Voorbeschouwing PEC Zwolle-VVV-Venlo

Met de nieuwe trainer Jos Luhukay voor de groep reist VVV-Venlo aankomende zaterdag af naar het MAC3PARK. Een dag later is daar om 12:15 uur namelijk PEC Zwolle de tegenstander van de Venlonaren.

VVV-Venlo

Groot nieuws afgelopen week bij VVV. Na de tegenvallende resultaten van de afgelopen weken besloot de clubleiding om in te grijpen en trainer Hans de Koning te ontslaan. Een zeer pijnlijk besluit, maar in de situatie waarin de Venlonaren momenteel verkeren natuurlijk wel een begrijpelijke keuze. En dus moest de directie op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Er waren natuurlijk genoeg trainers vrij, maar er passeerde geen enkele naam zo vaak de revue als die van Jos Luhukay. En zo geschiedde. Droomkandidaat Jos Luhukay tekende woensdagochtend zijn contract en kreeg de taak om VVV in eerste instantie in de Eredivisie te houden.

De eerste wedstrijd waar ‘der Jos’ als eindverantwoordelijke op de bank zal zitten is dus tegen PEC Zwolle. Gelijk een wedstrijd waar de punten kunnen en misschien wel moeten gehaald worden. Na zeven verliespartijen op rij zouden drie punten namelijk wel erg lekker zijn. Niet alleen vanwege het feit dat we dan drie ontzettend belangrijke punten pakken, maar ook voor het vertrouwen. Makkelijk zal dat uiteraard niet gaan. Het was tenslotte een zeer hectische week met de nodige bijwerkingen. Luhukay daarover: “Je probeert gelijk de focus op zondag te leggen en het team en de spelers te helpen. Je hebt eigenlijk maar twee trainingen, de afsluitende tel ik niet mee. Vanmorgen (vrijdag, red) hebben we een bespreking gedaan met beelden van PEC. Dat probeer je daarna te vertalen naar het veld zodat spelers een goed gevoel krijgen. Het vertrouwen in de spelersgroep is na zeven nederlagen natuurlijk wel wat aangetast. Dus je zal op het mentale vlak met spelers gesprekken moeten aangaan. We doen wat we kunnen in drie dagen. Maar natuurlijk heb ik meer tijd nodig om de jongens beter te leren kennen. Het stimuleren en motiveren moet ook uit een spelersgroep zelf komen. Ik ben niet een wonderdokter die alles ineens van 0 op 100 zet. Ik weet hoe moeilijk het is en dat het een ‘mammoetopgave’ is, maar het is absoluut mogelijk. We staan tenslotte nog altijd boven de streep…”

Luhukay kan aanstaande zondag geen beroep doen op Zinédine Machach, Meritan Shabani, Tristan Dekker en Christos Donis. Daarnaast staat er een vraagteken achter de namen van Leon Guwara en Roy Gelmi. Voor de rest is iedereen fit en reizen we met een goed gevoel af naar Zwolle.

PEC Zwolle

Net als bij VVV, heeft ook PEC Zwolle te maken gehad met een trainerswissel. John Stegenman werd ongeveer een maand geleden de laan uit gestuurd. Ook hier waren de teleurstellende sportieve resultaten de oorzaak. Zijn opvolger is Art Langeler. Langeler begint echter pas in de zomer aan dit karwei, waardoor de taken tot het einde van het seizoen worden overgenomen door clubman Bert Konterman.

PEC Zwolle staat momenteel op de 13e plaats met 26punten. De Blauwvingers staan dus maar vijf punten boven de degradatiestreep en handhaving is dus zeker niet nog niet binnen. PEC wist van de laatste acht wedstrijden er maar eentje om te zetten in een overwinning. De eerste wedstrijd na het ontslag van Stegeman, eenmalig onder leiding van assistent-trainer Leeroy Echteld, werd overtuigend met 4-1 gewonnen. Verder verloor de ploeg uit Zwolle voornamelijk, maar werd er ook geregeld gelijk gespeeld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat PEC de kampioen van de gelijke spelen is: elf keer maar liefst. Geen club moest zo vaak de punten delen. Luhukay over aankomende tegenstander: “Mark Luijpers en ik hebben ons gister 3,5 uur lang  verdiept in de ploeg PEC en hun kwaliteiten. Zwolle is echt een kwalitatief sterke en goed voetballende ploeg, die zich van achteruit eruit probeert te spelen. Ze hebben hele balvaardige spelers op het middenveld en voorin beschikken ze over snelle flankspelers. Ze maken veel gebruik van positiewisselingen in balbezit. Wij moeten zorgen dat we ‘stabiel’ en compact blijven. Doen we dat niet, dan hebben zij de kwaliteiten om ons ‘kapot te spelen’.”

