VVV-Venlo

Voorbeschouwing PEC Zwolle – VVV-Venlo

Het is vandaag weer eindelijk zo ver, de Eredivisie gaat verder voor de laatste twee wedstrijden van dit seizoen. Voor VVV-Venlo betekent dit dat we het vandaag in Zwolle opnemen tegen PEC Zwolle. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Het is alweer een tijdje geleden dat VVV een wedstrijd speelde. De laatste wedstrijd was namelijk 23 april tegen SC Heerenveen. VVV-Venlo wist deze wedstrijd in de laatste seconden gelijk te spelen door een doelpunt gemaakt door invaller Sem Steijn. Een droom voor de jonge speler én voor vader Maurice steijn, maar het gaf VVV ook weer een punt, waardoor we op dit moment zelfs op 38 punten – dat zijn er nu al 4 dan het vorige seizoen.

De wedstrijd tegen PEC Zwolle is niet alleen de wedstrijd van de nummer 12 tegen de nummer 13, maar het is ook redelijk bijzondere wedstrijd voor onze trainer Maurice Steijn. Hij staat namelijk in de nadrukkelijke belangstelling van de Blauwvingers en het zou zomaar kunnen dat hij snel als hoofdtrainer daar benoemd wordt. Dan komt hij ex-VVV’ers Vito van Crooij, Clint Leemans en Lennart Thy tegen. Steijn zegt daar het volgende over: “Voor mij is het toch echt niks bijzonders. En er staat ook geen druk op, in zoverre dat er geen beslissingen zullen vallen. Beide ploegen zijn veilig en spelen alleen nog maar om de plaats op de ranglijst. Ik heb ook niet overwogen om niet op de bank te gaan zitten en de coaching aan een ander over te laten.” 

VVV-Venlo

Voor VVV-Venlo staat er niet echt meer iets op het spel qua kritieke belangen. Geen degradatie en geen play-offs voor Europa. Wat wel op het spel staat is de plek op de ranglijst en dat is belangrijk voor de TV-gelden voor VVV-Venlo. Daarnaast wil VVV het seizoen natuurlijk goed afsluiten met positieve resultaten.

Ralf Seuntjens zit dus niet meer bij de selectie en is inmiddels vertrokken, dus de opstelling zal er wellicht wat anders uitzien. Volgens Maurice Steijn is iedereen fit: “Er is in elk geval scherp getraind en de jongens hebben er zin in. En buiten Jerold Promes is iedereen fit, dus we gaan er een mooie pot voetbal van maken.”  Het is dus even afwachten hoe VVV-Venlo zal gaan spelen, maar wij verwachten de volgende opstelling:

VVV-Venlo

Vermoedelijke opstelling: Unnerstall, Rutten, Röseler, Kum, Janssen, Opoku, Post, Susic, Joosten, Mlapa, Van Ooijen.

PEC Zwolle
PEC Zwolle wil dit seizoen goed aflsuiten en nog wat klimmen op de ranglijst. Onder Jaap Stam wisten de Zwollenaren zich veilig te spelen. Bij de gastheren spelen de geschorste Ehizibue en geblesseerden Flemming (enkel) en Lam (voet) niet mee. Van Polen (schouder) is een vraagteken voor deze wedstrijd.

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 61 competitiewedstrijden tegen PEC Zwolle gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 20 keer gewonnen, 26 keer gelijk gespeeld en 15 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 32,79%. In totaal heeft VVV-Venlo 94 doelpunten gescoord en 83 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Van der Eijk
Assistenten: De Nas & Polman
Vierde official: C. Mulder
VAR: Oostrom
AVAR: Ozinga

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle! FORZA VENLO

 

8 Responses

  1. chretien

    Lijkt me toch een heek interessante wedstrijd te kunnen worden. Denk aan van Crooij Leemans Thy en natuurlijk Steijn. Het wordt een oersaaie wedstrijd met een 0-0 gelijkspel als “ze” er geen zin meer in hebben. Maar het kan een heel bijzonder leuke wedstrijd worden en ik hoop natuurlijk het laatste. Spelers kunnen zich in de kijker spelen voor contract bij ons of bij derde partij. FORZA VVV!

Leave a Reply