Voorbeschouwing NAC Breda – VVV-Venlo

Deze week een ‘normale’ vrijdagavond wedstrijd voor de Venlonaren. Morgen gaan we namelijk op bezoek in Breda bij NAC en staat ons een heus avondje NAC te wachten. Een uiterst belangrijke wedstrijd tegen oude rivaal de Koelclub.

Na de ontluisterende nederlaag tegen AZ (6-1) wist VVV zich goed te herstellen tegen streekgenoot Helmond Sport, waarin een 4-1 zege kon worden genoteerd. De resultaten zijn nu ook aan het komen en dat is fijn gegeven. Vooral omdat het vertoonde spel al de gehele competitie dik in orde is, alleen de resultaten kwamen daar niet mee overeen. Helmond Sport is een tegenstander waar men altijd rekening mee moet houden in de wedstrijd en ondanks een zwakke eerste helft, kwam VVV als herboren uit de kleedkamer en wist de zege veilig te stellen.

We staan nu op een plek die recht geeft op de play offs, maar we proberen natuurlijk altijd naar boven te kijken. Ook moeten we rekening houden met de tegenstanders die onder ons beginnen te dringen. Morgen is dat ook de directe tegenstander, want NAC Breda staat maar 1 plaatsje onder ons. We moeten zorgen dat we de komende wedstrijd vanaf het allereerste moment scherp zijn, aangezien dit tegen Helmond Sport leidde onzorgvuldigheid tot een afgekeurd doelpunt en de 0-1 in het voordeel van de Kattenmeppers. Die 0-1 zorgde ervoor dat we wakker werden geschud, maar dat mag ons niet meer gebeuren. Er zijn namelijk sterkere tegenstanders in deze competitie en die straffen dat gelijk af. De tweede helft daarentegen geeft vertrouwen. Er werd aanvallend gespeeld en er werden 4 doelpunten gemaakt door de voorhoede.

Maurice Steijn zegt het volgende in het wekelijkse persmoment van VVV-Venlo: “Prachtig affiche natuurlijk, uit tegen NAC. Er zijn zoveel redenen waarom dit een speciale wedstrijd is. Ik ben als speler met die club kampioen geworden en heb er mijn actieve carrière beëindigd. Jay Driessen versperde ze ooit de weg naar de eredivisie en Ralf Seuntjens speelt die avond tegen zijn broertje. En niet te vergeten de halve finals van de Play Offs afgelopen seizoen, daar zat ook van alles in. Allemaal leuke ingrediënten voor een heerlijke wedstrijd. Dit zijn de mooiste wedstrijden van het seizoen voor staf, spelers en supporters!””

Opstelling VVV-Venlo
Trainer Maurice Steijn beschikt over een nagenoeg fitte selectie. Alleen Vensan Klicic die wel al begonnen is aan zijn herstel en Moreno Rutten die geblesseerd is aan zijn knie, missen nog bij de selectie. De rechtsback is weer voorzichtig bezig met zijn herstel. Trainer Maurice Steijn over Rutten: “Maar dat ziet er steeds beter uit. Er is gisteren een scan geweest en daaruit blijkt dat er niets beschadigd is en Moreno heeft gisteren al wat loopoefeningen buiten gedaan.”

Daarnaast keert centrale verdediger Kristiaan Haagen terug na een schorsing. Hij zal waarschijnlijk ook in de basiself terug te vinden zijn waardoor Robin Buwalda weer naar de rechtsback positie schuift.

Trainer Maurice Steijn over de trainingsweek van afgelopen week: “Er is lekker getraind en ik proef de  scherpte en ook het vertrouwen in eigen kunnen in de groep. Dat is ook wel nodig, want ondanks de matige start is NAC in mijn ogen dé kampioenskandidaat. Morgenavond gaan wij echter naar Breda voor een mooi resultaat!”

Vermoedelijke opstelling: Deckers; Buwalda, Promes Haagen, Fleuren; Post, Nijholt, Opoku; Vito van Crooij, Seuntjens en Resida.

NAC Breda
Wederom speelt VVV tegen een degradant uit de Eredivisie en in potentie een van de gedoodverfde kandidaten voor de titel dit jaar. In potentie, maar dat komt er nog niet helemaal uit bij de gastheren uit Breda. Tot nu toe heeft NAC een aantal goede wedstrijden gespeeld, maar ook een aantal dramatische wedstrijden. Het is tot dusver een seizoen van uitersten.

