plek 8 eindigen en met geluk proberen de play offs te bereiken, dan overdrijf ik niet en zit ik qua ambitie al aan de hoge kant zelfs, denk ik.

  Van mij hoeven de ambities zeker niet torenhoog te liggen en dat weet iedereen, maar het verval de afgelopen 2 seizoenen is te groot geweest en kennelijk lag het zeker niet aan (de persoon) van de Koning bijv., om maar eens iemand te noemen. Ik was voor een trainerswissel, maar had niks tegen de Koning persoonlijk. Ook dat effect was uitgewerkt. Er is van alles geprobeerd, maar de problemen zijn te structureel van aard en liggen wellicht ergens anders.

  Verder zou ik ook eens gaan kijken wat er verder in de technische staf allemaal speelt (wat voor ons verborgen gehouden wordt). De problemen die we zien spelen nu al meerdere seizoenen op rij namelijk, de kloof tussen staf en spelersgroep. Wat is er allemaal aan de hand?

  En hoe zit het bij VVV eigenlijk met spelers die aan de leiband van de gokmaffia lopen en wellicht wedstrijden laten lopen, voor eigen of andermans gewin? Matchfixing? Onderschat niet dat dit ook gewoon bij ons kan voorkomen en wellicht al meerdere seizoenen aan de hand is. Vandaar ook het vreemde verval ineens af en toe.

  Het wordt tijd om schoon schip te maken. Luhukay wellicht vrijwillig met pensioen. Sorry man, ik had het je gegund.

  Jay Driessen> denk dat zijn tijd en rol ten einde is.

  John Roox> geen idee> doet het goed met de keepers geloof ik.

  Andere mensen staf? Misschien tijd voor vers bloed.

  Misschien weer een sportpsycholoog terug in de selectie. Misschien die Aafke van der Wouw terug, Inmiddels één van de grootste in de sportpsychologie in Nederland. Volledig onterecht afgedankt bij VVV. Alleen maar, omdat het toen minder in de tijdsgeest paste. Blunders van de toenmalige voorzitter.

  Valkx zou ik geen functie meer aanbieden. Bedank hem voor zijn grote rol en tomeloze inzet bij VVV, zonder hem waren we ook nergens geweest, maar nu is het echt tijd voor andere mensen.

  Er moet gewoon een goede serieuze senior mentor naast Willem Janssen komen, misschien iemand uit het Duitse voetbal, misschien een goed contact van Jos, een ex-grote-naam, die het wel lekker vindt in de luwte achter de schermen te werken als mentor van Willen, zo kan Jos ons toch nog helpen, maar hoeft hij zelf geen deel meer uit te maken van de malaise en kan hij met voetbalpensioen. Nogmaals, ik had het hem anders gegund. Misschien wil Jos zelf wel gaan scouten voor VVV, naast Mark van Hintum, waarvan we komend seizoen en aankomende zomer toch echt wel dingen moeten gaan verwachten. Jos voor het Duitse achterland? Misschien nog iemand voor het Vlaamse? Een ex-VVV’er met connecties daar?

  Marco Bogers> OUT!> zit al te lang bij VVV en heeft te vaak cruciale foute beslissingen genomen op verkeerde momenten. Het aanstellen van Robert Maaskant met Valkx tegen de adviezen is de grootste en de pijnlijkste. Het meermaals verknallen van het stadiondossier onder zijn leiding is inmiddels ook wel onvergeeflijk te noemen zo langzamerhand. De slechte band met de gemeente Venlo? Je kan altijd wel naar de gemeente wijzen, maar dat ligt zeker niet in de laatste plaats aan VVV zelf en haar eigen postelling. Bogers bedanken voor de eer, voor de dingen die hij dan wel goed gedaan heeft> tijd voor vers bloed. Er is een tijd van komen en gaan en jammer dat hij op een slecht moment moet stoppen. Hij had ook zelf op een hoogtepunt plaats kunnen maken voor vers bloed. Deels eigen schuld.

  Een nieuwe directeur graag. Iemand uit de voetballerij, misschien niet uit het VVV-wereldje. Misschien wel de directeur van Telstar. Heeft met hele beperkte middelen best wel wat voor elkaar gekregen, is ludiek, weet de media te bespelen en aandacht te genereren en wordt behoorlijk serieus genomen in de voetballerij.

  Het bestuur> wissel van de wacht. Onder dit bestuur zijn we in 2 jaar tijd afgezakt naar het niveau van voor 2003. Dat is ook Ineke Gutterswijk aan te rekenen. Onder haar leiding veel incidenten op het personele vlak bij medewerkers van de club. Maakt te veel gebruik (of alleen maar) van mensen uit haar eigen netwerk, zoals manlief.

  Het verval bij VVV? Daar zit een aaneenschakeling van beslissingen achter waar het bestuur mee akkoord is gegaan en slecht op toegezien heeft. Niemand verwacht dat VVV oneindig in de eredivisie kan ballen, met het verval de afgelopen seizoenen en de onrust in de club, die vakkundig uit de media en bij de fans vandaan wordt gehouden is te groot>>>Nieuw bestuur graag. Echter, wie kan een bestuurswissel afdwingen? De aandeelhouders? Er zit een soort gat in de bedrijfsconstructie die VVV momenteel heeft, zodat altijd dezelfde mensen het voor het zeggen en voor het zeggen zullen hebben. Een to close cricle van friends uit het netwerkt.