Konterman mist tegen VVV alleen Sai van Wermeskerken. De verdediger heeft een zware knieblessure en komt de rest van het seizoen niet meer in actie voor de Zwollenaren. Tegenover het gemis van Wermeskerken staat de terugkeerkeer van Rico Strieder. De Duitse middenvelder was enige tijd niet inzetbaar vanwege een hakblessure, maar zal naar verwachting aankomende zondag gelijk weer in de basis staan.

Statistieken en historie

Deze wedstrijd stond in Zwolle al 31 keer eerder op het programma. Het valt op dat PEC thuis veel moeite heeft met VVV. Slechts zes keer bleven de punten maar in Zwolle. Daar staat tegenover dat VVV er elf keer met de winst vandoor ging. Het merendeel van de wedstrijden, veertien keer namelijk, eindigde het duel onbeslist.

De laatste keer dat de Venlonaren op bezoek gingen in Zwolle, is alweer twee seizoenen geleden. Op de een-na-laatste speeldag van het seizoen 2018-2019 zorgden Peter van Ooijen en Peniel Mlapa (3x) ervoor dat VVV met 2-4 won van de Blauwvingers. De hattrick van Mlapa betekende tevens dat de Togolees de meest scorende buitenlander namens VVV in de Eredivisie was. Heden ten dage is dat record natuurlijk al lang weer verbroken door ene Giorgos Giakoumakis. Voor de laatste nederlaag van de geelzwarten tegen PEC in Zwolle, moeten we terug naar het seizoen 1999-2000. In de Eerste Divisie werd het destijds 4-0 voor de thuisploeg. De Venlonaren zijn dus al ruim twintig jaar ongeslagen op Zwolse bodem en het zou mooi zijn als we die reeks aankomende zondag kunnen verlengen.

Eerder dit seizoen in Venlo speelden beide ploegen met 2-2 gelijk tegen elkaar. Arias zette VVV nog op voorsprong, maar Pherai en van Duinen bogen deze achterstand om in een 1-2 voorsprong voor de gasten. Hier leek het bij te blijven, echter was het Giakoumakis die zo’n tien minuten voor tijd de gelijkmaker binnenschoot. In de slotfase kreeg PEC-verdediger Lam ook nog rood, maar dit had dus geen invloed meer op het resultaat.

Arbitrage

Ingmar Oostrom is zondag de scheidsrechter bij het duel in Zwolle. Hij zal aan de zijlijn geassisteerd worden door Charles Schaap en Martijn Beijer. De vierde official is Clay Ruperti en Stan Teuben is aangesteld als VAR.

Het zal voor Oostrom pas zijn zesde wedstrijd op Eredivisieniveau worden. In zijn voorgaande vijf Eredivisiewedstrijden had hij één keer de leiding over een duel van VVV. Dit was op 14 februari 2020 bij de wedstrijd VVV-Venlo-Heracles Almelo. De toen nog 29-jarige scheidsrechter zag destijds hoe aanvoerder Danny Post het enige doelpunt van de wedstrijd scoorde.

De wedstrijd PEC Zwolle-VVV-Venlo is zondag te volgen via ESPN kanaal 3 of het radioverslag van Omroep Venlo en L1.

Venlonaren.net wenst VVV-Venlo heel veel succes in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle! FORZA VENLO

56 Responses

 1. Godfried

  Veel blessures.. jammer. Zal ik Jos maar eens een handje helpen met de opstelling?

