Voorbeschouwing PEC Zwolle – VVV-Venlo

Nadat afgelopen maandag de wedstrijd tegen Jong PSV wegens hevige regenval werd afgelast, staat komende vrijdag de wedstrijd tegen PEC Zwolle op het programma – de koploper van de Keuken Kampioen Divisie.

VVV-Venlo
De Venlonaren hebben nu negen dagen rust gehad sinds de nipte nederlaag tegen FC Emmen (2-3) in de TOTO KNVB Beker. En die rust hebben ze ook nodig. In de komende zeven dagen spelen de geel-zwarten maar liefst drie keer. Eerst tegen PEC Zwolle en volgende week tegen Jong PSV (maandags) én ADO Den Haag (vrijdags). Opmerkelijk dat VVV akkoord is gegaan met deze nieuwe datum voor de wedstrijd tegen Jong PSV.

“De eerste helft [tegen FC Emmen, red.] was matig van onze kant. Te angstig, te ver uit elkaar en te veel naar achteren lopen. Tweede helft dat omgedraaid. Goed teruggekomen en op een moment waarvan je denkt, we lopen er overheen, krijg je hem tegen”, aldus trainer Rick Kruys bij VVVTV. En VVV heeft vrijdag, in een goede vorm, ook kansen, volgens de trainer: “Wij hebben bewezen ook goed te zijn de afgelopen weken en nu kunnen we ons meten met een goeie ploeg – misschien wel de beste ploeg. Dus we zullen top moeten zijn om daar resultaat te halen.”

Vermoedelijke opstelling volgens Dagblad De Limburger: Van Der Gouw – Dekker, Ketting, Koglin, Janssen – Sedlacek, Klaasen, Huisman, De Boer – Johansson en Venema

PEC Zwolle
De Blauwvingers staan dus bovenaan op de ranglijst. Afgelopen week maakten ze vooral indruk door overtuigend te winnen van de toenmalige koploper Heracles Almelo. De Almeloërs hadden niets in te brengen en gingen met 0-3 ten onder. Met name de hoge druk en effectiviteit waren dodelijk – mede door een goal én assist van oud-VVV’er Lennart Thy.

Vrijdagavond wil VVV zich ook gaan revancheren. Begin dit seizoen gingen de Venlonaren kansloos ten onder tegen PEC. Met tien man (door een rode kaart van de ingevallen debutant Jens Jacobs) verloren we met 0-4. Tijd voor revanche dus. “We hebben in die wedstrijd laten zien dat we mee kunnen met een tegenstander als PEC. Maar we weten ook dat als zij gas geven, ze gewoon heel moeilijk te bespelen zijn. Het is in ieder geval een mooi affiche met een geweldige ambiance”, aldus Kruys tegenover De Limburger.

En ondanks dat PEC uitstekend in vorm is, waarin de laatste zes wedstrijden gewonnen werden, zijn ze niet onverslaanbaar. Ploegen als MVV, FC Dordrecht en ADO Den Haag wisten de blauw-witten ook te verslaan.

Hup VVV!

PEC Zwolle – VVV-Venlo
Vrijdag 20 januari 20:00
Scheidsrechter: Nagtegaal
Assistenten: Ketting, Kampen en Van Kommer
Te zien via: /
Te beluisteren via: Omroep Venlo

42 Responses

 1. venlo untill i die

  Ik heb er ook een goed gevoel over vanavond! De tweede helft tegen emmen vond ik gewoon echt zeer sterk van Vvv. Als ze dat vanavond weer kunnen laten zien kun je hier zeker een resultaat halen. Helaas er niet bij vanavond, dus zal het met een stream moeten doen🙁

 2. VVV-O1

  Je zou verwachten dat ESPN nu Zwolle – VVV live uitzendt aangezien MVV is afgelast.
  Maar helaas …
  De fantastische wedstrijd Top Oss – NAC komt er live op.
  Triest

 3. Ievel Knievel

  Voor deze wedstrijd geldt het misschien niet helemaal en ik kan me vergissen, maar volgens mij betaalt VVV niet/ minder extra voor het uitzenden van (al) haar wedstrijden op ESPN en andere clubs doen dat meer/ wel. Zo simpel is het. Dan moet je het doen met de paar wedstrijden die voor jouw club geselecteerd zijn, door de zender. Rare constructie, maar het is wat het is. Verder kijken er natuurlijk ook veel te weinig mensen naar KKD-wedstrijden en naar die van VVV waarschijnlijk een aanzienlijk kleiner aantal dan die naar Heracles, PEC en NAC kijken.

 4. Ievel Knievel

  Braken is het cement van dit elftal. Je mist hem dus echt als hij er niet is. De vorm van dit elftal in november en december had te maken met een Braken in vorm en dus een Johansson en Sedlacek die eindelijk eens goed gebruikt werden in ingezet werden.