  Hoe zit het nu eigenlijk eens met de supportersaandelen die al lang uitgegeven hadden moeten worden, zodat supporters of supportersorganisaties ook zeggenschap binnen de club krijgen. Hoe zit het nu met een vereniging VVV die misschien ook wel 1/3 zeggenschap zou moeten hebben?

  En denk nu eens op een bescheiden manier groot en niet op een arrogante manier. Niet een megalomaan stadion willen neerzetten, maar gebruik maken van Benders supermarkten met hun connectie met Jumbo (geel-zwart) de connecties tussen Jumbo en de topsortwereld en een connectie maken met Venlo dat zich als gezonde agri-regio op de kaart wil zetten. De connectie met de HAS, HAN, Fontys, Radboud Universiteit, Unversiteit Wageningen of een andere kennispartner die hier iets in ziet is te maken en te leggen, Moet je wel met de partijen gaan praten en een soort bod op tafel leggen, waaraan beide partijen evenveel hebben.
  Dat is iets anders dan een 2e gelredome willen bouwen of roepen dat je het 2e FC Twente wil worden (jaren geleden toen zij kampioen werden> ging daarna goed mis daar). Dat is nog eens verstandig beleid maken en zelf stappen zetten in de plaats van hopen dat partijen naar je toe komen.

  Niet alleen maar voor het (foute) geld gaan, maar alleen maar zelf met verstandige (duurzame) partijen praten en zelf als club in control zijn. Met foute mensen, makelaars, sponsoren, dubieuze arabieren, r*ssen, zuid-en-oost-europeanen, foute banken, (milieuvervuilende sponsoren die aan kinderarbeid doen), gewoon geen zaken doen. Dan maar bescheiden zijn., maar wel bescheiden steeds iets groter worden, maar vooral stabiel worden. STABIEL WORDEN. Dat zijn we de laatste jaren zelden geweest. De bescheiden manier van werken van Steijn heeft veel van wat er mis ging en gaat verhuld.

  Je hebt stabiliteit nodig om op terug te vallen als het mis gaat.

  1. kuebke

   Ik heb het al zo vaak gezegd,de hele Venlose kliek moeten ze er onmiddelijk uit schoppen of zelf opstappen in het belang van de club.
   Ze hebben er allemaal een groot zooitje van gemaakt van staf tot het voltallige bestuur.

  2. Koelie

   Enige hoogtepunt vanavond, maar spaar je opstel voor een echt topic. Zo zonde dit. Na 22 uur komt de nabouwings en kijkt hier niemand meer na.

   Anyway vrees ik dat zelfs Van Gaal, Ten Hag, Van Wonderen, Josep Guardiola niks kunnen maken van deze hele zwakke selectie. Er is gewoon heel slecht aangekocht de afgelopen seizoenen op een paar uitzonderingen na. En Hans 0-13 de Koningstroman was een heel slechte trainer.

   1. Ievel Knievel

    Ik wil mijn stukje tekst over 22 uur ook nog wel copy pasten ;). En ik weet dat veel mensen geen lange stukken tekst lezen. Ik hoop dat een aantal mensen het wel leest en dat het doordringt bij een aantal mensen bij wie het zou moeten doordingen, desnoods via via, desnoods via een lokaal medium.

    Ik weet, sommige mensen zijn het met me eens, sommige deels, sommige pertinent niet, sommige vinden dat ik een grote waffel heb. Ik denk dat wat ik zeg ergens toch wel houdt snijdt. Ik blijf het af en toe herhalen, in een versere vorm. De kern van de kritiek is al jaren dezelfde.

   2. Koelie

    Haha gelukkig. Ik ben op grote lijnen met je eens. Jos zou ik behouden, want je hebt naast Willem wel een ervaren man nodig. Beter was als Valckx nog een half jaar was aangebleven. Maar goed die deelt mee in de malaise.

    De rest kan vertrekken.
    Van bovenaf gaan schoonmaken. Er staat geen professionele organisatie. Vind het echt een blamage dat ze bijvoorbeeld eerst Willen Janssen presenteren en dan daarna Valckx afserveren. Helaas is dat pas een van de voorbeelden van slechte communicatie.

    Alles wat je zegt over Bogers klopt, in plaats van bouwen op de prestaties van Steijn is het alleen maar downhill gegaan. Grote sponsors binden, geen vooruitgang op stadionvernieuwing en dus nul perspectief.

    Het enige wat we hebben is nieuwe aanwas van jeugdige supporters en een leuk supphome. Maar dat kan geen jaren in de kelder voorkomen.

    Tijd voor nieuwe mensen die hopelijk wel voor perspectief kunnen zorgen.

  3. Grad

   @level Knievel. Met jouw kennis en dit zeer uitgebreid rapport zou ik toch eens naar de RVC van VVV stappen. Misschien is er voor jou wel een functie weggelegd bij VVV als crisismanager/troubleshooter, die alles weer in goede banen gaat leiden, zodat er volgend seizoen weer ‘de trap omhoog’ genomen kan worden.

