Voorbeschouwing NEC-VVV-Venlo

We hebben er een week langer op moeten wachten, maar aanstaande woensdag om 16:30 uur is het dan toch zover. In het Erve Asito, de thuishaven van Heracles Almelo, treedt VVV dan namelijk aan tegen NEC, in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker.

VVV-Venlo

Het heftige winterweer gooide vorige week roet in het eten. NEC kon geen bespeelbaar veld afleveren en was dus genoodzaakt de wedstrijd af te gelasten. De KNVB schakelde snel en verschoof het duel een week vooruit. Bijkomend probleem was dat het speelveld onbruikbaar bleef. Hierin schoot Heracles Almelo dus te hulp, dat haar stadion wel af wilde staan voor deze bekerconfrontatie. Zeer collegiaal.

Als er geen vorst, sneeuw of andere onverwachte weersomstandigheden optreden, komt de eerste kwartfinale sinds het seizoen 1995-1996 er nu dus echt aan. Anders dan andere jaren was de weg er naartoe niet bijzonder lastig. VVV trof uitsluitend ploegen uit de Keuken Kampioen Divisie. FC Den Bosch (4-2), Almere City (1-4) en Go Ahead Eagles (1-0) moesten er allemaal al aan geloven, en als het aan de Venlonaren ligt, voegt ook NEC zich bij dat rijtje. Mocht VVV er daadwerkelijk in slagen om de vierde Keuken Kampioen Divisieclub in de beker te verslaan, dan wacht in de halve finale Vitesse in Arnhem. De eerste Eredivisietegenstander dus. Maar laten we niet op de zaken vooruit lopen en eerst vol gasgeven om NEC te elimineren.

Wie deze ontzettend belangrijke wedstrijd aan zich voorbij moeten laten gaan zijn Lukas Schmitz, Guus Hupperts, en Tristan Dekker. Slepende blessures houdt het drietal aan de kant. Daarnaast zijn ook Da Graca en Kirschbaum onzeker voor het duel in Almelo. Da Graca moest afgelopen zondag tegen FC Utrecht vroegtijdig het veld verlaten met een liesblessure. Kirschbaum speelde wel de wedstrijd uit maar ging strompelend van het veld. Mocht het duo inderdaad niet wedstrijdfit zijn, dan is de verwachting dat Swinkels en D. van Crooij hun plekken innemen.

NEC

De tegenstander in de kwartfinale, NEC, staat op de zesde plaats in de Keuken Kampioen Divisie en heeft het vizier gericht op de nacompetitie. De meest recente wedstrijd voor de Nijmegenaren, inmiddels alweer tien dagen geleden, werd weliswaar verloren van MVV met 2-1, maar toch haalde NEC tien punten uit de laatste vijf wedstrijden. We kunnen de ploeg van trainer Rogier Meijer daarom toch wel als club in vorm bestempelen. Ook Hans de Koning waakt voor onderschatting: “Zij staan niet voor niks in de kwartfinale. Een goede prestatie tegen Fortuna bracht ze daar, dus we zijn op onze hoede. Kijk, we spelen allebei niet op onze eigen ondergrond, dus hun thuisvoordeel is ook weg. Maar zij zullen deze wedstrijd ook bestempelen als een goede kans op een stap naar de halve finale. En mochten ze dat halen, dan spelen ze een derby tegen Vitesse in de halve finale. Daar zullen spelers en staf overigens niet mee bezig zijn nu, maar supporters zijn daar zeker wél mee bezig. Dat zorgt er mede voor dat het daar nog extra zal leven. We zullen alles moeten geven om ook deze wedstrijd tot goed einde brengen!”

Waar VVV dus drie rondes heeft moeten overleven, geldt dit voor NEC absoluut niet. De Keuken Kampioen Divisionist kwam dankzij een gunstige loting en de coronamaatregelen (de amateurploegen werden uit het bekertoernooi gehaald) ‘gratis’ in de achtste finale terecht. Hierin was Fortuna Sittard  de tegenstander. In een erg vermakelijke wedstrijd stond er na 90 minuten 1-1 op het scorebord en moest er zelfs een verlenging aan te pas komen om de wedstrijd te beslissen. Hierin trok NEC uiteindelijk aan het langste eind. De wedstrijd eindigde in 3-2 voor de thuisploeg. VVV is dus gewaarschuwd.

Meijer mist drie belangrijke krachten tijdens het treffen met de Venlonaren. Zowel aanvoerder Rens van Eijden als Dirk Proper zijn geschorst. Terell Ondaan is geblesseerd.  Daarentegen maken ook twee spelers weer hun rentree in de selectie, te weten Joep van der Sluijs en Mathias de Wolf. Welke elf namen Meijer uit de hoge hoed tovert, zullen we morgen te zien krijgen.