  In de goal: Thorsten Kirchbaum

  De achterhoede: Tobias Pachonik, Roy Gelmi, Kristopher Da Graca, Christian Kum, Leo Guwara

  Het middenveld: Danny Post en Luks Schmitz, Vito van Crooij

  De voorhoede: Giorgios Giakoumakis en Anastasios Donis

  Bij balverlies speel je 532 en in balbezit schuiven de backs op waardoor er een 352 of 343 formatie ontstaat. Een extra slot op de deur is geen sinecure als je de laatste weken in ogenschouw neemt. Daarnaast moet Donis met zijn snelheid juist een meer vrije rol krijgen en de ruimtes achter de verdediging benutten. Buiten de opkomende Backs zal van Crooij dan zowel het middenveld als een flank moeten coveren.

  Heb er nu al zin in. “Hup hulp. Naar voren met die leren knikker. Geef hem een ferme lel en laat de tegenstander een poepie ruiken”

  1. mats

   Gelmi en Guwara onzeker nog toch?
   Dus dan moet je daar sowieso Swinkels zetten en misschien toch Schmidts en als vervanger van hem Janssen… maar ik weet niet of je dan jouw spelletje nog goed kunt spelen want ik ben momenteel geen fan van Janssen. En dat was ik wel. Hopelijk is het bij Janssen echt en kwestie van vertrouwen en gaat Jos hem weer normaal laten voetballen.

   1. marcel

    ik denk vooral dat het te vroeg is voor hem om een prominente/dragende plek op het middenveld te bezetten zoals afgelopen weekend. Zeker in de situatie waarin VVV zich momenteel bevind. Simon is nog te jong om een middenveld te dragen, als derde middenvelder (of als 4e op een 4-mans middenveld), naast twee meer ervaren spelers zal hij ook beter uit de verf komen m.i. Daa

 2. ponnie veag oet de pan

  V crooij
  Swinckels – gelmi -de graca – kum
  Pachonik – post – Schmitz
  Huppertz -giakomakis – adonis

  Kirschbaum pakt ook geen drol meer de laatste tijd..

  1. robvvv

   Ik weet niet welke wedstrijden jij kijkt maar Kirschbaum is meerdere keren de MotM en als hij het al niet is vist hij nogal wat ballen eruit… en die opstelling van jou : 6 verdedigers ….. 2 middenvelders en een mislukte aanvaller (Huppertz) en Jako ….. welke grootmacht moet VVV bestrijden ?
   Huppertz…. snel afserveren… zet er maar Roemer voor in de plaats en verder even verder kijken in de selectie om een evenwichtig elftal op te stellen…

 3. robvvv

  Alle euforie ten spijt m.b.t. tot het aanstellen van de zo vele jaren gewenste trainer Jos Luhukay ( ik moet zeggen ik hoopte er ook vele jaren op en heb er veel vertrouwen in)… maar we moeten het nog steeds doen met dezelfde spelers die in meerdere wedstrijden fout op fout stapelden. Daar bovenop komt dat juist degenen die in de winterstop waren gehaald en weldegelijk het (positieve) verschil maakten er nu niet bij zijn ( C.Donis, Machach, Shabani). Ik hoop van ganser harte dat ik ongelijk heb maar ik zie het donker in a.s. zondag tegen PEC Zwolle. En een kleine voetnoot … aanvoerder Danny Post , rots in de branding … ik vind hem de laatste tijd steeds minder worden…

 4. roermond

  Al heel vele masnden werd er hier gezegd, vooral in januari, dat we de beste selectie hadden sinds jaren, het kon niet op. Toen kwam de dip. Opeens werd iedereen afgebroken en afgebrand. Ik blijf erbij dat Stan de beste selectie sinds jaren bijeen gebracht heeft en heb er alle vertrouwen in dat we het gaan redden. Geef Jos het vertrouwen en gun hem de tijd. Zondag een puntje, tegen Ajax en PSV 0, maar 8 punten in de resterende wedstrijden moet kunnen. Come on Venlo….forza VVV…

 5. jurgen

  Hopen op een puntje, worden het 3 punten dan gelijk een standbeeld voor Jos 😉 Na de interland periode hopen op een fitte selectie en dan zal het moeten gebeuren.