   1. Ievel Knievel

    Daar ben ik toch echt veel en veel te licht voor (serieus en als grapje) 😉

    Ik heb alleen beetje verstand van cultuur, identiteit, marketing en communicatie.

  1. goalkiller

   Een grote schande! Brevet van onvermogen kan worden uitgereikt aan de directie en RvC van VVV. Werkelijk niks gepresteerd dit jaar. Ze jagen iedereen de tent uit, grote sponsors ontevreden, visieplan voor de bühne. Schandalig dat dit mogelijk is bij een professionele voetbalorganisatie. Technische Staf die op semi amateurbasis functioneren. Schandelijke voor de supporters.

   Zeer dringend advies: grote opschoning bij directie nodig, en zet vol in op sales mensen die de grote tradeport bedrijven binnenhalen.

   1. Ievel Knievel

    Je moet alleen met zinvolle (trade port) bedrijven praten en echt niet alleen voor het geld (korte termijn) gaan, maar kijken met welke partijen (ook buiten de bedrijven om) je langdurige relaties kan opbouwen waar je echt iets aan hebt. Geld (alleen) vervliegt en wordt steeds minder waard. Zeker in de voetballerij.

  1. Ievel Knievel

   Een teken dat constructie niet deugt bij VVV. Is al voor gewaarschuwd toen ze van vereniging naar BV wilden veranderen. Nu kan er niemand echt ingrijpen behalve de aandeelhouders, maar dat is het kliekje van het kliekje. Ook Berden heeft hier een rol in. De enige die achter en voor de schermen eigenlijk nog invloed heeft, maar zowel goede als verkeerde beslissingen heeft genomen, maar zeker ook goede beslissingen. Ergens is dit niet helemaal ok.

   Bij een vereniging hebben de leden het voor het zeggen en als je een echte cult-club wil zijn dan is dit onontbeerlijk, dan kan je duizenden leden hebben die veel zeggenschap binnen de club hebben: over de cultuur, over de identiteit, deels over poppetjes in het bestuur, maar ook in het tegenhouden van fout geld. Misschien ook wel over welke koers te bewandelen als club. Je hoeft niet de leden alle macht te geven, maar “deel”-macht.

   Het enige wat wij nu als supporters kunnen doen is vragen of Marco en het bestuur plaats willen maken voor vers bloed. Wie deze of gene zou moeten aanstellen is mij een raadsel.

   1. supportertje

    En als we het dan toch over de aandeelhouders hebben, wat is er nu eigenlijk terecht gekomen van de plannen om aandelen uit te geven voor supporters. Iets wat een aantal jaren geleden werd geopperd. Waarom is dit niet doorgegaan. Of waren ze bang dat er dan te veel invloed zou komen vanuit deze groep die daar wel voor openstond, en te veel zeggenschap zou krijgen. Wat is de reden dat men daar geen werk van heeft gemaakt.

    Denken ze dat dit niet genoeg zou kunnen opleveren, of is het gewoon niet haalbaar. je bind wel een hele grote groep mensen aan VVV, die het dan ook goed voor hebben met VVV. Lijkt mij ook weer een gemiste kans om een grote groep mensen aan je te binden.

 3. clubman

  Wazel Kwazel loopt weer eens over van frustratie en braakt dan een berg hippe managementstermen uit die hij met elkaar verbindt in een onbegrijpelijke en onsamenhangende woordenbrij terwijl hij voor de spiegel zijn rol als nieuw lid van de raad van commissarissen gestalte poogt te geven.
  Vent, pak een biertje en probeer eens gewoon een minder seizoen te accepteren. Je “oplossingen” raken kant noch wal.

  1. Ievel Knievel

   Dus je hebt vertrouwen dat Jos volgend seizoen met weer nieuwe, nog goedkopere spelers, met Jay nog steeds naast zich en een onervaren nieuwe technisch directeur, die nog geen begeleiding (naast zich) heeft gekregen wel even beter gaat presteren dan dit seizoen, waar het verval al 2 a 3 in is gezet dit seizoen en er geen vooruitgang te bespeuren is?

   Ik heb overigens Jos zelf altijd gesteund en daar ben ik zelfs op aangevallen hier. Maar ik zie niet in hoe we het volgend seizoen beter gaan presteren dan dit seizoen. We moeten namelijk weer opnieuw beginnen.

   Je hebt vertrouwen dat Marco Bogers het steeds verdere verval op economisch vlak een halt toe kan roepen en de schuld de komende 25 jaar kan gaan afbetalen, terwijl er op deze wijze ieder jaar minder geld binnen komt en er nu al 4 seizoenen op rij geld over de balk is gesmeten? En dat Marco het nog wel even gaat fixen met dat stadion? Veiling gaat ook al weer niet door he? Terwijl men daar op aan het rekenen was meen ik. Waarop dat gebaseerd is weet ik ook niet, maar de Veiling was wel de reden dat men het renoveren van de Koel heeft laten vallen. Weer een verkeerde keuze en weer 3 jaar vertraging (en eigenlijk geen vertraging, maar definitief cancelen van de plannen> want nu is er niets meer mogelijk).

