Nwakali

Voorbeschouwing oefenwedstrijd VVV – JVC Cuijk

Morgenavond staat een oefenwedstrijd gepland voor de Venlonaren tegen de amateurs van JVC Cuijk. Zoals eigenlijk altijd wel de bedoeling is, speelt VVV tijdens de interlandperiode een oefenwedstrijd tegen amateurs uit de regio en ditmaal valt de beurt aan JVC Cuijk, uitkomend in de Derde Divisie Zondag. In deze wedstrijd zullen voornamelijk reserves en jeugdspelers gaan spelen en dit heeft verschillende redenen. Maar het is voornamelijk ook om te zien, hoe ver de jeugd is en hoe de reserves zich manifesteren na de verschillende wedstrijd op de bank te hebben gezeten.

Het is allemaal een beetje extreem om te zeggen dat VVV in een crisis verkeert, maar het is wel zaak dat er na de afgelopen wedstrijd een positieve lijn wordt gevonden. Tegen NAC wilde dit nog niet echt lukken, maar de wedstrijd werd in ieder geval met een punt afgesloten en we moeten ons ook realiseren dat dit niet meer de Jupiler League is. Enfin, we spelen morgen gewoon een oefenpartij, maar misschien kunnen we wel bekijken welke spelers in aanmerking komen voor een eerste elftal plaats. Er beginnen namelijk toch vragen rond te zingen over onze gehuurde spelers Peeters en Amenyido – de laatste was geblesseerd, dus die kon ook niet zoveel. Hopelijk gaan we morgen meer zien van de reserves en jeugdspelers.

Het is altijd maar de vraag hoeveel zin zo’n oefenwedstrijd heeft, zelf ben ik wel blij dat het niet tegen een tweede klasser is. Dan is het risico om blessures namelijk veel groter en dat heb je helemaal niet nodig, in deze fase van de competitie.

VVV-Venlo
We missen eigenlijk niemand buiten Dekker en Opoku, met Post is het afwachten hoe het met zijn vervelende blessure gaat. Buiten deze mannen, is eigenlijk iedereen wel fit en kunnen minuten maken. Daarnaast zijn er ook geen mannen mee met internationale verplichtingen. Peeters en Van Crooij werden al twee keer niet opgeroepen, Van Bruggen haalde de voorselectie. Maar goed, er zullen dus voornamelijk spelers op het veld staan die nog weinig minuten hebben gemaakt in de Eredivisie. Wie er precies zullen spelen, is vooralsnog niet duidelijk. We kunnen wel gaan gissen, maar daar heb je verder ook niet zoveel aan.

JVC Cuijk
Jan van Cuijk Cuijk – vernoemd naar de held Jan van Cuijk – speelt in de Derde Divisie en staat na 11 speelronden op de 7e plaats. Ze spelen in dezelfde competitie als Blauw-Geel ’38 en EVV, clubs waar VVV al eerder tegen heeft gespeeld dit seizoen. Het wordt dus wel een niveau verschil, maar het is zeker ook een niveau waarin de jeugdspelers hun waarde kunnen laten zien.

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de wedstrijd tegen JVC Cuijk!

 

Leave a Reply