Statistieken en historie

VVV heeft zeer slechte herinneringen aan wedstrijden tegen NEC. Van de 32 onderlinge ontmoetingen wonnen de Venlonaren slechts 7 keer. Veertien keer gingen de Nijmegenaren met de punten aan de haal en elf keer eindigde de wedstrijd onbeslist.

Hoewel deze statistieken dus niet al te best zijn, werd de laatste officiële wedstrijd tussen beide ploegen wel door VVV gewonnen. Op de allerlaatste speeldag van het seizoen 2014-2015 trof VVV de club uit Nijmegen, de overduidelijke kampioen van de Eerste Divisie van dat seizoen. Alleen winst kon het team van toenmalig trainer Maurice Steijn nog de nacompetitie bezorgen. Dankzij een 3-1 overwinning en doelpunten van Melvin Platje, Randy Wolters en Dylan Donkers lukte dit ook nog. Overigens was het doelpunt van Sjoerd Ars namens NEC ook goud waard. Het betekende namelijk het 100e doelpunt van NEC in de Eerste Divisie, een record.

Arbitrage

De wedstrijd tussen NEC en VVV staat onder leiding van Jeroen Manschot. Ook is er een VAR aanwezig vanaf de kwartfinale. Deze taak zal Joey Kooij op zich nemen. De laatste keer dat VVV te maken had met Manschot is alweer een tijdje terug. De 38-jarige scheidsrechter had ongeveer twee jaar geleden de leiding over de wedstrijd VVV-PSV. Hirving Lozano dompelde de Venlonaren toen in minuut 86 in rouw door het enige doelpunt van de wedstrijd te maken.

De jacht op de halve finale is live te volgen via ESPN kanaal 2. Verder kun je ook kiezen voor het radioverslag van Omroep Venlo of L1.

Venlonaren.net wenst VVV-Venlo heel veel succes in de kwartfinalewedstrijd tegen NEC! FORZA VENLO

34 Responses

 1. chretien

  Het is een wedstrijd die we kunnen winnen. Er valt ook wat te verdienen, veel geld voor een club als VVV.

  Geen 70 miljoen voor de landskampioen legt de UEFA dit bedrag klaar als startgeld voor de championsleage vanaf 2024.

  Ik vraag me af wat ze bij VVV er van vinden? Heel graag verder in de beker, of volle aandacht voor de competitie, dus degradatie ten koste van alles willen voorkomen?

  Hoe lang nog mogen we niet op de tribunes zitten?

  FORZA VVV!

 2. RuiverCity

  Die 80.000 euro kunnen ze heel goed gebruiken. Hopelijk beseft De Koning dit ook en stelt hij zijn beste spelers op! Zelf initiatief pakken, zoals tegen Vitesse.

  Rutte en De Jonge zeiden gisteren dat een stadionbezoek nog lang niet aan de orde is.

  Ooit iemand een kritische vraag gehoord van Funs Pollux of Lucas Bremmers tijdens een gezellig koffie moment?

  1. Real VVV

   Dat moet je ook niet verwachten van een door VVV georganiseerd promo-filmpje. Zie het gewoon als de moderne uitvoering van de aloude nieuwsbrief.

   Die twee proberen er een beetje een Van Der Gijpsausje overheen te doen (zelfde taalgebruik, zelfde grappen), maar dan op zijn Venloos. Het is alleen lang niet altijd grappig en vaak tenenkrommend. Toch vind ik het een toevoeging aan de PR-strategie en de montage en de opzet van de filmpjes is gewoon goed.

 3. Godfried

  Nog 3,5 uur. Het begint te kriebelen.
  Begrijp dat Kirschbaum en De Graca niet meedoen? Ik zou gaan voor de volgende opstelling:

  Van Crooij
  Pachoo – Gelmi – Kum – Guwara
  Post – C. Donis
  Shabani
  Machach – A. Donis
  Giakou

  Hoop in ieder geval op ene leuke wedstrijd, waarbij we toch ook de nieuwe jongens veel speeltijd gunnen. Vooral ook met het oog op de competitie. Die is toch het aller belangrijkste.

  Succes mannen!