   De Koel had in 2013 al gerenoveerd kunnen zijn als men naar de goede adviezen had geluisterd. Op zowel Noorderpoort als de Oude Veiling had al iets nieuws kunnen staan zo’n beetje als men tijdig gehandeld had overeenkomstig adviezen.

  2. supportertje

   Denk dat velen van ons gewoon balen dat onze club op deze manier weer ten ondergaat in dit seizoen. Na de positiviteit van de eerste kwart van het seizoen hebben wij het met zijn allen zien omslaan. Na de winterstop een opleving, daarna opnieuw verval, met als resultaat dat we wedstrijd na wedstrijd verloren zien gaan door VVV. Denk dat hierboven genoeg is geschreven, en er zitten zeker een aantal waarheden bij.

   We hoeven niet meer te denken dat er nog iets mogelijk is. Echter is het wel zo dat er kwaliteiten aanwezig zijn, maar ze komen op de een of andere manier niet meer boven drijven. Wie is dat schuld, spelers, trainer. Ik denk zelf dat het een combinatie van factoren is, elk afzonderlijk of in samenhang die hebben geleid tot wat we nu terug zien op het veld. Erger is dat niemand bij machte is om hier een kentering te bewerkstelligen. Het seizoen is gewoon klaar,

   Maar hoe nu verder, dat is de grote vraag. dat er echt iets moet gaan veranderen bij VVV dat is duidelijk. Ik hoor genoeg om mij heen dat mensen die altijd een SZ kaart automatisch hebben verlengt, nu eerst de kat uit de boom gaan kijken. En dat is wel een teken aan de wand. Binnen VVV moet er echt iets veranderen in de opstelling en mentaliteit naar de supporters en sponsoren.

   VVV gaat zware jaren tegemoet, en zal de buikriem nog verder aan moeten trekken, gezien de huidige financiële situatie. Daarbij hebben ze echt de steun van supporters en sponsoren hard nodig. Het bestuur dient ook overeenkomstig te handelen, echter mijn inziens zijn ze niet in staat dit te kunnen. De resultaten zijn dan ook zichtbaar. Velen zitten daar jaar na jaar en trekken nog steeds aan dezelfde touwtjes.

   Er zullen radicale veranderingen moeten plaatsvinden. Een nieuwe frisse wind moet gaan waaien. Er zullen mensen het veld moeten ruimen, en er moet plaats zijn voor nieuwe mensen met nieuwe ideeën. Die het met hele andere ogen gaan bekijken en aanpakken. weg met de megalomane plannen voor een groot nieuw stadion. Zie eerst maar eens de achterban te behouden en uit te breiden. Zoals eerder geschreven stabiel worden. Zorg dragen voor je supporters en sponsoren.

   De Koel is een begrip, een stadion wat je nergens anders ziet. Knap het op, en investeer eerst in de achterban. Houd VVV in leven, en zorg dat je de komende jaren de club weer echt op de kaart zet. Dat moet het uitgangspunt zijn, daarna zien we wel weer verder. Maar een nieuw stadion is geen garantie voor wat dan ook. Wanneer het voetbal klote is, er geen hond komt kijken, dan is is ander stadion ook niet nodig.

   1. Koelie

    Gelukkig is het voetbal al klote en spelen we in een bouwval. Dat zal zeker meespelen bij mensen die nu twijfelen om SZ te verlengen.

    Probleem is wie gaat er investeren in een tribune? Alleen als er misschien een lekkere rente tegenover staat. Of meedelen in transferwinst (LOL).

    VVV heeft zoals door Ievel aangegeven de boot weer eens gemist. De locaties voor nieuwe stadions zijn vergeven, de tijd voor ‘goedkoop’ lenen is voorbij en met de huidige inflatie wordt een verbouwing / nieuwbouw steeds duurder.

   2. supportertje

    Helemaal eens v.w.b. de boot missen Koelie, en dan inderdaad het financiële gedeelte. Man man man wat een gehannes daar op de Berg.

   3. DeOtjes

    Alweer ben ik het met je stukje eens.

    Wel wil ik 1 kanttekening plaatsen. De prestaties op het veld en de ‘prestaties’ binnenshuis (dus mbt marketing, de Koel, sponsoring enz) zie ik als 2 losse probleemgebieden. Als de prestaties op het veld goed zijn zal >90% van de supporters de rest een worst wezen. Zelfs op dit forum. Als het goed gaat is alles hosanna. Maar nu het minder gaat moet zelfs de vorm en kleur van de cornervlag het ontgelden.

  1. Roda heeft 19 punten meer dan VVV. NAC 11 punten meer, en De Graafschap 10 punten meer. Dus ja, die doen het veel beter.

   Slim trouwens dat je clubs als FC Eindhoven , Go Ahead en Excelsior bewust niet noemt. Want die zouden je hele punt onderuit halen..

   1. Ievel Knievel

    Kijk ook even naar het doelsaldo van NAC en VVV 😉

    Het erge is dat VVV ook nog gewoon 5e had kunnen staan ofzo ook, zonder teveel moeite. Als het maar wakker was geweest op de juiste momenten.

 4. clubman

  Ze hebben toevallig wat meer punten ja, maar gaan ze daarmee promoveren? En hoe lang spelen ze inmiddels alweer in de kelder?