 6. supportertje

  Denk dat de opstellingen nu niet veel voorrang hebben bij Jos, en eerlijk gezegd ik ook niet, maar dat is wat ik er van denk. Veel meer is nu het geloof in het kunnen en kennen van het grootste belang. Vertrouwen er in hebben dat het kan, en de motivatie hebben dat het gewoon moet gebeuren. Als dit al bereikt kan worden in deze korte tijd zou geweldig zijn. Ik zie dit als een lakmoesproef voor het team van VVV. Deze wedstrijd is een kantelpunt, spelen we gelijk zou dat prachtig zijn. Winnen we deze wedstrijd dan is dit geweldig. Verliezen we deze wedstrijd, dan is dat maar zo, maar dan wel met opgestroopte mouwen, en inzet op het veld. De gelatenheid moet er af.

 7. robbaan

  Het gaat nu puur om het resultaat en het doel heiligt alle middelen.
  Luhukay heeft op het tactische vlak in het Duitse voetbal laten zien en afgekeken hoe dat moet.
  Wie er ook in de basis staan, knokken tot de laatste seconde!
  Let maar op…we gaan voor het resultaat 0-1 lijkt mij prima, of 1-2…

 8. mats

  Hoppa. Emmen een punt uit bij Feyenoord (kun je nagaan hoe slecht wij daar waren) en RKC partner drie thuis tegen Groningen. Ik mag toch hopen dat dit voor onze mannen genoeg reden is om morgen een goed resultaat te halen.

  1. DeOtjes

   Ik hoop het. Ik kan me 1 wedstrijd herinneren met Gelmi als verdedigende middenvelder.
   En ik kan me moeilijk voorstellen dat we 5 2 3 gaan spelen. En hunte als middenvelder (5-3-2) lijkt me ook niet het beste plan.

 9. Toch opvallend dat Lukukay ook weer met Hunte begint…
  We gaan het zien…
  Maar minimaal een gelijk spel moet de inzet zijn, want de concurrentie heeft gisteren punten gehaald!
  Als er mogelijkheden zijn graag de 2e helft wat meer aanvallende impulsen inbrengen, want de verdediging van PEC Zwolle is veruit het zwakste gedeelte van het elftal!

 10. Depor

  Door de vele afwezigheden op het middenveld kan hij bijna niet anders dan starten met Hunte. Eindelijk zit er weer eens lijn het het spel. En er worden weer kansen gecreëerd.

 11. Kraai

  Je weet vooraf al dat je weinig kansen gaat krijgen….dan moet je de kansen die je dan krijgt wel benutten natuurlijk ! Minimaal 1 had wel mogen hangen 🙁
  en Hunte…doet die ook mee??? Weer 0.0 meerwaarde.
  Zal wel door Jay ingefluisterd zijn dat ze daarmee weer starten.

  1. Grad

   Tja, je kunt hem geven, geen opzet volgens mij, wilde speler aan de kant zetten en struikele en in zijn val nam hij de speler mee. Ik heb vandaag zwaardere overtredingen gezien buiten het strafschopgebied waar helemaal niet voor gefloten werd.

  1. Godfried

   ja, tegen psv en ajax…

   dit zijn de wedstrijden waarin het moet gebeuren. twee 100% kansen in de eerste helft. die moeten er in. anders verlies je als vvv zijnde.

   maar ook vandaag weer heel onnauwkeurig. alles te zacht inspelen, achter de man of te hard in de diepte.

   hopen dat er enkele middenvelders terugkeren na de interlandbreak. anders is t wel over en uit.

 12. De Koel

  Hopelijk heeft Luhukay nu snel geleerd dat je Kum nooit, maar dan ook echt nooit moet opstellen. Die heeft VVV dit seizoen al zoveel punten gekost. Echt niet te geloven dat zo’n speler er ook nog voor betaald krijgt.

 13. roermond

  Goed gespeeld vandaag, kansen hadden benut moeten worden. Nu 2 weken tijd om te bezinnen en iedereen fit laten worden. W2 en ADO pakken geen punten vandaag. Kortom het is nog niet te laat…come on Venlo…forza VVV…

 14. rongo26

  Sparta en PEC waren 3x niks, en VVV geeft ze gewoon de punten.

  Niet dat VVV goed speelt. Het is echt KKD voetbal, maar met deze blessures heeft VVV ook maar amper spelers op het veld staan die wat kunnen met een bal.

  Nu hopen dat begin maart er weer wat spelers fit raken, en dat luhukay iets voor elkaar krijgt.

