Voorbeschouwing NAC Breda – VVV-Venlo

VVV-Venlo moet zich gaan revancheren. Na de blamage tegen Telstar, waar de Venlonaren ternauwernood en tegen de verhouding in nog 1-1 speelden, moet het écht beter. Een makkelijke tegenstander staat er echter niet op het programma: VVV moet zich gaan bewijzen in de uitwedstrijd tegen NAC Breda – mét de support van ruim 140 supporters!

VVV-Venlo
Dat moeten we wel gaan doen zonder Nick Venema. De van FC Utrecht overgekomen spits is ziek, toepasselijk bij zijn gehele vorm dit seizoen. Hij heeft zijn draai nog niet bepaald kunnen vinden, wat tot veel frustratie leidt bij Fenomenema zelf. Wie er naast Sven Braken gaat spelen, is nog niet duidelijk. “Ik ben er nog niet helemaal uit”, liet trainer Rick Kruys weten tegenover Dagblad De Limburger. Over de dramatische wedstrijd tegen Telstar is Kruys erg nuchter: “Daar raak ik niet van in de war. We zitten midden in een proces waarin ik niet kijk naar de ranglijst. Ik noem het een ontdekkingsreis, zoekende naar de beste versie van VVV. Dan heb je te maken met ups and downs”. Niet naar de ranglijst kijken terwijl al maanden “de play-offs halen” als doelstelling wordt genoemd, vind ik vreemd. Maar enfin. “We moeten ons nog op heel veel vlakken verbeteren. En dat zag je in de wedstrijd tegen Telstar”, aldus onze trainer.

Vanzelfsprekend is ook Lukas Zima nog afwezig. Zijn vervanger, Ennio van der Gouw, deed het afgelopen vrijdag prima. Omringd met onvoldoendes haalde hij als enige een degelijk niveau, waardoor hij als Man of The Match werd verkozen – wat in zo’n wedstrijd toch een vreemde titel is.

De vermoedelijke opstelling volgens De Limburger: Van der Gouw; Koglin, Ketting, Dirks, Janssen; De Boer, Klaasen, Verheijen, Huisman; Braken en Johansson.

NAC Breda
De ploeg van Robert Molenaar heeft het prima op orde. NAC verloor vorige week weliswaar van Jong Ajax (3-1), maar de vijf wedstrijden ervoor bleven de Brabanders ongeslagen. Met name Odysseus Velanas is op dreef: de vleugelaanvaller droeg al bij aan zes doelpunten: 5 goals en één assist.

“NAC is een goede ploeg met een goede structuur en spelers als Kaj de Rooij, Jort van der Sande en Velanas die het verschil kunnen maken. Zeker in thuiswedstrijden zijn ze gesteund door hun fanatieke publiek lastig te verslaan, maar wij moeten dat zien als een mooie uitdaging. Als wij ons eigen spel spelen en aan de bal goed zijn, dan hebben we denk ik een goede kans op een resultaat”, aldus Kruys op de website van VVV.

De wedstrijd tegen NAC Breda staat onder leiding van scheidsrechter Kamphuis, is te zien via het schakelprogramma van ESPN en te beluisteren via Omroep Venlo.
Forza VVV!

21 Responses

 1. Bellissimo

  Als er zo gespeeld wordt als in de laatste 2 thuiswedstrijden word het een kansloze avond. Er zal echt verandering in het spel moeten komen want tegen Telstar en jong PSV kun je op deze wijze nog een punt redden, maar een ploeg als NAC gaat je daar echt op alle fronten voor afstraffen. Laten we hopen dat de draad van de eerste weken weer wordt opgepakt en er vanavond een resultaat te halen valt!

  1. Koelie

   De verassing is er wel vanaf daarnaast mis je de belangrijkste pion in deze tactiek: Venema. Dus Kruys mag nu laten zien dat hij ook iets nieuws kan verzinnen.

 2. Ik ben toch erg benieuwd of VVV nog met een extra keeper bezig is. Zijn er genoeg die momenteel geen club hebben.

  Als Van der Gouw in de komende maanden een keer rood pakt of geblesseerd raakt heb je alleen nog maar drie keepers met 0 minuten ervaring over.

 3. Oelie op zuid

  Craenmehr is een talentvolle doelman, die zeker een kans verdient , als van der Gouw geblesseerd is of geschorst is. Ik dacht dat Zima zou vertrekken en dat Craenmehr tweede doelman zou worden na van der Gouw. Ik denk zelfs dat hij tzt van der Gouw kan beconcurreren voor de eerste plaats.

 4. Nr. 077

  Eerlijk gezegd ben ik er niet rouwig om dat Venema er vanavond niet bij is. Hij is eigenlijk al praktisch het hele seizoen uit vorm. Hopelijk krijgt Johansson de kans én weet hij deze ook te pakken. In potentie is het in mijn ogen echt een van de betere voetballers van VVV. Zonde dat hij maar zo weinig speeltijd krijgt.

  Over de wedstrijd kunnen we kort zijn: spelen we net zoals de afgelopen twee wedstrijden, dan worden we afgedroogd tijdens een Avondje NAC. Weten de spelers uit een ander vaatje te tappen en hebben we het geluk aan onze zijde, dan zouden we weleens met een punt (en heel misschien wel drie punten) naar huis kunnen gaan. Ik zet in op een gelijkspel: 2-2.

 5. Oelie op zuid

  Feitelijk zou het geen schande zijn als je aan de uitwedstrijd met Nac en Roda maar een of twee punten zou overhouden. Maar dan moet je wel winnen van Telstar en jong psv. Winst op Nac of Roda zijn dan bonuspunten, waardoor je een goede start zou hebben dit seizoen. Nu kan het zijn dat je geen punten haalt tegen Nac en Roda, dan heb je dus een slechte seizoenstart en sta je ergens rond de 14e plek.

   1. Leonardus

    Je hebt het wel eens vaker fout peterloekie met je eerste indruk. Vorig seizoen was Zima ook een prul eersteklas.

Leave a Reply