  Eindhoven presteert dit seizoen beter maar hebben ze ooit Eredivisie gespeeld? GAE en Excelsior pendelen net als VVV geregeld op en neer tussen de beide divisies.

  Kijk niet alleen naar de situatie van vandaag maar naar het grote plaatje.
  En vergeet niet dat vorig seizoen bijna iedereen wilde gaan bouwen aan een nieuw team en lekker ballen in de KKD.
  Nou, hier zijn we dan maar opeens blijkt het toch allemaal niet zo leuk en lekker te zijn en krijgt VVV nog niet één seizoen respijt om te bouwen…
  Niet echt realistisch deze verwachtingen toch?

 5. Uit de post waarop ik antwoordde haalde ik nergens dat je het over meerdere jaren had. Ik dacht dat je puur het huidige seizoen bedoelde.

  Met die wetenschap heb je wel gelijk dat terugkomen verrekte lastig is. NAC, Roda, ADO, De Graafschap, Emmen, Excelsior en Volendam willen allemaal zo snel mogelijk terug naar de Eredivisie.

  Waarbij wel aangetekend moet worden dat VVV van dat rijtje momenteel gewoon laatste staat. Alles wat nu nog onder VVV staat zijn clubs die nog nooit Eredivisie gespeeld hebben, jong teams die niet kunnen promoveren of clubs die heeeeeeel lang geleden eens incidenteel Eredivisie speelden.

 6. FC VVV03

  Denk dat het bij de meeste niet eens gaat om de plek op de ranglijst, maar vooral het vertoonde spel. Als je de KKD jaren van VVV van de afgelopen 15 jaar op een rij zet, speelde VVV altijd eigenlijk wel lekker vrij en aanvallend, waardoor het ook voor de supporters leuk was om naar te kijken. Maar als je in de KKD al met 10 man rond de 16 gaat hangen is dat gewoon heel erg triest. En dat verhaal van bouwen hangt me ook langzaam de babbelaar uit. Vanaf de winterstop heeft VVV gewoon redelijk ervaren jongens in de basis rondlopen. Ondanks dat ziet het spel er niet uit, oogt de groep gezapig en ongeinteresseerd, en is er niet tot nauwelijks inzet te bespeuren. Wat heeft dat met bouwen te maken? Er zit totaal geen lijn in het spel en spelers worden alleen maar minder ipv beter. Als VVV nou aanvallend en leuk voetbal zou spelen en 13e zou worden, dan kun je idd zeggen er zit potentie in het komt volgend jaar wel. Maar dat zie ik echt niet gebeuren met de huidige jongens met een contract.

 7. De Realist

  Mensen…..we kunnen er lang en breed over lullen, maar het is een totaal mislukt seizoen. Als gedegrareerde club uiteindelijk 10e, 11e of 12e worden met clubs onder je die de naam betaald voetbalclub niet waardig zijn. Het is gewoon een schande en VVV onwaardig. Ik vind het dapper dat Willem in deze misère wil stappen en wens hem alle succes en geluk. At the end….Marco, trek je conclusie en verlaat VVV. Je toont nu al een aantal jaren aan dat je de capaciteiten niet hebt om een betaald voetbalclub te runnen. Dit is niet erg, ieder z’n kwaliteiten, maar kijk eens goed in de spiegel . Ondanks alle misère, blijf ik achter mijn club staan, come on Venlo !!!

 8. chretien

  Jammer, heel erg jammer, al dat geklaag hier op deze site. Zelfs de gebruikelijk meest positievelingen slaan nu een negatieve toon aan.
  Ook onbegrijpelijk dat VVV fans het bestuur en te en consorten afvallen.
  Als ik terug kijk naar het verleden dan zie ik dat de d af rechtste tijden, dat deze meestal werden gevolgd door de meest glorieuze tijden.
  Is er het bier op? Nee toch…
  Zou wel leuk zijn als er nu iemand opstaat die VVV een nieuw stadion cadeau doet. Zo niet, dan blijven we voorlopig in de Koel spelen. Misschien een idee om de trap te vervangen door een roltrap? Fabrikant te vinden die deze gratis wil leveren? Ik denk het wel, denkend aan de vele gratis reclame.
  FORZA VVV!

  1. Ievel Knievel

   De misère eind jaren negentig werd wel een dramatische spiraal richting begin jaren tweeduizend. Dus van kwaad tot erger. De weg omhoog werd ingezet door flink wat wisselingen van de wacht in de organisatie (nieuwe poppetjes op het schip) en een frisse nieuwe wind (en op dat moment achter de schermen, tijdens dat dieptepunt, verstandig (financieel) beleid en ook het aanstellen van technische mensen met bagage die dus goed waren in opbouwwerk). Echter, de opbouw heeft van 2001 (toen is men achter de schermen begonnen, op het dieptepunt) geduurd tot 2007/ 2009), de dip was tussen 1997 en 2001/ 2002. De opbouw duurt dus langer dan de echte dip en crisis. Voor die opbouw heb je de juiste mensen nodig. Daar is nu dus twijfel over en logisch. Het gaat niet over dit seizoen, het gaat om een gebrek aan vertrouwen richting de komende 2 a 3 seizoenen, omdat er achter de schermen van alles structureel lijkt mis te zitten. Dat voelen we allemaal, maar we hebben er te weinig zicht op. Toch komt er zo her en der wat naar buiten.