 15. Real VVV

  Balen, balen, balen. Nu maar hopen dat ze er twee onder zich kunnen houden en niet rechtstreeks degraderen. Als Luhukay dat kan bewerkstelligen verdient hij al een standbeeld. Ik zie heel weinig potentie in deze selectie.

 16. VVV 4ever

  En weer doet een Kummetje ons de das om…..
  Nu 2 weken de tijd om een goed plan te smeden…..
  En hopen dat Machach weer fit is want iedereen heeft het over Giakoumakis maar hij is ook heel belangrijk voor VVV….

  Forza VVV!!!!

 17. Koelie

  Bedankt KUM. Het zag er in de eerste helft nog redelijk uit, maar teveel domme fouten nekken je weer. Ik zie ons niet rechtstreeks degraderen, maar als er niet heel snel spelers fit raken dan gaan we roemloos ten onder in de playoffs.

 18. VeniVidiVici

  Eerste helft stond het goed en ondanks dat je aan de bal niet best was, had je de beste kansen. We hadden geen antwoord op de omzettingen bij PEC in de rust, en helaas hebben we altijd wel iemand die domme fouten maakt en vaak is dat Kum. Pingel was oerdom en terecht. Hopen dat Post niet lang out is nu, want we hebben geen alternatieven meer. Te veel blessures dit seizoen breekt ons op.

 19. mats

  Jongens, tegen al die Kummetjes zijn geen 10 Luhukays opgewassen.

  Maar aan de bal was het ook weer dieptriest. Ook daar kan Luhukay weinig meer aan doen. Als dan Post uitvalt en je staat daar met mensen als Essa, Vito en Janssen, ja wat moet je dan? Ik vond dat VVV het met strijd en inzet toch goed volhield tot aan de blessure van Post. Daarna stortte het in (net als tegen Sparta -blessure Christos). Daar put ik dan maar wat hoop uit.

  Een beetje hoor. Want onze verdedigers maken elke week eigenlijk wel cruciale fouten. Ja en als we dan én Zizou én Christos én Post gaan missen op het middenveld dan zie ik het eigenlijk gewoon niet meer zitten.

  Want die aanvallers zijn allemaal bout. Yup inclusief Giako. Hij is een fenomenale goaltjesdief maar dat is het dan ook…. aan de bal net zo zwak als de rest.

 20. mats

  Bij de 1-1 staan 3 (!!!) spelers van PEC op de doellijn…. maar daar was geen houden aan.

  Als je dan ziet hoe onze verdedigers staan te kijken hoe die 1-0 gemaakt mag worden. Triest

 21. Rossie

  Heej allemaal, daar ben ik weer! Kan het niet langer aanzien hier zonder te reageren, haha! En sinds ik ‘weg’ ben gaat het steeds slechter met VVV dus misschien kan dit de échte ommekeer betekenen…;-)

  Ik heb helaas wel slecht nieuws na alles een paar weken van een afstand geanalyseerd te hebben: plek 16 is absoluut het hoogst haalbare nog dit seizoen, geen enkele discussie. RKC is voetballend beter, Willem II inmiddels ook en zelfs Emmen betrap ik daar op. Als je de wedstrijden zoals vandaag al niet niet weet te winnen of zelfs minimaal gelijk te spelen, dan houdt het écht op. PEC Zwolle was echt ontzettend zwak namelijk en rijp voor de slacht. Idem met Sparta laatst. Waarom zou je dan wel nog punten gaan pakken tegen bv Groningen en Heracles? Laat staan PSV en Ajax…

  Enige wedstrijden om eventueel (en ik zeg bewust ‘eventueel’!) nog punten te pakken zijn Sparta uit, RKC thuis en Emmen thuis. VVV gaat nog maximaal 6-7 punten pakken. En dat is echt maximaal. In het allergunstigste geval. Op doelsaldo ga je ook niet 15e worden want dat is al heel slecht inmiddels én je moet wedstrijd 33 nog naar Ajax, kansloos dus. Kortom: plek 16 hoogst haalbare. Meest negatieve scenario zou ook nog zijn dat de laatste wedstrijd beslissend gaat zijn en dat Emmen het dan nog kan redden met winst…want dan gaat Emmen het redden vrees ik.