  Wat zullen ze bij VVV balen van die oefenwedstrijd tegen MVV, die wellicht eigenlijk nog niet eens nodig was. Was het eigenlijk een bewuste aanslag op onze ‘Maastrichtenaar’ (en concurrent op de ranglijst? Iemand de overtreding gezien? Misschien daarom dat andere teams hun belangrijkste spelers/ peilers van het elftal rust gunnen in oefenwedstrijden?

   1. Ievel Knievel

    Ik kan dan ook alleen maar achteraf oordelen.

    Punt is dat je Braken mist. Zeker in je (nieuwe) ambitie om de top 5/ 6/ 7 mee te kunnen draaien.

    Met het cement van je elftal dien je voorzichtig om te gaan met het oog op de lange termijn. Dat zou (inmiddels) ook gelden voor Johansson, Sedlacek en inmiddels ook van der Gouw. Ben je die kwijt, dan ben je geen linkerrijtje meer, maar rechterrijtje.

 5. Het cement van het elftal vind ik teveel gezegd.
  Alleen is het elftal te afhankelijk van Braken. Hij is idd. dit seizoen het balvaste, veel scorende aanspeelpunt voorin, waardoor middenvelders kunnen aansluiten en ook kansen krijgen om een doelpunt te maken.
  Maar je weet van Braken dat de kans er is dat hij af en toe voor even wegvalt door een blessure en dan hebben we gelijk een probleem.
  Venema is een ander soort spits, is super snel, kun je dus goed lanceren, heeft een prima schot maar mist toch (te?) veel kansen. Hij had in beide wedstrijden tegen PEC Zwolle moeten scoren…
  Voorin is er te weinig scorend vermogen, Kristinsson speelde goed tegen Emmen, maar heeft verder weinig laten zien. Yasar speelde alleen tegen NAC een prima wedstrijd, maar verder is het allemaal zeer matig. Ik zou dus toch nu een aanvaller met scorend erbij halen voor de 2e helft van het seizoen (desnoods huren) anders gaat ons dat opbreken en wordt het misschien zelfs lastig om de nacompetitie te halen bij nog meer blessures…
  Positief van de laaste wedstrijden: er worden beter gevoetbald bij momenten en kansen gecreëerd, dus dat biedt perspectief.
  Negatief: de verdediging staat op zich redelijk tot goed, maar bij de tegendoelpunten tegen Emmen (de 2-3) en PEC Zwolle (de 2-0) wordt er op dat moment heel slecht verdedigd, dat moet er uit. Maar de trainer heeft dat ook benoemd, dus daar wordt vast aan gewerkt, maar het kan natuurlijk ook gebrek aan kwaliteit zijn, wie zal het zeggen…

  1. supportertje

   Ben het met jou eens, er zijn veel positieve punten te benoemen. het geheel doet mij een beetje denken aan het eerste seizoen dat Maurice Steijn zijn intrede deed. Ook deze trainer is bezig met het smeden van een hechte groep. Zowel voetballend als onderling. De contouren hiervan beginnen zich langzaam af te tekenen. Vooral de vechtlust en inzet tot het gaatje, en het niet willen opgeven is duidelijk waarneembaar. Voetballend word het langzaam ook beter. Helaas zijn er spelers nog wat wisselvallig. Ik volg iedere wedstrijd , uit of thuis, en zie duidelijk verbetering, echter gaat dit stapje voor stapje. Tja ze zullen nog wel eens verliezen, dat is onoverkomelijk, maar over het geheel gezien zit er een stijgende lijn in. Het doel dit jaar is nacompetitie, en die gaat zoals het er nu uitziet gehaald worden. En dat is best knap met deze selectie. Hogere verwachtingen door mensen zullen echt bijgesteld moeten worden. Daar is deze selectie nog niet toe in staat. Maar bied wel perspectief voor het volgende seizoen. Vooral als deze spelersgroep bijeen blijft, net als toen bij Maurice Steijn.

 6. chretien

  En ook onze “fans” zijn positiever gestemd dan de recente seizoenen het geval is geweest.
  Vanavond naar Eindhoven, jong PSV, en wie weet, kunnen we daar een puntje pikken? Of meer?
  Hoe staat het overigens met herstel van Braken? Iets over bekend?
  Is VVV nog op zoek naar een versterking?
  FORZA VVV!

  1. Ievel Knievel

   Het verwachtingsmanagement bij de supporters is ook veel realistischer dan het ooit is geweest (en daardoor de bejegening richting spelers en staf hier en in de Koel ook positiever).

   Nu het management binnen de club als geheel nog ;).

 7. De Realist

  Geen excuses vanavond van we moeten op een maandag tegen een Jong team. Het grote PSV speelt morgen, dus geen excuses. Vanavond niks minder dan 3 punten, come on Venlo !!!

 8. mats

  Van rooijen er in.
  Zou fijn zijn als er idd een VVV’er op het middenveld staat die probeert mee te voetballen.
  Elke afvallende bal daar is gvd voor een psv’er

  1. mats

   Beter? Beter dan een pakje boter?
   Het was drie keer niks. Dankzij Venema 3 punten in de tas en heeeeeeeeel snel vergeten.
   Vooral het middenveld vond ik stuitend slecht vandaag.

Leave a Reply