Voorbeschouwing NEC-VVV

De Koel2Na de prima overwinning tegen Roda JC, kunnen het toch nog mooie feestdagen voor VVV worden. De kans dat VVV het jaar 2011 als hekkensluiter zal afsluiten, is zeer klein geworden. De voorsprong op Excelsior bedraagt twee punten. In de wetenschap dat Excelsior naar Kerkrade moet, mag toch aangenomen worden dat het verschil tussen hen en VVV minimaal twee punten zal blijven.

Maar het kan uiteraard nog mooier worden. Het verschil met tegenstander NEC is slechts 4 punten. Met een overwinning in Nijmegen kan VVV zich plots weer melden in de strijd om plaats 15. Handhaving zonder nacompetitie komt dan ineens weer in zicht. Of ben ik nu te enthousiast?

Waar liggen onze kansen?

NEC draait een heel wisselvallig seizoen. Het staat op de vijftiende plaats en dat is met name te danken aan een haperende voorhoede. Een vervanger voor de topscoorder van Nederland van het vorige seizoen, Björn Vleminckx, is niet echt gevonden. Na Excelsior en RKC, heeft NEC het minste aantal doelpunten vóór in de Eredivisie (15).

 

Ondanks deze statistieken, hoop ik wel dat onze verdediging minstens zo scherp is als tegen Roda JC. Dan moet het achterin wel goed komen. Het wordt immers tijd dat er eindelijk punten gehaald worden in een uitwedstrijd. En waarom geen drie? De achterhoede van NEC is zeer matig, zonder al te veel snelheid (met name Zomer). Ook het middenveld is niet beter dan dat van ons, zelfs nu we niet over Linssen kunnen beschikken (geschorst). Zolang Goossens maar uit de wedstrijd gehouden wordt, zijn er zeker kansen op een tweede overwinning op rij. Ja, ja mensen….er is kans op een serie!

Schorsingen/Blessures:
NEC: Wellenberg, Latupeirissa, Nijland.
VVV: Leemans, Gentenaar, Linssen (geschorst).

Herinnering aan NEC-VVV
Mijn mooiste herinnering aan NEC-VVV is de wedstrijd uit het seizoen 2007/2008. VVV stond na een uur spelen 2-0 achter en leek de punten in Nijmegen achter te laten. Met het inbrengen van Leon Kantelberg kantelde de wedstrijd. Zelf zorgde Kantelberg voor de aansluitingstreffer (2-1). Een andere invaller, Sandro Calabro, zorgde zeven minuten voor tijd voor de gelijkmaker. Een punt werd uit het vuur gesleept op pure wilskracht en inzet. Daar hebben we afgelopen weekend tegen Roda JC weer een glimp van gezien. Hopen dat die lijn in de laatste wedstrijd voor de winterstop wordt voortgezet.

Laatste drie ontmoetingen in Nijmegen:
2007/2008 NEC-VVV 2-2
2009/2010 NEC-VVV 1-1
2010/2011 NEC-VVV 1-0

Geschreven door Demy

Leave a Reply