  De 16e plek dus zeer waarschijnlijk en dan maar bidden en duimen en hopen dat we de nacompetitie overleven. Twee wedstrijden (hopen we dan). Eerst de tweede ronde daarvan overleven (één wedstrijd) en daarna nog de finale (ook één wedstrijd). We spelen ze als eredivisieclub wel thuis dan maar dat heeft nu ook nul voordeel natuurlijk. Zoals de stand nu is waarschijnlijk tegen NAC denk ik. Voelen jullie ook dat doemscenario aankomen? Ik wel…iets met Maurice Steijn en zo…

  Nog even over vandaag: aub Hunte noooooit meer in de basis en Arias nooooooit meer laten invallen. Je hebt aan allebei namelijk helemaal nul komma nul niets (maar dat wisten we eigenlijk al).

  Ik hoop dat jullie blij zijn dat ik er weer ben, ook clubman 😉

  1. Kraai

   Dat doemscenario zag ik ook al weken geleden aankomen….
   Zou toch wat zijn hé…..Steijn die ons eerst helpt de club weer naar de eredivisie te brengen en ons dan vervolgens de afgrond in duwt met degradatie naar de KKD…

  1. mats

   Niet verwacht dat dat vandaag al zou gebeuren. Tegen Vitesse nota bene. Emmen pakt 1 punt tegen Feyenoord, RKC 3 tegen Groningen….
   En wij denken dat we met dit halve elftal vol blessures en KKD niveau spelers . Hier is gene kruid tegen opgewassen.

   En in mijn doomscenario schopt Emmen ons op de laatste speeldag van plek 16.

 22. mats

  Bij elke bal die Giako krijgt probeert hij eigenlijk een vrije trap te versieren…. hij probeert het echt geen enkele keer voetballend op te lossen. Ik mag het niet zeggen bij zo’n fenomenale goaltjesdief maar ik begin me te ergeren aan hem. Voetballend is het wel duidelijk waarom hij door VVV is opgepikt. Zonder zijn doelpunten is het eigenlijk vrij weinig #heiligschennis.

  1. Real VVV

   Ik ben het eigenlijk wel met je eens. Ik zie het eigenlijk meer als een teken dat hij er weinig vertrouwen in heeft dat zijn teamgenoten een aanval kunnen opzetten (en daar heeft hij gelijk in ). Dus dan is het beter om je te laten vallen en hopen dat de vrije trap goed valt.

   1. mats

    Mwoh, er zijn afspeel kansen maar het lijkt alsof hij daar niet op gericht is.

 23. Ievel Knievel

  De laatste 3 wedstrijden, daar word ik ook lichtelijk sad van, maar het doemdenken dat al begon na AZ, slaat ook werkelijk nergens op.

  Bij ons zit het echt gewoon op cruciale momenten tegen de laatste weken, eigen goal, penalty’s, buitenspelgoal die goedgekeurd wordt. En ja, dat laat VVV ook gebeuren. Aan de psyche moet gewerkt worden. Geluk kan je ook in eigen hand nemen. Zie januari.

  Ik wil nog niet eens bedenken hoeveel wedstrijden en punten Swinkels en Kum ons gekost hebben dit seizoen (en hoeveel doelpunten tegen), echt niet normaal. De hele eventuele degradatie en nacompetitieplek is voor een erg groot deel aan hun verkeerde posities te danken. daar zijn zij ook niet helemaal zelf verantwoordelijk voor, maar de technische staf ook. En dat met een erg goede keeper en redelijke collega verdedigers. Je weet meteen waar het zwakke punt ligt. Overigens is ons middenveld natuurlijk niet dynamisch genoeg.

  Ik had trouwens een voorzetje gegeven qua opstelling verdedigers en middenveld. Daar had je ook met blessures nog wel beetje omheen kunnen werken. Hoop dat de technische staf toch voor die optie gaat over 2 weken.

  Maar: welke opties had Jos nu echt vandaag? Schmitz wellicht? Geen idee wat daarmee gebeurd is, maar die is sowieso niet wedstrijdfit momenteel en misschien speelt er wel iets anders bij deze speler. John op links? Had je kunnen doen. Roemer op rechts? Had je kunnen doen. Maar of dit het verschil had gemaakt.