   Ergens is het aanstellen van Luhukay wel positief geweest, want hij krijgt flink, maar dan ook flink wat meer credits bij de aanhang dan menig en eigenlijk iedere andere trainer bij VVV en zorgt dus zodoende toch nog voor de nodige rust. Neem een Trost die met een 5e plek nog te kort deed voor de Venlose aanhang na degradatie. Of andere, zelfs grotere trainers, die al na kleine vormdipjes de deur uit zijn gezet. Niet dat dit goed beleid is ofzo, maar toch.

   De situatie met betrekking tot de achterban nu is zelfs gunstiger dan toen we uit de succesvolle jaren tachtig kwamen. Dat leg ik even uit. Toen VVV na de successen in de jaren tachtig toch weer ineens degradeerde (na weer een hoop verkeerde beleidsbeslissingen, gebrek aan het neerzetten van een stabiele organisatie en bijbehorende financiële huishouding en op de incidentele successen ging leunen zonder aan het werk te gaan> een terugkerend probleem bij VVV door de hele geschiedenis heen) was de achterban behoorlijk verwend geraakt aan de volle bak in de Koel en het leuke aanvallende en uitdagende spel van VVV. Bij ieder klein succesje hoopten deze supporters de oude weg weer in te slaan, maar bij ieder klein tegenslagje lieten ze het ook massaal afweten, massaal en werd het 1 groot genoäl in het Venlose. Zie de feestvreugde bij de promoties begin jaren negentig, maar ook het massaal laten afweten door het publiek bij vormdippen daarop volgend, het weglopen voor het fluitsignaal, het uitfluiten van de eigen spelers> ik kan me nog wedstrijden in de EREdivisie van VVV herinneren waar dan 1600 man zaten bijvoorbeeld (toen we al gedegradeerd waren). In die tijden kwamen er ook in de eredivsie vaak maar 6500 mensen opdraven trouwens.

   Dit fenomeen heeft eigenlijk doorgesijpeld de hele jaren negentig door. Toen is er ook weinig nieuwe aanwas aan publiek bijgekomen, terwijl VVV half aren negentig toch ook nog gewoon een subtopper in de eerste divisie was. Het was toen nooit volle bak. Je zat dan nog altijd met 3500 man publiek in het stadion bijv.. Een stadion dat jaar in-en-uit steeds verder verloederde. Daar werd toen, buiten wat plastic stoeltjes plaatsen, geen cent aan uit gegeven. Wel aan het salaris van de Wolf. Is dat het beleid maken waar VVV iets aan heeft?

   En over welke slechte tijden en glorieuze tijden heb je het precies? Je bedoelt de glorietijden die weer in de jaren zeventig begonnen, terwijl VVV ergens begin jaren zestig degradeerde uit het hoogste niveau en zelfs degradeerde naar het 3e niveau (met een beetje geluk gered is door de KNVB, anders hadden we al niet meer bestaan) en weet ik niet hoe lang in de krochten van het betaalde voetbal heeft gespeeld? Die slechte periode duurde toen bijvoorbeeld wel heel lang. En men bleef maar in een compleet verpauperde de Kraal spelen> ook toen weinig beleid.

   Ik zie patronen bij VVV, ieder decennium opnieuw, van bestuurders die de boel niet meer verder vooruit krijgen en het wel welletjes vinden eigenlijk (zo lijkt het) en niet zien wanneer er nood aan de man is. Het proces van mensen dit in te laten zien gaat bij VVV zo traag, dat we altijd achter alle feiten aanhobbelen. Regeren is immers vooruitzien, niet te veel achterom kijken, dus bijtijds de goede acties ondernemen om in te grijpen.

   Maar vraagjes:

   Wat doet Marco Bogers precies goed in het stadiondossier? Vertel me dit eens graag….
   Waarom is Marco Bogers algemeen directeur geworden? Op welk CV is dat gebaseerd? Is toch gewoon voorgedragen via het ons-kent-ons? Wat maakt een ex-commercieel manager ineens een goede algemeen directeur van een betaald voetbalclub?

   Ik zit eigenlijk nog steeds te wachten op die uitgebreide evaluatie van wat er mis ging vorige seizoen (en eigenlijk het seizoen weer daarvoor> het is immers ontploft bij het aanstellen van Maaskant> ook nog toentertijd door sommigen toegejuicht hier).

   Communicatie: er is menigmaal gelogen tegen stakeholders en achterban, of op zijn minst bewust verwarring en onduidelijkheid gezaaid in communicatie, zand in ogen strooien, ten aanzien van projecten die niet goed liepen, al is het maar over zo iets simpels als de trage tot-stand-koming van het supporterscafé of een wat groter dossier: de verbouw en renovatie van de Koel. Er had nu een verbouwde O-tribune moeten zijn, het project is immers officieel gestart en in gang gezet aldus VVV.