Het wordt verder een speciale wedstrijd voor de familie Seuntjens. Bij NAC speelt Mats Seuntjens voorin en bij ons de oudere broer Ralf Seuntjens. Het wordt dus niet alleen een strijd om de hoogste plaatsen, maar ook een familie aangelegenheid voor de gebroeders.

Verder wordt het een weerzien met de club die een oude rivaal is en ons de weg heeft versperd naar de Eredivisie vorig jaar. De manschappen van trainer Maurice Steijn zijn erop gebrand te gaan knallen en ze te laten zien wie de ‘Parel van het Zuiden’ daadwerkelijk is!

Gekeken naar de laatste wedstrijden is er geen positieve balans voor de Venlonaren te noteren. Van de laatste 10 wedstrijden werden er maar 2 gewonnen door de Venlonaren en voor de laatste uitzege moeten we terug naar 1992, toen VVV met 1-2 wist te winnen in Breda. De cijfers zitten dus niet mee, maar het wordt tijd dat we daar verandering in aan gaan brengen! Vol voor de winst in Breda morgen!

Arbitrage
Scheidsrechter: Bax.
Assistent-scheidsrechters: Hubers en Nanninga.
Vierde official: Van den Elzen.

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen heel veel succes tegen NAC Breda. FORZA VVV!

17 Responses

 1. kiekoputspelke

  Dit wordt een lastige klus voor VVV denk ik. Niet zozeer omdat NAC nu zo geweldig speelt, maar meer omdat onze club meestal erg timide oogt in het kolkende Rat Verlegh stadion in Breda…. Laten we hopen dat de jongens deze keer vól voor hun kansen gaan en met lef spelen want DIT is het moment om NAC te verslaan in eigen huis !!
  Het grote winstpunt van afgelopen zondag is denk ik dat de ploeg een dramatisch slechte 1e helft wist om te buigen in een goede 2e helft waarin uiteindelijk ruim werd gewonnen. Credits daarbij verdient deze keer ook Maurice Steijn die in de rust EINDELIJK eens aanvallend wisselde en het team met nieuw elan het veld in stuurde. Dát was voor mij het grootste winstpunt….

  Ons team speelt dit seizoen fris voetbal en probeert waar mogelijk aan te vallen. Iets wat we helaas de laatste seizoenen hebben gemist. Vooralsnog ben ik dus positief gestemd over de ontwikkeling na de eerste reeks wedstrijden en dat mag ook wel eens gezegd worden !!
  Een paar spelers wil ik er als individu uithalen:
  – Deckers vind ik een degelijke keeper die de club meer punten oplevert dan kost; een prima aankoop dus !!
  – Promes schuift duidelijk minder door naar het middenveld, maar dat vind IK positief. Dat betekent namelijk dat onze backs aanvallender spelen plús we hebben duidelijk meer voetballend vermogen op het middenveld.
  – Opoku scoort weliswaar niet veel maar is een prima versterking door zijn gevoel voor ruimte en diepgang.
  – Post speelt een ijzersterk seizoen en is erg belangrijk als aanjager c.q. balafpakker.
  – Resida is erg sterk begonnen, daarna wat terug gevallen maar blijft dreigend en kan uit het niets iets forceren; daardoor dwingt hij de tegenstander met voldoende mensen achter de bal te blijven.
  – Seuntjens is voor mij een openbaring; buiten zijn Tor instinct vind ik hem erg sterk in de combinaties en brengt hij elke wedstrijd medespelers in scoringspositie.

  Al met al dus nogmaals mijn complimenten voor de ontwikkelingen binnen het team. Waar ik wèl huiverig voor ben is dat VVV – net als de afgelopen jaren – geen contracten kan verlengen waardoor na dit seizoen de nodige spelers vertrekken en er misschien weer een terugval komt ??

  1. Goodie

   Uit de basis 11 zijn het er een aantal, namelijk:
   – Deckers, maar VVV heeft een optie in dit contract opgenomen, dus die zal wel verlengd worden.
   -Promes
   -Buwalda, gehuurd. Contract loopt komende zomer bij Ado af, maar is een optie voor 2 jaar extra opgenomen.
   -Haagen, VVV heeft een optie tot koop bedwongen.
   -Fleuren
   -Post
   -Nijholt

   Verder loopt het contract van Sevinc ook af. Ik ben benieuwd of ze überhaupt proberen deze te verlengen aangezien Steijn het nooit in hem heeft zien zitten. Overigens loopt het contract van Steijn zelf ook af.