  En ik blijf erbij, sinds Linthorst weg is (en de wedstrijden en punten en spelbeeld bewijzen het) is VVV echt ingestort. Balans weg. Ook al was ook Linthorst in slechte doen.

  Tegelijkertijd wordt je eigenlijk ook niet weggetikt de laatste 3 wedstrijden en kom je de laatste 2 wedstrijden wel terug met een goal.

  Dat al die andere ploegen de laatste paar weken gewoon dikke mazzel hebben wordt even over het hoofd gezien. Volgens mij werd Willem II laatst nog compleet weggetikt door FC Utrecht. Met 6-0 maar liefst. Hebben ze daar de kopjes laten hangen? Nee! Hebben ze zich daar snel herpakt? Ja; en met minder zeik dan hier heb ik het idee.

  Je had, even los van het resultaat van de laatste 3 wedstrijden, hoe dan ook voor iedere wedstrijd moeten strijden in deze periode als VVV zijnde. Op de plekken 14, 15 en 16 horen we gewoon thuis inmiddels namelijk.

  15e is helaas denk ik het hoogst haalbare geworden; maar nog steeds de moeite waard om voor te strijden. Je hoeft maar simpelweg meet punten te pakken dan Willem 2 en RKC en PEC. Hetgeen gewoon mogelijk zou moeten zijn, gelet op hun programma’s. Hopelijk gaat ADO wel gewoon volgen de verwachting eraf vandaag en Emmen moet 7 punten pakken in 7 wedstrijden om ons in te halen. Iets dat ze dit seizoen nog niet echt gelukt is.

  In ieder geval hebben we het in de laatste wedstrijd sowieso in eigen hand, net als tegen Sparta en RKC.

  We moeten hier echt niet meegaan in het doemdenken en de spelers al helemaal niet. Je koopt dar echt werkelijk helemaal niets voor. Zeker nu er gewoon nog opties open liggen.

  Hopelijk weet de medische staf wat wonderen te verrichten en wordt en er echt bikkelhard getraind de komende weken. Te beginnen vanaf morgen. Ik hoop dat er vandaag al wat gebeurd qua nabespreken Misschien nu al een uitloop bosloop of iets dergelijks. VVV moet namelijk topfit en topscherp zijn de komende weken. Zeker in de kopjes. Ook realiseren dat VVV vandaag punten tegen zichzelf heeft laten liggen. Het was niet per sé de tegenstander.

  Overigens valt Jos tot nu toe nog weinig te verwijten.

  De heiligverklaring van Valkx, die begint me wel mateloos te irriteren eigenlijk. Wie bemoeit zich kennelijk al het hele seizoen met de opstelling> juist ja. Wie heeft eigenlijk Hunte en Arias en nog wat mindere goden gehaald? Wie heeft Maaskant eigenlijk gehaald? Sowieso het begin van alle ellende eigenlijk, waardoor we achter de feiten aan zijn gaan lopen en waardoor we onnodig salaris aan meerdere trainers tegelijk moesten gaan betalen. Ook heeft zo’n beslissing enorm veel goodwill onder de supporters gekost.

  En nee, Valkx hoeft zeker niet weg van mij, want zonder Valkx hadden we helemaal geen selectie gehad. Echter moet Valkx ook kort en scherp gehouden door een directie. En ik roep het al een seizoen of 5.: als er iets anders moet bij VVV dan is het wel een wisseling op directieniveau. Bogers regeert te laat en te laconiek. Dankjewel voor bewezen diensten, maar heeft net het topsport gedeelte mijn inziens (en ik bekijk het van een afstand) niet in de vingers (denk ik). Je kan ook kalm en toch scherp zijn, bevlogen en vriendelijk en familair.

  Het is te prijzen dat VVV doorgaans een rustig familieclubje zonder al te veel gezeik en onvriendelijkheden is, maar er moet echt nu hard spel gespeeld gaan worden.

  VVV is iedere keer veel te laat met ingrijpen en hobbelt achter de feiten aan. Ik en sommige anderen hebben al in november voor inwisselen van HdK voor JL gepleit, op een menselijke manier. Als je dat toen had gedaan had alles er wellicht heel anders uitgezien.

  Je bent misschien wel eens veel te laat geweest en dat is zonde.

Leave a Reply