Voorbeschouwing NEC Nijmegen – VVV-Venlo

Aankomende zondag om 14.30 uur neemt VVV-Venlo het in het Goffertstadion op tegen koploper NEC Nijmegen. Voorafgaand op de wedstrijd is het verschil tussen de 2 ploegen enorm. NEC Nijmegen staat op de eerste plek in de Jupiler League, met 31 punten uit 12 wedstrijden. De Venlonaren staan negende met 18 punten.

Afgelopen maandag speelde VVV-Venlo de uitwedstrijd tegen Jong PSV. De wedstrijd eindigde in een teleurstellende 2-2. En hierdoor weet VVV in een maand geen enkele wedstrijd te winnen in de competitie. De wedstrijd tegen Jong PSV had zoals veel wedstrijden van VVV twee gezichten. De eerste helft was keurig, de tweede helft was zwak. VVV hoofdtrainer Steijn was na de wedstrijd dan ook terecht behoorlijk over de rooie.

Het wordt een lastige wedstrijd tegen NEC maar VVV is zeker niet kansloos. De Nijmegenaren zullen de Venlonaren onderschatten en ook bij NEC gaat het de laatste tijd niet van een leien dakje. Maurice Steijn zegt voor de camera van L1 het volgende: “Ik zou niet weten waarom we geen punten kunnen pakken! Ik denk als wij in goede doen zijn en dat gevoel komt steeds dichterbij, kunnen wij van iedereen winnen in deze competitie. Daar ben ik van overtuigd”. Maurice Steijn zegt ook nog het volgende op de VVV website: “We gaan natuurlijk niet naar De Goffert om ons daar op te sluiten voor het doel, maar we gaan ons ook niet als makke lammetjes naar de slachtbank laten leiden. Dat wil de staf niet en dat wil de ploeg niet. En dus hebben we een duidelijk speelplan.” Ook Aziz Khalouta denkt dat VVV totaal niet kansloos is. Hij zegt in VVV-TV van Omroep Venlo het volgende: “Wij zijn niet bang voor hun. Ik denk dat ze ons onderschatten en dat wij de laatste weken niet goed spelen. En ik denk dat we gaan stunten.”

De selectie zal in ieder geval er alles aan doen om morgen minimaal 1 punt te winnen. Bij een nederlaag zal de ploeg van Steijn naar plek 10 zakken. Bij winst kan de ploeg een sprong maken op de ranglijst en weer naar boven kijken. Het wordt lastig maar niets is onmogelijk. VVV moet gewoon vrij uit voetballen en voor de punten strijden. Morgen zullen er ongeveer 60 die-hard fans meereizen naar Nijmegen om de ploeg aan te moedigen.

Opstelling VVV-Venlo
Goed nieuws voor hoofdtrainer Maurice Steijn. Maksi is volledig hersteld na meniscusblessure en keerde afgelopen zondag terug bij de selectie van VVV. Het ziet er naar uit dat Maksi snel minuten kan gaan maken.

Ander goed nieuws is dat Niki Mäenpää weer beter is na een behoorlijke griep. De Finse doelman stond vanaf donderdag weer op het trainingsveld maar hij trainde wel nog apart. Maar de verwachting is dat hij er morgen gewoon bij is.

Ook trainde Danny Posten en Jeffrey Altheer afgelopen week apart. Beiden hadden nog wat last van afgelopen wedstrijd maar het lijkt er op dat beide op tijd terug keren. Nul geschorsten en geen geblesseerden. Iedereen is fit!”, vertelt de trainer na de laatste training in aanloop naar het duel. En dat is ook weleens lekker.

L1 voorbeschouwing

VVV-TV

NEC Nijmegen
De Nijmegenaren degradeerden vorig seizoen in de Play Offs. Voorafgaand van dit seizoen zijn NEC samen met Roda JC de grote titelfavorieten en ze maken het tot nu waar. De ploeg uit Nijmegen staat al geruime tijd op de eerste plek en ze wonnen geheel terecht de eerste periode. 

NEC verloor dit seizoen pas 1 keer en dit was geheel onverwacht van Jong PSV. Vorig weekend schoot de ploeg uit Nijmegen zichzelf in de voet door de 0-2 voorsprong te verspelen en gelijk te spelen bij Sparta Rotterdam. Dat het de laatste weken minder soepel gaat dan de start van het seizoen, is voor Brood absoluut nog geen reden tot paniek.

Trainer Ruud Brood zal tegen VVV enkele basisspelers moeten missen. Zo zijn Paco van Moorsel, Kristján Emilsson, Marcel Appiah, Thijs van Hofwegen door blessures niet inzetbaar. Voor Giovanni Gravenbeek is het onzeker of hij morgen mee kan doen.  Gregor Breinburg kan ondanks lichte klachten wel spelen maar het is onzeker of hij vanaf de aftrap meespeelt.

Historie NEC Nijmegen – VVV-Venlo
De laatste 5 ontmoetingen NEC-VVV werd er 2 keer verloren, 2 keer gelijkgespeeld en won VVV-Venlo 1 maal.  Op 15 feb 2013 stonden beide elftallen voor het laatst tegenover elkaar. NEC verloor toen met 1-2 door goals van Nwofor en Linssen. De laatste keer dat NEC wist te winnen van VVV in eigen huis dateert alweer van 17 december 2011. Toen was het John Goossens die twee keer wist te scoren.

Uitslagen NEC Nijmegen – VVV-Venlo:
2007 2-2
2009 1-1
2010 1-0
2011 2-0
2013 1-2

Arbitrage
Scheidsrechter: Higler
Assistenten: van de Ven & Bluemink
Vierde official: Mulder

Volgens meerdere voetbalmedia en wedkantoren is NEC Nijmegen uiteraard de grote favoriet. Zij verwachten dat het een spannende wedstrijd wordt met als winnaar NEC.

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen heel veel succes. En hopelijk nemen we de 3 punten mee naar de Koel. FORZA VVV!

3 Responses

  1. Meuske

    We hebben wel weer geluk met èèn van de slechtste scheidsrechters die er rondloopt op de Nederlandse velden Mijnheer Higler wat een klootzak is dat zeg, trekt voor iedere scheet een kaart en fluit meestal de hele wedstrijd naar de klote. Ben er niet bij maar durf ook niet te luisteren want ik ben toch een beetje bang voor een flink pak zwens al hoop ik met heel mijn hart dat we een goed resultaat boeken en trots kunnen zijn op de spelers dit keer. Forza VVV

Leave a Reply