 4. De Realist

  VVV moet er vol voor gaan vanavond, maar wel met beleid natuurlijk en niet blind aan gaan vallen.
  Het zal zeker geen makkie worden, maar als VVV het koppie erbij houdt dan moet een overwinnning zeker gaan lukken. VVV is het natuurlijk eigenlijk ook aan z’n stand verplicht om te winnen, maar het blijft bekervoetbal waar je soms de meest gekke resultaten ziet. In de halve finaletegen Vitesse zullen er zeker ook kansen zijn. Vitesse ligt VVV op één of andere manier wel en alles is dan mogelijk wat mij betreft. Wat zou het mooi zijn als VVV de finale haalt en wrs Ajax treft en wraak kan nemen op de 0-13. Natuurlijk wel verschrikkelijk dat deze wedstrijd wrs zonder publiek of wellicht met een beetje publiek gespeeld zal worden. Maar goed, zo ver is het nog lang niet, eerst vanavond maar eens van NEC winnen. Come on Venlo !!!

   1. Ievel Knievel

    Je weet wel dat ze heel hard hun best doen om steeds niet een ronde verder te komen 😛

 5. De Koel

  Lekker met z’n allen voor de eigen goal gaan hangen. Want dat heeft dit seizoen al zoveel succes opgeleverd… Echt niet te geloven dat ze dit steeds weer doen. En meteen de deksel op de neus.Voetbal toch eens vooruit, stelletje prutsers.

 6. FC VVV03

  Wederom alles gebaseerd op niks tegen krijgen ipv lekker voetballen. Je speelt tegen de nr 6 van de KKD gvd! Vergelijk dat eens hoe zo’n rkc voetbalt. Triest..

 7. FC VVV03

  Wederom alles gebaseerd op niks tegen krijgen ipv lekker voetballen. Je speelt tegen de nr 6 van de KKD gvd! Vergelijk dat eens met hoe zo’n rkc voetbalt. Triest..

 8. Real VVV

  Ongeacht wat de uitslag ook wordt, is het wel heel slecht. Totaal geen samenhang, ,los zand,!niet als een blok druk zetten. Dit moet heel snel beter in de competitie.

 9. Heb de wedstrijd tegen Utrecht niet kunnen zien maar tot nu toe kan ik in deze wedstrijd niet zeggen dat de nieuwe spelers nu een directe versterking zijn en VVV de juiste impuls geven. Het is bedroevend slecht allemaal.

  1. De Koel

   Nieuwe spelers zijn zo slecht nog niet, maar probleem is dat er teveel nieuwe spelers zijn die niet op elkaar ingespeeld zijn. En dat komt doordat VVV jaar in jaar uit met een te zwak elftal aan de competitie begint, waardoor er in de winterstop een half elftal aan nieuwe spelers gehaald moet worden.

 10. chretien

  Onze spelers sparen zich voor de competitie. Iets anders kan ik er niet van maken. Alles tergend langzaam. Tot zijn wissel vond ik Swinkels onze beste man. Als altijd FORZA VVV!

 11. jurgen

  Goed dat Shabani gescoord heeft, de winnende zelfs, een boost voor zijn zelfvertrouwen en voor VVV. Rust pakken en nu de wedstrijd die we tegen Vitesse speelden kopiëren tegen AZ.

 12. VeniVidiVici

  Mooi, we staan gewoon in de halve finale van de beker, wie had dat ooit gedacht?
  Shabani een leuke aanwinst zo te zien. Swinkels en D v Crooy speelden een prima pot, mag ook wel eens gezegd worden hier. Bij vlagen als we vooruit speelden best aardig spel gezien, maar het is duidelijk dat het met de vele nieuwelingen nog geen ingespeelde machine is. Bij hoog druk zetten leek het alsof er steeds 1 speler te laat mee deed. Doel bereikt, op naar De Kuip!

 13. Rossie

  Yes!!! Shabani viel prettig in, goed dat HdK ‘m bracht. Vanaf nu zou ik zeggen middenveld Post-Donis-Shabani en voorin de andere Donis-Giakoumakis-Machach. Vito effe op de bank. Prima opstelling.

  1. Rossie

   Nu denk je als Hans/Jay…het staat er niet, maar je roept nu eigenlijk ‘Hunte!’ 😉
   Verschil met huidige voorhoede is maar één speler hè? Machach ipv Vito. En Vito is hopeloos uit vorm. Daarbij liet Machach tegen Vitesse zien uitstekend Giakoumakis te kunnen bedienen vanaf rechts. Probleem ligt op het middenveld. Christos Donis functioneert daar nog niet goed. Ook gisteren vielen daar steeds enorme gaten, zei het na 5 minuten wedstrijd al. En NEC maakte daar tussen de linies handig gebruik van. Tegen Vitesse thuis werd dat ‘opgelost’ door Linthorst. Ik zou Janssen eens erbij zetten.

Leave a Reply