   1. supportertje

    Ik ben gewoon supporter van VVV, maar vraag mij ook af hoe een aantal zaken zo mis kunnen lopen. Wie en wat is daar voor verantwoordelijk. Dat kunnen er maar twee zijn, de RvC en de commercieel directeur, die de dagelijkse leiding heeft en geeft. Maar hoe de zaken er ervoor staan bij VVV weet niemand echt, en er word ook niet over gecommuniceerd. Het enige wat wij kunnen is er bij staan te kijken als supporter.

    Als je dit jaar goed gekeken hebt dan is de zakelijke kant van VVV ook een groot probleem. De hoofdtribune waar de sponsoren zitten, is grotendeels niet gevuld geweest, en dat zegt wat over het vertrouwen wat zij stellen in de club. We mogen god op onze knieën danken dat er een aantal trouwe sponsoren zijn die nog steeds de portemonnee trekken. Al is de vraag of ze dat voor het nieuwe seizoen ook bereid zijn te doen.

    VVV laat veel liggen als het gaat om communicatie. Vragen die men stelt via een mail of een brief worden eenvoudig weg niet beantwoord is veel gehoorde klacht. En zelf heb ik ook die ervaring. Men hult zich in stilzwijgen over allerlei zaken. Nou hoeft een directeur geen verantwoording aan mij af te leggen, maar communicatie over een aantal zaken die supporters aangaan is toch wel een dingetje.

    Men wil vertrouwen hebben en krijgen, maar op deze manier ontstaat alleen maar wantrouwen. Juist wat er ten allen tijde voorkomen moet worden. Je hebt je trouwe achterban hard nodig, maar die word wel een beetje voor de gek gehouden met al die beloftes die je niet waar kunt maken. Als het niet lukt of gaat, wees daar dan gewoon open en eerlijk over en houd ons niet aan een lijntje. Dat wreekt zich uiteindelijk.

    Denk net zoals velen hier dat er daadwerkelijk verandering moet komen in de houding en optreden van bovengenoemde RvC en het dagelijkse bestuur. Nieuw elan, en dan niet van het soort wat je ziet in Den Haag, want dat is het zelfde laken en pak, en dat kan niet met de mensen die er nu zitten. Men moet het gewoon aandurven om grote veranderingen plaats te laten vinden, wil men de club voor de toekomst behouden. Want zoals het nu gaat kan de doodsteek voor onze mooie club worden.

  2. Ievel Knievel

   Waarom moet iemand een stadion cadeau doen? Er moet gewoon hard gewerkt worden om in 4 a 5 stappen de Koel fatsoenlijk te renoveren de komende 10-12 jaar, want mogelijkheden voor nieuwbouw: die zijn allemaal ontploft de voorbije 2 jaar.

   Dat renoveren zit hem ook al gewoon doen in het doen van het basis- en dat beetje extra onderhoud. Onderhoud je de boel gewoon netjes, verpauperd de boel ook niet en kost het je minder aan ingrijpende maatregelen. Geld dat je daar niet aan uit geeft, omdat het te veel geld kost op je begroting (is de gedachte), backfired altijd later in je gezicht.

   WIl je de O-tribune en bijvoorbeeld Z-upgraden? Trek daar maar rustig al 5 jaar voor uit. Het voordeel van de zaak in stapjes aangrijpen is dat de budgetten rustig verdeeld en gespreid kunnen worden en deelprojecten tijdens het proces ook een andere tijdspanne en planning kunnen krijgen. Maar: in ieder geval eerst echt de Koel dat geven, dat het mogelijk maakt om EN nieuw publiek (en sponsoren) aan je te binden, een aangenamer verblijf te faciliteren en meer commerciële mogelijkheden te creëren (detailhandel misschien, met hulp van de gemeente?), meer mogelijkheden voor zakelijke verhuur een koppeling richting gezonde regio met huisvesting van organisaties op gezondheids- en medisch gebied (precies dat wat nu bij de oude Veiling lijkt te gaan komen> gemiste kans> tenzij dat nieuwe stadion daar nog steeds kan komen).

 9. Oelie op zuid

  Als er een nieuw stadion zou moeten komen, dan is om de hoek ,tegen over Bethanie de beste plek. Goed bereikbaar en dicht bij alle trainingsfaciliteiten. Echter een nieuw stadion is niet de oplossing. Dan heb je de medewerking nodig van de gemeente en enkele grote sponsoren. Dit zie ik niet gebeuren. Een nieuw stadion is ook geen garantie voor eredivisie voetbal. Roda heeft een modern stadion , maar is kapot gegaan aan het ” beleid” Fortuna heeft jaren geleden een nieuwe betonbak gebouwd en moet vrezen dat ze dit jaar failliet gaan als ze degraderen. Beide werden en worden nog steeds overeind gehouden door de gemeente. Die steun is er in Venlo niet. Daarom moeten wij het in de marge proberen te regelen. Helaas met minder resultaat.

  1. Koelie

   Het klopt dat je investeerders nodig hebt voor een nieuw stadion of verbouwing. En dat is erg lastig als je niks te bieden hebt. Dat is dit bestuur aan te rekenen dat tot op heden ze weinig tot geen voortgang hebben geboekt, behoudens wat nieuwe kantoren, nieuwe stoeltjes voor sponsoren (die nu lekker leeg blijven) en een puike lege parkeerplaats.