 2. kiekoputspelke

  PS: Vito van Crooij ontwikkelt zich ook prima, maar in tegenstelling tot anderen ben ik altijd redelijk positief over deze jongen geweest. Nu speelt hij nóg beter omdat hij volgens mij sterker is geworden ??

  1. Gerardus

   Denk dat het vooral eraan ligt dat hij de (kleine) kansen die hij krijgt gewoon heel goed afmaakt. Vind hem niet denderend spelen maar wel al een stuk beter dan vorig jaar. Maar vind VVV beter en dreigender spelen met Hunte. Maar ik denk dat dit ook op het conto van Steijn te schrijven is want als je afgelopen zondag had gekeken kon je zien dat v Crooy meer een vrije rol had en niet echt als buitenspeler speelde. v Crooy liep overal terwijl Hunte het veld breed maakte in de tweede helft.

 3. Goodie

  De voorhoede van Nac is het sterkste van de selectie, en dan met name Ars en Brands vind ik persoonlijk. Ik vond het vreemd dat Brands afgelopen weekend als wissel begon terwijl die toch al een aantal keer gescoord heeft. Wellicht had dit iets met het ego van Maaskant te maken, maar dat weet ik niet. Ook vind ik de aanval van VVV het sterkste van het team. Ik zie VVV eigenlijk als licht favoriet want waar VVV

   1. Ze vallen zeker tegen vooral het voetbal wat ze laten zien maar ze staan maar 1 plekje en 1 puntje achter ons. Wij hebben net zoals iedereen een heel hoog verwachtingspatroon maar hier kunnen ze tot nu toe niet aan voldoen. Maar goed als NAC vanavond weet te winnen is de jacht op de top echt geopend maar in principe geldt dit ook voor ons. Winnen we, dan doen we geweldige zaken. Maar ik denk dat de underdog rol VVV erg ligt dan zijn de verwachtingen wat minder hooggespannen.

 4. Goodie

  Als ik de Bredanaars mag geloven starten ze in de volgende opstelling:
  Keeper: Ten Rouwelaar
  Verdediging: Stam- Gorter- Van der Weg- Pedro
  Middenveld: De Kamps- Naah- Matic
  Aanval: Verbeek- Ars- Seuntjens

  Dus wederom geen Brands in de basis, en denk ik toch dat het ego van Maaskant hierin een grote rol speelt.

  1. Ten Rouwelaar speelde vorige seizoen alleen tegen VVV een goede pot. Voor de rest van het seizoen was hij ten Grabelaar. Stam heb ik geen hoge hoed van op, Gorter is een back waar ik Pedro juist meer een centrale man vind. Moeten denk ik vooral op de voorhoede letten want dat zijn toch wel goede spelers!

   1. Goodie

    Volgens mij staat Gorter vanavond ook back inderdaad en Pedro CV. De aanval is zeer zeker het sterkste bij Nac, van de rest heb ik niet zo’n hoge verwachtingen eigenlijk. Ten Grabbelaar zegt al genoeg. Stam heeft zichzelf heel hoog zitten, maar wat speelt die dramatisch (als middenvelder in ieder geval). Van der Weg was vorig jaar de slechtste speler uit de eredivisie als je naar de statistieken keek. Maar zoals ik al zei, ik hoop dat dat Ego van Maaskant de doorslag gaat geven. Brands is met Ars de gevaarlijkste spelers bij Nac.

 5. supportertje

  Denk als VVV vroeg druk zet en NAC niet in hun spel laat komen, ze wel eens de winnaar kunnen worden. VVV heeft een goede verdediging en een sterk middenveld waar het moet gebeuren. Daarbij zijn de aanvallende kwaliteiten van VVV volop aanwezig. Als ze kans zien NAC hun spel op te leggen zou het wel eens vrijdagavond een VVV avond kunnen worden.

 6. Ben

  Te veel optimisme is killing. Ik hoop dat Stein en spelers de wedstrijd anders benaderen. Ik teken voor een gelijkspel, een overwinning zou absoluut top zijn. Eigenlijk ben ik ook wel een beetje blij met onze positie op de ranglijst. We horen wel degelijk bij de top van de Jupiler, maar het wordt niet zo gezien door het journaille, etc. Ook nu is er voor FOX geen aanleiding de wedstrijd uit te zenden. Laat maar zo blijven en dan slaan we op het eind als nog toe. FORZA VVV!

Leave a Reply