   Niets doen is namelijk ook geen optie. Dat zagen we wel 20 jaar geleden. Dankzij de vernieuwbouw in 2002 zijn we gered anders was de club kapot gegaan. Doe je niks dan zak je af (en dat zien we nu al gebeuren) naar het niveau uit de rampjaren rond 2000. Langzaam bloed je dan dood.

   Dan kun je wel Fortuna en Roda als voorbeelden geven, dan noem ik Heracles en GAE. Die eerste twee zijn schoolvoorbeelden van hoogmoed waanzinbeleid, die andere twee van gedegen beleid.

 10. goalkiller

  Het is te hopen dat aan dit schandelige beleid een einde komt z.s.m. het is triest om te zien dat stakeholders van VVV en supporters al jaren voor de gek worden gehouden door het wanbeleid wat men nastreeft. In het kader van kostenbesparing is het zeer dringende advies om de rvc en directie zsm de deur te wijzen, voordat het te laat is. ACTIE!

  1. chretien

   Ja, en dan nog iets….. Wie stuurt de rvc en de directie naar huis?
   Ophouden met deze onzinnige praat. Dat het niet goed gaat, dat weet iedereen.
   Het enige wat je kunt zeggen dat het bijzonder jammer is dat VVV slecht communiceert naar de fans.
   Kom met iets positiefs, iets anders heeft weinig zin.
   FORZA VVV!

   1. Ievel Knievel

    Dat is helemaal niet het enige wat je kunt zeggen. De club wordt (en dat is zeg maar traditie bij VVV) bijzonder slecht geleid. Zeker in tegenstelling tot goed geleide BVO’s.

    Niemand zegt dat het makkelijk is.

 11. RuiverCity

  Os VVV’ke zakt verder en verder weg. Degenen die geloven dat we volgend seizoen wel weer mee doen met de bovenste plaatsen hebben een plank voor de kop. Bij VVV is het geld zo goed als op. Van de jeugd moet je het al helemaal niet hebben (Zie Roemer, Van Dijk, Bastiaans, etc.).
  Supporters tellen al jaren niet mee met dit beleid. Als een VVV-supporter een kuchje laat, krijgt ie een stadionverbod. Uitsupporters zijn belangrijker, want hoe vaak is het niet gebeurd dat supporters op de W-tribune onder het uitvak door naar de uitgang moesten, omdat de poort op slot werd gedaan. Zo zijn er nog meer voorbeelden te noemen.

  Wanneer komt de grote schoonmaak, want die is dringend nodig….

  1. Paar weken geleden tegen Emmen ook zoiets. Mijn vader van 71 en mijn vriendin die met een rollator loopt waren mee. Willen ze je na afloop van de wedstrijd die steile trap opsturen, waar mijn vader al een keer bijna vanaf gedonderd is een paar maanden geleden.

   Als je uitlegt dat dat niet lukt met een rollator en een moeilijk lopende man van 71 krijg je te horen ‘dan moet je even een half uurtje wachten, dan mag de poort weer open. Want de VVV supporters willen naar het Emmen vak toe om rotzooi te trappen’. Zelden zo’n grote onzin gehoord.

 12. Koelie

  Alleen via het schakelprogramma op ESPN is er mogelijk iets te zien. Moeten ze wel scoren, maar misschien scoort Telstar wel.

  Venema is er niet bij, El Azrak niet in de basis. Joeri, Kees en Sven mogen het proberen vandaag.

 13. Volgens mij zendt ESPN vandaag helemaal geen KKD wedstrijd live uit. En stel dat ze dat wel zouden doen., dan was VVV-Telstar wel echt de laatste die ze zouden kiezen.

  Want in de Koel wordt een wedstrijd voor de kat zijn k*t gespeeld, terwijl het bij bij die zes andere wedstrijden van vanavond wel nog ergens om gaat.

 14. Koelie

  Jawel Dordrecht – Emmen (kampioenswedstrijd?) en TOP Oss – De Graafschap.

  Jos de Calimero: ‘Natuurlijk wilden we heel graag de play-offs halen. Maar als je kijkt naar onze selectie dan vind ik de positie waar we nu staan op de ranglijst misschien ook wel realistisch, zeker gezien de vele blessures en ziektegevallen die we hebben gehad en nog steeds hebben’, laat Luhukay weten op de clubsite.

 15. kuebke

  Jos rot a.u.b. op met je smoesjes .
  Elke week weer ga jij je alvast indekken voor weer een nieuwe nederlaag.
  Schei toch uit man met die onzin,de mensen geloven je toch niet meer.

   1. Koelie

    Nee dit is heel onprofessioneel. De clubsite ging verder
    “Het wordt dus weer puzzelen voor Luhukay, die op de bank opnieuw vooral jeugdspelers tot zijn beschikking zal hebben.”

    Aan het begin van het seizoen van de daken schreeuwen dat je met zoveel mogelijk jeugdspelers wil proberen te presteren en dan op het einde van het seizoen als je alle doelstellingen niet hebt gehaald, gaan klagen dat je een te krappe selectie hebt met op de bank alleen jeugdspelers. Schei uit.

Leave a Reply